درخواست بارزانی از پارلمان عراق درباره همهپرسی، گزارش سی ان ان از آماده شدن ترامپ برای اقدام خطرناک علیه ایران، فراخوان مجلس اعلا برای مقابله با تجزیه عراق، گام نهایی ارتش سوریه برای آزادسازی کامل استان حمص، تصویب طرح مجلس نمایندگان آمریکا برای ممنوعیت فروش هواپیما به ایران و درخواست آمریکا برای تعویق همهپرسی اقلیم کردستان از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. خبر مهم دیگر اعلام تسلط ارتش سوریه بر 85 درصد خاک این کشور بوده است. ارتش روسیه اعلام کرد نیروهای دولتی سوریه تاکنون حدود هشتاد و پنج درصد از اراضی این کشور را از اشغال تروریست های داعش آزاد کرده اند.
ارتش سوریه با پشتیبانی گسترده زمینی نیروهای مورد حمایت ایران و حمایت هوایی روسیه طی هفته های اخیر موفق شده است تروریست های داعش را از بخشهایی از استان حمص در مجاورت مرز لبنان بیرون براند و هم اکنون در استان نفت خیز دیرالزور در شرق سوریه با داعش در حال نبرد است.
وی در سخنانی گفت: تصمیم برگزاری همه پرسی شخصی و حزبی نیست بلکه تصمیم کردهاست. این تصمیم جسورانه بود. تصمیم به برگزاری همه پرسی به سبب شکست تجارب گذشته در همزیستی بود که سهم کردها از آن ویرانی و عملیات انفال بود. عقلیت حاکم در عراق شراکت را نمی پذیرد. زمان تعیین سرنوشت فرا رسیده است.
بارزانی افزود: مواضع برخی دوستان درباره به تعویق انداختن همه پرسی شگفت آور است. ما خواستار جنگ نیستیم و دست دوستی و همکاری و برادری به سوی همه دراز می کنیم. اما هر که می خواهد اراده کردها را بسنجد خود را آزمایش کند.
وی ضمن درخواست از پارلمان عراق برای بازنگری در تصمیم خود در مخالفت با برگزاری همه پرسی اقلیم گفت که این تصمیم اراده کردها را نمی شکند.
پایگاه شبکه آمریکایی “سی ان ان” (CNN) با انتشار گزارشی تحت عنوان “بازی خطرناک ترامپ با توافق هسته ای ایران” به انتقاد از سیاست دوگانه دولت ترامپ نسبت به توافق هسته ای پرداخته است. در این گزارش آمده است؛
پرزیدنت ترامپ در زمان مبارزات انتخاباتی برنامه خود برای پاره کردن توافق هسته ای را علنی کرده و در تابستان جاری نیز به روشنی اعلام کرده است که انتظار دارد که از “بدترین توافق طول تاریخ” بیرون رود. موضوع ناراحت کننده آن است که شاید ترامپ این اقدام را حتی بدون وجود هیچ مدرکی برای توجیه آن انجام دهد.
پایگاه هیل، نشریه کنگره آمریکا نوشته تصویب این متمم علیرغم هشدارهای برخی از دیگر نمایندگان درباره مغایر بودن این اقدام با توافق هستهای ایران و گروه 1+5 صورت گرفت.
مطابق این گزارش، پیتر روسکام، نماینده جمهوریخواه آمریکایی پیشنهاد اضافه شدن دو متمم پیشنهادی به طرح بودجه دفاعی سال 2018 آمریکا را مطرح کرد. این متممها، به طور خاص، استفاده از منابع مالی برای مجاز کردن مبادلات مالی مربوط به فروش هواپیما را ممنوع میکند و اداره کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا را از صدور مجوز جهت فروش هواپیما به ایران منع میکند.
این نماینده آمریکایی در سخنرانی خود در صحن علنی مجلس با متهم کردن ایران به استفاده ازهواپیماهای مسافربری جهت انتقال منابع مالی و تسلیحاتی گفت که واشنگتن نباید به ایران هواپیما بفروشد.
پایگاه هیل نوشته هر دو متمم پیشنهادی روسکام با رأیگیری شفاهی به تصویب رسیدند.
هیل نوشته سال گذشته هم متممهای مشابهی که روسکا آن را پیشنهاد داده بود به تصویب رسید اما تبدیل به قانون نشد.
علاوه بر این، مجلس نمایندگان آمریکا طرح قانونی جداگانهای را با همین موضوع ب تصویب رساند، اما این طرح هرگز در سنا رأیگیری نشد.
آمریکا از مقامات منطقه کردستان عراق خواست همهپرسی در این منطقه را به تعویق بیاندازند.
به گزارش شبکه سومریه عراق، «برت مکگورک»، فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا در ائتلاف ضد داعش روز چهارشنبه با رهبران جنبش التغییر (گوران) در بغداد، پایتخت عراق دیدار و گفتوگو کرد.
«هوشیار عمر»، عضو دفتر روابط دیپلماتیک جنبش گوران با اشاره به این دیدار گفت که ایالات متحده آمریکا دوباره با برگزاری همهپرسی استقلال منطقه کردستان مخالفت کرد.
وی ادامه داد: هیأت آمریکایی در این دیدار خواستار توقف همهپرسی از طریق تصمیم پارلمان کردستان عراق شد.
عضو جنبش گوران تصریح کرد: مکگورک در این دیدار موضع آمریکا در خصوص همهپرسی را اعلام کرد.
وی افزود: فرستاده رئیس جمهور آمریکا به ما گفت که آمریکا به صراحت و قاطعانه مخالف برگزاری همهپرسی در کردستان عراق است.
عضو جنبش گوران به دیدار دیروز هیأت آمریکایی با حیدرالعبادی، نخست وزیر عراق اشاره کرد و گفت: هیات آمریکا در این دیدار تأکید کردهاند که فرانسه، انگلیس و آمریکا در حل مشکلات موجود بین منطقه کردستان و بغداد و ایجاد چارچوب جدید برای روابط بین دو طرف و نیز در مورد تضمینها مشارکت خواهند داشت.
احزاب سیاسی کرد عراق 26 ماه مارس با برگزاری همهپرسی استقلال منطقه کردستان از عراق در 25 سپتامبر (سوم مهر) موافقت کردند.
دولت عراق بارها به صراحت اعلام کرده است که برگزاری این همه پرسی مخالف قانون اساسی این کشور بوده و شرایط در عراق را بحرانی خواهد کرد. پارلمان عراق نیز نظری مشابه با دولت این کشور ابراز داشته است.