پایگاه خبری «کردستان 24»، به نقل از منابعی که نامشان را ذکر نکرد، نوشت: مناطقی که درباره استقرار نیروهای مشترک در آنها توافق شده عبارتند از: المحمودیه، شیخان، سحیلة، خازر، فایدة، الکویر و مقلوب.
«بغداد الیوم» نیز نوشت: دو طرف توافق کردهاند سه طرف اداره گذرگاه مرزی «فیشخابور» را برعهده داشته باشند که شامل نیروهای گارد مرزی،نیروهای پیشمرگه و نیروهای آمریکایی میشود.
به گفته منابع آگاه، دو طرف طی نشستهای تحت نظارت ائتلاف بینالمللی طی دو روز گذشته توافق کردند که سایر مسائل موجود را بر اساس قانون اساسی حل و فصل کنند.
هیأتهای بغداد و اربیل طی دو روز گذشته در کاخهای ریاستجمهوری موصل و مرکز فرماندهی عملیات نینوی، نشستهایی را برای بررسی مسئله اداره مناطق مورد منازعه در این استان برگزار کردند.
درحالی که گفته می شود بیش از 700 نفر در کنفرانس انرژی هسته ای در قرن 21 در ابوظبی شرکت کرده اند اما ایران غایب اصلی و بزرگ این کنفرانس بود. خبرگزاری آسوشیتدپرس نخستین رسانه ای بود که به این موضوع پرداخت و در این باره نوشت : توافق هسته ای ایران با 1+5 از حالت ثابت خود خارج شده و با توجه به کارشکنی های امریکا در این مسیر به نوعی در حالت معلق به سر می برد ، با این وجود ایرانی ها ترجیح دادند در کنفرانس انرژی اتمی که برگزار کننده آن سازمان ملل متحد بود و این بار در ابوظبی برگزار می شد شرکت نکنند. در حالی که صندلی متعلق به ایران در این کنفرانس خالی ماند یوکیا آمانو ، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز ترجیح داد در سخنرانی مقدماتی خود کوچک ترین اشاره ای به مساله پرونده هسته ای ایران و یا برجام نکند.
در حالی که خبر عدم حضور ایران در رسانه هایی مانند آسوشییتدپرس به گونه ای پوشش داده شده است که گویا ایران به دلایل هسته ای از شرکت در این کنفرانس سرباز زده است اما یک منبع در سازمان انرژی اتمی تاکید کرد که دلیل عدم شرکت ایران در این کنفرانس ، عدم صدور روادید برای مقام های ایرانی توسط دولت امارات متحده عربی بوده است.
این منبع در سازمان انرژی اتمی افزود: امارات متحده عربی نقش میزبان در این کنفرانس بین المللی را برعهده دارد و اقدام این کشور در عدم صدور روادید برای ایران عملی دور از شان میزبانی اجلاس های بین المللی است. امارات متحده عربی نباید با دخالت دادن موضوعات سیاسی از مشارکت کشور مهمی همچون ایران در این اجلاس ممانعت به عمل می آورد.
این مقام آگاه در ادامه افزود جمهوری اسلامی ایران در سه نشست پیشین این کنفرانس که آخرین آنها در سن پطرزبورگ بود شرکت فعال داشته است.
این بیانیه امروز (دوشنبه) در سایت اینترنتی دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین منتشر و در آن گفته شده، «حسن روحانی»، «ولادیمیر پوتین» و «الهام علی یف» روسای جمهوری ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان در اجلاس سه جانبه تهران در خصوص همکاریهای سیاسی و اقتصادی و نیز فرهنگی و انسانی گفت و گو می کنند.
نائورت گفت: آمریکا ضمن استقبال از این اقدام از کردها می خواهد تا برای حل بحران عراق با دولت این کشور همکاری کنند.
وی افزود: ما از همه احزاب کرد میخواهیم برای حل اختلافات موجود و آمادگی برای انتخابات سال ۲۰۱۸ با هم همکاری کنند.
گفتنی است که بارزانی روز گذشته اعلام کرد که از ریاست منطقه کردستان کناره گیری می کند و دوره ریاست دیگر تمدید نمی شود.
وی در نامهای که به پارلمان منطقه کردستان نوشته بود، اعلام کرد که ترجیح میدهد از پست ریاست این منطقه کناره گیری کند و این دوره دوباره تمدید نشود.
وی تاکید کرد: من معتقدم که این همهپرسی میبایست برگزار میشد. ما موقتا برخی مناطق را که دیگر نمیتوان به آنها اسم مناطق مورد منازعه را اطلاق کرد که بیشتر مناطق اشغالی هستند، از دست دادهایم. ما خواستار گفتوگو پس از همهپرسی شدیم اما آنها رد کردند. من معتقدم که ملت ما آن را حمایت میکنند…ما کرکوک را پس میگیریم. استانی که نیروهای دولت عراق بر آن سیطره یافتهاند و نیروهای کردی از آن عقبنشینی کردند.
بر اساس این گزارش، دادگاه جنایی بحرین در پرونده معروف به گروه بسطه (قروب البسطه) صدور حکم نموده و ضمن صدور حکم سلب تابعیت برای تمامی ۱۸ متهم، ۸ نفر از آنان را به حبس ابد، ۸ نفر را به تحمل ۱۵ سال حبس و دو نفر دیگر را به تحمل ۱۰ سال حبس محکوم کرد.
همچنین این دادگاه متهمین را در مجموع به پرداخت جریمه ای بالغ بر ۲ میلیون دینار بحرینی (معادل تقریبی ۲۰ میلیار ریال) ملزم کرد.
بر اساس ادعای وزارت کشور بحرین متهمان این پرونده متهم به جاسوسی برای جمهوری اسلامی ایران بوده و همچنین متهم هستند از مقامات سپاه پاسداران و حزب الله لبنان حمایت فکری و مالی جهت تشکیل گروه تروریستی که از آن به عنوان شاخه نظامی جنبش الوفاء بحرین یاد شده اقدام نموده اند.
متهمان این پرونده در اولین جلسات محاکمه اعلام نموده بودند که برای گرفتن اعتراف تحت شکنجه قرار گرفته و با اکراه و پس از توسل به زور برگه های اعتراف را امضا کرده اند.
پیش از آغاز این مذاکرات نمایندگان کشورهای ضامن ( ایران، روسیه و ترکیه) رایزنی های دوجانبه و سه جانبه در سطح کارشناسان برگزار کردند.
روز گذشته منابع مطلع ایرانی گفته بودند که در جریان سفر اخیر «حسن روحانی» رئیسجمهور اسلامی ایران به نیویورک برای شرکت در نشست مجمع عمومی سزامان ملل، «دونالد ترامپ» همتای آمریکایی وی درخواست ملاقات شخصی کرده که طرف ایرانی آن را نپذیرفته است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران هم ضمن تأیید محتوای این گزارش گفته بود: «چنین تمایلی توسط طرف آمریکایی مطرح شد که مورد موافقت جناب آقای دکتر روحانی، رییس جمهور محترم جمهوری اسلامی ایران قرار نگرفت.»
حالا اما آنطور که خبرنگار حوزه کاخ سفید شبکه خبری سیبیاس نیوز گفته، «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا در صدد برگزاری نشستی در سطوح مختلف میان مقامات ایرانی و آمریکایی بوده است.
یکی از مقامات کاخ سفید امروز به رسانه رسمی کنگره آمریکا «هیل» گفته بود که روایت مقام ایرانی در خصوص ابراز تمایل ترامپ برای ملاقات با روحانی «غلط» است.