این همه دشمن آمده؟ اما از کجا؟
تا حالا فقط شش روز از آغاز خیزش اعتراضی مردم در سراسر شهرهای ایران میگذرد. نزدیک به سی نفر در اثر اصابت گلوله، کفنِ گُلگون شهادت به تن کرده و در خون پاک خود غلتیده اند. شهادت آنها خونی است که برزمین میریزد و بنزینی است که بر آتش نارضایتی میپاشد و شکاف بین ملت و حاکمیت را عمیقتر مینماید.
حالا قاضی القضات وعده برپایی چوبه های دار را میدهد تا جنایات دهه شصت هجری خورشیدی و قتل عام زندانیان سیاسی- عقیدتی را به بهانه محارب بودن تجدید نماید. این هم عامل مکملی بر نارضایتی فزاینده است و نمکی که بر روی زخم پرکینه سی و نه ساله میپاشد… امری که به افزایش شدت و عمق دشمنی و تعداد دشمنان با حاکمیت میفزاید و اسباب فرسایش وریزش ششلول بندها و قداره کش ها میشود…
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان اردبیل با اعلام بازداشت ۴۰ تن در پی تجمع ها و تظاهرات روزهای اخیر در این استان گفت: «مشخص شد که اغلب این افراد بر اثر هیجانات و وضعیتی که در آن قرار داشتند به افراد اخلاگر و اغتشاشگر پیوسته بودند که با توجیهات و تذکرات لازم و با گرفتن تعهدات لازم و با توجه به اذعان بر اینکه خود قبول داشتند که این نوع اقدامات قانونی نیست، آزاد شدند».
ناصر عتباتی اضافه کرد: «۱۵ تن از این افراد که عاملان اقدامات در راستای اخلال در نظم و اقدام علیه آرامش و امنیت عمومی بودند با قرارهای قانونی بازداشت شدند».
وی با اشاره به اینکه در بررسیهای بعدی، ارتباط بعضی از افراد دستگیرشده با «کانالهای معاند نظام و سرپل گروهک نفاق» محرز شد، گفت: «در این درگیریها تعداد سه نفر عضو گروه ضدانقلاب توسط نیروهای سپاه در اردبیل دستگیر شدند».
بر اساس گزارش ها تاکنون صدها تن در تجمعها و تظاهرات پنجشنبه گذشته تاکنون در چندین شهر ایران بازداشت شدهاند. تعداد کشته شدگان نیز ۲۱ تن اعلام شده است.
رسول سناییراد، معاون سیاسی سپاه پاسداران، گفت: «شعارهایی که در دو سه روز گذشته توسط آشوبگران بیان شد، به وضوح نشان میداد که پشت سر این ماجرا منافقین و سلطنتطلبها قرار دارند».
وی با اعلام این موضوع در گفتوگو با خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه، افزود: «حتی در برخی از اجتماعات تهران، شعارهای مارکسیستی و کمونیستی هم شنیده شد که یادآور فعالیت برخی گروهکها در ابتدای انقلاب است».
معاون سیاسی سپاه پاسداران همچنین گفت: «از سوی دیگر در ماجرای اخیر، شاهد آموزش و تبلیغ دستورالعملهایی از طریق فضای مجازی در رابطه با ایجاد اغتشاش و مقابله با نیروهای ضداغتشاش بودیم که این امر نشاندهنده آن است که یک یا چند مجموعه به صورت سازمانیافته در تحرکات اخیر نقش داشتند».
مقامهای جمهوری اسلامی ایران در چند روز گذشته بارها کشورهای خارجی را متهم به دست داشتن در تجمعها و تظاهرات در شهرهایی ایران کردهاند.
محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت، با اشاره به تجمعها و تظاهرات روزهای اخیر در ایران اعلام کرد که «به وقت مناسب به صورت شفاف، در این زمینه اطلاعرسانی میکنیم».
به گزارش خبرگزاری ایسنا، آقای نوبخت این موضوع را در پاسخ به این پرسش اعلام کرد که «آیا امام جمعه مشهد در پشت پرده این انفاقات بوده است؟» ابراز داشت.
سخنگوی دولت اضافه کرد: «اکنون جایش نیست که بگویم چه کسانی اقدامات اخیر را شروع کردهاند. ما باید این اتفاقات که موجب خوشحالی دشمن شده است را حل کنیم. نباید اختلاف را تشدید کرده بلکه به دنبال وحدت ملی برای حل مشکلات باشیم».
وی به این پرسش که آیا دولت از پشت پرده این اقدامات اخیر اطلاعی دارد، پاسخ داد: «دولت، وزارت اطلاعاتی دارد و به ریز میتواند پشت پرده حوادث را بفهمد. دولت زیرکانه همه چیز را تحت نظر دارد».
پیش از سخنان محمدباقر نوبخت، بحث هایی در مورد دست داشتن برخی جریان های سیاسی در تجمع روز پنجشنبه گذشته مشهد مطرح شده بود.
جعفر پناهی٬ کارگردان مشهور سینمای ایران، از مقامهای جمهوری اسلامی خواست برای مشخص شدن میزان «پایگاه مردمی» نظام٬ اجازه برگزاری رفراندوم بدهند.
آقای پناهی با مطرح کردن این درخواست در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت که «اگر يک نظام سياسى، پايگاه مردمى داشته باشد، لشگركشى و كشتار نمىكند. ترس با لشكركشى آشكار مىشود كه خود به خود معنى آن فاقد پايگاه مردمى است».
وی بدون اشاره به نام خاصی٬ خطاب به مقامهای جمهوری اسلامی ایران افزود: «اگر معتقد به پايگاه مردمى هستيد اجازه رفراندم بدهيد…مسالمت آميز ترين راه ، رفراندم است».
آقای پناهی اضافه کرد که «اگر رفراندم خرج دارد و بودجهاش را نداريد٬ بدون آنكه لشگركشى كنيد اجازه بدهيد فقط يک روز طرفداران حكومت و يک روز ديگر هم بقيه آزادانه و بدون بگير و ببند تظاهرات كنند».
این کارگردان سینما نوشت: در صورت برگزاری تظاهرات آزاد٬ «حتى خون از دماغ كسى بيرون نخواهد آمد» و مقامهای کشور نیز میتوانند درباره میزان پایگاه مردمی نظام جمهوری اسلامی٬ «قضاوت» كنند.