روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که شبتاب در ادامه به آنها اشاره میکند.
گله محمدرضا عارف از شهرداری تهران/ چرا اکثریت نمایندگان مجلس مخالف گران کردن بنزین هستند؟/ صدور رأی پرونده حقوقهای نجومی!
رئیس مجمع نمایندگان تهران از عملکرد شهرداری و استانداری تهران در بارش برف پایتخت انتقاد کرد.
********
کیهان
تیلرسون: برای تغییر برجام با اروپا کمیته مشترک تشکیل دادهایم
وزیر خارجه آمریکا گفت؛ کمیته مشترک آمریکا و اروپا برای اصلاح برجام کار خود را آغاز کرده است.
به گزارش رویتر، رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا گفت کارگروه رفع نقایص و ایرادهای توافق اتمی ایران، کار خود را آغاز کرده و اعضای آن ملاقات کردهاند و سعی دارند درباره تغییرات لازم و چگونگی درگیر کردن ایران برای آن تغییرات با یکدیگر به توافق برسند.
تیلرسون در پایان سفر یک هفتهای به اروپا، در ورشو، پایتخت لهستان، گفت تاکنون در این زمینه از حمایت انگلیس، فرانسه و آلمان اطمینان حاصل کرده است.
آقای تیلرسون به خبرنگاران گفت: «کارگروه تلاش خود را برای رسیدن به توافق در اصول همکاری، آغاز کردهاند. این اصول شامل چگونگی درگیر کردن ایران در مذاکرات و نیز تغییراتی است که باید انجام پذیرد.»
حرکت چراغ خاموش 3 دولت اروپایی در هماهنگی با آمریکا در حالی است که مقامات اتحادیه اروپا، به رویکرد فریبکارانه در زمینه تظاهر به پایبندی به برجام ادامه میدهند و این در حالی است که در قبال نقض سیستماتیک و پیاپی برجام، سکوت کرده و چراغ سبز به آمریکا دادهاند.
انتظار میرود وزارت خارجه به ویژه آقایان ظریف و عراقچی، موضع روشنی در زمینه هماهنگی اروپا با آمریکا برای تغییر در محتوای برجام و زدن تیر خلاص به توافق اتخاذ کنند.
گله محمدرضا عارف از شهرداری تهران
رئیس مجمع نمایندگان تهران از عملکرد شهرداری و استانداری تهران در برف شب گذشته پایتخت انتقاد کرد.
محمدرضا عارف گفت: تاسف میخورم از اقدامات شهرداری و استانداری که برای بارش متوسط برف، شهر به این وضع درآمده است.
وی افزود: متاسفانه هم اتوبانهای پایتخت و هم اتوبانهای تهران-قم و تهران-کرج بعد از بارش برف وضعیت نابسامانی پیدا کردند و مردم ساعتها در این اتوبانها معطل ماندند. ضمنا گله جدی داریم که چرا شهرداری آمادگی اولیه را برای ساماندهی معابر و برفروبی نداشت.
عارف اضافه کرد: از شب گذشته(پریشب) تاکنون تعداد زیادی درخت بر اثر سنگینی بارش برف شکسته که نشان میدهد عوامل شهرداری اقدام به برفروبی از درختها نکردهاند، ضمن اینکه شنپاشی در کوچه و خیابانهای فرعی نیز به شکل مطلوب انجام نشده است.
وی اضافه کرد: به طور جدی موضوع را از طریق استانداری و شهرداری پیگیری میکنیم تا ببینیم چرا علیرغم پیشبینیهای هواشناسی، شهر بعد از بارش برف فلج شد.
ارگان کارگزاران: گفت و گوی روحانی هیچ بهرهای برای مردم نداشت
«سؤالهای رشیدپور از رئیسجمهور، سؤال طبقات بالا بود نه طبقات پایین و به همین دلیل طبقات پایین از این مصاحبه بهرهای نبردند.»
مجله کارگزاران صدا با اشاره به گفتوگوی تلویزیونی رئیسجمهور نوشت: رضا رشیدپور خودش علیه خودش عمل کرد، خودش باعث باختش شد. این خودش بود که روی صحنه جلوی همه خودش را دار زد. آنقدر وعده مصاحبه چالشی به مردم دادکه همه منتظر بودند سؤالات او به اندازه یک مناظره انتخاباتی غافلگیرکننده و پرحاشیه شود. او از خودش شکست خورد، از تبلیغی که برای خودش کرد. او باخت چون فقط دنبال به دست آوردن این گفتوگو بود بدون اینکه به شرایط تحقق آن فکر کند. وگرنه رشیدپور بهتر از هر کسی میدانست که چطور میشود مصاحبه شونده را گیر انداخت. او در همین برنامه تلویزیونی «حالا خورشید» تندتر و صریحتر از اینها حرف میزد.
… اما از حق نباید گذشت! رضا رشیدپور دست کم در دو بخش خوب عمل کرد؛ اول اینکه به جای زبان رسمی تلویزیون که خشک و بیمزه و بیروح است تلاش کرد از واژههای همهفهم استفاده کند و جملههایش را به زبانی بگوید که مردم عادی حرف میزنند و دوم، اینکه لحنش حالت فردی مدعی را داشت که بیادب هم نبود اما جواب میخواست. این که حسن روحانی کلیگویی میکرد به رشیدپور ربط نداشت. او در بیان و لحن، به نسبت سایر گفتوگو کنندگان بهتر عمل کرد. اما کنار این ویژگیهای مثبت کولهباری از ضعفها هم وجودداشت: هر چقدر رشیدپور در لحن خوب بود در پیگری سؤالها منفعل بود. مشکل این بود که او فقط حمله میکرد، یک قدم جلو میرفت ولی دو قدم عقب میکشید. به همین خاطر هم بحثها جدلی نمیشد؛ نه مجری خواهان ادامه بحث بود نه رئیسجمهور ترجیح میداد که موضوع را بشکافد.
با این همه رشیدپور تلاش میکرد خودش را نماینده مردم جا بزند، سؤالهایی را بپرسد که برای بخشی از جامعه مهماند. خوب یا بد، رشیدپور از جایگاه یک آدم طبقه متوسط سؤال میکرد و حرفهای او برای طبقهای که توئیتر دوست دارند، حسابهای بانکی بلوکه شده دارند و اخبار ماشین هیبریدی را دنبال میکنند جذاب بود. طبقات پایینتر جامعه از این گفتوگو بهرهای نبردند چون مجری نمایندگیشان نمیکرد. چون دغدغه آنها با مجری همخوان نبود. این خوششانسی رئیسجمهور بود که چنین مجریای رو به روی او نشست وگرنه حالا جهت انتقادها نه سمت رشیدپور که به طرف او بود.
چرا اکثریت نمایندگان مجلس مخالف گران کردن بنزین هستند؟
گران کردن 50 درصدی قیمت بنزین، مدلی کمفایده و پرهزینه است و به همین دلیل، پیشنهاد دولت دراین باره، طرفداران اندکی در مجلس دارد.
روزنامه فرهیختگان در گزارشی خاطرنشان کرد: با نگاهی به اظهارات نمایندگان مجلس شورای اسلامی از طیفهای مختلف سیاسی حتی نمایندگان شاخص حامی دولت در هفتههای اخیر، بهجرات میتوان ادعا کرد که اکثریت نمایندگان مجلس مخالف پیشنهاد بنزینی دولت در قالب لایحه بودجه 97 مبنیبر افزایش قیمت این فرآورده نفتی به 1500 تومان هستند و در نتیجه، احتمال تصویب این پیشنهاد بسیار اندک است.
دولت در سال 94، سهمیهبندی بنزین را حذف و این فرآورده نفتی را تکنرخی کرد و در سالهای 95 و 96 هم قیمت بنزین را هیچتغییری نداد. خروجی این اقدامات دولت که بهشدت رنگ و بوی انتخاباتی داشت، رشد قابل توجه مصرف بنزین در سالهای 95 و بهخصوص 96 بود. بر همین اساس، رشد مصرف بنزین که در سالهای 93 و 94 حدود 1/5 تا 2 درصد بود، در سال گذشته به 5/5 درصد و در 9 ماه ابتدایی امسال به هشت درصد رسید. به همین دلیل، شاهد افزایش واردات بنزین به 12 میلیون لیتر در روز در سال گذشته و حدود 15 میلیون لیتر در هفت ماه ابتدایی امسال بودیم.
در واقع، رشد مصرف و واردات بنزین در سالهای اخیر بهگونهای بود که افزایش قیمت این فرآورده نفتی در ماههای آتی اقدامی ضروری ارزیابی میشود. با این وجود، نباید فراموش کرد که دولت نقش زیادی در افزایش رشد مصرف و واردات بنزین داشت. مدل عملکرد دولت در زمینه افزایش قیمت حاملهای انرژی بهخصوص بنزین آنقدر سیاسی و غیرکارشناسی بود که داد اقتصاددانان حامی دولت را هم درآورد.
اواخر آذر، غلامحسین حسنتاش، کارشناس ارشد اقتصادی و یکی از حامیان دولت روحانی در کانال تلگرامی شخصیاش درباره این موضوع نوشت: «اینکه چهارسال افزایش تدریجی قیمت حاملهای انرژی را که در قانون پیشبینی شده است، اجرا نکنیم تا دوباره رای بیاوریم و بعد که خیالمان راحت شد جمع آن افزایشها را یکباره اجرا کنیم تا شوک بزرگ دیگری به پیکره نحیف اقتصاد و معیشت مردم وارد شود، یک فریبکاری مخرب است.»
مبحث دوم، مدل اصلاح قیمت بنزین است. دولت قصد دارد قیمت بنزین را بهصورت تکنرخی تا 1500 تومان افزایش دهد تا بخش اعظم درآمدهای مدنظر در تبصره 18 لایحه بودجه 97 محقق شود. با توجه به میزان فعلی مصرف بنزین، درآمد دولت از افزایش قیمت هر لیتر از این فرآورده نفتی از هزار تومان به 1500 تومان حدود 15 هزار میلیارد تومان در سال خواهد بود. این اقدام دولت، پیامدهای منفی را در پی دارد: افزایش 50 درصدی قیمت بنزین هم تورم زیادی در بخش حملونقل ایجاد میکند و هم با توجه به ویژگیهای خاص این حامل انرژی در جامعه، تورم روانی قابل توجهی را در سایر بخشهای مختلف اقتصادی ایجاد میکند.
تاثیر افزایش 50درصدی قیمت بنزین بر کنترل مصرف، محدود و موقتی بوده و بعید است بیش از یک سال به طول بینجامد. همانطور که بهرغم افزایش قیمت بنزین در سال 94، شاهد بودیم رشد دو درصدی مصرف این فرآورده نفتی در آن سال به رشد 5/5 و هشت درصدی مصرف در سالهای 95 و 96 افزایش یافت. متاسفانه در خرداد 94، سیاست موفق و کارآمد سهمیهبندی بنزین که امکان اصلاح مداوم قیمت این فرآورده نفتی با هدف کنترل مصرف آن بدون ایجاد فشار به زندگی عموم مردم را فراهم میکرد و موجب شده بود که در بازه زمانی سالهای 86 تا 93، رشد مصرف بنزین بهخوبی کنترل شود، بدون ارائه توجیه منطقی و کارشناسی توسط دولت حذف شد.
به دلیل «یارانهای بودن» قیمت بنزین (پایینتر بودن قیمت فروش آن در مقایسه با قیمت تمام شده و وارداتی) و همچنین سیستم تکنرخی موجود، هر کس بنزین بیشتری مصرف کند، از یارانه بیشتری استفاده میکند که این امر برخلاف عدالت اجتماعی و اصول مدیریت مصرف است.
با توجه به همین موضوع، بهترین روش قیمتگذاری بنزین، روشی است که کمترین یارانه به مصرف آن تعلق بگیرد و بتواند زمینه اصلاح الگوی مصرف این فرآورده نفتی را بدون ایجاد فشار به زندگی عموم مردم فراهم کند. این روش قیمتگذاری موجب کاهش میزان وابستگی کشورمان به واردات بنزین خواهد شد و تاثیرات مثبتی در زمینه تنوع سبد مصرف سوخت بخش حملونقل سبک و همچنین کاهش آلودگی هوا بر جای میگذارد. در نتیجه، ضرورت دارد دولت به جای افزایش 50 درصدی قیمت بنزین به صورت تکنرخی که روشی بسیار پرهزینه و کمفایده است، بار دیگر از سیاست سهمیهبندی بنزین بهعنوان یک سیاست غیرقیمتی موفق و کارآمد استفاده کند و بین کممصرفها و پرمصرفها تفاوت قائل شود.
فتنهگران با نظام نبودند بر نظام بودند آقای جهانگیری
معاون اول رئیسجمهور میگوید نمیتوان کسانی را که با نظام بودهاند، حذف کرد.
اسحاق جهانگیری در جلسه شورای اداری استان فارس، با بیان اینکه ما مدیران در پیشگاه خداوند و ملت باید بخاطر عملکردمان پاسخگو باشیم گفت: اگر کوتاهی و قصور و غفلت مدیران باعث رنجش مردم شده است باید طلب بخشش کنیم. ما باید بدانیم بعد از انتخابات باید برای خدمت کردن به مردم از یکدیگر سبقت بگیریم.
دکتر جهانگیری نقد و اعتراض را ثمره دموکراسی و مردمسالاری دانست و گفت: آنچه باید نگران بود این است که به جای نقد و انتقاد، نفرت و خشونت در جامعه زیاد شود، زیرا این امر آینده کشور را به مخاطره میاندازد.
معاون اول رئیسجمهور اظهار داشت: نمیتوان هیچکس و جریانی را که با نظام بودهاند حذف کرد گفت: دوران حذف سپری شده و باید با یکدیگر گفتگو کنیم، گفتگو بین جریانهای سیاسی و گفتگوی ملی بین اقوام.
درباره سخنان آقای جهانگیری گفتنی اینکه؛ اولا مشی برخی مدیران ارشد دولتی، خلاف توصیه ایشان درباره عذرخواهی نسبت به قصور و تقصیرها را نشان میدهد و گاه حتی لحن تندی و طلبکاری درقبال منتقدان یا مطالبات مشروع مردم دیده میشود.
ثانیاً ادعای پذیرش نقد و اعتراض به عنوان ثمره دموکراسی، با سخنان آقای جهانگیری در زمینه تخطئه اعتراض سپردهگذاران مالباخته و انتساب آن به رقبای انتخاباتی در تناقض است.
ثالثاً منطق نظام حذف افراد و جریانها نیست اما اگر افراد اخراجی بر جدایی از نظام و بازی در نقشه و زمین دشمن اصرار داشته باشند، آنگاه حکم مسئله فرق میکند. ملاک حال امروز افراد و جریانهاست یعنی «آنها که با نظام و انقلاب هستند» نه کسانی که به قول جهانگیری «با نظام بودهاند». فتنهگرانی که با نظام و انقلاب بودند اما در فتنههایی مانند فتنه 78 و 88 در جبهه ضدانقلاب قرار گرفتند و زیر علم «نه به جمهوری اسلامی»، «مرگ بر اصل ولایت فقیه»، «انتخابات بهانه است – اصل نظام نشانه است» ایستادند و شتر فتنه شدند و سرانجام، اوباش هتاک به ساحت امام حسین(ع) را مردمان خداجو خواندند، قطعاً از دایره نظام و انقلاب بیرونند. درواقع امثال آقای جهانگیری باید به آن جماعت تشر بزنند که چرا بادشمن همکاری کردند و با نظام درافتادند.
ایران
15 بهمن ماه؛ ششمین جلسه رسیدگی به پرونده دکل نفتی
وکیلمدافع یکی از متهمان پرونده موسوم به دکل نفتی از برگزاری ششمین جلسه رسیدگی به این پرونده در تاریخ 15 بهمن ماه و در شعبه 1063 مجتمع قضایی ویژه امور اقتصادی خبر داد. علیزاده طباطبایی از بیان جزئیات جلسات قبلی دادگاه خودداری کرد. به گزارش ایسنا، علیزاده طباطبایی پیش از این گفته بود که پرونده دکل نفتی ۵ متهم دارد که اتهام برخی از متهمان تحصیل مال نامشروع و برخی دیگر خیانت در امانت عنوان شده است.
تکرار ادعای اسرائیلیها علیه ایران
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی برای چندمین بار مدعی شد در نتیجه سستی مقامات لبنانی، ایران در حال ایجاد کارخانههای ساخت موشک دقیق در لبنان است. به گزارش فارس، «رونن مانلیس» در پیامی به لبنانیها هشدار داد و مدعی شد: در نتیجه سستی مقامات لبنانی، این کشور به کارخانه بزرگ موشک تبدیل شده است.
موضوع فقط انتقال اسلحه و اموال یا دادن مشاوره نیست بلکه ایران شعبه جدیدی در لبنان باز کرده است. این نخستین بار نیست که رژیم صهیونیستی چنین ادعایی را مطرح میکند. آخرین بار، رژیم صهیونیستی در ژوئیه گذشته نیز این ادعا را تکرار کرده بود. ایران این شایعات را بیاساس خوانده و رد کرده است.
ادعایی درباره بازداشت شدگان ناآرامی ها
سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت: «بنا به اظهارات برخی بازداشتشدگان حوادث اخیر، پیش از ورود به تجمع در خانهای به آنها قرص خورانده بودند»
به گزارش ایلنا، حجتالاسلام حسن نوروزی نماینده اصولگرای رباط کریم در این باره توضیح داد: «برخی بازداشتشدگان کرمانشاهی میگفتند چرا ما را اینجا آوردید. مسئولان گفتهاند، شما در خیابان بودید، شیشه میشکستید، اغتشاش میکردید. زندانیان میگفتند ما اصلاً نفهمیدیم. ما را به خانهای بردند آنجا قرصی خوردیم و بعد به خیابان آمدیم و اصلاً نفهمیدم چه شد.»
نوروزی پیشتر علت خودکشی یکی، دو زندانی در مدت اخیر را «دق کردن از احساس گناه» مطرح کرده بود. وی روز گذشته در گفت و گو با ایلنا، در توضیح این اظهارات خود نیز با اشاره به سابقه فعالیت قضاییاش افزود: «شناختی که من دارم، میدانم همکارانم چنین مرامی دارند. مسأله این است که چه فایدهای برای زندانبان، مسئول زندان، دادستان، رئیس دادگستری و دیگر مقامات دارد که بخواهد به زندانی قرص بدهد و او را بکشد.» او ادامه داد: «از بنده پرسیدند چرا این افراد درگذشتهاند، گفتم باید از خودشان بپرسید، از عزرائیل بپرسید. شاید از ناراحتی سنکوپ کرده، شاید دق کرده و … فقط خواهش میکنم وقتی مینویسید، سؤال و جواب ما را کامل بنویسید.»
آرمان
صدور رأی پرونده حقوقهای نجومی
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: حقوقهای نجومی ربطی به قانون نداشت و پروندههای آنها در دادگاهها مطرح و احکام آن صادر شده است.
در جلسه نوبت عصر روز یکشنبه مجلس احمد بیگدلی نماینده خدابنده در تذکری نسبت به اختصاص بودجه ۲۰ میلیارد تومانی به فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی انتقاد کرد و گفت: باید برای بررسی جداول و ردیفهای بودجه وقت بگذاریم و با سعه صدر بررسی کنیم.
وی تأکید کرد: از همین جداول و ردیفها بودند که حقوقهای نجومی بیرون آمد.در ادامه علی لاریجانی رئیس مجلس گفت: حقوقهای نجومی ربطی به قانون نداشت؛ پروندههای آنها در دادگاهها مورد بررسی قرار گرفته و احکام صادر شده است.
امدادرسانی سپاههای استانی به مناطق برفگیر
سخنگوی سپاه گفت: در برف اخیر برنامه امدادرسانی توسط سپاههای استانی با قوت در حال اجرا است و نیروهای ما درکنار سایر نیروها فعال هستند.
سردار رمضان شریف درباره آمادگی این نیرو در امدادرسانی به مناطق درگیر با کولاک اظهار کرد: در سپاه پاسداران دستورالعمل دائمی امدادرسانی به مردم برای قرارگاهها، سپاههای استانی و ۵ یگان اصلی وجود دارد. سخنگوی سپاه پاسداران ادامه داد: ما بارش برف را جزء نعمتهای الهی میدانیم، اما به صورت طبیعی این نعمت در مواردی برخی هموطنان را دچار مشکل میکند.
وی با اشاره به تجربه خوب سپاه در امر امدادرسانی گفت: همه به یاد دارند در بارش برف گیلان سپاه پاسداران امدادرسانی خوبی را ارائه کرد و سپس این نوع از امدادرسانی با فرمان سرلشکر جعفری فرمانده کل سپاه به سپاههای استانی ابلاغ شد.
قضات ظلم کننده معرفی شوند
دبیرکل حزب موتلفه با اشاره به تصمیم رئیس دستگاه قضا در اعلام نام و تصویر قضات متخلف، تصریح کرد: بسیاری از قضات در دستگاه قضا انسانهای شریفی هستند. اگر معدودی از قضات پا را از عدالت بیرون نهادند و به مردم ظلم کردند، باید به مردم معرفی شده و برای همیشه از دستگاه قضایی خلع ید شوند.
نبی حبیبی تاکید کرد: قوه قضائیه در حال برداشتن گامهای بزرگی برای مبارزه با فساد است. اگر این گام را از درون مدیریت کند، دستاوردهای مبارزه با فساد دو چندان خواهد شد. ما از این تصمیم آیتا… آملی لاریجانی حمایت میکنیم و آن را یک گام بزرگ برای فسادزدایی میدانیم.
وی با اشاره افزایش قیمت ارز گفت: قیمت ارز هر روز بالاتر میرود و مسئولان ارزی کشور پاسخی برای آن ندارند. به نظر میرسد کشور به ارز حاصل از فروش نفت خام و گاز به دلیل تداوم مشکلات بانکی و تحریمها در پسابرجام دسترسی ندارد. به نظر ما افزایش قیمت ارز لطمات اقتصادی قابل توجهی را بهدنبال خواهد داشت.
پیام سردارسلیمانی به فرمانده ارتشترکیه
پس از پیروزی ارتش سوریه بر تکفیریها در پایگاه ابو الضهور، سردار قاسم سلیمانی مدتی در این منطقه ماند؛ اما به نظر میرسد وی از تحرکات ارتش ترکیه و اشغال اراضی سوریه بدون هماهنگی نظامی با ایران و نظام سوریه، ناخشنود است.
بر اساس اطلاعات منابع آگاه، سردار سلیمانی، یکی از افسران بلند پایه نیروهای قدس را به سوی فرمانده ارتش ترکیه در سوریه فرستاد تا پیامی را به او برساند، مبنی بر اینکه ایران نیز در حلب حضور داشته و از حمایت نیروهای حزبا… و نیروهای عراقی، برخوردار است و ارتش ترکیه پیش از نزدیک شدن به این مناطق باید با سردار سلیمانی هماهنگ کند. پس از پیام سردار قاسم سلیمانی برای فرمانده ارتش ترکیه که هدایت کننده حمله ترکیه به اراضی سوریه است، نیروهای سپاه قدس و همپیمانان آن مراکز درگیری را اتخاذ کرده اند و تحلیلگران بعید نمیدانند که در صورت نزدیکی ارتش ترکیه به پایگاههای نیروهای هم پیمان ایران، احتمال بروز برخورد بین ارتش ترکیه و این نیروها وجود داشته باشد.
زمان انتقال پیکر3خدمهسانچیبهایران
مدیرکل شرق آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه، گفت: احتمالا ظرف یک هفته آینده پیکرهای سه خدمه کشتی سانچی که مورد شناسایی قرار گرفتهاند، به کشور منتقل میشود.
محمود فرازنده در حاشیه مراسم تشییع مهدی محتشمی یکی از دیپلماتهای با سابقه کشورمان، اعلام کرد: طبق بررسیهای انجام شده و انجام آزمایشهای DNA تاکنون پیکر سه تن از خدمه کشتی سانچی که در این حادثه جان خود را از دست دادند شناسایی شدهاند و طبق آخرین جلسهای که کمیته پیگیری سانچی داشت قرار شده هماهنگیهای لازم با دولت چین برای ارسال پیکرهای این عزیزان به کشورمان انجام شود.
وی اظهارداشت: با حضور نمایندگان ذینفع و ذیربط در موضوع غرق کشتی سانچی، کار رمزگشایی از جعبه سیاه این کشتی آغاز شده است و منتظر اخبار بیشتری در خصوص آخرین تماسها و ارتباط بین کشتیها و مسائل دیگری که در آن موقع در منطقه در جریان بوده، هستیم.
14 بهمن دادگاه تجدیدنظر بقایی
وکیلمدافع حمید بقایی از تعیین وقت جلسه دادگاه تجدیدنظر برای رسیدگی به پرونده موکلش خبر داد. مهران عبدا…پور اظهار کرد: شبعه 68 دادگاه تجدیدنظر 14 بهمن ماه را برای رسیدگی به پرونده موکلم تعیین کرده است.
وی در خصوص برگزاری دادگاه به صورت علنی یا غیرعلنی، گفت: به ما گفته شده که دادگاه غیرعلنی نیست. عبدا…پور خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه پرونده هزاران صفحه دارد و مطالعه دقیق آن حداقل 100 ساعت طول میکشد، این فرصت مهیا نبوده تا بتوانم آن را مطالعه کنم. وی یادآور شد: پرونده 30 دی ماه به دادگاه تجدیدنظر ارجاع شده و در همان روز تعیین وقت انجام شده است. وکیلمدافع حمید بقایی درباره عناوین اتهامی موکلش اظهارداشت: عناوین اتهامی بیشتر جنبه مالی دارد؛ البته درباره مصوبات دولت دهم نیز هست.
وطن امروز
عضو هیأت نظارت بر نمایندگان:گزارشات خلاف «محمود صادقی» را رسیدگی میکنیم
عضو هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان اعلام کرد در صورتی که نهادها، گزارشات خود را درباره مطالب خلاف «محمود صادقی» که به آنها نسبت داده، برای ما ارسال کنند، آن را قطعاً رسیدگی میکنیم.
حجتالاسلام علیرضا سلیمی در گفتوگو با تسنیم، با اشاره به اتهامات و ادعاهای اخیر محمود صادقی، عضو فراکسیون امید، گفت: اعضای هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان اظهارات و اقدامات نمایندگان را که بر خلاف وظایف نمایندگی آنها تشخیص دهد پیگیری و با حضور نماینده متخلف اظهارات وی را بررسی میکنند. وی افزود: در صورتی که سازمانها و نهادها گزارشات خود را درباره مطالب خلافی که از سوی محمود صادقی به آنها نسبت داده شده به هیأت نظارت ارسال کنند قطعاً این هیأت این موارد را بررسی میکند. عضو هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس با تاکید بر اینکه چنین اظهار نظرهایی آسیبساز بوده و هم به جایگاه نمایندگی و هم به جایگاه مجلس شورای اسلامی آسیب میزند، تصریح کرد: اظهار نظرهای اینچنینی سبب موجسواری و سوءاستفاده رسانههای بیگانه میشود تا از این مسائل برای ضربه زدن به ارکان نظام استفاده کنند.
وی با بیان اینکه منتشر کردن چنین مطالبی سبب گسترش بیاعتمادی در جامعه میشود، گفت: شاید آقای صادقی تفسیر موسعی از اصول 84 و 86 قانون اساسی دارد و شاید وی تصور میکند همه اظهارنظرهای نماینده آزاد است یا اظهاراتش در راستای وظیفه نمایندگی است.
نمایندگان استان کرمان، روحانی را در سفر به کرمان همراهی نمیکنند
سخنگوی مجمع نمایندگان استان کرمان از عدم همراهی حسن روحانی از سوی خود و سایر نمایندگان استان کرمان در سفر رئیسجمهور خبر داد. یحیی کمالیپور در گفتوگویی به برگزاری نشست مجمع نمایندگان این استان در حاشیه جلسه علنی روز یکشنبه پارلمان خبر داد.
وی در بیان جزئیات نشست مجمع نمایندگان استان کرمان، گفت: در این جلسه با نظر اعضای مجمع مقرر شد به دلیل عملکرد دولت، عدم همکاری دولت با نمایندگان برای رفع مشکلات مردم و همچنین عدم مشورت با نمایندگان مجلس در تصمیمات استانی، نمایندگان مجلس، رئیسجمهور را در سفر استانی به کرمان همراهی نکنند.
کمالیپور با تاکید بر اینکه مردم مشکلات جدی معیشتی دارند، گفت: نمایندگان مجلس به دنبال رفع این مشکلات هستند و از دولت انتظار دارند به نمایندگان در این زمینه کمک کند تا شاهد رفع مشکلات مردم باشیم.
تعدادی از پروندههای اغتشاشگران منتهی به صدور کیفرخواست شد
حجتالاسلاموالمسلمین منتظری در رابطه با آخرین وضعیت پرونده اغتشاشگران در ناآرامیهای اخیر، گفت: پرونده تعدادی از آنها منتهی به صدور کیفرخواست شده و آماده ارسال به دادگاه است.
دادستان کل کشور در گفتوگو با میزان در رابطه با آخرین وضعیت پرونده اغتشاشگران در ناآرامیهای اخیر اظهار کرد: اکثر قریب به اتفاق آنها با تعهد، التزام یا قرار مناسب آزاد شدهاند. وی خاطرنشان کرد: پرونده برخی از کسانی که تعداد آنها هم زیاد نیست و دارای جرائم سنگین بودند، منتهی به صدور کیفرخواست شده و آماده ارسال به دادگاه است. دادستان کل کشور بیان داشت: درباره تعدادی از آنها نیز مراحل تحقیقات هنوز به پایان نرسیده و پرونده در حال تکمیل تحقیقات است.
انتقاد شدید شمخانی نسبت به استفاده مسؤولان از پاویون فرودگاه
دبیر شورایعالی امنیت ملی نسبت به استفاده مسؤولان از پاویون فرودگاه انتقاد کرد. به گزارش باشگاه خبرنگاران، دریابان علی شمخانی نسبت به استفاده مسؤولان از پاویون فرودگاه انتقاد کرد.
دبیر شورایعالی امنیت ملی با بیان اینکه جریان پاویون فرودگاه چیست و آن را برای چه ساختهاند، اظهار کرد: چرا مسؤولان هنگام سوار شدن هواپیما از پاویون استفاده میکنند؟ وی ادامه داد: بروید در سالن انتظارات مثل مردم سوار شوید. در سالن انتظارات دهها مراجعهکننده میبینید. زندگی خود را به مردم نزدیکتر کنید!