شامگاه جمعه خبرگزاری رویترز، به نقل از یک مقام ارشد در دولت آمریکا گزارش داد، ایران، موضوع بسیاری از گفت وگوهای «رکس تیلرسون»، وزیر امور خارجه آمریکا در جریان سفر هفته آینده وی به کشورهای اروپایی خواهد بود.
این مقام آگاه که خواست نامش فاش نشود، ادامه داد: ما روی همکاری نزدیک با انگلیس و فرانسه برای کاهش اختلافها و گامهای بعدی در زمینه مهار نفوذ سوء ایران در منطقه تأکید داریم.
تیلرسون روز یکشنبه به لندن و سپس پاریس و ورشو، پایتخت لهستان سفر و با مقامهای کشورهای اروپایی دیدار خواهد کرد. وی از آنجا برای شرکت در نشست اقتصادی داووس، عازم سوئیس خواهد شد.
رئیس جمهوری آمریکا به تازگی معافیت ایران از تحریمهای هستهای را تمدید و در عین حال تهدید کرده بود، چنانچه تا 120 روز تفاهمی برای دستیابی به توافق دیگری بر سر مسائلی از جمله برنامه موشکی ایران صورت نگیرد، برجام را یکطرفه لغو خواهد کرد؛ اقدامی که دیگر کشورهای امضاکننده برجام آن را برنتابیدهاند.
حمایت قاطع وزیر خارجه روسیه از ایران و برجام
وزیر خارجه روسیه گفت: این کشور هیچ گونه لطمه به توافق هستهای با ایران را نخواهد پذیرفت.
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در نشست خبری خود در نیویورک گفت: تصمیم درباره توافق هستهای هنوز در واشنگتن گرفته نشده و ما هیچ گونه لطمه به این توافق را نمیپذیریم و اروپاییها این خطر را درک میکنند.
وی افزود: درخواست از ایران برای عدم دخالت در امور خاورمیانه غیر ممکن است، زیرا هر کشوری منافع خود را دارند و این شامل عربستان نیز میشود.
لاوروف با بیان اینکه امنیت ملی ما در رأس اولویتهای ماست، افزود: تلاشهای آمریکا برای تأسیس نیرویی در شمال شرق سوریه با تعهد به تمامیت ارضی سوریه در تضاد است.
وزیر خارجه روسیه گفت: ما ناظران روس را از عفرین خارج نخواهیم کرد و از ایجاد منطقه کاهش تنش در ادلب حمایت میکنیم.
لاوروف گفت: ما از در پیش گرفتن شیوه مقابله توسط آمریکا به جای در پیش گرفتن گفتوگوی طبیعی با روسیه، متأسفیم.
وی افزود: آمریکا به جای گفتوگوی طبیعی مبتنی بر قوانین بینالمللی، به دنبال اثبات نقش خود از طریق در پیش گرفتن شیوههای مبتنی بر مقابله است.
واکنش واشنگتن به حمله ترکیه به شمال سوریه
مقامی بلندپایه در وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد: عملیات احتمالی ترکیه در شمال سوریه، منجر به بیثباتی خواهد شد.
این مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، شامگاه جمعه در واکنش به تحولات اخیر در شمال سوریه گفت: آموزش نیروهای کردی سوری تهدیدی علیه ترکیه به شمار نمیرود.
وی گفت: واشنگتن بر این باور است که عملیات نظامی احتمالی ترکیه در منطقه عفرین سوریه به بیثباتی در منطقه دامن خواهد زد.
این مقام مسئول آمریکایی در مورد نقش روسیه در سوریه نیز گفت: واشنگتن همچنان درباره همکاری با روسیه در سوریه نگاه مثبتی دارد.
این مقام همچنین مدعی شد: علت حضور نیروهای آمریکایی در سوریه با هدف جلوگیری از فعالیتها و نفوذ ایران در سوریه صورت میگیرد.
به نوشته خبرگزاری رویترز، وی همچنین مدعی شد که فرآیند انتقال قدرت در سوریه وقت زیادی نخواهد گرفت.
رسانههای ترکیه روز جمعه از آغاز عملیات نظامی علیه شبه نظامیان کرد در منطقه عفرین واقع در شمال سوریه خبر دادند.
گلوله باران شدید عفرین از سوی نیروهای ترکیه
روز جمعه، منابع کُردی اعلام کردند، نیروهای ترکیه از شب گذشته منطقه عفرین در شمال سوریه را به شدت زیر آتش قرار داده اند.
این منابع بیان کردند: نیروهای ترکیه به شدت از نیمه شب گذشته گلوله باران عفرین را آغاز کرده اند. نیروهای ترکیه از داخل این کشور منطقه عفرین و روستاهای کردنشین را هدف قرار می دهند.
منابع مذکور از واکنش قوی به هر تهاجمی از سوی ترکیه به عفرین خبر دادند. این در حالی است که نورالدین جانیکلی، وزیر دفاع ترکیه اعلام کرد: عملیات عفرین در سوریه در حقیقت با گلوله باران مناطق مرزی شروع شده است. موضوع طلب می کند که تاخیری رخ ندهد.
نامزدی «السیسی» برای انتخابات ریاست جمهوری مصر
رئیس جمهوری مصر برای انتخابات ریاست جمهوری این کشور کاندید شد.
شبکه الجزیره گزارش داد، عبدالفتاح السیسی، شامگاه جمعه، رسما از نامزدی خود برای انتخابات ریاست جمهوری خبر داد.
قرار است، انتخابات ریاست جمهوری مصر در داخل کشور سه روز (26 تا 28 مارس) برگزار خواهد شد.
این انتخابات همچنین در خارج از کشور در روزهای 16، 17 و 18 مارس برگزار خواهد شد.
عبدالفتاح السیسی در حالی برای انتخابات ریاست جمهوری مصر کاندید میشود که تقریبا در کارزار انتخاباتی پیش رو رقیب جدی ندارد.
«عبدالفتاح السیسی»، وزیر دفاع دوره ریاستجمهوری «محمد مرسی» و از ژنرالهای برجسته مصر در سال 2013 پس از عزل مرسی و بازداشت شمار زیادی از رهبران و اعضای گروه اخوانالمسلمین و گذشت یک دوره انتقالی در مصر که «عدلی محمود منصور» رئیس دادگاه عالی قانون اساسی منصب ریاستجمهوری این دوره را بر عهده داشت، در انتخابات ریاستجمهوری نامزد شد و تنها رقیب وی «حمدین صباحی» رئیس جریان مردمی مصر نیز نتوانست آرای لازم را کسب کند.