چهارشنبه , ۱۸ مهر ۱۴۰۳
صفحه اول » بین المللی » تحلیل افسران اتاق جنگ نرم سپاه پاسداران از تحولات سوریه نسبت به آینده طرحهای منطقه ای نظام ولایت فقیه بسیار بدبینانه است.

تحلیل افسران اتاق جنگ نرم سپاه پاسداران از تحولات سوریه نسبت به آینده طرحهای منطقه ای نظام ولایت فقیه بسیار بدبینانه است.

 

روزنامه موسوم به مشرق نیوز – اطلاعات سپاه پاسداران- به نقل از یادداشتی به قلم فردی موسوم به “حسن لاسجردی” در روزنامه «حمایت» نوشت:

ترکیه و غرب به رهبری آمریکا می‌خواهند به جهان القا کنند که از طریق دخالت در سوریه با تروریسم می‌جنگند، اما این دروغ رسوای آن‌ها دیگر برای کسی قابل باور نیست و دست آن‌ها رو شده‌است.

۱. بیش از شش سال از جنگ نیابتی تروریست‌ها در سوریه برای ساقط کردن دولت این کشور می‌گذرد و در این میان، دولت‌های مداخله‌گر آمریکا و ترکیه در کنار حمایت‌های بی‌شائبه عربستان و قطر، نقش بسزایی در تشدید درگیری‌ها و حمایت از تکفیری‌ها داشته‌اند.

یکی از خدعه‌ها و نیرنگ‌هایی که حکومت‌های منطقه‌ای تابع آمریکا در مورد تحولات سوریه بکار بستند، نام‌گذاری شورش‌های هدایت‌شده تروریست‌ها به نام «بهار عربی» بود، در حالی که با وجود برخی اختلافات سیاسی طبیعی در جامعه سوریه، مطالبه عمومی برای تغییر حکومت مشروع این کشور وجود نداشت و از سوی دیگر، کشورهای غربی نیز هر چند در ظاهر، به صراحت از تغییر حاکمیت سخن به میان نمی‌آوردند. شرط تحول در چارچوب قدرت، عاملیت دو فاکتور «هرج و مرج و مطالبه مردمی» و «مداخله مستقیم خارجی» است اما هیچ‌یک از این دو عامل به طور کامل در سوریه وجود نداشت، در نتیجه، اپوزیسیون ضعیف سوریه تحت پشتیبانی خارجی قرار گرفت و توطئه تغییر جغرافیای سیاسی منطقه با ایجاد دگردیسی در ارکان حاکمیتی سوریه با توهم نابودی مقاومت در غرب آسیا به مرحله اجرا در آمد.

۲. عدم ارزیابی صحیح دشمنان سوریه از قدرت این کشور را می‌توان از اظهارنظرهای آنان در ابتدای این بحران و حتی در زمان حاضر دریافت. دولتمردان ترکیه در آغاز جنگ، با خوش خیالی اعلام کرده بودند که ساقط کردن دمشق، دو هفته بیشتر زمان نمی‌برد یا رئیس جمهور این کشور گفته بود در مسجد اموی حلب نماز خواهد خواند. گرچه در حال حاضر، کمتر شاهد اظهارنظرهای قطعی و هیجانی از سوی دولت مداخله‌گر ترکیه هستیم اما اصرار آن‌ها و آمریکایی‌ها به حضور نظامی در سوریه و شرکت در عملیات رقه، حاکی از تداوم همان اشتباهات گذشته و نادیده گرفتن دست برتر مقاومت در تحولات میدانی است.

۳. نکته حائز اهمیت اینکه ترکیه و غرب به رهبری آمریکا می‌خواهند به جهان القا کنند که از طریق دخالت در سوریه با تروریسم می‌جنگند، اما این دروغ رسوای آن‌ها دیگر برای کسی قابل باور نیست و دست آن‌ها رو شده، چراکه دخالت آن‌ها زمانی اتفاق افتاد که داعش رو به ضعف و افول بود و ترکیه به نمایندگی از آمریکا و ناتو برای پوشش سیاسی، نظامی و مادی داعش، به مداخله نظامی دست زد.

ارتش ترکیه نفت داعش را می‌فروشد و تاکنون صدها تانک، زره‌پوش و ادوات جنگی را وارد خاک سوریه کرده ولی آن چنانکه در ادامه تشریح می‌شود، در عمل، تکفیری‌های داعش هستند که از این تجهیزات استفاده می‌کنند و تصاویر متعددی نیز از بکارگیری این سلاح‌ها توسط تروریست‌ها منتشر شده است.

۴. افزون بر این، ترکیه تلاش می‌کند زمینه را برای ایجاد پایگاه‌های ناتو و حضور پررنگ‌تر آمریکا در شمال شرق سوریه فراهم کند. مقامات ترکیه همچنین برای تغییر قواعد بازی و نقش‌آفرینی گروه‌های کودک‌کش تروریستی همچون «نورالدین زنکی» و «فرقه السلطان مراد» تلاش می‌کند که البته با نوعثمانی‌گری این کشور در یک راستا قرار دارد. از سوی دیگر، ترکیه مایل نیست کردها با استفاده از شرایط موجود، در مناطق مرزی قدرتمند شوند، از این رو، مایل نیستند که جبهه دموکراتیک سوریه در عملیات آزادسازی رقه شرکت کرده و در مقابل می‌کوشند که سهم قابل توجهی در این عملیات داشته باشند.

۵. بزرگ‌ترین نقش آمریکا را در این میان باید در تقسیم‌بندی مخالفین مسلح تحت عنوان «معارضان میانه‌رو» و جدا کردن صف آن‌ها از گروه داعش و جبهه‌النصره دانست. کاخ سفید با این ترفند کوشید تا حضور و مداخله نظامی خود در سوریه را توجیه کند در حالی که تقسیم‌بندی واقعی مخالفین به دو شکل گروه‌های تروریستی «ضعیف» و «قوی» قابل تعریف است. بر این اساس، هیچ گروه تروریستی میانه‌رویی در این کشور وجود ندارد بلکه واقعیت آن است که رهبری و فرماندهی تروریست‌ها با گروه‌های جبهه‌النصره و داعش است و دیگر گروه‌های به اصطلاح میانه‌رو که از آموزش و تجهیزات ضعیفی برخوردارند، تحت فرماندهی و نظارت این دو گروه تکفیری با سابقه مشغول عملیات هستند. سلاح‌ها و تجهیزاتی هم که آمریکا مدعی است برای تروریست‌های به اصطلاح میانه‌رو ارسال می‌کند و یا آموزش‌های ویژه‌ای که برای آن‌ها تدارک دیده، تماماً به دست تروریست‌های داعش و النصره می‌رسد و آن‌ها هستند که تصمیم می‌گیرند تجهیزات پیشرفته و ادوات نظامی جدید در کجا و چگونه بکار گرفته شوند.

۶. اخیراً بشار اسد، رئیس جمهور سوریه در گفتگو با شبکه فونیکس چین، تصریح کرده است که «حضور نیروهای آمریکا و ترکیه در خاک سوریه بدون دعوت، اجازه و یا حتی مشورت با دولت دمشق بوده و این‌ها جنگجویانی هستند که اشغالگر قلمداد می‌شوند.» از این منظر، ماجراجویی ترکیه و آمریکا در سوریه کاملاً با قوانین حقوقی بین‌المللی مغایرت دارد و بر اساس معیارهایی که خود غربی‌ها آن را تدوین کرده‌اند، مداخله این کشورها تعریفی جز اشغالگری ندارد.
جالب اینجاست که با وجود نقض آشکار پروتکل‌های بین‌المللی از سوی ترکیه و آمریکا در این خصوص، سیاستمداران آنکارا و واشنگتن، حضور مستشاری ایران در سوریه که با دعوت رسمی دمشق صورت گرفته را «فرقه‌گرایی» نامیده و مکرراً از کشورمان خواسته‌اند که به حضور کاملاً قانونی خود در سوریه پایان داده و از بی‌ثبات کردن منطقه بپرهیزد! آمریکا و متحدان منطقه‌اش به خوبی می‌دانند که بدون مشارکت ایران در بحران‌های منطقه‌ای هیچ افقی برای پایان آن‌ها متصور نیست و این رویکرد، صرفاً‌ برای پوشش دادن شکست‌ها و فرافکنی بحران‌هایی است که از مداخله آن‌ها در غرب آسیا ایجاد شده است.

بر این مبنا، راه خروج از جنگ شش ساله سوریه و پایان دادن به این بحران منطقه‌ای، نه مداخله نظامی بلکه گفتگوهایی با محوریت ایران و روسیه است که با مجوز رسمی از دولت سوریه در این کشور حضور دارند و برگزاری نشست‌هایی نظیر اجلاس آستانه، بدون حضور رسمی آمریکا – پدرخوانده تروریست‌ها- برای یافتن راه‌حل نهایی در جهت برقراری صلح و ثبات است.

سردار سنایی

معاون سیاسی سپاه گفت: حضور ما در سوریه مستشاری است که با درخواست دولت این کشور صورت گرفته است.

به گزارش مشرق، سردار رسول سنایی راد معاون سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درباره ادعاهای برخی رسانه های بیگانه درباره احتمال احداث پایگاه نظامی ایران در استان لاذقیه عنوان داشت: این‌ها جنجال رسانه‌ای است و می‌خواهند تحولات سوریه را مدیریت کنند.

معاون سیاسی سپاه ادامه داد: رسانه‌ها می‌خواهند با این گونه ادعاها ایران را متهم به حضور دائمی در یک کشور اسلامی کرده و استقرار نیروهای آمریکایی را در سوریه توجیه کنند.

وی افزود: حضور ما در سوریه مستشاری است که با درخواست دولت این کشور صورت گرفته و دنبال پایگاه نظامی در استان لاذقیه سوریه نیستیم و این‌ها فضاسازی برای تحریک کشورهای منطقه و ایجاد اختلاف است.

معاون سیاسی سپاه در رابطه با اهمیت راهبردی استان لاذقیه گفت: استان لاذقیه به دلیل اینکه مشرف به مدیترانه است و از استان‌های غربی کشور سوریه به حساب می‌آید، در آنجا روس‌ها پایگاه دارند.

سردار سنایی راد ادامه داد: تکفیری‌ها اصرار داشتند که آنجا را بگیرند تا راهی به سمت مدیترانه و غرب باز کنند که از حالت انزوا در بیایند و به آب‌های بین‌المللی دسترسی داشته باشند که از این جهت استان لاذقیه اهمیت دارد.

وی افزود: لاذقیه نسبت به برخی استان‌ها از جمله “تدمر” اهمیت راهبردی بالاتری دارد.

منبع: تسنیم

خبرنگار تسنیم در دمشق گزارش می‌دهد: تغییرات نقشه میدانی سوریه طی ۳ ماه اخیر/ تصرف ۱۲۵۰کیلومترمربع و ضربه کاری به مخالفان نظام بعثی بشارالاسد

 
ارتش سوریه

نقشه تحولات میدانی سوریه از سه ماه پیش تاکنون در پی پیشروی چشمگیر ارتش سوریه در جبهه‌های مختلف چه از طریق عملیات نظامی یا ابتکارعمل غیرنظامی تغییر کرده است که با این ابتکار افراد مسلح را وادار کرد به ادلب و حومه آن نقل مکان کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری تسنیم در دمشق، در حومه شمال غربی پایتخت، ارتش سوریه به دستاوردهای مهمی در مناطقی همچون «الهامة، قدسیا و التل» با بهره‌گرفتن از روند آشتی دست یافت و توانست تمام این مناطق را از لوث گروه‌های مسلح با اخراج آنها به ادلب و حومه آن پاکسازی کند.

منطقه «وادی‌بردی» در حومه شمال غربی دمشق هم در پی عملیات ارتش سوریه به‌طور کامل آزاد شد، نیروهای ارتش همچنین توانستند چشمه‌های الفیجه را که آب شرب ساکنان پایتخت را تأمین می‌کرد، از لوث گروه‌های تروریستی پاکسازی کنند، عملیات نظامی در اطراف منطقه وادی‌بردی تا رسیدن به مرزهای سوریه و لبنان و پاکسازی این مناطق همچنان ادامه دارد.

عملیات دیگری که ارتش سوریه انجام داد، در شهرک «خان الشیح» در جنوب دمشق و روستاهای اطراف آن بود که منجر به پاکسازی این مناطق از لوث گروه‌های تروریستی و فشار بر تروریست‌های باقی‌مانده برای رفتن به ادلب و در نتیجه تقویت کمربند امنیتی اطراف پایتخت شد.

در غوطه شرقی دمشق هم ارتش سوریه توانست طی سه ماه اخیر حدود یک‌سوم منطقه‌ای را که گروه‌های تروریستی اشغال کرده بودند، در پی پیشروی ارتش در چندین محور  آزاد کنند، با این حال آهنگ این پیشروی طی روزهای اخیر به‌سبب مذاکراتی که در «آستانه» انجام شد، کند شده است که به‌گفته منابع نظامی سوری این مذاکرات بر توقف اقدامات جنگی تصریح می‌کند.

جبهه‌ای که طی روزهای اخیر ملتهب‌ترین جبهه میدانی بود، جبهه جنوبی به‌طور مشخص «درعا» بود به‌طوری که گروه‌های تروریستی برای کسب دستاوردهایی در صحنه میدانی تلاش کردند تا به‌زعم خود به برگ‌های برنده‌ای در صحنه سیاسی دست یابند تا در کنفرانس ژنو4 که میان دولت سوریه و معارضان اعم از گروه‌های سیاسی و مسلح برگزار شد، از آن بهره‌برداری کنند، اما تلاش‌های این گروه‌ها شکست خورد و ارتش سوریه توانست حملات باندهای تروریستی را که هدفشان اشغال شهر درعا بود، مهار کند، تروریست‌ها نام «الموت و لا المذلة» را بر حملات خود به درعا گذاشته بودند، ارتش سوریه تروریست‌ها را که به بخش‌هایی در منطقه «المنشیه» رخنه کرده بودند، بیرون راند.

در منطقه میانی، گروه تروریستی داعش توانسته بود بار دیگر شهر «تدمر» را با یک حمله غافلگیرکننده و گسترده به اشغال خود درآورد، تکفیری‌ها با سیطره بر برخی میادین نفت و گاز حتی تا فرودگاه تدمر هم رسیدند، اما ارتش سوریه توانست این حملات را دفع کرده و مانع پیشروی داعشی‌ها شود و با به دست گرفتن ابتکار عمل،‌ دست به ضدحمله بزند که در نتیجه دامنه امنیت فرودگاه نظامی «التیفور» را گسترش داده و میادین گازی حیان را از لوث داعشی‌ها پاکسازی کند، نیروهای ارتش سوریه سرانجام توانستند روز پنجشنبه دوازدهم اسفند 95 برابر با دوم مارس 2017 تدمر را به‌طور کامل آزاد کنند.

تحولات در شمال سوریه 

ارتش سوریه طی سه ماه اخیر توانست حدود 1250 کیلومترمربع در بخش شرقی حومه شهر حلب را از لوث تروریست‌ها پاکسازی کند که در مجموع بیش از 120 شهرک و روستا از اشغال داعشی‌ها آزاد شد. ارتش سوریه همچنین توانست با آزادسازی منطقه استراتژیک «الخفسه» برای اولین بار به رودخانه فرات برسد، الخفسه به‌خاطر وجود ایستگاه‌های پمپاژ آب، تأمین کننده آب شرب پنج میلیون شهروند حلبی است که تا قبل از آزادسازی آن به‌دست  ارتش، گروه‌های تروریستی آب شرب حلب را قطع کرده بودند و سبب بروز مشکلات و بحران شدید آب در حلب و حومه آن شده بودند به‌طوری که شهروندان حلبی مجبور بودند از آب‌های گل‌‌آلود چاه استفاده کنند.

ارتش همچنین به آستانه شهر استراتژیک «الباب» در شرق حلب رسید. پیشروی ارتش در حومه شرقی حلب در حالی ادامه یافت که گروه‌های مسلح مورد حمایت ترکیه موسوم به سپر فرات در حال پیشروی به‌سمت الفرات بودند که در نهایت منابع خبری فاش کردند داعشی‌ها طی توافق و هماهنگی با ترکیه از این شهر عقب‌نشینی کردند.

دستاورد بزرگ دیگر ارتش در جبهه شمالی، قطع کردن راه به‌روی گروه‌های مسلح مورد حمایت ترکیه برای توسعه‌طلبی بیشتر به‌سمت شرق و در نتیجه شکست طرح ایجاد منطقه حائل بود که مقامات ترکیه رؤیای ایجاد آن را در شمال سوریه در سر داشتند.

داده‌های میدانی نشان می‌‌دهد که هدف آتی ارتش سوریه‌، آزادسازی شهر «الرقه» از  اشغال گروه تروریستی داعش پس از توافق ضمنی میان ارتش و گروه‌های کُردی در شمال است که بر اساس آن بسیاری از نقاط حائل میان گروه‌های کردی و گروه‌های مسلح موسوم به سپر فرات در شمال سوریه تحویل ارتش سوریه شد و در نتیجه ارتش سوریه در مناطقی که گروه‌های کردی در شمال الرقه در کنترل خود داشتند، زمام امور را در اختیار دارد و شانس و قدرت آن برای ورود به الرقه بیشتر شد.

نکته قابل توجه در سیر عملیات میدانی در شمال سوریه تکیه گروه‌های مسلح کُردی بر عملیات در سمت شرق رودخانه فرات و پیشروی به‌سمت شهر «الرقه» مهمترین دژ و قلعه داعش است، این در حالی است که قبلاً تمرکز کردها بر وصل کردن مناطق واقع در شرق فرات به مناطق غربی آن بود.

در مجموع و نتیجه‌گیری باید گفت که بر اساس داده‌های سابق، ارتش سوریه با پشتیبانی همپیمانانش، دستاوردها و پیروزی‌های منحصر به فردی کسب و پشتوانه میدانی خود را در حالی تقویت کرده و افزایش داده است که در مقابل آن، گروه‌های تروریستی متحمل خسارت‌ها و شکست‌های سنگین شده و مناطق زیادی از لوث آنها پاکسازی شده است.

انتهای پیام/*