شنبه , ۲۴ آذر ۱۴۰۳
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » رکس تیلرسون: رژیم ایران دشمن آمریکا، اسرائیل و اعراب است.

رکس تیلرسون: رژیم ایران دشمن آمریکا، اسرائیل و اعراب است.

 

گزینه پیشنهادی ترامپ برای پست وزارت خارجه آمریکا، در بخش دوم جلسه استماع سنا هم اظهاراتش علیه ایران را تکرار کرد.

 

جوان آنلاین: «رکس تیلرسون» گزینه پیشنهادی رئیس‌جمهور منتخب آمریکا روز چهارشنبه در نشستی بسیار طولانی در کمیته روابط خارجی سنا شرکت کرد.

وی در این نشست که با هدف بررسی صلاحیت وی تشکیل شده بود، به ده‌ها سوال در مورد موضوعات مختلف از جمله ایران و وضعیت منطقه پاسخ داد.

وی در بخش دوم این نشست که بعد از وقت تنفس برگزار شد، در مورد توافق هسته‌ای با ایران گفت: «تمرکز بیش از حد بر مسئله هسته‌ای، موجب می‌شود تا از تهدید فوری‌تر از جانب ایران، یعنی حمایت این کشور از تروریسم، از جمله از حماس و حزب‌الله غافل شویم.»

تیلرسون افزود: «همانطور که گفتم باید توافق هسته‌ای و توافقات جانبی آن را مورد بازبینی جامع قرار دهیم و ساز و کارهای راستی‌آزمایی آن و میزان پایبندی ایران به این توافق را بررسی کنیم.»

گزینه پیشنهادی ترامپ که در ابتدای صحبت‌هایش هم گفته بود آمریکا باید به سمت توقف کامل غنی‌سازی در ایران و خروج مواد غنی‌شده از این کشور تلاش کند، بار دیگر گفت واشنگتن باید به دنبال ممانعت دائمی از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای باشد.

وی گفت: «هدف من این است که از عناصر این توافق که ممکن مفید باشند، در پایان این توافق یا در توافق جایگزین، برای رسیدن به هدف ممانعت دائمی از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای استفاده کنم.»

تیلرسون پیش از این مدعی شد که توافق هسته‌ای به ایران اجازه می‌دهد تا از دیگر کشورها سلاح هسته‌ای خریداری کند.

او در پاسخ به تذکر یکی از سناتورها که این مسئله را اشتباه می‌دانست، گفت: «این صحبتم که بر اساس برجام ایران از خرید سلاح هسته‌ای منع نشده، اشتباه لفظی بود. ان‌پی‌تی (پیمان منع گسترش تسلیحات هسته‌ای) و برجام این اجازه را به ایران نمی‌دهند.»

در ادامه یکی از سناتورها از او در مورد مراودات شرکت نفتی «اکسون» در زمان مدیریت وی، با شرکت ملی نفت ایران و نهادهای وابسته به سپاه پاسداران سوال کرد.

تیلرسون در پاسخ گفت: «جزئیات مواردی را که می‌گوئید به یاد ندارم.»

او در بخش دیگری از این نشست به تحولات منطقه‌ای پرداخت و گفت وجود «تهدید ایران» موجب شکل‌گیری یک محور مشترک شده است.

وی گفت: «به واسطه ایران، اکنون شاهد آن هستیم که اسرائیل، ایالات متحده و همسایگان عرب منطقه، همگی دشمنی مشترک دارند.»

او با این وجود احتمال همکاری با ایران برای مقابله با گروه تروریستی داعش را رد نکرد. وی گفت باید در سوریه به وضعیتی باثبات بین معارضین و دولت دست یافت و بر مقابله با داعش متمرکز شد.

وی در مورد همکاری با ایران، افزود: «شکست داعش پیش روی ماست و همین حالا هم داریم با آن‌ها در عراق همکاری می‌کنیم.»

منبع : فارس