جمعه , ۲۵ آبان ۱۴۰۳

اخبار ویژه!

روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد.

*******

 

روزنامه همدلی در گزارشی با عنوان «این اعلیحضرت هم وا داد؛ پس از اعطای حق فتوا و رانندگی به زنان همیشه محروم عربستانی، این بار صدا و تصویر ام کلثوم از سیمای عربستان سعودی پخش شد» نوشت: «تصویر «ام کلثوم»، «بانوی آواز عرب»، است که از تلویزیون عربستان پخش می‌شود و این یعنی سران عربستان به بعضی از اصلاحات رضا داده‌اند… در حال شمردن موارد آزادی‌تان هستید؛ می‌گویید درست است که زن‌های یک کشور مسلمان مثل سوریه می‌توانند به‌راحتی بروند ورزشگاه و در کنار مردان فوتبال تماشا کنند اما زن‌های عربستان هم مثل ما نمی‌توانند بروند؛ هنوز این جمله‌تان تمام نشده که زن‌های عربستانی با چادر چاقچورشان وارد ورزشگاه می‌شوند و آن‌چنان در کنار مردان، بالا و پایین می‌پرند که انگارنه‌انگار بار اولشان است به ورزشگاه می‌روند».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «شاید ام‌کلثوم مصری الاصل، خودش هم باورش نمی‌شد که چندین سال پس از مرگش، میهمان خانه عربستانی‌ها باشد. اگر در ایران زنان سلبریتی به خارج از کشور بروند و برای لحظاتی حجابشان را بردارند، نسخه‌شان توسط جامعه پیچیده خواهد شد».

همدلی در پایان گزارش نوشت: «به نظر می‌رسد حالا دیگر ماه هیچ کشوری را نداریم که خودمان را در حوزه بعضی از محدودیت‌های تبعیض‌آلود شناخته شده زنان با آن مقایسه کنیم؛ حتی عربستان».

در روزهای اخیر رسانه‌های اصلاح طلب همصدا با شبکه بی بی سی و صدای آمریکا و رسانه‌های معاند و به اعتبار پخش آواز خواننده زن مصری از تلویزیون عربستان، برگزاری چند کنسرت و دادن مجوز حضور زنان در استادیوم فوتبال، کشف کرده‌اند که رژیم سعودی، اصلاح طلب، حقوق بشری و متمدن شده است!

در همین رابطه «بی بی سی فارسی» در گزارشی با عنوان «ام کلثوم بعد از سه دهه در تلویزیون سعودی ظاهر شد» نوشت: «در ماه‌های اخیر و از زمان معرفی محمد بن سلمان، پسر ملک سلمان به عنوان ولیعهد، نشانه‌هایی از رویکرد تازه حکومت عربستان به مسائل فرهنگی، اجتماعی و تفریحی دیده می‌شود».

بزک چهره رژیم آل سعود توسط این رسانه‌ها در حالی است که دستان سران این رژیم به خون صدها هزار مسلمان در یمن و بحرین و سوریه و عراق و فلسطین و پاکستان و افغانستان و… آلوده است.

کارشناسان معتقدند که تغییرات صورت گرفته در ساختار عربستان بویژه در حوزه زنان بیش از هر چیزی برگرفته از رفتارهای فریبکارانه سعودی برای سرپوش گذاشتن بر سرکوب مردم و بهبود چهره خود بعد از رسوایی کشتار در یمن و حمایت از تروریسم است.

** سرگیجه روزنامه‌های زنجیره‌ای در مواجهه با پدیده شهید حججی

وقتی به روند واکنش روزنامه‌های اصلاح طلب به موضوع شهید بزرگوار محسن حججی نگاهی می‌اندازیم، تظاهر این جماعت به همراهی با قاطبه مردم بدجوری توی ذوق می زند.

از بی تفاوتی نسبت به موضوع انتشار ویدئوی اسارت شهید مظلوم محسن حججی تا زیر سؤال بردن عملکرد مدافعین حرم و محور مقاومت در منطقه و سانسور استقبال باشکوه مردم مشهد و مصادره به مطلوب کردن حضور حماسی و باشکوه مردم نجف آباد در تشییع شهید و ربط دادن آن به منتظری!

از سوی دیگر با بررسی روند واکنش روزنامه‌های اصلاح طلب به این موضوع پی می‌بریم که گویا استقبال باشکوه و کم نظیر مردم، این جماعت را دچار سرگیجه کرده است.

دیروز رهبر معظم انقلاب در دیدار خانواده شهید محسن حججی، این شهید والامقام را نشانه خدا و سخنگوی شهدای مظلوم و سرجدا، خواندند و با اشاره به حضور با شکوه و کم‌سابقه مردم در تشییع آن شهید، خاطرنشان کردند که خداوند به واسطه مجاهدت محسن عزیز، ملت ایران را عزیز و سربلند کرد و او را نماد نسل جوان انقلابی و معجزه جاری انقلاب اسلامی قرار داد.

در این میان تنها دو روزنامه اصلاح طلب در صفحه نخست به این موضوع پرداختند و دیگر روزنامه‌های زنجیره‌ای اصلاح طلب در صفحه نخست هیچ اشاره‌ای به این موضوع نداشتند.

** سهم خواهی های قبیله‌ای، بزرگ‌ترین پاشنه آشیل اصلاح طلبان است

«مصطفی تاجزاده» در مصاحبه با روزنامه اعتماد گفت: «بزرگ‌ترین پاشنه آشیل اصلاح‌طلبان و دولت، گرفتار شدن در چرخه سهم‌خواهی‌های باندی و قبیله‌ای است و اینکه بی‌توجه به شرایط بر طبل یأس بکوبیم».

تاجزاده در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: «چه بخواهیم و چه نخواهیم پیروزی و شکست آقای روحانی به پای ما نیز نوشته می‌شود».

«محمدرضا تاجیک» مشاور رئیس دولت اصلاحات-آذر ۹۴- در مصاحبه با روزنامه شرق در انتقاد به اصلاح طلبان گفته بود: «انتقاد جدی من به اصلاح‌طلبانی است که یک نوع حیات آستانه انتخاباتی دارند. یعنی وقتی رایحه خوش قدرت – نه خدمت که دیربازی است رخت بربسته! – به مشام می‌رسد؛ پیدایشان می‌شود و فردایش غیبت صغری و کبری مشاهده می‌شود. یافت نمی‌شوند تا انتخابات بعدی».

سهم خواهی و قبیله گرایی، دو ویژگی بارز اصلاح طلبان است. این دو ویژگی در جریان تشکیل کابینه دوازدهم و تعیین لیست امید برای انتخابات مجلس دهم و شورای شهر پنجم به خوبی نمایان شد.

«سلفی حقارت»، «لیست رانتی»، «زدو بند با وزرای پیشنهادی کابینه در مجلس» و «شانه خالی کردن اصلاح طلبان از عملکرد دولت همزمان با دروکردن کرسی‌های کابینه دوازدهم» از نتایج سهم خواهی های قبیله‌ای اصلاح طلبان است.

** اختلاف ۲۰ برابری حداکثر و حداقل حقوق!

روزنامه ابتکار در گزارشی اقتصادی نوشت:

«برخی کارشناسان معتقدند مشکل اصلی پرداخت در حقوق کارمندان نا عدالتی در شیوه پرداخت است. هزینه‌های جاری دولت طی سال‌های گذشته به شدت بالا رفته است و این موضوع در شرایطی که اقتصاد در تحقق بودجه‌های خود دچار مشکل است نمود بیشتری دارد... هرچند دولت یازدهم سعی کرد تا میزان حقوق بازنشستگان را افزایش دهد اما همچنان دریافتی‌ها با هم اختلاف چشمگیری دارند... ما اگر ثبات را در بازارهای اقتصادی به وجود آوریم اثر خود را خواهد گذاشت. نسبت حداقل و حداکثر حقوق چیزی حدود ۲۰ برابر است و این یک امر اشکال‌دار است».

گفتنی است هیات دولت در تیرماه سال جاری در مصوبه‌ای جدید، تبصره‌ای که در آن ضوابط تعیین حداکثر دریافتی کارکنان و مدیران شرکت‌های دولتی از جمله شرکت ملی نفت و بانک مرکزی تعیین می‌شد را حذف کرد. این تصمیم این نگرانی را ایجاد کرد که  با این مصوبه شرط رعایت سقف مشخص در پرداخت به کارکنان مؤسسات شرکت‌های دولتی و مؤسسات عمومی غیر دولتی حذف شود. موضوعی که نگرانی جدی در خصوص تکرار حقوق‌های نجومی را ایجاد کرد.

در سال ۹۵ پس از انتشار فیش‌های نجومی و مشخص شدن این واقعیت که برخی مدیران دولتی دریافتی‌های کلانی از بیت‌المال با عناوین گوناگونی از جمله حقوق و مزایا داشته‌اند، دولت به‌جای عزل مدیران اشرافی به صدور گزارش و بیانیه کفایت کرد؛ اما ماجرا به همین‌جا ختم نشد. حمایت مدیران ارشد دولت یازدهم از مدیران نجومی، دلخوری و نگرانی مردم و رسانه‌ها را در پی داشت. برای نمونه «نوبخت» سخنگوی دولت پس از انتشار فیش‌های نجومی از مردم به خاطر تخلفات روی داده عذرخواهی کرد ولی پس‌ازآن در اظهاراتی تأمل‌برانگیز یکی از مدیران نجومی را امانت‌دار بزرگ و ذخیره نظام خواند، این اظهارات تأسف‌بار که نشان از حمایت دولت از مدیران نجومی داشت مؤید این موضوع بود که متأسفانه دولت یازدهم انگیزه و اراده‌ای برای برخورد با این مفاسد ندارد.