شماری از نمایندگان پارلمان انگلستان از هر دو مجلس و از احزاب مختلف، طی سؤالهای پارلمانی خطاب به دولت این کشور، ضمن تأکید بر نقش سپاه پاسداران بهعنوان نیروی اصلی سرکوب نظام حاکم بر ایران در داخل و دخالتهای منطقه ای و اقدامات تروریستی در خارج، به لیستگذاری تروریستی سپاه پاسداران فراخوان دادند.
لرد مارک مکاینس عضو مجلس اعیان انگلستان، ترزا ویلیرز، نماینده پارلمان و وزیر پیشین ایرلند شمالی در دولت انگلستان، باب بلکمن، نماینده پارلمان از حزب محافظهکار، ایان پیزلی، نماینده پارلمان از حزب اتحاد دموکراتیک ایرلند، لوئیز المان نماینده پارلمان از حزب کارگر، با طرح سوالهای جداگانه پارلمانی از وزارتخارجه انگلستان خواستار بررسی نقش سپاه پاسداران در سرکوب و صدور تروریسم و برنامه موشکی نظام حاکم بر ایران و افزودن نام آن به لیست سازمانهای ممنوعه بریتانیا شدند.
در پاسخ به سؤالهای نمایندگان، الیستر برت معاون وزارتخارجه انگلستان ضمن محکومکردن نقض مستمر حقوقبشر توسط نظام حاکم بر ایران، آن را یک نگرانی جدی ودارای اولویت دانسته و اضافه میکند: «سپاه پاسداران و نهادهای مرتبط با آن آشکارا در چندین جنگ منطقهیی درگیر بودهاند». و «ما نسبت به برنامه موشک بالستیک حکومت ایران که به نقش بیثبات کنندهاش در منطقه کمک میکند، بسیار نگرانیم. حکومت ایران فعالیتهایی در ارتباط با موشک بالستیک داشته است که منافی قطعنامه ۲۲۳۱شورای امنیت سازمان ملل است.. ما برنامه موشک بالستیک رژیم ایران را پیوسته مورد بررسی قرار میدهیم و همچنان به اعمال تمام محدودیتهای بینالمللی بر این برنامه متعهدیم».
الیستر برت میافزاید: «علاوه بر تحریمهای آمریکا، سپاه پاسداران هماکنون در تمامیتش تحت تحریمهای اتحادیة اروپا است. علاوه بر آن، تعداد بسیاری از افراد و نهادها بهخاطر حمایتشان یا ارتباطشان با سپاه پاسداران لیستگذاری شدهاند. چندین عضو ارشد سپاه پاسداران تحت تحریمهای حقوقبشری اتحادیة اروپا لیستگذاری شدهاند.
توبیاس الوود، معاون دیگر وزارتخارجه انگلستان نیز در همین رابطه خطاب به نمایندگان پارلمان تأکید میکند «ما همچنان نسبت به فعالیت سپاه پاسداران در منطقه نگرانیم، از جمله نسبت به گزارشهای نگرانکننده درباره ارتباطها و حمایت نظام حاکم بر ایران از گروههای شبهنظامی و ممنوعه شامل حمایت مالی و تهیه و تدارک ابزار و وسایل نظامی و دادن آموزش. این حمایت چشماندازها برای امنیت و صلح بادوام در منطقه را کاهش میدهد».
توبیاس الوود، همچنین در پاسخ به نمایندگان پارلمان افزوده است: «سپاه پاسداران ایران، بهخاطر اقداماتش در رابطه با حمایت از تروریسم و نقض مستمر حقوقبشر، بهعنوان یک سازمان ممنوعه توسط اتحادیه اروپا، نامگذاری شده است.
همچنین لرد احمد معاون پارلمانی وزارتخارجه در مجلس اعیان با اشاره به دخالتهای سپاه و عوامل نظام حاکم بر ایران در کشورهای مختلف منطقه، تأکید کرد: «سپاه پاسداران بر برنامه موشک بالستیک ایران کنترل عملیاتی دارد و در پژوهش و تحقیق موشک بالستیک و توسعه و آزمایش آن درگیر است. حکومت ایران باید از دخالتهای مخرب در جنگهای منطقه دست بردارد.
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » فراخوان جمعی از نمایندگاه پارلمان انگلستان به قرار دادن نام سپاه پاسداران در لیست سیاه تروریستی