ناوشکن دماوند یک کشتی جنگی واقعی نبود، یک ماکت پوشالی مقوایی- حلبی بود که فقط پس از دوسال و نیم به آب انداخته شدن، به زیر آب رفت و درعمق دریا آرمید؟!
ناوشکن دماوند درعمق آب غرق شد. اگر براساس ادعای خودشان بتوانند آن را اززیرآب بیرون بیاورند، به درد موزه نیروی دریایی میخورد!!
اطلاعیه جدید ارتش درباره ناوشکن دماوند
ارتش اطلاعیه جدیدی درباره آخرین وضعیت ناوشکن دماوند صادر کرد. در این اطلاعیه آمده است به علت طوفان شدید و بالاآمدن آب، ناوشکن به پهلوی راست چرخیده و درآب فرورفته، ولی چون عمق محل غرق شدن فقط پنج متر است!! وقتی دریاآرام شد قطعات ناوشکن یکی یکی از عمق آب بیرون خواهدآمدومورد استفاده قرارخواهد گرفت!
به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم، امیر سرتیپ دوم تقیخانی، سخنگوی ارتش، گفت: ناوشکن دماوند که به هنگام ورود به بندر بر اثر شرایط نامساعد جوی و دریای طوفانی پس از برخورد با موجشکن در دریای خزر دچار سانحه شده بود، با وجود استمرار وضعیت جوی نامساعد، کارشناسان متخصص بلافاصله به منظور بررسی وضعیت به محل اعزام و متوجه آسیب جدی در سطح بدنه زیر آب و لزوم باز شدن قطعات و انتقال آن به کارخانه برای احیاء مجدد شدند.
در اولین اقدام، تمام سامانههای حیاتی، حساس و ارزشمند ناوشکن با تلاش شبانهروزی متخصصان به رغم تداوم شرایط نامساعد جوی و طوفانی بودن دریا با دقت و به صورت استاندارد جدا و برای نصب مجدد پس از تعمیرات اساسی و احیاء ناوشکن به کارخانجات کشتیسازی شهید تمجیدی وزارت دفاع وپشتیبانی نیروهای مسلح منتقل شد.
با توجه به عمق کم آب در محل سانحه که حدود 4 الی 5 متر است، امکان غرق شدن ناوشکن دماوند وجود ندارد و برای جابجایی بلوکهای بدنه لازم است قسمتهای به هم متصل شده، جدا و برای تعمیر و بازسازی اساسی به کارخانه کشتیسازی منتقل شود.
امیر تقیخانی با اشاره به فرآیند عملیات جداسازی، برداشت و احیای مجدد ناوشکن، اضافه کرد: مشابه اینگونه سوانح و چنین اقداماتی برای مهار سانحه و احیای کشتیهای نظامی در صنعت دریایی جهان بهطور معمول وجود دارد.
در این فرآیند طی 24 ساعت گذشته به علت طوفان شدید و بالا آمدن سطح آب دریا قسمت روسازه آلومینیومی که بهطور کامل تخلیه و برای جابجایی آماده شده بود به آب افتاده و باقیمانده بدنه شناور به پهلوی راست قرار گرفته است که بلافاصله پس از بهبود شرایط جوی در اولین فرصت این بخش از بدنه شناور و سایر قسمتهای باقیمانده نیز جدا و به کارخانه منتقل میشود.
سخنگوی ارتش با بیان اینکه صرفا بدنه ناوشکن آسیب جدی دیده است، خاطر نشان کرد: هیچ محدودیتی برای احیای مجدد ناوشکن دماوند وجود ندارد و به دلیل بومی بودن تمام بخشهای آن با انتقال قطعات جدا شده بهزودی عملیات احیاء ناوشکن دماوند و بازگشت آن به چرخه عملیات آغاز میشود.
انتهای پیام/
پیش از آنکه سومین سال خدمتش به پایان برسد،«ناوشکن» دماوند پس از ۱۸ روز پرالتهاب غرق شد!
ماجرا از آنجایی شروع شد که برخی اخبار از برخورد این کشتی جنگی با یکی از موجشکنهای نزدیک بندرگاه انزلی خبر میدادند. اخباری تایید نشده که با انتشار تصاویری از آن در رسانههای بیگانه (اینجا)، رنگ و بوی متفاوتی یافت، اما باز نتوانست به تشریح وضعیت واقعی این ناوچه منجر شود. ناوچهای که برخی از مسئولان آن را «ناوشکن» میخوانند، اما بر اساس تعاریف رایج در جهان، ناوچه محسوب میشود.