سه شنبه , ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » مجموعه اخبار روز

مجموعه اخبار روز

احتمال وقوع فتنه جدید در قضیه انتخابات ریاست جمهوری دوره دوازدهم

 

پیام توئیتری دکتر حسن روحانی درباره پخش زنده مناظرات

رئیس‌جمهور کشورمان با انتشار پیامی در توئیتر تأکید کرد:

ارزش انتخابات به انتخاب آزادانه و آگاهانه است. حسن روحانی رئیس جمهور ایران پیامی با موضوع انتخابات در صفحه توئیتر خود منتشر کرد. وی در این پیام با درج هشتک #مناظره_ زنده نوشت: ارزش انتخابات به انتخاب آزادانه و آگاهانه است. من حامی آزادترین شیوه‌ها هستم

تلاش محمد هاشمی برای انتخاب مجدد روحانی

محمدهاشمی داوطلب انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری گفت:

طبق وصیت برادرم (مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی) که سفارش کرده بود 5 نفر غیر از آقای روحانی داوطلب انتخابات ریاست جمهوری شوند تا در صورت رد صلاحیت وی عرصه خالی نماند، در انتخابات نام نویسی کردم و حال هم تمام تلاشم را برای انتخاب مجدد روحانی به کار می گیرم.تا روز آخر نام نویسی صبر کردم اما وقتی دیدم هیچ چهره شاخصی جز روحانی از جبهه اعتدال و اصلاحات داوطلب نشده است، به وزارت کشور رفتم تا به وصیت برادرم عمل کنم، آن موقع هنوز آقای جهانگیری اعلام نکرده بود قصد نام نویسی در انتخابات را دارد.برای پیگیری خواسته زنده یاد آیت الله هاشمی که همان رفاه، عزت و آسایش برای مردم ایران است در انتخابات نام نویسی کردم و اکنون که صلاحیت آقای روحانی تأیید شده است تمام تلاش خود را برای حمایت و انتخاب مجدد وی خواهم کرد.  با تأیید صلاحیت روحانی و جهانگیری عملا نگرانی ها برطرف شد و شایعاتی که درباره احتمال رد صلاحیت وی شنیده می شد پایان یافت.

نظر علم الهدی درباره ردصلاحیت ها

آخوند احمد علم الهدی در خطبه های نماز جمعه مشهد در حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) مدعی شد: “شورای نگهبان در بررسی صلاحیت نامزدهای انتخاباتی، کسی را تایید یا رد نمی کند بلکه تنها احراز صلاحیت می کند. احراز نشدنِ صلاحیت دلیل نمی خواهد! شورای نگهبان “میزان” است و هیچ کس نباید در مقابل آن بایستد.  طبق منویات امام راحل، توهین به فقهای شورای نگهبان امری خطرناک برای کشور است و هر کس بخواهد به مردم بگوید شورای نگهبان کذاست، “مُفسد” است و به عنوان “مفسد فی الارض” تحت تعقیب قرار می گیرد.  احراز نشدن صلاحیت افراد در انتخابات از سوی شورای نگهبان دلیل و توضیح نمی خواهد”.

میرسلیم: جهانگیری پسر خوبی است!

مصطفی میرسلیم در نشست اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل گفت:

اگر می‌خواستم در این مدت موضع سیاسی خود را فاش کنم اصلاً نمی‌گذاشتند که من برای کشور کار کنم. من سال 76 از دولت هاشمی بیرون آمدم، با دولت اصلاحات کار کرده‌ام، با دولت احمدی نژاد هم کار کرده‌ام و برای رونمایی از محصول خود از او دعوت کردم و همچنین با دولت روحانی نیز کار کردم اما الان در این یک ماه که این کار را کرده‌ام اسم من را خط زده‌اند. روحانی کار را به آقای جهانگیری سپرده، البته جهانگیری پسر خوبی است و من از این جهت می‌گویم پسر خوبی است که چون او در زمانی که من در وزارت کشور بودم، فرماندار جیرفت بود، ولی در هر حال از کسی که تجربه کار ندارد چه می‌خواهیم و چه توقعی می‌توانیم داشته باشیم؟

احساس خطر صادق سارق لاریجانی از ماجرای انتخابات چالشی

رئیس قوه قضاییه در دیدار با رؤسای کل دادگستری‌های کشور گفت: در سال ۸۸ عده‌ای در داخل و خارج قصد راه‌انداختن فتنه‌ای داشتند که از جانب مردم سیلی خوردند و بعید است بخواهند آن مسیر را مجدداً تکرار کنند. شما نیز باید آمادگی و احتیاط خود را از دست ندهید و همه شرایط را مد نظر قرار بدهید. اگر عده‌ای می‌خواهند فتنه‌ای برپا کنند و برخی منویات فاسدشان را به نظام دیکته کنند شما به موقع ورود کرده و با آن برخورد کنید. فارس این خبر را منتشر کرد.

حمایت امام جمعه تهران از پخش زنده مناظره‌های انتخاباتی

آخوند موحدی‌کرمانی در خطبه‌های نماز جمعه دیروز تهران با اشاره به تصمیم اخیر درباره غیرمستقیم پخش شدن مناظرات انتخاباتی داوطلبان ریاست‌جمهوری، متذکر شد:

“مناظرات انتخاباتی کاندیداهای ریاست‌جمهوری حتماً باید زنده باشد، مگر غیر این است که می‌گویید مردم باید بصیر باشند، یکی از بهترین راه‌های بصیرت همین است که مردم ببینند و بشنوند، مدیر و مُدبّر بودن فرد را تشخیص دهند، یکی از راه‌های افزایش بصیرت مردم زنده بودن مناظرات انتخاباتی است.

هاشمی‌طبا: فعلا دارم خودم را گرم می‌کنم

مصطفی هاشمی‌طبا کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این پرسش که تبلیغات انتخاباتی خودتان را از کی رسماً آغاز می‌کنید، اظهار داشت:

“هنوز تصمیم نگرفته‌ام. هنوز به این جمع‌بندی نرسیده‌ام که ستاد انتخاباتی بزنم یا خیر و فعلاً می‌خواهم گرم شوم.  در باره عدم پخش مناظره زنده انتخاباتی از صدا و سیما  معتقدم شاید برای مناظره ضبطی دلایلی داشته باشند اما در هر صورت بنده هم از مناظره زنده و هم مرده استقبال می‌کنم.

نخستین نامزد رد صلاحیت شده به شورای نگهبان اعتراض کرد

رئیس ستاد انتخاباتی مهدی کلهر در نامه‌ای اعلام کرد که او از نامزدی کناره‌گیری نکرده و خواستار تجدید نظر در احراز صلاحیت این نامزد داوطلبی انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم شد.

متن نامه محمدباقر جوان‌بخت به شرح زیر است؛

بسم الله الرحمن الرحیم

به اطلاع می‌رساند آقای مهدی کلهر نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری همانگونه که بارها نیز اعلام کرده‌اند به صورت مستقل در انتخابات نامزد بودند، لذا به نفع شخص یا جناحی کناره‌گیری نکرده‌اند و در تاریخ 96/2/1 طی نامه‌ای مکتوب به شورای محترم نگهبان خواهان رسیدگی مجدد به احراز نشدن صلاحیت خود شده‌اند.

دکتر محمدباقر جوان‌بخت

رئییس ستاد مرکزی مهدی کلهر

«زاکانی» رئیس ستاد انتخاباتی «رئیسی» شد

بنا بر برخی اخبار کسب شده، علیرضا زاکانی رئیس ستاد انتخابات حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی انتخاب شده است.

واکنش محسن رضایی به نتایج احراز صلاحیت کاندیداها

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن اشاره به جمله امام خمینی(ره) که میزان وضع حال افراد است، بیان کرد عدم احراز صلاحیت برخی از افراد در انتخابات ریاست جمهوری پیش روی، دلیل بر عدم صلاحیت در دیگر مسئولیت ها نیست. محسن رضایی،دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت؛

١امام فرمودند: “میزان وضع حال افراد است” و این سخنی است حکیمانه در تشخیص صلاحیت اشخاص. به همین دلیل اگر کسی برای کاری پذیرفته نمی شود، نباید او را به این دلیل تخریب کرد؛ چون ممکن است فردا حال او بهتر شود و خدای متعال نیز راه بازگشت را به روی همه گشوده است. دیگران نمی‌توانند این راه را ببندند البته اگرکسی به فتنه ای دست زده باشد، بحث دیگری است.

٢دربین افرادی که صلاحیت آنها برای ریاست جمهوری تایید نشده، افراد شایسته برای مسئولیت های دیگر وجود دارند و ممکن است در آینده در مسئولیت‌هایی دیگر از آنها استفاده شود. رد صلاحیت برای ریاست جمهوری، رد صلاحیت برای دیگر مسئولیت ها نیست.

جمنا: قطعا یک کاندیدا در مرحله نهایی انتخابات داریم

مسئول طرح و برنامه جبهه مردمی نیروهای انقلاب گفت: جبهه مردمی طبق آنچه در فرایند مشخص کرده و تا به امروز هم این فرایند ادامه داشته قطعا به یک نفر در پایان کار می‌رسد.محمد ناظمی اردکانی صبح امروز در مجمع عمومی جبهه مردمی نیروهای انقلاب یزد که با هدف رأی‌گیری و انتخاب لیست 11 نفره جبهه برای حضور در عرصه انتخابات شورای شهر یزد برگزار شد اظهار داشت: امروز کاملا مشهود است که یک رویارویی بین تمدن غربی با تمدن اسلامی وجود دارد و آثار آن را به صورت مشخص می‌بینیم. وی افزود: امروز تفکر غرب با تفکری که در اسلام هست، بخواهیم و نخواهیم رودر رو قرار گرفته و اگر به نوعی اسلام ستیزی، ایران هراسی و حتی قرآن سوزی را شاهد هستیم، به این دلیل است که تمدن غرب در مقابل تمدن اسلامی کم آورده و اینکه اهانت به ساحت مقدس پیامبر اسلام در غرب انجام می‌شود به این جهت است که آنها از لحاظ تفکری هم کم آورده‌اند.

تأثیر «فتنه ۸۸» در بررسی صلاحیت داوطلبان شوراها

نایب رئیس هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورای شهر و روستا، با تاکید براینکه گزارش مراجع ذیصلاح درباره فتنه ۸۸ در بررسی صلاحیت ها لحاظ می شود، گفت: استعلام داوطلبان، محدود به مراجع ۴گانه نیست. محمدجواد کولیوند در واکنش به اظهارات برخی نمایندگان مجلس که عنوان کرده بودند حوادث سال ۸۸ (فتنه ۸۸) در بررسی صلاحیت نامزدهای شوراها تاثیری ندارد و قانون ملاک است، اظهار داشت: نظام جمهوری اسلامی برگرفته از قرآن کریم، سنت پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) و قانون اساسی است؛ قانون اساسی نیز تکلیف ما را در قبال این مسائل مشخص کرده است. وی ادامه داد: افرادی که با ساختارشکنی در مقابل قانون بایستند و هزینه های بسیاری را به کشور تحمیل کنند، اگر بر اساس نظر مراجع ذیصلاح صلاحیت ورود به انتخابات اعم از شوراها، مجلس، ریاست جمهوری و خبرگان را نداشته باشند، طبیعتا در بررسی صلاحیت آنها لحاظ می شود. نایب رئیس هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورای شهر و روستا ادامه داد: ما در خلال ۳۸ سال پس از انقلاب اسلامی، فراز و نشیب های بسیار زیادی را دیده ایم که از جمله آنها فتنه ۸۸، درگیری های قومی و قبیله ای در استان ها و تحرکاتی از این دست بوده است؛ لذا مراجع ذیصلاح اگر نسبت به صلاحیت فردی نکته ای مطرح کنند، حتما آن نظر قابل بررسی است.

بادامچیان: جهانگیری اگر جدی آمده، یعنی روحانی را قبول ندارد

عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه گفت: اگر جهانگیری جدی آمده که رییس جمهور شود، یعنی اینکه کار روحانی را قبول ندارد. خب معاون اول دولت، شریک همه کارهای رئیس جمهور است. اسدالله بادامچیان عضو شورای مرکزی موتلفه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا مصطفی میرسلیم در صحنه انتخابات می ماند یا کنار می کشد اظهار کرد: تازه روز گذشته صلاحیت نامزدها تأیید شده؛ باید فضا را بررسی کنیم. در نهایت با در نظر گرفتن همه شرایط، بر اساس تکلیف عمل خواهیم کرد. بادامچیان در واکنش به کاندیداتوری جهانگیری در انتخابات گفت: اگر جهانگیری جدی آمده که رئیس جمهور شود، یعنی اینکه کار روحانی را قبول ندارد. خب معاون اول دولت، شریک همه کارهای رییس جمهور است و اگر وی برای شوخی و نمایش آمده باشد که بسیار بد است.

چهره های نامداری که تأیید صلاحیت نشدند

از میان داوطلبین حذف شده، احراز صلاحیت نشدن دست‌کم 1600 نفر بدیهی بود چون با هر متر و معیاری رجل سیاسی و مذهبی شناخته نمی‌شدند. کاندیداهای نهایی که از فیلتر شورای نگهبان رد شده‌اند، سه به سه بین اصولگراها و اصلاح‌طلب‌ها تقسیم شده‌اند اما در بین چهره‌های شناخته شده که احتمال رجل سیاسی شناخته‌شدنشان مطرح می‌شد، تعداد اصولگراها بیشتر است. دست‌کم 13چهره اصولگرا از گردونه رقابت‌ها حذف شده‌‌اند. مستقل‌ها در رتبه دوم قرار دارند. دست‌کم هفت چهره که به صورت مستقل وارد عرصه شده بودند، دیگر امیدی به 29 اردیبهشت ندارند. از میان حذف شده‌ها دست کم پنج چهره اصلاح‌طلب حضور دارند.

قاسم شعله‌سعدی مستقل

حمیدرضا بقایی مستقل

محمود احمدی‌نژاد مستقل

محمدعلی پورمختار اصولگرا

سیداحمد کاشانی مستقل

موسی‌الرضا ثروتی اصولگرا

مسعود زریبافان اصولگرا

محمد غرضی مستقل

هاشم بطحایی مستقل

حسن سبحانی اصولگرا

مهدی کلهر مستقل

حسن نوروزی اصولگرا

محسن غرویان اصولگرا

مصطفی کواکبیان اصلاح طلب

علیرضا زاکانی اصولگرا

اعظم طالقانی اصلاح طلب

حمیدرضا حاجی‌بابایی اصولگرا

محمد هاشمی اصلاح طلب

حسن بیادی اصولگرا

محمدمهدی زاهدی اصولگرا

علیرضا منادی‌سپیدان اصولگرا

صادق خلیلیان اصولگرا

عوض حیدرپور اصولگرا

عبدالحسن مقتدایی اصلاح طلب

محسن رهامی اصلاح طلب