پنجشنبه , ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » چرا اخبار چندانی در خصوص مدفون شدگان و قربانیان و کشته شدگان آوار این زلزله مهیب مخابره نمی‌شود!

چرا اخبار چندانی در خصوص مدفون شدگان و قربانیان و کشته شدگان آوار این زلزله مهیب مخابره نمی‌شود!

 به گزارش «تابناک»، این در حالی است که به گفته برخی مسئولان محلی، دست کم 100 جان باخته بی دریافت مجوز از پزشکی قانونی تدفین شده‌اند و از این رو، آمار جان باختگان بیش از عددی است که مراجع رسمی اعلام می‌کنند.

در ادامه گزارش لحظه به لحظه از مناطق زلزله زده را می‌خوانید:

تکذیب نجات 6 زلزله زده توسط «تیدا»
۱۳۹۶/۰۸/۲۴ – ۱۰:۳۱
در پی انتشار شایعاتی مبنی بر نجات 6 زلزله زده از زیرآوار به کمک سگی به نام «تیدا»، اسماعیل اسکندری رئیس تیم های آنست هلال احمر گفت: در 48 ساعت گذشته 31 قلاده سگ هلال احمر موفق شدند 6 نفر را زنده از زیر آوار خارج کنند. چطور می شود یک سگ به نام “تیدا” که اصلا از نژاد زنده یاب نیست در یک ساعت بتواند 6 نفر را نجات دهد.

وی از مردم خواست به شایعات سودجویان توجه نکنند چرا که برخی دنبال منافع شخصی خود هستند.

گفتنی است سگ‌های زنده یاب هلال احمر تا شب گذشته موفق شدند یک مادر و دختر، یک زن و سه مرد را زنده در زیر آوار شناسایی کرده و جان این شش تن را از مرگ برهانند.

۹۰ تا ۹۵ درصد خانه‌ها در ثلاث باباجانی، ازگله، جیگران و جوانرود تخریب شده‌اند
۱۳۹۶/۰۸/۲۴ – ۱۰:۲۳
شهاب نادری، نماینده مردم پاوه، جوانرود، ثلاث باباجانی و روانسر به ایسنا گفت: متاسفانه ۹۰ تا ۹۵ درصد خانه‌ها در ثلاث باباجانی، ازگله، جیگران و جوانرود تخریب شده و با توجه به شدت بالای تخریب‌ها امدادرسانی کافی نیست.

وی با اشاره به نیاز مردم این مناطق سردسیر به اقلام گرمایشی از جمله پتو و چادر افزود: هدف اصلی اسکان زلزله‌زدگان است اما متاسفانه جمعیت زلزله‌زدگان این مناطق بالا و وسایل امداد و نجات کم است. البته نیروهای امدادی، سپاه، بسیج و نیروی انتظامی زحمات شبانه‌روزی خود را داشته‌اند اما همچنان کمک‌های مردمی بیشتر از کمک‌های امداد و نجات به منطقه می‌رسد.

این نماینده مجلس با انتقاد از بی‌توجهی رسانه‌ها به منطقه ثلاث باباجانی و ازگله گفت: در حالی که بیشترین تخریب‌ها در این منطقه صورت گرفته اما فضای رسانه‌ای به این منطقه معطوف نشده و کمک‌های مردمی به شهرستان‌های دیگر ارسال می‌شود.

نادری با بیان اینکه آمار دقیقی از کشته شدگان در این منطقه در دست نیست، گفت: عملیات آواربرداری همچنان ادامه دارد اما نیازمند کمک‌های بیشتری هستیم.

وی با اشاره به استقرار مجموعه پزشکی قانونی در این منطقه گفت که طبق گزارش این دستگاه دفن کشته شدگان بدون جواز صورت نگرفته است.
آخرین وضعیت زلزله زدگان ازگله
۱۳۹۶/۰۸/۲۴ – ۱۰:۰۴
پیرو اخباری که از بی توجهی مسئولان به «ازگله»، نزدیک ترین شهر به کانون زلزله 7.3 ریشتری منتشر شده بود، خبرنگار ایسنا روانه این شهر شده و این گونه گزارش می‌دهد:

میزان خرابی‌ها و خسارات جانی در شهر ازگله که کانون زمین‌لرزه بود نیز کمتر از شهرهایی همچون سرپل ذهاب است. یکی از ساکنان ازگله درباره علت این موضوع به خبرنگار ایسنا گفت: در ازگله نیز خرابی بالا بود اما با توجه به اینکه تعدادی از واحدها نوسازی یا مقاوم‌سازی شده بودند، میزان تخریب‌ها کمتر به چشم می‌آید. از سوی دیگر پیش از وقوع زلزله ۷.۳ ریشتری یک زلزله با قدرت حدود ۴.۵ ریشتر این منطقه را لرزانده بود که به دنبال آن تمامی ساکنان این منطقه به خیابان آمده بودند و در همین حین زمین‌لرزه ۷.۳ ریشتری رخ داد که همین موضوع باعث کاهش خسارات جانی ناشی از زلزله شد.

روند امدادرسانی گرچه در تمامی مناطق زلزله‌زده در حال انجام است اما به نظر می‌رسد که در روستاها باید توجه بیشتری به زلزله‌زدگان صورت بگیرد.
امنیت بر مناطق زلزله‌زده حکمفرما شد
۱۳۹۶/۰۸/۲۴ – ۱۰:۰۰
سردار منوچهر امان اللهی، فرمانده انتظامی استان کرمانشاه با اشاره به ‌شایعاتی مبنی بر ناامنی به‌ویژه در ساعات شب در مناطق زلزله‌زده به تسنیم گفت:‌ هیچ سرقتی در مناطق زلزله‌زده صورت نگرفته است.

وی با بیان اینکه در منطقه زلزله‌زده استان کرمانشاه امنیت حکم‌فرماست، افزود: خواهشی که از مردم داریم به ویژه در شهرستان‌هایی که آسیب دیدند با نیروی‌های انتظامی در کار امدادی و خدمات و انضباط همراهی و همکاری لازم را داشته باشند.

فرمانده انتظامی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: مردم خروجی شهرها را باز کنند تا بتوانیم کامیون‌های حامل موادغذایی و چادر و پتو را به عزیزان برسانیم و در حال حاضر وضعیت امنیتی منطقه مناسب است و هیچگونه سرقتی در این فضا هم صورت نگرفته است.
خانه‌ای در سرپل ذهاب که زلزله تخریبش نکرد
۱۳۹۶/۰۸/۲۴ – ۰۹:۴۹
ایسنا نوشت: حتی یک سنگ از بنای این خانه ترک نخورده است.

پتو و چادر، نیاز اول زلزله زدگان/ دزدی‌های مشکوک در کانون توجه عموم!
افزایش شمار مصدومان و بی خبری از شمار جان باختگان
۱۳۹۶/۰۸/۲۴ – ۰۹:۳۷
در حالی که آمار جان باختگان ساعات طولانی ست که تغییر نکرده و به روز نشده، کولیوند، سرپرست اورژانس کشور گفت: تعداد مجروحان زلزله کرمانشاه به 9397 نفر رسید.

چگونگی صدور گواهی فوت برای قربانیان زلزله
۱۳۹۶/۰۸/۲۴ – ۰۹:۲۷
سیف‌الله ابوترابی، سخنگوی سازمان ثبت احوال گفت: در صورت اعلام فوت افراد توسط بخشداری‌ها، فرمانداری‌ها و دهیاری‌ها شهرستان‌های آسیب دیده ،فوت افراد در سازمان ثبت احوال ثبت می‌شود.

وی با بیان اینکه این اقدام تسریع در روند ثبت فوت افراد است، گفت: در مواقع عادی ابتدا بایستی گواهی فوت توسط پزشک مربوطه صادر و سپس در ثبت احوال ثبت شود ،اما در این شرایط به دلیل اینکه ممکن است برخی از روستاها پزشکی نداشته باشند که این گواهی را صادر کند به منظور تسریع در روند کارها،تایید فوت نیز توسط اعلام فرمانداری‌ها،بخشداری‌ها و دهیاری‌ها قابل قبول است.

سخنگوی سازمان ثبت‌احوال در ادامه گفت: برای کسانی که شناسنامه و کارت‌های ملی شان نیز در این حادثه مفقود شده، تدابیری اتخاذ شده است؛ ایستگاه‌های سیاری در مناطق حضور دارند و اطلاعات را از افراد اخذ و پس از صدور کارت ملی و شناسنامه این مدارک را به آنان تحویل می‌دهند. در حقیقت همکاران ما در ثبت‌احوال استان درخواست‌های مردم جهت صدور مدارک جدید را از روستاها اخذ کرده و مدارک را به آنان تحویل می‌دهند.

دزدی‌های مشکوک در کانون توجه عموم!
۱۳۹۶/۰۸/۲۴ – ۰۹:۱۰
از جمله اخباری که از مناطق زلزله زده مخابره می‌شود، حمله به کاروان محموله های ارسال شده به مناطق زلزله است؛ حملاتی که برخی بر این باورند ناشی از کمبود امکانات در این مناطق و هجوم آسیب دیدگان برای جانماندن از دریافت حداقل های زندگی است و برخی روایت های دیگری در خصوص آن مطرح می‌کنند؛ روایت هایی از جمله دزدی یا سو استفاده از شرایط موجود!

وضعیتی که سردار رمضان شریف، سخنگوی سپاه پاسداران در تشریح آن می‌گوید: مسئولان هلال احمر مدعی هستند که دیشب مردم امکانات امدادی 20 کامیون حامل اقلام امدادی را قبل از رسیدن به شهر برده‌اند. البته مشخص نیست مردم بودند یا سوءاستفاده‌کنندگان. در ساعات اولیه به دلیل امنیتی که در غرب کشور برقرار است هیچ احتمالی برای این اتفاق داده نمی شد. در زلزله بم و یا ورزقان که سپاه تجربه داشت نمی گویم که این اتفاق نمی افتاد اما معمولا در شهر و بعد از دپوی امکانات اتفاق می افتاد. اما در این زلزله بر اساس آنچه عده ای مدعی می شوند که امکانات دیر رسید یک شایعه و یک نوع حرص و ولع در شهر ایجاد شد که هرکس زودتر بتواند امکانات را بگیرد اما بعد دیگر چیزی به دستش نمی رسد. از طرف دیگر مطمئنم که یک عده سوء استفاده‌گر از مناطق دیگر در ورودی شهر ریختند و این کار را انجام داده اند چون من منش مردم این شهر را دیده ام.

وی افزود: دوستان هلال احمر به سردار جعفری اطلاع دادند که به داد ما برسید که ما امکانات را می آوریم ولی این امکانات به شهر نمی رسد. بر این اساس از صبح تیم حفاظت برای تأمین امنیت محموله ها داده شد. این اتفاق برای کامیون‌های هلال احمر افتاده است چون کامیون های سپاه تیم حفاظت داشته اند. مسئولان هلال احمر مدعی هستند که دیشب 20 کامیون دچار این مشکل شده است حالا بخشی از این 20 کامیون بالاخره به دست مردم رسیده است. اینکه بخواهیم تشخیص بدهیم که مردم هستند و یا سوءاستفاده کنندگان در این شرایط کار سختی است.

شریف در ادامه گفت: هیچ نقطه کور و صعب العبوری وجود ندارد. همه روستاها جاده آسفالت و خوبی دارد و به دلیل وقوع جنگ اکثر این روستاها بازسازی خوبی داشتند. بخش عمده مناطق روستایی سالم است و اکثر قریب به اتفاق خانه ها سالم هستند هرچند ترک هایی جزئی دارند البته روستاهایی هستند که به دلیل شدت زلزله تخریب 90 درصد هم دارند. البته گستردگی منطقه زلزله‌زده و شوک اولیه که وارد می شود تا نیروهای امدادی بتوانند کمک کنند احتمالا گلایه هایی که در این ویدئوها می شود صحیح است چون روز بعد زلزله تا بخواهد امکانات از مرکز منتقل شود نارسایی‌هایی وجود دارد. خوشبختانه در مقیاس جغرافیایی که این زلزله گسترده اتفاق افتاده تقریبا سرعت امدادرسانی خوب بوده است. البته کسی منکر نارسایی ها نیست. چون باید در نظر گرفت که تقریبا صدهزار نفر در یک زمان تقریبا همه چیز را از دست می دهند شما فرض کنید که دپوی بزرگی هم دارید با این حال سامان‌دهی برای توزیع هم کار سختی است. من احساسم این بود که از صبح امروز مسئولان بر کار مسلط بودند.

وی در خصوص اقدامات سپاه در مناطق زلزله زده گفت: خوشبختانه در غرب کشور به دلیل مباحث امنیتی و مرزها یگان های نیروی زمینی و قرارگاه حمزه سپاه معمولا نیروهای انسانی قابل توجهی در اختیارشان هست و همچنین حضور قرار گاه سازندگی برای ساماندهی به آب‌های غربی کشور خوشبختانه تجهیزات مهندسی قابل توجهی در منطقه حادثه وجود داشت. حدود 300 دستگاه از بیل مکانیکی گرفته تا بلدوزر وجود داشت. در فاز اول نیروها تلاش کردند برای آوار برداری و انتقال مجروحان و همچنین برپایی بیمارستان صحرایی برای امداد به مردم. همچنین مجموعه قرارگاه سازندگی برای بازگشایی مسیرهای اصلی وارد عمل شد. این اقدامات اولیه تا نزدیک صبح طول کشید. در گزارشی که دوستان ما و مسئولین شهر دادند این اقدامات اولیه خوشبختانه خیلی در کاهش تلفات موثر بوده است.

متأسفانه مردم ما وقتی گفته می شود که آمار تلفات 100 یا 300 نفر بوده اند خیلی مورد اعتنای افکار عمومی قرار نمی گیرد که همکاری و همدلی شود انگار حتما باید یک آمار بالایی در تلفات باشد گفت: شب اول و شب دوم خیلی سخت گذشت با توجه به این که هوا بسیار سرد بود.

امروز صبح موقع نماز دوستان اطلاع دادند حدود دوهزار چادر توزیع شده است. البته نارسایی هایی هم به دلیل «فرهنگی» که در این شرایط وجود دارد، ممکن است باشد. اگر حجم امکاناتی که وجود داشت به در شرایط عادی و به صورت دقیق توزیع شده بود من فکر می کنم همه جمعیت برخوردار می شدند ولی به دلیل متأسفانه به دلیل «فرهنگی» که حاکم است و سوء استفاده ای که فکر می کنم مربوط به آن منطقه هم نبودند باعث نارسایی‌هایی شده است. امروز تأمین امنیت محموله ها به سپاه واگذار شد و امروز صبح سردار جعفری از مسیربازدید کردند که انشاءالله مشکلی وجود نداشته باشد. من فکر می کنم از امروز مردم استقرار مختصری را پیدا کردند.
اعزام جانشین فرمانده و سربازان نیروی انتظامی به مناطق زلزله زده
۱۳۹۶/۰۸/۲۴ – ۰۹:۰۴
در پی مخابره شدن اخبار متفاوت از حمله به برخی محموله های ارسال شده به مناطق زلزله زده، نیروی انتظامی اعلام کرد: به منظور امدادرسانی بهتر به هموطنان زلزله زده در کرمانشاه، سربازان نیروی انتظامی از استان های مختلف به کرمانشاه اعزام شدند.

همچنین خبر می‌رسد که سردار اسکندر، مومنی جانشین فرمانده نیروی انتظامی برای هماهنگی و فرماندهی نیروهای انتظامی در زمان امدادرسانی وارد استان کرمانشاه شد و از این پس فرماندهی نیروهای انتظامی در مناطق بحرانی با هماهنگی این فرمانده انجام می‌شود.

چند توصیه به آنهایی که قصد عزیمت به مناطق زلزله زده را دارند
۱۳۹۶/۰۸/۲۴ – ۰۹:۰۱
اگر در اولین روزهای پس از حادثه برای کمک به مناطق آسیب‌دیده می‌روید یا در مراکز درمانی با آسیب‌دیدگان مواجه می‌شوید، این موارد را به خاطر داشته باشید.

پتو و چادر، نیاز اول زلزله زدگان/ دزدی‌های مشکوک در کانون توجه عموم!
توصيه‌های پليس فتا درباره كمک‌های مردمی
۱۳۹۶/۰۸/۲۴ – ۰۸:۳۸
معاون پلیس فتا گفت: برای جلوگیری از فعالیت کلاهبرداران و سودجویان از واریز وجه به کارت‌های شخصی برای کمک به زلزله‌زدگان خودداری کنید.

سرهنگ مصطفی نوروزی با اشاره به اینکه در راستای کمک به مردم زلزله‌زده عده‌ای فرصت‌طلب در شبکه‌های وب و اجتماعی به دنبال کلاهبرداری هستند، تاکید کرد: توصیه می‌کنم که هموطنان تنها از طریق روش‌هایی که از رسانه‌های معتبر اعلام می‌شود، کمک‌های خود را به دست مردم زلزله‌زده برسانند.

معاون پلیس فتا گفت: درخواست من از هموطنان این است که در صورت مشاهده هرگونه شماره حساب فردی و شخصی، پلیس فتا را در جریان بگذارند تا با هماهنگی مراجع قضایی این افراد تحت تعقیب قانونی قرار گیرند و اگر مبلغی به حساب آنها واریز شده، مبلغ پس گرفته شود و به دست مردم زلزله‌زده برسد.
کمبود چادر، پتو و غذا، کماکان دغدغه نخست است
۱۳۹۶/۰۸/۲۴ – ۰۸:۱۰
در حالی که ساعات زیادی از وقوع زلزله گذشته و نمی‌توان کمبودها را گردن «غافلگیر شدن» و بهانه هایی از این دست انداخت، کماکان در مناطق زلزله زده کمبود چادر، غذا و پتو مشاهده می‌شود که گلایه های مردم زلزله زده را به دنبال داشته و حاشیه هایی می‌آفریند.

کمبودهایی که مرتضی سلیمی، رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر در خصوص آنها می‌گوید: مشکل چادر، دارو و غذا به زودی رفع می‌شود.