چرا مقامات ارشد در دیدار ترامپ و محمد بن سلمان حضور داشتند؟
از راست ستیو بانون، مک ماستر، جيمس ماتيس، دينا حبيب وجارد كوشنر
دبی-العربیه.نت فارسی/ یک شنبه 21 جمادی الثانی 1438هـ – 19 مارس 2017م/ دیدار شاهزاده محمد بن سلمان، ولی ولیعهد پادشاهی سعودی و دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا به واسطه حضور مقامات ارشد نزدیک به رییس جمهوری و بررسی موضوعهای مختلف برجسته است.
در دیدار کاخ سفید، بغیر از ژنرال مک ماستر، مشاور امنیت ملی، سه نفر از مشاوران رییس جمهوری، جارد کوشنر، داماد ترامپ و مسئول پرونده صلح در کاخ سفید، دینا حبیب پاول، مشاور اقتصادی رییس جمهوری، و استیو بانون، مشاور سیاسی و ایدئولوژیک رییس جمهوری، حضور داشتند.
دينا حبيب مشاور اقتصادى ترامپ

رویکرد جامع
حضور مشاوران ارشد در دیدار پنتاگون غیرعادی بود، و نشان از این داشت که دولت ترامپ رویکردی جدید، قاطع و چندجانبهای را در روابط با پادشاهی سعودی، خاورمیانه و مسائل جهان اسلام برگزیده است.
اکنون مشخص شده که دولت ترامپ آماده استفاده از نیروی نظامی برای مقابله با خطرات امنیتی است، خواه این خطرها از سوی ایران و زرادخانه موشکی این کشور باشد، خواه از سوی سازمانهای تروریستی وابسته به ایران که در کشورهای عربی فعال هستند، و خواه از سوی سازمانهای تروریستی دیگر مانند داعش، القاعده و اخوان المسلمین، به ویژه آنکه دولت آمریکا با جدیت به دنبال قرار دادن این سازمانها در لیست تروریسم است.
همچنین دولت ترامپ خواستار افزودن اقدامات اقتصادی، سیاسی و فکری به نیروی نظامی است، زیرا آمریکا فقط تانک یا جنگندههای نظامی نیست، بلکه این کشور رهبری اقتصادی را نیز به عهده دارد، و میتواند باردیگر رونق اقتصادی را به کشورهای عربی و اسلامی بازگرداند، راه حلی برای صلح عرب و اسراییل بیابد، و با ایدئولوژیهای افراطی مقابله کند و اجازه ندهد آنها صلح و ثبات منطقه را برهم زنند.
و به همین دلیل ۴ شخصیت در دیدار کاخ سفید و پنتاگون حضور داشتند، که بعضی از نظر استراتژیک به رییس جمهوری نزدیک هستند، مانند دینا پاول، و ژنرال ماک ماستر، و بعضی از نظر فکری مانند استیو بانون، بعضی از نظر خانوادگی مانند جارد کوشنر.
نزدیکان ترامپ
کوشنر داماد ترامپ و شوهر ایوانکا، دختر ترامپ است. او از دوران رقابتهای انتخاباتی در کنار ترامپ بود، و مسئول پرونده خاورمیانه در دولت اوست، و دیدگاههای او تاثیر فوق العادهای بر ترامپ و صلح خاورمیانه دارد. حضور کوشنر در دیدار کاخ سفید و پنتاگون نشان از اهمیت صلح خاورمیانه در گفتگوها با ولی ولیعهد سعودی دارد.
حضور استیو بانون در این دیدارها بسیار مهم است. او مردی است از جهان رسانهها، که مدیریت ستاد انتخاباتی ترامپ را به عهده داشت، و حضور او در دیدارهای کاخ سفید و پنتاگون نشان دهنده لزوم مبارزه با ایدئولوژی افراطی از یک سو و پاسداری از ارزشهایی است که ایالات متحده آمریکا پرچمدار آنهاست.
دینا پاول مشاور وزارت خارجه آمریکا در دولت جورج بوش بود، و بعد کار خود را در موسسه سرمایهگذاری گولدن ساکس ادامه داد، و اکنون در دولت ترامپ مسئول یافتن فرصتهای سرمایهگذاری است که هم برای آمریکا مفید باشد و هم برای کشورهایی که روابط تجاری متقابل با آنها دارد.
در این دیدارها ترامپ با دقت چشم انداز ۲۰۳۰ پادشاهی سعودی و طرح های محمد بن سلمان، ولی ولیعهد سعودی را بررسی، و در بیانیهای که منتشر شد ترامپ حمایت خود را از این طرحها اعلام کرد: «طرحهای جدید در انرژی، صنعت، زیرساختها و فنآوری، به ارزش ۲۰۰ میلیارد دلار در سرمایهگذاری مستقیم و غیرمستقیم در طی ۴ سال، فرصتهای عظیمی را برای دو کشور باز خواهد کرد».
و به این ترتیب دیدار شاهزاده محمد بن سلمان، ولی ولیعهد سعودی از آمریکا بخاطر مولفههای نظامی، امنیتی، اقتصادی و سیاسی یک سفر جامع بود، و از نظر کاخ سفید و ترامپ هم این دیداری جامع بحساب میآید.



رزمایش بزرگ «عقابهای سرنوشتساز» روز یکشنبه در کویت آغاز میشود و تا ۶ آوریل ادامه خواهد داشت. در این رزمایش تمامی واحدهای نظامی پادشاهی سعودی در کنار نیروهای نظامی کشورهای عضو شورای همکاری و آمریکا شرکت خواهند کرد.
این رزمایش در زمین، دریا و هوا و در کشور کویت برگزار میشود، و یکی از بزرگترین رزمایشها در سطح منطقه و جهان خواهد بود.
براساس بیانیه نیروهای مسلح کویت، این رزمایش با هدف هماهنگی بین موسسات دولتی دست اندر کار مدیریت بحرانها، و فعالسازی نقش آنها در پشتیبانی از نیروهای مسلح و عملیات امنیتی، و تقویت هماهنگی بین کشورهای شرکت کننده در این رزمایش اعلام شده است.
این رزمایش در چندین مرحله به شرح زیر برگزار میشود:
مرحله برنامه ریزی عملیاتی
مرحله بازآفرینی مراکز رهبری
مرحله نبرد میدانی
مرحله پایانی، اجتماع رهبران ارشد
لازم به یادآوری است که این رزمایش دوره چهاردهم این تمرینها است، که برای نخستین بار در سال ۱۹۹۰ در کشور بحرین برگزار شد.
در طی ۱۸ سال که از انجام این تمرینها میگذرد، نیروهای مسلح کشورهای خلیج و نیروهای «سپر جزیره» وابسته به شورای همکاری خلیج از سطح بالایی از آمادگی برخوردار شدهاند.