و ذَکّر ! فإن الذکری تنفع المومنین. (آیه 55 سوره شریه “والذاریات”)
آقای حجت الاسلام و المسلمین علی یونسی
پس از سلام و تهنیت فرا رسیدن سال نوی خورشیدی 1396
بیانیه سرکار که بمناسبت حلول روز فرخنده ششم فروردین مقارن با سالروز تولد “حضرت آشو زرتشت ” پیامبر مهر و توحید صادر شده ، سبب خرسندی خاطرموحدان و یکتاپرستان جهان قرار گرفت.
امید که همین رویه و رفتار در قبال پیامبران مورد قبول هموطنان “صابئی- مندائی” و “یارسان اهل حق” و “یزدانیان” و پیروان سایر مکاتب دینی معمول گردد و متوقف نشود. از آنجا که در مقام مشاورریاست جمهوری در امور مربوط به اقوام و ادیان به صدور این بیانیه مبادرت نموده اید نکته ای به نظر میرسد که محترما معروض میشود.
“حضرت آشو زرتشت ” پیغمبر خدا و فرستاده ای از زمره فرستادگان و راهنمایان عالم غیب است و پیروان تعالیم توحیدی ایشان در “لسان تنزیل “- ان الذین آمنوا و الذین هادوا و الصابئین و النصای و المجوس” آیه 17 سورة الحج/ ” ان الذین آمنوا و الذین هادوا و النصاری و الصابئین من آمن بالله و الیوم الاخر و عمل صالحا فلهم اجرهم عند ربهم و لاخوف علیهم و لاهم یحزنون (آیه 62 سوره البقره) – “مجوس” خوانده شده و همطراز یهودیان و نصارا و صابئین (پیروان موسی و عیسی و یحیی) بشمار رفته اند.
بر اساس تصریح نص “مصحف شریف” عموم انبیاء اعم از آن که مانند الیاسین، و صاحب حوت و ذوالنون و ذوالقرنین و ذوالکفل نامشان و شمه ای از شرح احوالشان در متن “لسان تنزیل” تبیین و تذکار داده شده باشد یا مانند “حضرت مانی” و “حضرت زرتشت” و “حضرت اشعیاء” و “حضرت حبقوق” مورد اشاره قرارنگرفته باشند، همگی رسولان و مرسلان و انبیاءِ دایره نبوت و صاحبان خاتم ولایت درعصر و زمان خود بوده اند. هرچند که شدت تشعشع انوار شمس ولایت در مرایای بواطن مطهره آنان یکسان نیست “و تلک الرسل فضلنا بعضهم علی بعض منهم” (آیه 253 سوره البقره) در این خصوص جاری است، اما وظیفه مومنان و موحدان آن است که به همه آنها به حکم شریفه “لانفرق بین احد من رسله” ( البقره – 285) به عنوان چراغداران هدایت و منادیان توحید، احترام و توقیر کامل بنمائیم و قاعده “کلهم نور واحد” را به کار بندیم.
علی ایحال “حضرت زرتشت ” دردایره رسالت و نبوت پروردگار، پیغمبری از پیغمبران خداوند یکتا است، نه پیغمبر قومی که به مکتب او اعتقاد دارند و شما از آنها به “زرتشتیان” تعبیر نموده اید.
آری، حضرتِ زرتشت، پیغمبرِ زرتشتیان نیست، پیغمبرِ دادار آفریدگار است، همچنان که حضرت کورش ذوالقرنین و حضرت مانی بن فاتک نیز اگرچه ایرانی بودند، اما تنها پیغمبر ایرانیان نبودند و رسالت جهانی داشتند و منادی توحید برای ابناء بشر و بنی آدم به شمار میرفتند. پیغمبر اسلام حضرت محمدبن عبدالله – صلوات الله و سلامه علیه- نیز برحسب نصِّ شریفهء “تبارک الذی نّزل الفرقان علی عبده لیکون للعالمین نذیرا”. (آیه اول سوره الفرقان)پیغمبر قوم خاص یا نژاد خاص ( مثلا بادیه نشینان “ام القری و من حولها”) به شمار نمیرفتند، و خصوصیات و مختصات جوانمرد ایثارگر مومن ممتحن الذی امتحن الله قلبه للایمان را در سورهء مبارکه “الانسان” برای عموم بنی آدم – مستقل از قوه و قبیله و نژاد و فرهنگ و زبان و جنسیت – و همه مردم، و “کافةٌ للناس” بیان داشته اند.
الحاصل، نباید به سلسله انبیاء رنگ قوم و قبیله ای خاص بخشید.
با احترام و درود
انجمن جهانی پاسداشت حقوق بشر
لندن. فروردین ماه 1396
به مناسبت میلاد پیامبر زرتشتیان
پیام تبریک دستیار ویژه رئیسجمهور در امور اقلیت ها
دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور اقوام و اقلیت های دینی و مذهبی طی پیامی سالروز تولد زرتشت ،پیامبر زرتشتیان را تبریک گفت.
به گزارش دیده بان به نقل از روابط عمومی دفتر دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور اقوام و اقلیت های دینی و مذهبی،متن پیام حجت الاسلام علی یونسی به شرح زیر است:
بنام خداوند جان و خرد
ششم فروردین هر سال مصادف است با تولد پیامبر ایرانی؛ اشوزرتشت پیامآور یکتاپرستی، صلح و راستی. این روز فرخنده را به همه ایرانیان عزیز زرتشتی و زرتشتیان جهان، تبریک و شادباش میگویم.ما ایرانیان مفتخریم در سرزمینی زندگانی میکنیم که همواره مهد ادیان توحیدی همچون اسلام و زرتشتی بوده است. توحید و پرستش خدای یگانه، پیام مشترک تمام ادیان الهی است و«اشوزرتشت» پیامبری بود که مردمان ایران زمین را به یکتاپرستی فراخواند و ایرانیان را به پرستش «اهورامزدا» یا همان دانایِ بزرگِ هستیبخش، دعوت کرد. دعوت به عمل نیک و صالح همچون صلحطلبی، مدارا، رعایت حقوقشهروندی، راستی، درستکاری، شادی و امید نیز شیوه و روش تمام پیامآوران آسمانی بوده است و بدین جهت ما مشاهده میکنیم که ایرانیان زرتشتی، در طول تاریخ این سرزمین، بیش از همه اقوام دیگر در حفظ و توسعه جشنهای ایرانی چون «نوروز» «سده» و «مهرگان»، موثر بودهاند.
امروز بر کسی پوشیده نیست که «نوروز» میراث مشترک همه ایرانیان در مناطق مختلف آسیای میانه، شبه قاره، خاورمیانه و خلیج فارس است. میراثی که همه اقوام منطقه را بهم پیوند میدهد و تاکنون ١٢ کشور منطقه، این فرهنگ ایرانی را به عنوان میراث مشترک پذیرفتهاند. پیشنهاد «جهان عاری از خشونت و افراطیگری» از سوی ریاست محترم دولت تدبیر و امید که مورد پذیرش مجامع جهانی و بینالمللی قرار گرفته است نیز برگرفته از پیام و روح اخلاقمدار، صلحجویانه و اعتدالی ادیان توحیدی و فرهنگ ایرانی (نوروز، مهرگان و…) است. به راستی مقام معظم رهبری چه زیبا به زندگی توأم با صلح و صفا و صمیمیت پیروان ادیان الهی در ایران اشاره کرده و فرمودند: «در میان پیروان ادیان گوناگون، زرتشتیان از جهات مختلف پیوند و نزدیکی بیشتری با مسلمانان دارند» (پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، ١٣٧٥).
امروز، ایرانیان زرتشتی در کنار ایرانیان مسلمان و ادیان دیگر، در توسعه، پیشرفت و آبادانی این سرزمین، شرکت دارند همچنان که در دفاع مقدس نیز در کنار ایرانیان مسلمان و ادیان دیگر ایستادند و برای دفاع از میهن خویش، دهها شهید، آزاده و ایثارگر را تقدیم ایران عزیز نمودند.این روز بزرگ را به همه پیروان این دین توحیدی تبریک و شادباش میگویم و از خدای بزرگ، برای همه زرتشتیان عزیز، آرزوی شادمانی و سلامتی توام با موفقیت دارم.
علی یونسی
دستیار ویژه رئیسجمهوری در امور
اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی