سه شنبه , ۲۸ فروردین ۱۴۰۳
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » آمریکا خواستار مجازات نظام حاکم بر ایران از سوی سازمان ملل شد
United Nations Ambassador from U.S. Nikki Haley address U.N. Security Council meeting on Myanmar's Rohingya crisis, Thursday Sept. 28, 2017 at U.N. headquarters. (AP Photo/Bebeto Matthews)

آمریکا خواستار مجازات نظام حاکم بر ایران از سوی سازمان ملل شد

نیکی هیلی، سفیر ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل، از شورای امنیت خواست ایران را به خاطر آنچه دولت پرزیدنت ترامپ «سرپیچی خطرناک» از قطعنامه سازمان ملل می خواند تنبیه کند. دولت پرزیدنت ترامپ ایران را به «رفتار بی ثبات کننده» متهم می کند. روسیه اما طرفدار گفتگو و مخالف تهدید و یا تحریم است.

به گزارش صدای آمریکا، خانم هیلی روز سه شنبه، ۲۸ آذرماه در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بررسی توافق هسته‌ای ایران، ضمن انتقاد از رفتار ایران بعد از توافق هسته‌ای، اعلام کرد ایالات متحده در روزهای آینده گزینه های مختلفی را برای فشار بر ایران در جهت «اصلاح رفتار این کشور» با اعضای شورای امنیت در میان خواهد گذاشت.

سفیر آمریکا در سازمان ملل شورای امنیت می تواند توافقنامه هسته ای با ایران را اصلاح کرده و یا با توافقی جدید جایگزین کند تا از فعالیت های موشکی ایران جلوگیری کند.

هیلی همچنین از بررسی تحریم ها علیه ایران «در پاسخ به تقض صریح تحریم تسلیحاتی یمن» و بازخواست سپاه پاسداران ایران به دلیل نقض بسیاری از قطعنامه های سازمان ملل خبر داد. خانم هیلی به حمله موشکی روز سه شنبه حوثی‌های یمن به ریاض اشاره کرد و گفت نشانه‌های مشابهی از نقش ایران در پرتاب موشک تازه به ریاض دیده می‌شود.

پرزیدنت ترامپ ایران را به بی ثبات سازی در خاورمیانه و همچنین ادامه برنامه موشکی جنجالی متهم می کند. براساس قطعنامه ۲۲۳۱ که بعد از توافق هسته ای در سال ۹۴ در شورای امنیت تصویب شد، ایران از آزمایش موشک بالستیک با قابلیت حمل کلاهک اتمی منع شده است.

در یکسال اخیر ایران چندین آزمایش موشکی داشته است. با اینکه جمهوری اسلامی ایران می گوید هدف از این آموزش ها بررسی توان دفاعی است اما گاهی موشک های ایران در اختیار برخی گروه های تروریستی از جمله حزب الله لبنان و حوثی های یمن قرار گرفته است.

واکنش روسیه

ولادیمیر سافرونکوف، معاون سفیر روسیه در سازمان ملل اما اعلام کرد آنچه برای اجرای توافقنامه برجام ضروری است، «ترک زبان تهدید و تحریم، آغاز استفاده از گفتگو و تمرکز بر گسترش همکاری و اعتماد دو طرفه است».

در جلسه روز سه شنبه شورای امنیت سازمان ملل، به بررسی گزارش دبیر کل این سازمان در مورد پایبندی ایران به توافقنامه برجام پرداخت.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در این جلسه اعلام کرد ایران به مفاد برجام پایبنده بوده، اما هشدار داد تهران به خواست سازمان ملل برای توقف برنامه موشکی توجه نکرده است.