یکشنبه , ۲۲ مهر ۱۴۰۳
صفحه اول » حقوق بشر » احمد خاتمی خواهان ‘مدال دادن’ به مجریان اعدام‌های ۶۷ شد

احمد خاتمی خواهان ‘مدال دادن’ به مجریان اعدام‌های ۶۷ شد

احمد خاتمی، عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت تهران، خواهان مدال دادن به کسانی شده که در سال ۱۳۶۷ به فرمان آیت‌الله روح‌الله خمینی هزاران نفر از زندانیان سیاسی را اعدام کردند.

او گفته است: “برخورد با اینها و کندن کلک منافقین، از عملیات‌های صالح امام راحل بود و باید به همه آنها که فرمان امام را اجرا کردند، مدال داد.”

در ماه‌های اخیر بحث اعدام‌های دهه ۱۳۶۰ در فضای سیاسی ایران بالا گرفته است.

حسن روحانی در جریان کارزار انتخاباتی خود از کسانی که “در طول ۳۸ سال فقط اعدام و زندان بلد بودند” انتقاد کرد. ابراهیم رئیسی، رقیب اصلی آقای روحانی در انتخابات، یکی از مقام‌های تصمیم‌گیرنده در جریان اعدام‌های ۱۳۶۷ بود.

احمد خاتمی امروز در نماز جمعه ضمن تشبیه سازمان مجاهدین خلق به داعش، از برخی که به گفته او جای “شهید و جلاد” را عوض می‌کنند، انتقاد کرده است.

آقای خاتمی همچنین از فرانسه برای اینکه به مجاهدین اجازه برگزاری نشستی داده انتقاد کرده است.

او گفته است فرانسه با اجازه برگزاری نشست مجاهدین به “حمایت علنی از تروریسم” پرداخته و نشان داده که “در عرصه سیاسی عقب‌مانده است”.

رهبر، مقام‌های قضایی و شماری دیگر از چهره‌های جمهوری اسلامی با این استدلال که مجاهدین خلق گروهی تروریستی بودند و به ایران حمله کردند اعدام زندانیان سیاسی را توجیه می‌کنند.

در سال ۱۳۶۷ و پس از عملیات شکست خورده فروغ جاویدان مجاهدین خلق، آیت‌الله خمینی دستور داد هیاتی زندانیان سیاسی را که “بر سر موضع نفاق” هستند اعدام کنند.

پس از آن هزاران نفر از زندانیان سیاسی که دوران محکومیتشان را می‌گذراندند در جلساتی کوتاه به اعدام محکوم شدند. جنازه‌های این اعدام‌شدگان به خانواده‌هایشان تحویل داده نشد و در مواردی گورهای دسته‌جمعی این اعدامیان پیدا شده است.

ابراهیم رئیسی، مصطفی پورمحمدی، حسینعلی نیری و مرتضی اشراقی از تصمیم‌گیرندگان اصلی این اعدام‌ها بودند.

سال گذشته نواری از جلسه آیت‌الله حسینعلی منتظری با مجریان اعدام‌ها برگزار شد که در آن آقای منتظری اعدام‌ها را “بزرگترین جنایت” می‌خواند.