روزنامه های امروز بیانات دیروز علی خامنه ای در کنفرانس برگزارشده در تهران موسوم به فلسطین و همچنین برخی تحلیل ها در این باره را در کانون توجه قرار داده اند.
محمد صیرفی در یادداشتی در روزنامه کیهان درباره موضوع فلسطین نوشت:« مردم مظلوم و آواره فلسطین باید از رئیسجمهور جدید آمریکا بسیار تشکر کنند! چرا؟! بخوانید! نخست وزیر رژیم صهیونیستی و رئیسجمهور آمریکا هفته گذشته پس از نخستین دیدار رسمی خود در کاخ سفید، در کنفرانس مطبوعاتی شرکت کردند و دونالد ترامپ گفت؛ اعتقادی به راه حل دو دولتی برای مناقشه فلسطین ندارد. نتانیاهو هم مدعی شد رژیم اسرائیل باید بر تمام منطقه میان رود اردن و ساحل مدیترانه حاکمیت داشته باشد و نمیتواند ظهور کشور مستقلی به نام فلسطین را در کنار خود بپذیرد. برخی تحلیلگران این کنفرانس مطبوعاتی را مراسم تشییع جنازه راهحل دو دولتی برای مناقشه فلسطین توصیف کردهاند. رژیم صهیونیستی به خوبی واقف است که تشکیل کشور و دولت مستقل فلسطینی، آغاز روندی است که به فروپاشی این حکومت جعلی منجر میشود. تشکیل یک دولت واحد یهودی در کل سرزمینهای اشغالی نیز تلآویو را با دو گزینه مواجه میکند. اگر به صورت طبیعی فلسطینیها از حقوق کاملی برخوردار باشند، طی یک روند دموکراتیک و آزاد آنان حاکم خواهند شد. چرا که حتی بدون احتساب فلسطینیهای آواره نیز، آنان نسبت به صهیونیستها در اکثریت هستند. در غیر این صورت اسرائیل تبدیل به یک حکومت آپارتاید میشود. دولتی با دو قانون؛ یکی برای صهیونیستها و دیگری برای فلسطینیها که براساس تجربه بینالمللی سرنوشت چنین دولتهایی نیز در نهایت مشخص است.
در این سوی میدان نیز تکلیف روشن است. صهیونیستها هرگز بر اساس قوانین بینالمللی و اصول انسانی و با مذاکره گامی عقب ننشسته و امتیازی ندادهاند. آنچه رویای نیل تا فرات آنان را به کابوس مبدل و عقبنشینی را به آنها تحمیل کرد، تنها مقاومت بود. فلسطین از نهر تا بحر برای فلسطینیهاست و عقبنشینی از این آرمان به خیال دستیابی به صلح، نتیجهای جز جریتر شدن غاصبان صهیونیست نخواهد داشت. »
روزنامه اعتماد در گزارشی با عنوان« اتحاد ملي ضرورتي ملي براي فلسطين است» سخنان رهبر انقلاب را پوشش داده است.
انتخابات 96 و تحولات منطقه
اکبر ترکان مشاور رئیس جمهور در گفت و گو با روزنامه آرمان با عنوان« تعدادی از مسئولان کشور طرفدار احمدینژادند! » بیان داشته:« اینطور نیست که رای آقای احمدینژاد در جامعه صفر باشد. آقای احمدینژاد در مجلس فعلی طرفدار دارد، در جامعه عدهای طرفدارش هستند و عدهای از مسئولان کشور نیز طرفدار او هستند. اما در انتخاباتی که گذشت، مشاهده کردیم که تفکر آقای روحانی پیروز شد. این امر به این معنا نیست که سایر تفکرات طرفدار ندارند.»
مهدی روشن دل در گزارشی در روزنامه قانون با عنوان« لهجه عـربي استانبول » نوشت:« گستاخی های ترکیه و دارو دسته اردوغان در قبال ایران، تمامی ندارد. یک روز شال و کلاه می کنند می آیند ایران و از گسترش روابط سیاسی و اقتصادی حرف می زنند و عکس میاندازند و از طرف دیگر، تا یک مقام خارجی ضد ایرانی را میبینند به قول بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان، جوگیر می شوند و علیه ایران، موضع گیری می کنند. با اینکه همه دنیا فهمیده که ترکیه اتوبان تروریست ها برای ورود به عراق و سوریه است، با پر رویی تمام، ایران را به دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر یا حمایت از تروریسم متهم می کند!
اردوغان ، رییس جمهور اقتداگرای ترکیه کهچندینسال است نبض امور امنیتی از دستش خارج شده و هر دو روز یک بار، تروریستها گوشهای از ممکلت نئوعثمانی را منفجر میکنند، در وقاحت سیاسی و دیکتاتور بازی، گوی سبقت را از برخی کشورهای آفریقایی ربوده و چنان به هوچیگری می پردازد که گویی میتواند نشانهها و شواهد همپیاله بودن با داعشی ها را از دنیا، پنهان کند.
یک روز ، سند نفت خریدن دار و دسته اش از داعش رو میشود، روز دیگر ارتباط فرزندش با معاونان البغدادی و یک روز دیگر نیز راه دادن به ترویستها برای رفتن به سوریه و عراق. آش اقدامات اردوغان آنقدر شور شده که ما ههاست صدای اتحادیه اروپا را در آورده و آنها نیز مدام پیغام های هشدارآمیز به آنکارا می دهند .
حتی بروکسل، الحاق ترکیه به اتحادیه اروپا را دست کم تا 10 سال دیگر به حالت تعلیق در آورده است. با این حال، سخنگوی وزارت خارجه ترکیه، به خود اجازه میدهد که علیه سیاست داخلی کشورمان حرف بزند و در امور داخلی ما دخالت کند.»
علی خرم در یادداشتی در روزنامه شرق در گزارشی با عنوان« توطئه عليه ايران در غياب اوباما » نوشت:« کنفرانس امنيتي مونيخ از توطئه منطقهاي عليه ايران پرده برداشت و نشان داد چگونه عربستان و اسرائيل آشکارا متحد يکديگرند و عليه ايران در حال طراحي بزرگ هستند و ترکيه بهظاهر دوست ايران هم در چه حدي از دشمني و نفاق عليه ايران نقش فعال دارد و در سفر چند روز پيش آقاي اردوغان به عربستان و بحرين اجزای اين توطئه را با يکديگر تنظيم کردهاند. اين توطئه منطقهاي امری جديد نيست؛ ولي دشمني ترامپ با ايران باعث شده رقبا و دشمنان منطقهاي ايران جرئت پيدا کرده و نيات خود را عجولانه برملا کنند. »