قاضی دادگاهی در آمریکا ایران را محکوم کرد به امیر حکمتی ۶۳ میلیون دلار غرامت پرداخت کند. امیر حکمتی در دادگاه گفته است که طی مدتی که در زندانهای ایران بوده مورد شکنجه و آزار قرار گرفته است.
امیر حکمتی پس از آزادی از زندانهای ایران در گفتوگو با خبرنگاران رسانههای آمریکا در تاریخ ۲۱ ژانویه سال ۲۰۱۶
دادگاهی در ایالت میشیگان آمریکا روز جمعه (۷ مهر / ۲۹ سپتامبر) ایران را محکوم به پرداخت ۶۳ میلیون دلار غرامت به امیر حکمتی تفنگدار پیشین نیروی دریایی آمریکا کرد.
امیر حکمتی ۳۳ ساله و دارای تابعیت ایرانی-آمریکایی ساکن ایالت میشیگان است. او از سال ۲۰۱۱ تا سال گذشته میلادی (۲۰۱۶) به مدت چهار سالونیم در ایران زندانی بوده و آن گونه که خود میگوید او را در زندانهای ایران شکنجه کردهاند.
شکایت امیر حکمتی علیه ایران در دادگاهی در واشنگتن
حکمتی در ماه ژانویه سال گذشته میلادی (۲۰۱۶) از زندان آزاد شد. آزادی او برمبنای توافق تبادل زندانیان میان تهران و واشنگتن انجام شد.
برمبنای این توافق حکمتی به همراه جیسون رضاییان، خبرنگار واشنگتن پست، کریستیان مینیستر، سعید عابدینی و نصرتالله خسروی رودسری در ژانویه ۲۰۱۶ در ازای آزادی چند تن از شهروندان ایرانی که در آمریکا زندانی بودند، آزاد شدند.
امیر حکمتی در ماه مه سال گذشته میلادی (۲۰۱۶) به دادگاه شکایت و تقاضای غرامت کرد. الن هوول، قاضی منطقهای در واشنگتن این حکم را به سود امیر حکمتی صادر داد. روزنامه واشنگتن پست نوشته است که قاضی دادگاه نیمی از این مبلغ را به عنوان غرامت و نیم دیگر را به عنوان جریمه ایران تعیین کرده است.
اسکات گیلبرت، وکیل مدافع امیر حکمتی در ارتباط با این حکم در بیانیهای اعلام کرد: «هیچ غرامتی نمیتواند رفتار بیرحمانه و غیرانسانی را که طی بیش از پنج سال در زندانهای ایران بر حکمتی اعمال شد، جبران کند.»
وکیل حکمتی در ادامه در بیانیه نوشته است که این حکم اما میتواند گام دیگری باشد برای التیام آقای حکمتی و خانوادهاش.
«امیر حکمتی به ۱۰ سال زندان محکوم شده است»
گیلبرت پیشتر با صدور بیانیهای رفتار ایران در قبال حکمتی را “کاملا حقیرانه” خوانده و اعلام کرده بود که حکمتی با اتهامات “ساختگی” دستگیر و در سلول انفرادی در یکی از “غیرانسانیترین” زندانهای جهان زندانی شده است.
امیر حکمتی٬ پس از آزادی از زندان و ورود به آمریکا از دولت ایران شکایت کرد. او ایران را متهم به شکنجه جسمی و روانی خود کرد و خواستار دریافت خسارت از دولت ایران شد.
شکنجه در زندانهای ایران و اعترافهای حکمتی
حکمتی از سوی جمهوری اسلامی ایران متهم به جاسوسی برای سازمان سیا شده بود و با همین اتهام نیز چهار سالونیم در زندانهای ایران نگه داشته شد.
بر اساس متن دادخواست ارائهشده از طرف امیر حکمتی به دادگاه٬ ایران متهم شده بود که او را در زندان تحت خشونت فیزیکی طولانیمدت و مداوم قرار داده است. مواردی از خشونت احتمالی فیزیکی علیه حکمتی که در متن دادخواست آمده بود از این قبیل بودند: شلاق کف پاها٬ شوک الکتریکی در محدوده کلیهها٬ نگه داشته شدن چندینساعته در موقعیتهای تنشزا و کتک زدن با باتوم.
شورای حقوق بشر سازمان ملل خواستار آزادی امیر حکمتی شد
بر اساس متن دادخواست، حکمتی که در زندان اوین تهران زندانی بوده، تحت آزار روانی نیز قرار داشته است. در متن دادخواست آمده است که زندانبانان با خیس کردن کف سلول امیر حکمتی، برای ساعتها او را از داشتن شرایط خواب محروم میکردهاند. چراغها همیشه روشن بوده است و به او داروهای اعتیادآور خورانده میشده است.