محمود احمدینژاد در مصاحبه با خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس با تاکید بر حمایت از حمید بقایی، درباره دلیل نامزدی خود با وجود توصیه رهبر جمهوری اسلامی گفت که «شرایط به طور کلی تغییر کرده است».
به گزارش وبسایت «دولت بهار» آقای احمدینژاد در این مصاحبه از پاسخ به سئوالی درباره اینکه آیا اخیر دیداری با رهبر جمهوری اسلامی داشته، امتناع کرد.
وی در پاسخ به سئوال بعدی درباره نامزدی خود با وجود گفتههای قبلی مبنی بر نامزد نشدن و عمل به «توصیه» رهبر جمهوری اسلامی گفت که «شرایط به طور کلی تغییر کرده است».
آقای احمدینژاد بار دیگر اعلام کرد که برای حمایت از حمید بقایی نامزد شده است.
وی همچنین گفت که نحوه حمایتش از آقای بقایی «در حال حاضر قابل توضیح نیست بستگی به شرایط زمان و مکان دارد».
محمود احمدینژاد و حمید بقایی، معاون اجرایی او در دوره ریاست جمهوری، روز چهارشنبه، ۲۳ فروردین، نامزد شدند و نامزدی آقای احمدی نژاد برخلاف «توصیه» سابق رهبر جمهوری اسلامی،واکنش منفی اکثر اصولگرایان را به دنبال داشته است.
آقای احمدینژاد در نخستین اظهار نظر پس از ثبت نام غیرمنتظره خود گفته بود که «توصیه» رهبر جمهوری اسلامی به او به معنی «نهی نبود»، اما در عین حال نامزدی او فقط «برای حمایت از حمید بقایی» است.
آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، روز پنجم مهر ۹۵ تایید کرد که به آقای احمدینژاد گفته است که «صلاح نیست» در انتخابات پیش رو شرکت کند.
عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، نیز پیش از این در مصاحبه با هفتهنامه مثلث گفته بود که «توصیه» رهبر جمهوری اسلامی به آقای احمدینژاد میتواند به عنوان «امر قانونی محسوب شود».
اما روز پنجشنبه، ۲۴ فروردین، عبدالرضا داوری، از نزدیکان آقای احمدینژاد، در توییتر خود نوشت کهسلب حق نامزدی از احمدینژاد با استناد به «توصیه» آیتالله خامنهای «ناقض قانون اساسی» است.
وی همچنین تاکید کرد که سلب این حق تنها با «حکم حکومتی» میسر است.
«حکم حکومتی» در ادبیات رسانهها و مقامات ایران به حکمی گفته میشود که توسط رهبر جمهوری اسلامی و در چارچوبی «فراتر» از قوانین صادر شود.
«اگر ترامپ خطرناک بود، ثروت هفتاد میلیارد دلاری نداشت»
آقای احمدینژاد در انتهای این مصاحبه نیز گفت که انتخاب دونالد ترامپ، آمریکا «را به جلو نخواهد برد».
وی درعین حال اعلام کرد که اگر هیلاری کلینتون نیز انتخاب میشد، به سوریه حمله میکرد، همانگونه که باراک اوباما «سیاستهای جورج بوش را دنبال کرد».
رئیس جمهوری سابق ایران اضافه کرد: «میخواهند بهگونهای وانمود سازند که آقای ترامپ خیلی خطرناک است در حالی که اگر خطرناک بود، یک ثروت هفتاد میلیارد دلاری در اختیار نداشت».
محمود احمدینژاد در روزهای ابتدایی اسفندماه در نامهای خطاب به رئیس جمهور آمریکا که ظاهرا در نهایت به دست او نرسید ضمن استقبال از دیدگاههای انتقادی دونالد ترامپ درباره «نظام انتخاباتی و سیاسی آمریکا» به او «توصیه» کرد که قدر «فرصت زودگذر چهار سالهاش» را بداند و «از همه لحظههای آن به درستی استفاده کند».
محمود احمدینژاد که سابقهاش در نامهنگاری به دو رئیس جمهور پیشین آمریکا، یعنی جرج بوش و باراک اوباما بازمیگردد در نامهای بسیار طولانی رئیس جمهور کنونی آمریکا را طرف خطاب قرار داد و در همان زمان گزارش شد که نسخهای از نامه او «در اختیار سفارت سوئیس، به عنوان حافظ منافع آمریکا در ایران» قرار گرفته است.
با این حال روزنامه آرمان درگزارشی به نقل از «یک منبع موثق» خبر داد که این نامه «تحویل نگهبان سفارت سوئیس در تهران (به عنوان حافظ منافع آمریکا در ایران) شده است» و «چند روز بعد، سفارت سوئیس با اعلام این خبر به وزارت خارجه کشورمان گفته است که این سفارت و کشور متبوعش نقش نامهرسان را ندارند».
(رادیو فردا)