چهارشنبه , ۱۸ مهر ۱۴۰۳
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » تنها یک روز پس از آزمایش ماهواره‌بر سیمرغ ایران، وزارت دارایی آمریکا شش شرکت ایرانی را تحریم کرد
FILE - In this Wednesday, Oct. 16, 2013, file photo, the U.S. Treasury Building stands in Washington. On Friday, April 15, 2016, the Treasury Department reports on foreign holdings of U.S. debt for February. (AP Photo/J. David Ake, File)

تنها یک روز پس از آزمایش ماهواره‌بر سیمرغ ایران، وزارت دارایی آمریکا شش شرکت ایرانی را تحریم کرد

وزارت دارایی آمریکا در واکنش به پرتاب ماهواره‌بر سیمرغ شش شرکت ایرانی را به فهرست تحریم‌ها اضافه کرده است.

به گزارش رویترز، وزارت خزارنه‌داری آمریکا روز جمعه ششم مرداد ماه تحریم‌های جدیدی علیه شش شرکت تابعه یک شرکت ایرانی اعمال کرد که گفته می شود در توسعه برنامه موشک های بالیستیک ایران نقشی کلیدی دارد.

آزمایش موشکی ایران از سوی وزارت خزانه‌داری، نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد خوانده شده است.

بیانیه وزیر خزانه‌داری آمریکا

استیو منوشین، وزیر خزانه داری آمریکا، در بیانیه‌ای درباره تحریم‌های جدید گفت «این تحریم ها بر نگرانی عمیق آمریکا از توسعه بی وقفه و تست موشک های بالیستیک و دیگر رفتارهای تحریک آمیز از سوی ایران تأکید می کند.»

آقای منوشین در ادامه افزود «دولت آمریکا به مقابله جدی با فعالیت های ایران مربوط به موشک های بالیستیک ادامه خواهد داد، از پرتاب تحریک‌آمیز یک ماهواره گرفته تا پشتیبانی احتمالی ایران از حملات موشکی حوثی های یمن به عربستان سعودی که هفته گذشته نمونه آن دیده شد.»

بنا به رویترز، شش واحد وابسته و یا تحت کنترل گروه صنعتی شهید همت که از سوی وزارت خزانه‌داری تحریم شده اند، قطعات بکار رفته در موشک، بدنه موشک، موتور موشک‌های بالیستیک با سوخت مایع، سوخت مایع، و سیستم های هدایت و کنترل تولید کرده و همچنین به تحقیقات و تعمیرات در صنایع موشکی دست زده اند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا طی بیانیه ای که روز جمعه ششم مرداد منتشر کرد، گفت دفتر کنترل سرمایه های خارجی این وزارت، تحریم های جدید را علیه شش شرکت مستقر در ایران وضع کرده که متعلق به «گروه صنعتی شهید همت» بوده و یا تحت کنترل آن قرار دارند.

روز پنجشنبه در پی پرتاب ماهواره سیمرغ، وزارت خارجه آمریکا نیز پرتاب این ماهواره را مغایر با روح برجام دانست.

هدر نائورت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پرتاب ماهواره سیمرغ را اقدامی تحریک آمیز از سوی تهران دانست که نه تنها روح توافق اتمی موسوم به برجام بلکه مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را نیز نقض کرده است.

او گفت: «ما پرتاب این موشک را خلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت می‌دانیم. گزارش‌های حاکی از پرتاب آن را دیده‌ایم و در حال بررسی آنها هستیم. فعلا وارد جزئیات بیشتری نمی‌شوم اما به هرحال این پرتاب را نقض قطعنامه شورای امنیت می‌دانیم.»

مقامات آمریکا بارها نگرانی خود را از آزمایش‌های موشکی بالستیک ایران اعلام کرده‌اند.

مقام‌های آمریکایی همچنین مظنون هستند که تهران و پیونگ یانگ آزمایش‌های موشکی و پرتاب راکت هایشان را با هم هماهنگ می‌کنند.

در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد از ایران خواسته شده که به هیچگونه فعالیت مرتبط با موشک‌های بالیستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای دست نزند.

در تحولی دیگر در این رابطه، دو مقام آمریکایی روز جمعه ششم مرداد اعلام کردند که ماهواره سیمرغ که ایران از موفقیت در پرتاب آزمایشی آن به فضا خبر داده است، در عمل با شکستی فاجعه بار مواجه شده است.

به گفته دو مقامی که در گزارش شبکه خبری فاکس نیوز نام شان فاش نشده، ماهواره‌بر سیمرغ به محض پرتاب با منفجر شدن، فرجام فاجعه‌باری داشته و نتوانسته به مدار از پیش تعیین شده در فضا برسد.

شرکت‌های تحریم‌شده عبارتند از:
صنایع شهید کریمی ء آمریکا می‌گوید این شرکت بخش‌هایی از موشک را می‌سازد و ممکن است در ساخت بدنه آن نیز مشارکت داشته باشد.
صنایع شهید رستگار ء آمریکا می‌گوید این شرکت مسئول تولید سوخت مایع موتور موشک بالستیک است.
صنایع شهید چراغی ء آمریکا می‌گوید این شرکت سوخت مایع تولید می‌کند.
صنایع شهید ورامینی ء آمریکا می‌گوید این شرکت در حوزه سیستم‌های هدایت و کنترل مرتبط با موشک‌های بالستیک پژوهش و فعالیت می‌کند.
صنایع شهید کلهر ء آمریکا می‌گوید این شرکت ساخت و نگهداری پرتاب‌کننده موشک را به عهده دارد.
صنایع امیرالمونین ء آمریکا می‌گوید این شرکت مجموعه‌ای از خدمات و پژوهش‌های مرتبط با موشک‌های بالستیک را ارائه‌ می‌دهد.