پنجشنبه , ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » دکتر روحانی: نمیدانم چرا عده ای از تعامل با جهان بدشان می آِد و همیشه دنبال بحران میگردند!

دکتر روحانی: نمیدانم چرا عده ای از تعامل با جهان بدشان می آِد و همیشه دنبال بحران میگردند!

تعبیر دکتر حسن روحانی از آلزایمر سیاسی بالانشینها!!: برای بعضیها “نان آور” است!

رئیس جمهور با بیان اینکه اگر از تعامل با جهان بگوییم بعضی‌ها بدشان می‌آید، گفت: بعضی‌ها از تقابل با جهان خوششان می‌آیدو همیشه دنبال بحران میگردند! بخصوص آنهایی که “آلزایمر سیاسی” دارند!  نمی دانم این تقابل چه چیزی برایشان آورده، البته برای بعضی‌ها نان آورده است.

به گزارش مشرق، حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان صبح امروز با حضور در مجمع ملی سلامت که در مرکز همایش های رازی تهران برگزار شد، اظهار داشت: جسم سالم در روح اثر می‌گذارد و روح سالم در جسم اثر می‌گذارد، اینها اثر متقابل دارند.

 

رئیس جمهور در ادامه گفت: مگر یک آدم می‌تواند مضطرب باشد، اما بدنش سالم باشد یا بدنش درد داشته باشد، اما روحش آرام باشد؟ نمی‌شود. سلامت یک دنیای بسیار وسیعی دارد.

روحانی افزود: ما اگر از تعامل با جهان بگوییم بعضی‌ها بدشان می‌آید، نمی‌دانم چرا بعضی‌ها در تعامل با جهان حساسیت دارند. بعضی‌ها از تقابل با جهان خوششان می‌آید، نمی دانم این تقابل چه چیزی برایشان آورده، البته برای بعضی‌ها نان آورده است. در حوزه سلامت که از تعامل با جهان که می‌گوییم، ممکن است بعضی بگویند تعامل با جهان چه ربطی به سلامت دارد؟

وی گفت: شما وقتی تعامل با جهان ندارید و دچار تحریم هستید، ناچار می‌شوید از کود و سم غیراستاندارد استفاده کنید. کشوری که استاندارد دارد آن را به شما نمی‌دهد، اصلاً صنعت و تولید برخی کشورها برای تحریمی‌ها ساخته شده است، اگر در دوران تحریم نباشد، دکان آنان نیز در دنیا برچیده می‌شود.

روحانی تصریح کرد: وقتی کشاورزی ما نمی‌تواند در چارچوب سلامت حرکت کند، از همین‌جا شروع می‌شود. اگر از کود غیراستاندارد و سم غیراستاندارد استفاده کردیم و حتی از بذر نادرست، همین می شود.  اینکه می‌گوییم بدن باید سالم باشد، مقداری از آن در مواد غذایی است، مردم که نباید قرص از داروخانه به عنوان مکمل بخرند. اینها باید در مواد غذایی باشد.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: بهترین راه این است که ما همه نیازمندی‌هایی که داریم را بتوانیم به‌گونه‌ای در مواد غذایی تأمین کنیم، آن زمان بذر گندم‌ها و ترکیب آن متفاوت خواهد شد. ما سلامت را باید از نانوایی، از مزرعه و باغات شروع کنیم. سلامت یک دنیای وسیعی دارد. در خود مسئله دارو و درمان هم باز این‌چنین است. این‌گونه نیست که بگوییم در دارو و درمان و پزشکی، بدون نیاز به بخش‌های دیگر و جهان، باید باشیم. تعامل ما با دنیا در این خصوص برایمان مفید است.

وی افزود: دانشگاه‌های ما باید در تعامل باشند. یک تجربه‌ای ما به دست می‌آوریم که برای دنیا مفید است و آن زکاتش است که ما پرداخت می‌کنیم. زکات علم یاد دادن به دیگران است. بعضی‌ها فکر می‌کنند هرچه قفل‌های دروازه کشور بیشتر باشد امنیت و سلامت بیشتر است، نه این‌گونه نیست. ما یک ملت بزرگ و رشید داریم. از استاد دانشگاه هم باید نگران باشد که برای مطالعات می‌خواهد به خارج برود؟ باید از یک استادی هم که می‌خواهد به ایران بیاید نگران باشیم؟

روحانی اضافه کرد: یک عده از صبح تا شب ذهن‌شان آشفته و نگران است و نگرانی هم تولید می‌کنند. اساتید و بزرگان ما می‌توانند در رفت‌وآمد باشند و علم و تحقیقات را بالا ببرند. ما الان چقدر سرمایه‌گذار در بخش درمان می‌خواهیم؟ همه سرمایه‌گذاری را ما می‌توانیم انجام بدهیم؟

رئیس جمهور با بیان اینکه اگر برگردم به ابتدای سال 91 و 92 بعضی‌ها ناراحت می‌شوند، گفت: چراکه آمار و ارقام خیلی مشعشع و درخشان است! اگر از آن زمان بگویی، به ما می‌گویند چرا به قبل از این دولت رفته‌اید و چه‌کار دارید به قبل از این دولت؟ آن وقتی که آن دولت بود و می‌خواستیم انتقاد کنیم، می‌گفتند انتقاد نکنید؛ چراکه دولت تضعیف می‌شود. گفتیم چشم، امروز که آن دولت رفته و می‌خواهیم انتقاد کنیم می‌گویند آنکه رفته آن را رها کنید، پس ما به آن زمان برنمی‌گردیم.

روحانی خاطرنشان کرد: ما در آغاز دولت مشکلات فراوانی داشتیم. آن زمان وضع دارو، قیمت داروها. بعضی‌ها حافظه‌شان نمی‌دانم چگونه است، ما آلزایمر سیاسی هم داریم. یادشان می‌رود که آن وقت وضع دارو و درمان وضعیت تجهیزات پزشکی چگونه بود، بعضی داروها و تجهیزات پزشکی به‌ دستمان نمی‌رسید.

رئیس جمهور تصریح کرد: از وزیر سوال کردم از آغاز دولت تا امروز داروهایی که از خارج وارد می‌کنیم، چند درصد ارزان یا گران شده؟ وی گفت حداقل 20 درصد داروهای خارجی و 4 درصد تجهیزات پزشکی نسبت به آغاز دولت ارزان شده است. دو روزی گوشت گران می‌شود، در برنامه اخبار تلویزیون، خبر یک می‌شود و می‌رود قصابی! دیدم که خبر یک بخش اخبار رسمی تلویزیون، قصابی است و اینکه گوشت چقدر گران شده است. اگر ارزان شود، خبر آخر می‌شود، البته اگر یادشان بماند.

وی با بیان اینکه در این دولت تلاش شده تا مردم از لحاظ درمان و سلامت یک قدم وضع‌شان بهتر شود، گفت: نمی‌خواهیم بگوییم به وضعیت مطلوب رسیدیم، به وضع مطلوب نرسیدیم، اما گام‌هایی را در این مسیر برداشتیم، گام‌های فراوانی هم باید برداریم تا به نقطه مطلوب برسیم. همه چیز ما اصل حیات و کیفیت زندگی است. ما باید کیفیت زندگی را بالا ببریم.

روحانی اضافه کرد: در حقوق شهروندی که منشور آن منتشر شد، آغاز آن از حق حیات و کیفیت زندگی شروع می‌شود تا همه مردم بدانند حقوق‌شان چیست و دولت یعنی همه ارکان دولت هم بداند وظیفه‌شان چیست. در مسئله درمان برای اینکه بتوانیم مردم را از رنج بیماری نجات دهیم، سرمایه می‌خواهیم برای ساخت بیمارستان برای خرید تجهیزات و استخدام افراد. این سرمایه از کجا باید تأمین شود، دولت باید تأمین کند؟ بله، یکی از وظایف دولت بخش بهداشت است.

رئیس جمهور با بیان اینکه بعضی فکر می‌کنند بودجه جاری خیلی بد است، گفت: بزرگ‌ترین بودجه جاری، تعلق می‌گیرد به آموزش، بهداشت و امنیت و مسائل رفاه اجتماعی (بیمه‌ها و بهزیستی و حقوق بازنشستگان) بقیه که چیزی نیست. بعضی فکر می‌کنند بودجه جاری خیلی بد است، اما بودجه عمرانی خیلی خوب است، البته همان بیمارستان باید از بودجه عمرانی ساخته شود، اما بدانیم بودجه جاری دولت به معنای این است که خدمت به مردم بدهیم که آن هم در بخش سلامت و آموزش و امنیت خدمت است.

وی افزود: همه این سرمایه را دولت نمی‌تواند تأمین کند، لااقل به‌طور نقد نمی‌تواند تأمین کند. پس باید سرمایه‌گذار را دعوت کنیم، سرمایه‌گذار اگر سرمایه‌اش را در بخش سلامت مصرف کند، سود را هم برایش تضمین می‌کنیم و آنها بدانند این کار، کار ارزنده و اساسی است که سود هم بدان تعلق می‌گیرد.

ادامه دارد….

منبع: فارس