دوشنبه , ۲۱ آبان ۱۴۰۳
صفحه اول » بین المللی » قطع‌نامه محکومیت تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل، پنجشنبه 21 دسامبر 2017 با رای مثبت 128 کشور از مجموع 193 کشور عضو مجمع عمومی سازمان ملل متحد تصویب شد.
U.S. Republican presidential candidate, real estate mogul and TV personality Donald Trump makes a point as he formally announces his campaign for the 2016 Republican presidential nomination during an event at Trump Tower in New York June 16, 2015. REUTERS/Brendan McDermid - RTX1GRB9

قطع‌نامه محکومیت تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل، پنجشنبه 21 دسامبر 2017 با رای مثبت 128 کشور از مجموع 193 کشور عضو مجمع عمومی سازمان ملل متحد تصویب شد.

 

اگرچه  پرزیدنت دونالدترامپ با استفاده اززبان تهدید به کشورهایی که می‌خواهند به سود قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد رای دهند  هشدار داده بود وصحبت از قطع کمک های مالی کرده بود، اما اکثریت کشورهای جهان نسبت به این هشدارها بی توجه ماندند و به سود قطعنامه رای دادند.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد که از 193 کشور تشکیل شده، روز پنجشنبه جلسه‌ای فوق‌العاده‌ای برگزار کرد تا بر سر پیش‌نویس قطعنامه‌ای در محکومیت تصمیم ترامپ در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل، رای گیری کند. این جلسه با درخواست یمن و ترکیه برگزار شد.در مجمع عمومی سازمان ملل، 9 کشور با این قطعنامه مخالفت کردند و 35 کشور عضو ممتنع دادند.پیش از این احمد ابوالغیط دبیرکل اتحادیه عرب اعلام کرد که کشورهای عربی از مجمع عمومی سازمان ملل خواهد خواست تا قطعنامه‌ را برای همه موسسه‌های سازمان ملل، الزامی کند. پیش نویس قطعنامه، به رسیمت شناختن قدس به پایتختی اسرائیل را بنا بر اصل اتحاد برای صلح، محکوم می‌کند.از سویی نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد هشدار داد که دونالد ترامپ را از فهرست کشورهایی که به سود این قطعنامه رای دهند، قرار خواهد داد.

پیش از این آمریکا پیش‌نویس قطعنامه ارائه شده از سوی مصر به شورای امنیت سازمان ملل متحد در این باره را وتو کرده بود.

ششم دسامبر، ترامپ فرمان انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به بیت المقدس اشغالی را امضا کرد که به معنی به رسمیت شناختن این شهر به پایتختی اسرائیل است؛ اقدامی که خشم کشورهای عربی و اسلامی را برانگیخت و با مخالفت‌های بین‌المللی مواجه شد.

وضعیت قدس یکی از بزرگترین چالش‌ها برای حل و فصل مناقشه میان فلسطینی‌ها و اسرائیل به شمار می‌آید.