پنجشنبه , ۲۲ شهریور ۱۴۰۳
صفحه اول » حقوق بشر » آمار تکان‌دهنده از کودک‌آزاری در کشور/ ۸۶ درصد کودک آزاری‌ها توسط والدین انجام شده‌است

آمار تکان‌دهنده از کودک‌آزاری در کشور/ ۸۶ درصد کودک آزاری‌ها توسط والدین انجام شده‌است

رئیس مرکز فوریت‌های اجتماعی سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه در سال گذشته ۸۶ درصد کودک آزاری‌ها توسط والدین صورت گرفته‌است، گفت: در مراکز مداخله در بحران، ۱۶۴۲ مورد کودک آزاری‌ها یعنی ۶۰ درصد آن توسط پدر اتفاق افتاده است.

حسین اسدبیگی (رئیس مرکز فوریت های اجتماعی سازمان بهزیستی) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در رابطه با وضعیت کودک آزاری بخصوص در خانواده‌ها بیان داشت: در سال گذشته ۸۶ درصد کودک آزاری‌ها توسط پدر و مادر صورت گرفته است، اما نکته اصلی آمار کودک‌آزاری از جانب پدر است.

وی افزود: طبق آمار اورژانس اجتماعی در سال گذشته در مراکز مداخله در بحران ۱۶۴۲ مورد کودک آزاری‌ها یعنی ۶۰ درصد آن توسط پدر صورت گرفته است.

اسدبیگی در ادامه گفت: از این آمار ۷۳۹ مورد یعنی ۲۶ درصد توسط مادر، ۸ مورد توسط خواهر و ۲۰ مورد نیز توسط برادر صورت گرفته است.

بر اساس گفته‌های رئیس مرکز فوریت های اجتماعی سازمان بهزیستی تنها ۱.۵ درصد کودک آزاری‌ها توسط غریبه‌ها صورت گرفته است.

رئیس مرکز فوریت‌های اجتماعی سازمان بهزیستی در پاسخ به این سوال که آیا فعالیت سمن‌ها و مراکز مردم نهاد که در حوزه حمایت از کودکان فعالیت می‌کنند در کاهش خشونت علیه کودکان تاثیرگذار است یا خیر، بیان داشت: فعالیت سمن‌ها و ان جی اوها در کاهش و کنترل خشونت علیه کودکان نقش بسزایی دارد و لازم است که توجه بیشتری به این سازمان‌ها شود.

او با اشاره به لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان بیان داشت: تصویب این لایحه نقش مهمی در حمایت از کودکان ایفا می‌کند. در این لایحه  به سوء رفتار، بهره‌کشی، فحشا، معامله و خرید و فروش کودک مدنظر قرار گرفته است. همچنین اگر کودک مورد تحقیر قرار بگیرد، ترسانده شود و یا در وضعیتی قرار بگیرد که از لحاظ روانی مورد آزار قرار بگیرد، مصداق کودک آزاری در نظر گرفته شده است.

رییس اورژانس اجتماعی کشور افزود: همچنین در این لایحه به غفلت والدین نیز اشاره شده است که شامل عدم مراقبت والدین و سهل انگاری آنها نسبت به کودک می‌شود.

وی با اشاره به اینکه خانواده‌ها کمتر اجازه می‌دهند که کسی از کودک‌آزاری جنسی فرزندشان مطلع شود، بیان داشت: بعضی از خانواده‌ها تصور می‌کنند که می‌توانند به تنهایی این مساله را حل کنند و به همین خاطر این اتفاق را از اورژانس اجتماعی پنهان می‌کنند که این راه‌حل مناسبی نیست.