انتخابات سرتاسری آلمان یکشنبه ۲۴ سپتامبر / دوم مهر، ساعت هشت صبح آغاز شد و ساعت شش عصر پایان یافت. طبق نخستین آمارها ائتلاف راست میانه بین حزب «دموکرات مسیحی» (CDU) با حزب «سوسیال مسیحی» (CSU) ایالت باواریا با کسب ۳۲.۵ درصد آراء پیشتار است. آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان رهبری این ائتلاف را برعهده دارد.
با توجه به آمار اعلامشده از پای صندوقها، آنگلا مرکل برای چهارمین بار صدراعظم آلمان خواهد شد، اگرچه با حدود ۱۰ درصد رأی کمتر نسبت به انتخابات گذشته. او از ۲۰۰۵ تا کنون در این سمت بوده است.
حزب «سوسیالدموکرات» (SPD) به رهبری مارتین شولتس نیز با کسب ۲۰ درصد آراء دومین حزب بزرگ پارلمان آلمان خواهد بود. این نتیجه ضعیفی برای این حزب به شمار میآید که کارزارهای انتخاباتی را با محبوبیت بیشتری آغاز کرده بود.
به این ترتیب احتمال تشکیل دولت «ائتلاف بزرگ» بین این حزب و ائتلاف دموکرات مسیحی وجود دارد. اگرچه شولتس در کنفرانس خبری پس از اعلام نخستین نتایج گفت که حزب سوسیالدموکرات به ائتلاف دولت وارد نمیشود و نقش اپوزیسیون را برعهده خواهد گرفت تا در برابر راست افراطی بایستد.
حزب راست افراطی آلمان که محبوبیتش به نگرانیها دامن زده بود، به پارلمان راه یافته. حزب «آلترناتیو برای آلمان» (AfD) که به اسلامستیزی و یهودستیزی متهم شده است، با کسب ۱۳.۵ درصد آراء در رده سوم قرار گرفته.
بسیاری از رسانهها نوشتهاند که این برای نخستین بار پس از جنگ جهانی دوم است که یک حزب راست افراطی به پارلمان راه مییابد. با این حال «حزب آلمان» (Deutsche Partei) که در سالهای ۱۹۴۹ – ۱۹۶۰ در ائتلاف با حزب دموکرات مسیحی در دولت حضور داشت، از سوی بسیاری یک حزب راست افراطی قلمداد میشود.
در صورت تشکیل دولت ائتلاف بزرگ، حزب آلترناتیو برای آلمان به حزب اپوزیسیون اصلی در پارلمان این کشور بدل خواهد شد.
حدود ۶۱.۵ میلیون تن در آلمان واجد شرایط رأیدادن بودند. مشارکت آنها در انتخابات ۷۵.۶ تخمین زده میشود.
سران احزاب میانه آلمان و نیز فرانکـوالتر اشتاینمایر، رئیسجمهوری این کشور در هراس از قدرتمندترشدن راستافراطی در پارلمان از مردم خواسته بودند تا پای صندوقهای رأی بروند.
مشارکت در انتخابات امسال نسبت به انتخابات پیشین در ۲۰۱۳ بالاتر بود.
انتخابات پیشین آلمان در ۲۲ سپتامبر ۲۰۱۳ با مشارکت بالای ۷۱ درصد از شهروندان برگزار شد. در آن انتخابات حزب «دموکرات مسیحی» به رهبری آنگلا مرکل، صدراعظم با کسب ۴۱.۵ درصد آراء اول شد و سوسیال دموکراتها ۲۵.۷ درصد آراء را کسب کردند.
احزاب لیبرال دموکرات (FDP)،سبز (Die Grünen) و چپ (Die Linke) نیز به ترتیب با کسب ۱۰.۵، ۹.۵ و ۹ درصد آراء به پارلمان آلمان راه یافته اند.
با عملکرد بهتر حزب سبز نسبت به نظرسنجیها، تشکیل دولتی از ائتلاف موسوم به «جامائیکایی» بین حزب آنگلا مرکل با احزاب سبز و لیبرال دموکرات نیز بدین ترتیب ممکن شده است.