استفاده از پساب آلوده فاضلاب در زمینهای کشاورزی به معضلی چند ساله در ایران تبدیل شده است. استفاده از فاضلاب خام در کشاورزی علاوه بر تهدیدهای زیستمحیطی، سلامت شهروندان را نیز در معرض خطر قرار داده است.
به گزارش خبرگزاری “ایرنا”، رهاسازی فاضلابهای خانگی توابع استان البرز و استان قزوین به زمینهای کشاورزی، از سالهای گذشته تا کنون به چالشی زیستمحیطی تبدیل شده است.
بنا بر این گزارش، استفاده برخی کشاورزان از پساب فاضلاب برای آبیاری زمینهای کشاورزی علاوه بر تهدیدهای زیستمحیطی، سلامت شهروندان را نیز به مخاطره انداخته است.
در روزهای اخیر خبرگزاری “ایسنا” نیز در گزارشی نوشت: با وجود آنکه سالهاست استفاده از فاضلاب خام در کشاورزی ممنوع است اما این کار همچنان صورت میگیرد.
به گزارش “ایرنا”، در استان خراسان برخی مزارع زیر کشت محصولات ذرت، جو، گندم، گوجه فرنگی و زعفران با پسابهای غیراستاندارد آبیاری میشوند.
استان همدان از دیگر مناطق ایران است که شهریور ۱۳۹۶ موضوع استفاده از آبهای آلوده در زمینهای کشاورزی آن در رسانهای ایران بازتاب یافت.
خبرگزاری “ایرنا” مهر ۱۳۹۶ گزارش داد که بیش از ۴ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی در حاشیه “کشفرود” با آب آلوده آبیاری شدهاند.
خبرگزاری “ایرنا” مهر ۱۳۹۶ گزارش داد که بیش از ۴ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی در حاشیه “کشفرود” با آب آلوده آبیاری شدهاند.
در سالهای اخیر محمداسماعیل اکبری، رئیس مرکز تحقیقات سرطان “دانشگاه بهشتی” گفته بود “فاضلاب جنوب تهران، آلودهترین آب جهان است”.
به گفته محمداسماعیل اکبری، از فاضلاب تهران در جنوب این شهر و در مناطقی چون ورامین، پاکدشت و حسن آباد برای آبیاری مزارع کشاورزی استفاده میشود.