روزنامه های امروز پس از واقعه تروریستی تهران، از ادای احترام هزار تن از مردم ایران در مراسم تشییع شهدای این حادثه تجلیل کرده اند. این در حالی است که انتخابات بریتانیا و شکست حزب حاکم در این کشور از دیگر موضوعات مهم بوده است.
به گزارش «تابناک»؛ روزنامه های امروز تجلیل ملت ایران از شهدای حادثه تروریستی را مورد توجه قرار داده اند.
روزنامه شهروند در گزارشی با تیتر «وداع با شهدای ترور» گزارشی از مراسم تشییع شهدای حادثه تروریستی تهران و گفتوگو با خانوادههای تعدادی از شهدا منتشر کرده است. در بخشی از این گزارش می خوانیم:« مراسم وداع با شهدای حادثه تروریستی تهران روز گذشته با حضور مسئولان کشوری و لشکری و خانوادههای شهدای ترور در تالار آفتاب مجلس شورای اسلامی برگزار شد. در این مراسم حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهوري، حجتالاسلام محمدیگلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، آیتالله آملیلاریجانی رئیس قوه قضائیه، آیتالله امامیکاشانی، حجتالاسلام ناطقنوری، اسحاق جهانگیری، سفرای برخی کشورها، نمایندگان مجلس و برخی اعضای کابینه حاضر شده و به شهدای حادثه روز چهارشنبه ادای احترام کردند. به گزارش خبرگزاریها، علی لاریجانی در ابتدای این مراسم طی سخنانی اظهار داشت: امروز روز سختی برای ملت ایران است، روز وداع با عزیزانی که مظلومانه در حرم مطهر امام(ره) و مجلس شورای اسلامی به شهادت رسیدند و به ارواح مطهر این شهدای عزیز درود میفرستیم.»
جعفر بلوری در یادداشتی در روزنامه کیهان با عنوان «پیام ویژه حمله تروریستی تهران» نوشت: «سپاه در کنار سایر نیروهای نظامی و امنیتی و اطلاعاتی کشور در روز چهارشنبه، انصافا خوش درخشید. در دو روز گذشته نیز ضربات مهلکی بر پیکر پس ماندههای تکفیری در برخی نقاط غربی کشور وارد کرده و «کلکشان را کندهاند» و گزارشهای آن نیز به طور مرتب منتشر میشود.
شاید امروز وقت خوبی برای گله و شکایت نباشد چرا که میگویند – و درست هم میگویند- باید اتحاد را حفظ کرد اما به امید روزی که مسئولین برای رسیدن به یک مشت رای بیشتر، به مولفههای قدرت آن نظامی که خود بخشی از حاکمیت آن هستند، حمله نکنند. تضعیف چنین نهادهایی میتواند به منزله چراغ سبزی باشد برای طراحان آمریکایی و سعودی برای انجام چنین حملاتی. ا، برخی در جریان انتخابات اخیر، ناخواسته چنین چراغ سبزی را نشان دادند! بدون کوچکترین تردیدی پشت حمله تروریستی تهران، تنها یک گروه «شکست خورده تکفیری» یعنی داعش قرار ندارد و احتمالا چند کشور این عملیات را سازماندهی و اجرا کردهاند. از تغییر و تحولات در سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) بگیر تا تحولات اخیر در عربستان و قطر، میتواند در وقوع این حمله کور نقش داشته باشد.»
مازیار خسوری نیز در یادداشتی در روزنامه شرق با عنوان «ارعاب؛ هم استراتژي هم تاكتيك» نوشت: «مشكل بتوان فهميد كه در مغز يك عامل انتحاري چه ميگذرد. اين معمايي است كه براي سالها و سالها ذهن كوشنده بشر را به خود مشغول خواهد كرد. ذهن آدميان معمولي مشتاق زندگي كه ماييم و دهشتافكني با هدف مرعوبكردن آنان صورت ميگيرد اما از پرسش و پاسخ دروني ناگزير و به آن محكوم است؛ انتحاريها، مرگ را به جان ميخرند كه در ذهن ما چه بكارند؟ به گمانم پرسش اصلي اين است.»
طرح از روزنامه اعتماد
روزنامه قانون در گزارشی با عنوان «داعش در كمين» با اشاره به اینکه مشكلات معيشتي و فضاسازي رواني، عامل جذب برخي جوانان به گروههاي تروريستي است، نوشت: «براي اطلاع دقيق درباره اخبار منتشر شده در خصوص حضور برخي نيروهاي داعش در شهرهاي غربي و عضوگيري اين گروهكتروريستي به سراغ احمد صفري، نماينده مردم كرمانشاه در مجلس شوراي اسلامي رفتيم كه او در گفتوگو با «قانون» در مورد برخي اخبار منتشر شده در خصوص اينكه نيروهاي تروريستي كه حادثه مجلس را رقم زدند، در كرمانشاه حضور داشته و از مردم استانهاي غربي بودند، اظهار داشت: صحت اين اخبار در هيچ كدام از منابع رسمي استان تاييد نشده است.وي با بيان اينكه در هر صورت، جوان ما به كار و درآمد نياز دارد تا بتواند زندگي خود را بگذراند و اگر به اين نياز او توجه نشود مشكلات زيادي به وجود مي آيد، گفت: به هر حال اين امكان وجود دارد كه در برخي مناطق، وهابيت با نفوذ و صرف هزينه هنگفت، برخي از افراد را به سمت خود جذب كند. نماينده مردم كرمانشاه با بيان اينكه چندي پيش برخي مسئولان به نهادهاي امنيتي هشدارهايي در اين زمينه دادند، افزود: متأسفانه اين موضوع به خوبي از طريق نيروهاي امنيتي استان پيگيري نشد و يكي از دلايل بروز حوادث تروريستي اخير در تهران ميتواند همين موضوع باشد.»
الهه کولایی در یادداشتی در روزنامه اعتماد با تیتر «انسجام ملي ضرورت مقابله با تهديد بزرگ «تروريسم»» نوشت: «ورود تروريستها به نمادهاي اصلي قدرت ملي در كشور به خوبي نشان ميدهد امروز بيش از هر زمان ديگري يكپارچگي و انسجام ملي پيرامون منافع مردم و مصالح كشور و نظام بايد مورد توجه قرار گيرد. بر همين اساس جريانها و گروههاي سياسي هم فارغ از علايق خود بايد رفتارهاي خود را در مسير تحكيم امنيت ملي تنظيم كنند. به ويژه با در نظر گرفتن حضور پرشكوه ملت ايران پاي صندوقهاي راي در منطقهاي كه با التهابهاي سياسي، اجتماعي و فرهنگي گوناگون و خونريزيهاي شديد و گسترده روبهروست اين اقبال عظيم و سرنوشتساز بايد از سوي جريانها، گروهها و احزاب سياسي پاس داشته شود. پاسداشت اين اقبال سرنوشت ساز و تاريخ ساز مردم ايران احترام گذاشتن به مطالبات و خواستههاي آنان است كه پاي صندوقهاي رأي خود را نشان داد و بدون ترديد وظيفه همه صاحبان قدرت در همه سطوح و همه گروهها و جريانهاي سياسي ايجاد وحدت و انسجام ملي براي مقابله با تهديدي است كه امروز كيان كشور و ملت را هدف قرار داده است. با در نظر گرفتن زمينههاي داخلي و خارجي فعاليتهاي تروريستي در شرايط كنوني نيازمند اين هستيم كه همه تواناييها و امكانات خود را براي تامين امنيت ملي و حمايت از نهادهاي رسمي و قانوني كشور بسيج كنيم و در اين راستا همه امكانات و تواناييهاي ملي بايد به كار گرفته شود. روشن است كه امروز مسير فعاليت احزاب و گروههاي سياسي بايد فراتر از گرايشهاي سياسي بر پايه توجه به مطالبات مردم و مصالح عمومي و تحكيم و تقويت قانونگرايي تنظيم شود و به ويژه با در نظر گرفتن شرايط پيچيده و دشواري كه در منطقه خليج فارس در حال شكلگيري است هشياري ملي و يكپارچگي و انسجام ملي پيرامون نهادهاي قانوني كشور احترام به راي مردم در حمايت از دولت قانوني برگزيده آنان وظيفهاي است كه همه جريانها و گروههاي سياسي بايد محوريت فعاليتهاي خود را بر اساس تقويت و تحكيم آن شكل دهند. در اين ميان تقويت همه نهادها و اركان سياسي قدرت در كشور بيش از هر زمان ديگري به اين يكپارچگي و به اين هشياري وابسته است.»
زلزله در انگلیس
صلاحالدین هرسنی در سرمقاله روزنامه جهان صنعت در این باره نوشت: «با توصیف نتایج انتخابات سراسری بریتانیا نوشت: این نتیجه برای حزب محافظهکار و رهبر آن، ترزا می معنایی غیر از شکست ندارد چراکه او از تمام شرایط بالقوه عینی و ذهنی برای رسیدن به اکثریت مطلق برخوردار بود. همین وی را بر آن داشت که برای نیل به هدف نهایی خود بر ارزشهای سنتی حزب محافظهکار تاکید کند اما در نهایت شکستی غیرمنتظره را بر حزب محافظهکار و شخص نخستوزیر وارد کرد که با توجه به حرکت خزنده حزب کارگر در سپهر سیاسی بریتانیا چهبسا تا مدت طولانی قابل جبران نباشد.عامل دیگری که سبب ناکامی حزب محافظهکار شد، چهبسا ریشه در رشد بیاعتمادی مردم به رهبران خود داشته باشد. نظرسنجی که اخیرا در بریتانیا منتشر شد، مبین آن است که سیاستمداران این کشور به جای بها دادن به مردم و بهبود زندگی آنها، بیشتر به منافع شخصی و حزبی خود اهمیت دهند.با نتایج به دست آمده در انتخابات پارلمانی بریتانیا، این کشور در آستانه یک تجربه سیاسی خطرناک قرار دارد که نهتنها سیستم دوحزبی را زیر سوال میبرد بلکه پارلمان را هم در جایگاهی ضعیف و لرزان قرار میدهد که نهتنها با ائتلاف هم، تشکیل یک دولت کارآمد و مقتدر ممکن نباشد بلکه کشور دچار بیثباتی هم بشود.»
طنز
روزنامه ایران در ستون طنز خود در مطلبی با عنوان «وعده ایستادن ماشین لباسشویی!» نوشت: «یکی از کاندیداهای انتخابات اعلام کرده: «از اجرای برنامههایم توسط دولت خوشحالم» ما واقعاً از اینکه تحت هر شرایطی میزان اعتماد به نفس در کشورمان افت نکرده واقعاً در پوست و دیگر اعضا و جوارحمان نمیگنجیم. البته این صحبتها براساس متر و معیارهای خاصی بیان میشود، نمونهاش همین امروز بود که یکی از اعضای هیأت دولت در خانه ما را زد و گفت: «اوضاع یخچالتون چطوریاست؟» گفتیم: «هی الکی درش رو باز میکنیم شاید اتفاقی توش افتاده باشه که نیفتاده؟» خلاصه این عضو محترم دولت چند کیسه به ما داد که داخل آنها یک مقدار مواد خوراکی بود و گفت: «اینم طرح پر کردن یخچالها، برید و حالشو ببرید.» اساساً این دوره از انتخابات دوستان یک وعدههایی میدادند که خود پوپولیسم در بیانیهای اعلام کرد: «داداچیا شل بگیرید، زندگی آنقدرا هم ارزش نداره.» باور کنید دوران تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری چند روز دیگر ادامه پیدا میکرد، یکی از عزیزان میگفت: «در دولت مردم، ما سعی میکنیم که ماشین لباسشویی شما آنقدر حرکت نکنه که وقتی روشنش میکنید حرکت کنه بره سر کوچه!» یعنی استادان به درجهای از استادی در وعده رسیده بودند که کار به اینجاها کشیده شد. حال این کاندیدای اسبق اعلام کرده که دولت در حال اجرای برنامه این عزیز بزرگوار است. کدام برنامه؟ پر کردن یخچال؟ خواندن اشعار عموپورنگ در ستاد انتخاباتی؟ تقسیمات جمعیت کشور براساس سالی که در آن هستیم؟(همان نود و شش درصد و چهار درصد معروف!).متأسفانه دکتر روحانی در زمان انتخابات وعده نمیداد و این باعث شده بود که ما احساس غربت کنیم. قدیمها رمز موفقیت در وعده بود، یعنی هرکس تعداد کامیونهایی که وعده در آنها بار زده بود بیشتر بود، شانس بیشتری هم در انتخابات داشت. اما متأسفانه این بار شرایط فرق داشت و مردم دیگر توجهی به وعدهها نمیکردند. حال دولت یازدهم در حال اجرای وعدههای این عزیزان است؟ باور کنید وعدههایی که شما میدادید را حتی خودتان هم نمیتوانستید انجام دهید. زمانی که اعلام کردید میزان یارانه را سه برابر میکنید، خود یارانه جیغ کشید و از محل متواری شد و تا به امروز خبری از آن در دست نیست.»
طرح از روزنامه شهروند