پنجشنبه , ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » هیات منصفه دادگاهی در نیویورک به مصادره «آسمانخراش بنیاد علوی متعلق به ایران» رای داد

هیات منصفه دادگاهی در نیویورک به مصادره «آسمانخراش بنیاد علوی متعلق به ایران» رای داد

هیات منصفه یک دادگاه فدرال در نیویورک روز پنحشنبه هشتم تیرماه اعلام کرد که یک بنیاد خیریه ایرانی- آمریکایی تحریم‌های جمهوری اسلامی را نقض کرده است و به ضبط یک «آسمانخراش متعلق به ایران» رای داد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، هیات منصفه دادگاهی در منهتن به این نتیجه رسید که وکلای دفاع دولت ایالات متحده ثابت کرده‌اند که بنیاد علوی نقش ایران در کنترل آسمانخراش شماره ۶۵۰ در خیابان پنجم منهتن نیویورک را مخفی نگه داشته بود.

به گفته این هیات منصفه، دولت آمریکا ثابت کرده است که این ساختمان در پولشویی و نقض تحریم‌ها دست داشته است.

جون کیم، وکیل موقت دولت آمریکا، گفته که این حکم به دولت آمریکا اجازه می‌دهد تا این ساختمان ۳۶ طبقه‌ای را در خیابان پنجم منهتن ضبط کند.

او افزوده که ارزش این ساختمان ۵۰۰ میلیون دلار است که بزرگترین جریمه مربوط به اقدامات تروریستی در تاریخ آمریکا محسوب می‌شود.

خبرگزاری رویترز ارزش این ساختمان را نزدیک به یک میلیارد دلار ارزیابی کرده است.

میشل لاکارد، دستیار دادستان فدرال، روز ششم تیرماه استدلال کرده بود که دولت آمریکا تاکنون از طریق شهادت شهود و مدارک و اسناد، مالکیت ایران بر این ساختمان را ثابت کرده است و بنیاد علوی می‌بایست سهم ۶۰ درصدی‌اش از آسمانخراش یاد شده را واگذار کند.

وی تصریح کرد، ایران مالک واقعی این ساختمان بوده و بنیاد علوی با پنهان کردن روابط خود با ایران، طی ۲۲ سال گذشته قوانین تحریم‌های آمریکا را نقض کرده است.

دولت دونالد ترامپ به دنبال تامین منابع مالی برای احکامی بالغ بر پنج میلیارد دلار است که قضات آمریکایی به دلیل آنچه که نقش ایران در حوادث تروریستی عنوان شده است، صادر کرده‌اند.

وکلای مدافع بنیاد علوی هنوز در این زمینه اظهارنظر نکرده‌اند.

بنیاد علوی در سال ۱۹۷۳ به عنوان بنیاد پهلوی از سوی محمدرضا شاه بنیانگذاری شد. ماموریت این بنیاد نیز ترویج مطالعات ایرانی و اسلامی در ایالات متحده است و همچنین به مدارس و کلینیک‌های رایگان کمک می‌کند.

ساختمان شماره ۶۵۰ در سال ۱۹۷۸ و به دستور شاه ایران ساخته شد تا محلی برای کسب درآمد باشد. بعد از انقلاب بهمن ۱۳۵۷ و سقوط شاه، حکومت جمهوری اسلامی بسیاری از اعضای هیات مدیره بنیاد علوی را جایگزین کرد.