سه شنبه , ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » سینما » آخرین فیلم مسعود کیمیایی در کاخ جشنواره سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر اکران شد.

آخرین فیلم مسعود کیمیایی در کاخ جشنواره سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر اکران شد.

به گزارش ایرنا، هفتمین شب سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر (شنبه) با جدل، بحث و دعوا در نشست خبری «قاتل اهلی» به کارگردانی مسعود کیمیایی پایان یافت.

در  آخرین فیلم مسعود کیمیایی که توسط “لشگری قوچانی” تهیه شده- که در کاخ جشنواره سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر اکران شد چهره هایی چون پرویز پرستویی، امیر جدیدی، لعیا زنگنه، پگاه آهنگرانی، پرویز پورحسینی و حمیدرضا آذرنگ کوشیده اند تا نقش آفرینی متفاوتی داشته باشند.

روزهایی که «مسعود کیمیایی» کارگردان پیشکسوت ایران و “لشگری قوچانی” تهیه کنندهء  فیلم سینمایی «قاتل اهلی»  آن دو راه جدا را رفتند، مسعود کیمیایی دوست نداشت آتش اختلاف نظرها درمیانشان شعله ور شود. در آن موقع شاید هیچکس تصور نمی کرد که لهیب این مشاجره ها تا آنجا بالا بگیرد که ختی به جشنواره فجر نیز راه یابد.

 تابناک- این را همه می دانیم که مسعود کیمیایی ستاره بزرگ سینمای ایران وقتی فیلمی در جشنواره دارد، هر فیلمی و با هر کیفیتی، بودنش در جشنواره می‌شود مهمترین خبر، بزرگترین اتفاق و جذاب‌ترین حضور ؛ اما متاسفانه امسال این حضور جذاب با چاشنی تلخ دعوا و حاشیه بین تهیه کننده و او همراه بود و کام بزرگان دیگر سینمای ایران همچون «داریوش مهرجویی» و «فریدون جیرانی» را هم تلخ کرد.
 روز گذشته در هفتمین شب جشنواره در برج میلاد، ساعت 15 و 30 دقیقه فیلم «زیر سقف دودی» به کارگردانی «پوران درخشنده» و ساعت ١٨ فیلم «سارا و آیدا» به کارگردانی «مازیار میری» به نمایش درآمد.
 در ادامه اکران های روز شنبه ساعت 20 و ٣٠ دقیقه فیلم «سد معبر» به کارگردانی «محسن قرایی» و ساعت ٢٣ فیلم «قاتل اهلی» به کارگردانی مسعود کیمیایی روی پرده رفت.
 آخرین نشست خبری شنبه شب مربوط به فیلم «قاتل اهلی» را می توان از شلوغ ترین نشست های خبری فیلم فجر تاکنون نام برد، که نه تنها جایی برای نشستن، بلکه برای ایستادن هم جا نبود.
 «منصور لشکری قوچانی» تهیه کننده این فیلم هنگامی که گفت «فیلم تدوین دوباره خواهد شد و باید 15 دقیقه آن کوتاه شود» با واکنش «مسعود کیمیایی» مواجه شد که به وی پاسخ داد: اصلاح و تدوین دوباره در حیطه اختیارات شما نیست.
 قوچانی در ادامه از خبرنگاران انتقاد کرد و افزود: خواهش می کنم به حاشیه ها دامن نزنید، اختلاف ها باید حل شود و ما حتما در فضایی بهتر با استاد کیمیایی این موضوع را حل خواهیم کرد.
 «محمود گبرلو» مجری نشست نیز در ادامه با آرام کردن این فضا از تهیه کننده و کارگردان فیلم خواست که آرامش خود را حفظ کرده و اختلافات را کنار بگذارند.
 کیمیایی در پاسخ به میانجی گری گبرلو مجری نشست گفت: کنجکاوی ایجاد کرده و خبرنگاران حق دارند سوال کنند. آقای قوچانی کارش تبلیغات بوده و خوب اینکار را بلد است، در کنار من برای خودش تبلیغات کرده و مدام عکس گرفته است، او نمی تواند به من انتقاد کند، به پولاد انتقاد می کند. من بعد از ٥٠ سال به خاطر پسرم فیلم را زیاد و کم نمی کنم.
 «پولاد کیمیایی» که چندین بار می خواست، صحبت کند اما فرصت برای او مهیا نشده بود، گفت: به خاطر تداخل این فیلم با «گشت ارشاد ٢» من قصد بازی نداشتم اما خود آقای لشکری قوچانی تهیه کننده از من خواست که در کنار پدر باشم.

هیأت انتخاب سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر، همان نسخه ناقض فیلم «قاتل اهلی» اثر مسعود کیمیایی را در بخش مسابقه این رویداد قرار داد تا از نسل اول فیلمسازان پس از انقلاب، یک اثر در بخش اصلی باشد. «قاتل اهلی» هنوز به نسخه نهایی نرسیده و به واسطه اختلافات میان تهیه کننده و کارگردانش، در مسیر ضبط سکانس های باقی مانده و تدوین نهایی است؛ اما ارزیابی های اولیه اشخاصی که نسخه ای از این فیلم را دیده اند، آنچنان امیدوارکننده نیست.

مسعود کیمیایی در «قاتل اهلی» با استفاده از همان المان هایی که در فیلم های پیشینش به صورت سنتی به کار رفته و این کارگردان تصور می کند امضای سینمایی اش محسوب می شود، سعی کرده، داستانی متفاوت را رقم بزند؛ اما سرانجام خروجی اثر آنچنان متفاوت از چند فیلم اخیر کیمیایی نیست .
کیمیایی که آثار یک دهه اخیرش نتوانسته موفقیت چشمگیری داشته باشد و مسیر رو به نزولی را در پیش داشته، پس از سال‌ها، قید تهیه کنندگی را زد و این نقش را به منصور لشکری قوچانی سپرد و این آغاز ماجرا بود. لشکری قوچانی سابقه آنچنان طولانی در سینمای ایران ندارد؛ اما معمولاً انتخاب های درستی داشته و عمده فیلم‌هایی که او در مقام سرمایه گذار و تهیه کننده در آن حضور داشته نظیر «خط ویژه»، «کوچه بی نام» و «عصر یخبندان»، نسبتاً موفق بوده است؛ بنابراین تصور می‌شد قرار گرفتن این تهیه کننده در کنار کیمیایی بتواند کیفیت فیلمسازی این کارگردان پرسابقه سینمای ایران را بهبود بخشد، ولی کیمیایی به جنسی از کار عادت کرده بود که در نهایت منجر به ایجاد تنش میان این دو شد.
طرح درخواست ضبط سکانس هایی که در سناریو وجود نداشت، پس از پایان فیلمبرداری و مشخص شدن اینکه عمده این سکانس‌ها در راستای پر رنگ کردن کاراکتر پولاد کیمیایی در این فیلم سینمایی می‌تواند باشد، این اختلافات را به اوج رساند، تا آنجا که کیمیایی مراحل پس از تولید را به ضبط این سکانس ها موکول کرد و در نهایت لشکری قوچانی راساً بر روند صداگذاری و تدوین فیلم نظارت کرد.
تدوین فیلم «قاتل اهلی» توسط بهرام دهقانی انجام شده بود و روند ساخت موسیقی متن این فیلم سینمایی نیز از سر گرفته شده بود. مسعود کیمیایی که عملاً در این روند نقشی نداشت، از لشکری قوچانی به شورای داوری خانه سینما شکایت برده بود. البته پیش از این شکایت اشخاص متعددی تلاش کردند تا برای برقراری صلح میان تهیه کننده و کارگردان این فیلم سینمایی بکوشند، ولی در این زمینه موفق نشدند و بعید به نظر می‌رسد طرفین از موضعشان کوتاه بیایند.
در نهایت پس از رأی شورای داوری خانه سینما، قرار شد سکانس های اضافه ای که کیمیایی قصد فیلمبرداری اش را داشته، ضبط شود و اکنون نیز مراحل پایان تولید این فیلم جریان دارد. البته شاید در نسخه نهایی که در جشنواره به نمایش درخواهد آمد، «قاتل اهلی» چهره ای متفاوت از آنچه برای هیأت انتخاب نشان داده، ارائه نماید؛ اما در مجموع بسیار بعید به نظر می رسد، شاهد چنین اتفاقی باشیم و احتمالاً نسخه ای که هیأت انتخاب دیده و «کیمیایی» عنوان کرده بود، «زخمی» است، بهتر از نسخه فینال بوده است.

دیگر نشست خبری امروز مربوط به فیلم «زیر سقف دودی» به کارگردانی «پوران درخشنده» بود.

وی در این فیلم باز سراغ یک سوژه اجتماعی رفته است، سوژه ای که سعی دارد زنگ های خطر را برای خانواده ها به صدا درآورد و به مسئولان هشدار دهد که طلاق عاطفی و ازدواج سپید کمین کرده و کیان خانواده ها در خطر است.
داستان «زیر سقف دودی» اینگونه است؛ «شیرین» که در زندگی خانوادگی با فرزند و همسرش به تدریج دچار مشکل می‌شود، به دنبال پیدا کردن راهی برای ایجاد ارتباط با آنهاست، که موفق نمی‌شود و به بحران می‌رسد. تلاش مجدد او برای برون رفت او از این بحران او را با چالش جدیدی رو به رو می‌کند.

درخشنده که به پژوهش قبل از ساخت فیلمهایش شهره است، در نشست خبری فیلم خود به آماری تکان دهنده اشاره کرد و گفت: متاسفانه 90 درصد از جامعه در چنین شرایطی یعنی طلاق عاطفی زندگی می کنند و این افراد شامل زن و شوهرهایی است که سالهاست با هم زندگی می کنند و یا کسانی که پس از دو هفته زندگی مشترک قصد جدا شدن از یکدیگر را دارند.

وی اضافه کرد: چنین شرایطی را بحرانی می دانم که تمام آسیب ها و ناهنجاری ها را زیر فرش پنهان کرده و فکر نمی کنیم روزی این آسیب ها ما را سرنگون خواهد کرد.
«مریلا زارعی» که ظاهر متفاوتی برای بازی در این فیلم دارد نیز در این باره توضیح داد: با صحبت‌هایی که با خانم درخشنده داشتیم، احساس کردیم «شیرین» باید المان‌هایی داشته باشد و این المان ها در ظاهر فیزیکی، گریم و حتی لحن بیان بی‌انگیزه و بدون انرژی او وجود داشتند. برای فیزیک من حجمی را طراحی کرده بودند که من را چاق‌تر نشان می‌داد، کار 10-12 ساعته روزانه با این حجم، کار بسیار دشواری بود.
نشست خبری فیلم «سارا و آیدا» به کارگردانی «مازیار میری» دیگر برنامه های امروز جشنواره فیلم فجر در برج میلاد بود.
«همایون اسعدیان» ساخت فیلم را به پرتاب نیزه تشبیه کرد و گفت: تشخیص اندازه این پرتاب اینجا در نشست خبری توسط شما خبرنگاران انجام می شود. باور من این است که ما فیلم آبرومندی ساختیم.
خلاصه داستان اینگونه است که سارا و آیدا دوستان صمیمی هستند که آبروی سارا به خطر افتاده و حالا باید به کمک هم شرایط را به حالت عادی بازگردانند، اما این دو دوست تا کجا پای یکدیگر می‌ایستند؟
«مصطفی زمانی» بازیگر این فیلم درباره رابطه سعید و آیدا در این فیلم با بیان اینکه ارتباط این دو سطحی و کاملا بر اساس منافع است، گفت: آقای میری به من گفت در این فیلم خودت باش (کنایه به سردی رفتار خود) و جایی که باید جمله دوستت دارم را می گفتم و باید با احساس بیان می شد، اینبار گفت خودت نباش. سخن این بازیگر خبرنگاران را به خنده انداخت.
مازیار میری کارگردان این فیلم در پاسخ به پرسشی درباره شرایط یاس آلود فضای فیلم نیز گفت: شرایط به گونه ای است که کمی بی اخلاقی نهادینه شده و هنگامی که در فیلم ها می خواهیم راجع به امید سخن بگوییم، این ‌کار سخت شده است.
وی در عین حال تاکید کرد که سینمای ایران به شدت تلاش می کند شرایط را تغییر دهد تا در میان این بی اخلاقی ها و ناامیدی ها؛ امید رشد کند.
اما فیلم پراستقبال امشب «سد معبر» به کارگردانی «محسن قرایی» با بازی «حامد بهداد» و «باران کوثری» بود. فیلمی که دقایقی پیش از شروع هیچ صندلی خالی در سالن باقی نمانده بود.
فیلم سینمایی «سد معبر» دارای موضوعی اجتماعی و از جمله فیلم هام پرلوکیشن امسال جشنواره است. به دلیل اینکه شخصیت اصلی فیلم با بازی حامد بهداد مامور سد معبر است و فیلمنامه ایجاب می کند فیلمبرداری در مکان های بسیار شلوغی از جمله بازار تهران، اتوبان های مناطق مختلف و … انجام شود.

حامد بهداد و باران کوثری بازهم در این اثر مانند فیلمهای قبلیشان همبازی هستند.

در نشست خبری امروز حامد بهداد حضور نداشت که محسن قرایی کارگردان این فیلم گفت: بهداد خارج از ایران است و دوست داشت که اینجا باشد.
در نشست خبری فیلم سد معبر، لحظاتی به خنده رسانه ای ها و حضار به مزاح های محسن کیایی بازیگر این فیلم گذشت، بازیگری که می گفت افتخار می کند که در کنار حامد بهداد به ایفای نقش پرداخته است.

از حاشیه های دیگر این نشست می توان به شیطنت های کودکانه و معصومانه باران کوثری اشاره کرد که توجه رسانه ای ها را به خود جلب کرد.

محسن قرایی کارگردان «سد معبر» گفت که نام این فیلم هدیه و یادگاری است که از آقای «کوثری» بر جای مانده است.
«بهمن کامیار» تهیه کننده فیلم در ادامه صحبت های کارگردان اضافه کرد: پس آقای کوثری با هم برای «سد معبر» به شهرداری می رویم که حضار به این حرف وی خندیدند.
وقتی گبرلو مجری نشست که به انتهای سالن اشاره می کرد، گفت که «جهانگیر کوثری نیز اینجا حضور دارد»، باران کوثری با خوشحالی پرسید: «عه؛ کجاست» و هنگامی که پدرش را دید، محکم او را در آغوش گرفت.

سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر از 9 تا 21 بهمن ماه در حال برگزاری است.