جمعه , ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
صفحه اول » سینما » بودجه 200 میلیارد تومانی سازمان سینمایی

بودجه 200 میلیارد تومانی سازمان سینمایی

برخلاف تصور عوام، در قانون بودجه صرفاً ردیف کلی بودجه سازمان سینمایی با چند سرفصل محدود نیامده و محل هزینه کرد اعتبارات سینمای ایران تا ریال آخر مشخص شده است. طبیعتاً اگر قرار باشد خارج از این برنامه که توسط مدیریت پیشین سازمان سینمایی تنظیم و منطبق بر آن اعتبارات تخصیص داده شده، عمل کرد، انحراف از بودجه رخ خواهد داد
رئیس تازه سازمان سینمایی در شرایطی برنامه ای برای سینمای ایران اعلام کرده که اگر این سرفصل ها نیازمند اعتبارات باشد، بعید به نظر می رسد شاهد اجرایی شدن این برنامه باشیم و اگر قرار باشد که رویه قانونی طی شود، باید برنامه تعیین شده در قانون بودجه 1396 که جزئیات هزینه کرد بودجه 200 میلیارد سازمان سینمایی را ذکر کرده، اجرایی نمود.
به گزارش «تابناک»؛ انتصاب دیرهنگام محمدمهدی حیدریان به عنوان رئیس سازمان سینمایی باعث شد تا او پس از تنظیم و تصویب قانون بودجه 1396 که ردیف اعتبارات سینمای ایران را نیز شامل می شود، در مصدر امور قرار گرفته باشد و در طول سال آینده مجری برنامه هایی باشد که مطابق با قانون بودجه تنظیم و تصویب شده و محل هزینه کرد ریال به ریال بودجه 200 میلیاردی سازمان سینمایی در آن مشخص شده است.
حیدریان البته سرفصل هایی را به عنوان اهم برنامه هایش اعلام کرده که «تابناک» پیش از آن مورد اشاره قرار داده بود اما هنوز جزئیات برنامه اش را تشریح نکرده است اما هنوز مشخص نیست که این سرفصل ها تا چه میزان هزینه زا خواهد بود. اگر این تغییرات به صورت شکلی باشد و نیازمند تامین اعتبار نشود، طبیعتاً حیدریان می تواند برنامه های محدودی را پیگیری کند اما در صورتی که رئیس تازه سازمان سینمایی به دنبال برنامه های هزینه زا برود، احتمالاً از طرق قانونی توفیقی به دست نخواهد آورد.
جزئیات هزینه بودجه 200 میلیارد تومانی سینمای ایران در 1396
با این اوصاف بعید به نظر می رسد شاهد اتفاق خاصی در دوره مدیریت حیدریان در سال 1396 باشیم و برنامه سازمان سینمایی و محل هزینه بودجه این سازمان به همان شکل خواهد بود که در قانون بودجه سال آینده ذکر شده و «تابناک» از میان جدول های بودجه تفکیک و کنار هم قرار داده است. در این شرایط شاید مهم ترین هنر حیدریان می تواند تلاش برای تخصیص سریع تر و بیشتر این رقم اعتبارات در سال پیش رو باشد.
بر اساس قانون بودجه 1396، هشتاد و یک میلیارد و چهارصد تومان اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای ملی در نظر گرفته شده که محل های هزینه کرد آن نیز تعیین شده و باید 42 میلیارد تومان در زمینه ساخت شهرک سینمایی در هشتگرد، 390 میلیون در حوزه تعمیر و تامین تجهیزات و ماشین آلات سینمایی و 381 میلیون تومان نیز به عنوان کمک های فنی و اعتباری برای احداث پردیس های سینمایی در نظر گرفته شده است.
در سایر بخش های سینمای ایران نیز بودجه سینما در ذیل سرفصل های برنامه توسعه دولت الکترونیک، برنامه ارتقای دانش و فناوری های نوین صنعت سینما و برنامه حمایت و گسترش سینما ملی با جزئیات دقیق ذکر شده است. با این اوصاف نمی توان شاهد تغییر چندانی در برنامه ها بود و باید منتظر اجرایی شدن این برنامه نهفته در این قانون بودجه از سوی مدیران منصوب حیدریان در طول سال 1396 باشیم. بنابراین اساساً اعلام برنامه برای سال 1396 از سوی رئیس سازمان سینمایی شبیه یک شوخی است و با توجه به 35 سال فعالیت اداری حیدریان، چنین اشتباه محاسباتی از سوی او عجیب بود.

برای مشاهده جدول هزینه ها با ابعاد واقعی بر روی تصویر کلیک کنید