روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
رئیس گروهک منحله فدائیان خلق نسبت به ریاکاری و رفتار دوگانه مدعیان اصلاحطلبی درباره درخواست فشار و تحریم علیه ایران ابراز تعجب کرد.
فرخ نگهدار در سایت ضد انقلابی زیتون نوشت: انتشار یک نامه سرگشاده 30 نفره به آقای ترامپ و واکنش برخی از فعالان مدنی و سیاسی به آن، مجالی نادر است برای شناخت بهتر حال و هوا و سمت و سوی تحول فکری و سیاسی جامعه فعالین ایرانی. در این رخدادها نکاتی درسآموز نهفته است که به تحلیل دقیقتر روندهای سیاسی کمک میکند.
گستردگی واکنش منفی نسبت به این نامه، و ابعاد انزوایی که نویسندگان نامه با آن مواجه شدند، غیرقابل انتظار بود و این نشان میدهد که فضای فکری فعالان سیاسی تا حدود زیادی تغییر کرده است.
کمتر از 6 سال پیش، وقتی ندای برخی فعالان سیاسی مقیم خارج، معترضان به نتایج انتخابات 88 را به شعار «اوباما! اوباما! یا با اونا یا با ما» دعوت کرد، واکنش منفی تندی شکل نگرفت و حتی در جاهایی در تظاهرات این شعار شنیده شد. در همان سال کسانی به نمایندگی از معترضان، به پارلمان اروپا رفتند و خواستند ایران را بیشتر تحریم کنند و این کار کمتر با اعتراض وسیع فعالان سیاسی همراه شد.
گرچه تعداد و شهرت امضاءکنندگان نامه به ترامپ چندان درخشان نبود، اما میتوان باور کرد که هرگاه امضای طرفداران نامدارتر تحریم هم پای نامه بود، حمایت اجتماعی از آن گستردهتر نمیشد. احتمالا سرشناسترها یا با اطلاع از قلت حمایت اجتماعی از این «ابتکار» امضا نکردهاند و یا کمتر نیاز شخصی به امضا داشتهاند.
بر ایران چه گذشته است که طی چند سال ساخت و بافت طیف اصلی معترضان ایرانی تا این حد دگرگون شده است؟ چرا توسل به اهرمهای بینالمللی برای تشدید فشار بر کشور با چنین واکنشی مواجه است؟
این عنصرسابقا چپ که بعدها با فرصتطلبی در شمار مدعیان لیبرال دموکراسی در حلقه لندن درآمد و با MI6 همکاری میکند، در ادامه اذعان میکند که مردم ایران از مداخلات خارجی انزجار دارند. نگهدار عضو حلقه لندن در فتنه 88 بود که علنا خطمشی مداخلهجویانه و آشوبطلبانه شبکه دولتی انگلیس را دنبال میکرد.حمایت مشاور روحانی از گرانی ارز /شراکت در منافع رانتی است
رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی با انتقاد از سخنان مشاور اقتصادی رئیسجمهور، مبنی بر واقعی شدن نرخ ارز در راستای افزایش صادرات، گفت: در کدام اقتصاد توسعه یافته تاکید میشود که برای گسترش صادرات نرخ ارز را افزایش دهیم؟ جز اینکه بگوییم افرادی که چنین مباحثی را مطرح میکنند اشتراک منافع دارند و در منبع رانت فرو رفتهاند.
مسعود نیلی مشاور اقتصادی رئیسجمهور، در نشست هیئت نمایندگان اتاق تهران گفته بود: نظام نرخ برابری ارز باید به گونهای طراحی شود که تقویتکننده صادرات باشد.
عباس شاکری در نشست ریشهیابی نوسانات نرخ ارز در اقتصاد ایران، در موسسه مطالعات دین و اقتصاد گفت: ما صد بار قیمت ارز را بالا بردیم، آیا صادرات افزایش یافت؟ وی با اشاره به آسیبی که افزایش نرخ ارز میتواند بر تولید داخلی بگذارد گفت: هماکنون 40 درصد کالاهای وارداتی ما به کالاهای واسطهای و حدود 15 درصد به نهادهها و مابقی به کالاهای مورد نیاز اختصاص دارد؛ در این شرایط ارز گرانتر موجب افزایش قیمت تمام شده میشود و در نهایت علاوه بر اینکه رکود بازار را تشدید میکند، به مصرفکننده نهایی نیز فشار وارد میکند.
رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: ادعای افزایش نرخ ارز و تاثیر آن بر افزایش صادرات، فقط به سود صنایع به اصطلاح مادر است.
وی گفت: در این شرایط آمار مثبت میدهیم و احتمالا ماه بعد تورم را 6 درصد اعلام میکنیم! عمده صادرات ما- که از آن به عنوان صادرات غیرنفتی یاد میشود- شامل میعانات گازی، پتروشیمی و فولاد و دیگر محصولات صنایع مادر میشود؛ این در حالی است که صنایع مادر ما برای صنایع دیگر کشورها صنایع مادر حساب میشوند و شاهدیم که هفته گذشته 14 تشکل صنعتی در نامهای نسبت به تامین نکردن مواد اولیه و گرانفروشی صنایع مادر گلایه کردند.
وی گفت: گویا سیاستها به گونهای است که ابتدا از غیرمولدها، خامفروشها و مونتاژکاران و بعد از تولیدکنندگان حمایت کنند.
وعدههای اقتصادی روحانی عملی نشد /رأی او احتمالا ریزش میکند
دبیرکل حزب منحله مشارکت میگوید عدم تحقق وعدههای اقتصادی دولت موجب ریزش رای روحانی شده است.
محسن میردامادی به روزنامه آرمان گفت: مردم از آقای روحانی انتظار داشتند در مسائل اقتصادی و معیشتی عملکرد بهتری داشته باشند و بتوانند مشکلات مردم را حل کنند. این در حالی است که تبلیغاتی که درباره برجام صورت گرفت نیز به این انتظارات دامن زد و انتظارات اقتصادی را از دولت آقای روحانی بالاتر برد با این وجود مردم از وضعیت معیشتی و اقتصادی خود در طول سه سال و چند ماه گذشته رضایت ندارند و همین مساله میتواند باعث ریزش پایگاه رای آقای روحانی در انتخابات سال 96 شود.
وی همچنین درباره نسبیگرا شدن اصلاحطلبان خاطر نشان کرد:
اصلاحطلبان در دوران ابتدایی شکلگیری دولت اصلاحات آرمانگرا و ایده آلیست بودند و به صورت آرمانی به مسائل نگاه میکردند. این در حالی است که در شرایط کنونی اصلاحطلبان «نتیجهگرا» شدهاند و بیشتر از آنکه به آرمانها توجه کنند به نتیجه و پیامد اقدامات خود میاندیشند. بنده نتیجهگرا شدن اصلاحطلبان را بیشتر از رفتارهای آرمانگرایانه میپسندم. اصلاحطلبان با استفاده از تجربیات گذشته خود به این نتیجه رسیدهاند که باید به پدیدهها و رخدادهای سیاسی به صورت «نسبی» نگاه کنند.
میردامادی در مقایسه خاتمی و روحانی خاطر نشان کرد: رئیس دولت اصلاحات دارای روحیه تقابل و تخاصم نبود و بیشتر به دنبال حل و فصل مسائل بود. این در حالی است که آقای روحانی به دلیل اینکه سالهای زیادی در فضای سیاسی ایران حضور داشته به صورت قاطعتری با مخالفان برخورد میکند و به نوعی برخوردی تندتر نسبت به رئیس دولت اصلاحات با مخالفان دارد به نظر من آقای روحانی بیشتر از رئیس دولت اصلاحات اهل درگیریهای سیاسی است.
بدعهدی شرکتها و غارت اموال ایران واقعیت است نه توهم توطئه
وزیر راه و شهرسازی طرح احتمال بدعهدی شرکتهای ایرباس و بوئینگ در فروش هواپیما را به «تئوری توطئه» نسبت داد و تخطئه کرد.
عباس آخوندی در مصاحبه با روزنامه اعتماد و درباره این سؤال که آیا ممکن است روزی ایرباس یا بوئینگ به این «تعهدات خود پشت کنند و نخواهند به ایران هواپیما بفروشند، واکنش ایران به این احتمالات چیست؟» گفت: این بدگمانیها و تئوریهای توطئه در پس ذهن اکثر ایرانیان قرار دارد هر اتفاقی که بیفتد عدهای نخستین واکنش کلامیشان این است که کاسهای زیر نیمکاسه این قرارداد یا این اتفاق است. یادمان نرود توافق با بوئینگ و ایرباس در قالب قرارداد است و هیچ طرفی نمیتواند یک جانبه یک قرارداد بینالمللی را زیر پا بگذارد. ایران در بالاترین سطح یعنی سطح رهبری اعلام کرده است که ما عهدشکن نیستیم و قراردادها را زیر پا نمیگذاریم. بنابراین برای من این حرفها و این واکنشها از یک سوی عجیب و غریب و از سوی دیگر آشنا و مورد انتظار است. از دشمنان دولت، انتظاری جز خون به دل و ناشاد کردن مردم نیست. لیکن، کمتحرکی از سوی برخی نخبگان که عظمت کار انجام شده را میدانند تا حدی دور از انتظار است. در هر صورت زمانی که شما قرارداد میبندید طرفین متعهد هستید یعنی شما خوشبین هستید که هیچ اتفاقی نخواهد افتاد؟ آخوندی در پاسخ این سؤال میگوید: من دلیلی ندارد که بگویم خوشبینم یا بدبین که اگر بعدها خدای ناکرده به دلایلی از جمله اقدامات همین افرادی که در داخل میخواهند این قراردادها متوقف شود کار با مشکل مواجه شد بگویند ما نگفتیم؟ من بر اساس قرارداد صحبت میکنم و میگویم که هر زمان که ما پیش پرداخت را بپردازیم. آنها طبق تعهدات کار خود را شروع میکنند.
نسبت دادن احتمال بدعهدی شرکتهای آمریکایی و فرانسوی به تئوری توطئه در حالی است که پیش از این شرکتهای غربی نظیر پژو و رنو و توتال و … بارها زیر تعهدات خود در قراردادهای مربوط به خودرو و نفت زدهاند و از این جهت، نسبت دادن تجارب تاریخی و هشدارهای مبتنی بر آنها به توطئهاندیشی، از نوعی سهلاندیشی حکایت میکند. آخرینبار دولت آمریکا پای حکم دادگاه آمریکایی را امضا و برای اجرا ابلاغ کرد که بر اساس آن 2 میلیارد دلار از اموال سرمایهگذاری شده ایران به بهانه غرامت، غارت میشد. برخی منابع رسانهای آمریکا همچنین تصریح کردند با شکایت برخی گروههای ذینفوذ صهیونیستی، امکان دارد مبالغ پرداختی ایران برای خرید هواپیما از بوئینگ، صرف غرامتخواهیهای جدید شود!
آقای روحانی! با تابلوی «بدبختی» و «ناچاری» نمیشود رأی مردم را جلب کرد
سازنده فیلم تبلیغات انتخاباتی روحانی در سال 92، مهمترین ضعف روحانی در انتخابات 96 را عملکرد همکاران وی توصیف کرد.
حسین دهباشی نوشت: در انتخابات آتی، مهمترین نقطه ضعف و رقیب دولت فعلی، عملکرد ضعیف برخی مشاوران و همکارانش است. ظهور رقیبی ناشناس و در آخرین لحظه، که کمترین فحش و تهمت و تخریب را در این فاصله نصیب برده باشد، کابوس هر دو سوی معادله فعلی است.
وی معتقد است: محور اصلی برنامه اصلاحطلبان در انتخابات آتی، تکیه بر شعارهای «بدبختی» و «ناچاری» (خدای ناکرده قصد کمترین بیاحترامی نیست) در حمایت بلاشرط و پیشاپیش از شرکایشان است. اما صرف نظر از اینکه چنین برنامهای چقدر آنها را «بیهویت» و «فرصتطلب» نشان میدهد، آیا به جز طرفداران سنتی و سرسختشان، در بین لایه خاکستری و مردد جامعه ایران (که عهد اخوت ابدی و نامشروط با هیچ جناحی نبسته) چقدر برانگیزاننده است؟
نقطهچین به جای ارقام و جزئیات رشد اقتصادی!
جای ارقام رشد اقتصادی را در گزارش بانک مرکزی نقطهچینها پر کرده است.
بانک مرکزی گزارشی از اقتصاد ایران در فصل بهار امسال اعلام کرد که در آن جزئیات نرخ رشد اقتصادی اعلام نشده و جای نرخ رشد اقتصادی، نقطهچین قرار داده است.
به گزارش الف، بانک مرکزی اخیراً گزارشی از نماگرهای اقتصادی در فصل بهار را ارائه کرده که در این گزارش جزئیات نرخ رشد اقتصادی سه ماه نخست سال اعلام نشده است. درحالی که بانک مرکزی پیش از این نرخ رشد اقتصادی در سه و شش ماهه نخست سال را بدون اعلام جزئیات اعلام کرده بود.
رئیس جمهور در سال 93 به بانک مرکزی دستور داده بود، گزارش نرخ رشد اقتصادی هر فصل در پایان فصل بعد اعلام شود، ولی با گذشت 9 ماه از سال95، هنوز گزارشهای فصلی رشد اقتصادی از بهار 94 تاکنون منتشر نشده و بانک مرکزی در این خصوص 15 ماه تأخیر دارد.
ریشه گورخوابی کاخنشینی مدیران نجومی است
اگر گورخواب صورتش کثیف است، مدیر نجومی سیرت کثیف دارد.
داریوش سجادی همکار سابق نشریات اصلاحطلب نوشت: فاصله «گورخوابی» تا «لوکسخوابی» منجلابی است در حد فاصل فقد پول تا فقد شعور! گورخوابان در عمق فقرشان «خوابیدهاند» و لوکسخوابان در عسرت شعورشان «مردهاند»! اگر میتوانی در پرنیان بخوابی وقتی برادرت در «نصیرآباد» در گور میخرامد، فکر میکنی خوابیدهای! مُردی! مدتها است مُردی! گرمی حالیت نیست!
در تابوت بیشعوریت کپه مرگت را گذاشتهای و در «تخیل بودن» غلت میزنی!
خوابیدن در «گور فقر» با خوابیدن در «فقر شعور» این همانی است. تفاوت در ظاهر است.
آن یکی صورتش کثیف است و این یکی سیرت و صیرورتش اسیر بهیمیت و کثافت است! آنکه در تنعم و تمول و «مواجب نجومیاش» میتواند فربگی و چرندگی کند آنگاه که همنوعاش در جوارش رنجوری و مهجوری میکند. کاش میمرد و دلخوش به روزمرگی انسان نمایانهاش نمیماند.
… علی(ع) فرمود «هیچ کاخی بنا نمیشود جز آن که کوخی در کنارش ویران شود.»
دستور 962 میلیاردی دولت برای جبران کاهش ارزش ریال
بر اساس دستور روزهای اخیر دولت به ولی ا… سیف، مقرر شده بانک مرکزی از محل منابع داخلی خود برای تامین و پرداخت مبلغ 962 میلیارد ریال بابت مابه التفاوت معادل ریالی پرداختی توسط بخش ارزی مربوط به چهاردهمین دور افزایش سرمایه جمهوری اسلامی ایران در صندوق بین المللی پول ( ناشی از مصوبه فروردین امسال دولت) اقدام کند. وزارت اقتصاد نیز باید بابت این افزایش، سفته های لازم را در اختیار بانک مرکزی قرار دهد.
بی خبری مردم و مسئولان از مفاد قانون مقابله با فساد
در حالی که بر اساس قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد مصوب سال 90، بسیاری از ادارات و سازمان ها موظفند براساس زمان بندی تعیین شده به ارائه پاسخ به متقاضی یا شاکیان اقدام و درصورت پاسخ گو نبودن در مهلت معین، موضوع را در سلسله مراتب اداری تا بالاترین مقام دستگاه منعکس کنند و حتی موظفند در صورت وارد نبودن شکایت، موضوع را مکتوب و با ذکر علت به شاکی اعلام کنند، بررسی یک نهاد مسئول نشان می دهد نه تنها مراجعه کنندگان از این قانون مطلع نیستند، بلکه تعداد قابل توجهی از مخاطبان این قانون نیز به دلایل متعدد به دستورات مذکور عمل نمی کنند.
مقامات امریکا مدعی شدند که حدود 10 میلیارد دلار از سرمایهای که ایران از زمان حصول توافق موقت به آن دسترسی پیدا کرد، به صورت پول نقد و طلا بوده است. به گزارش ایسنا و به نوشته روزنامه واشنگتن پست، محاسبات مربوط به مجموع عایدیهای ایران پس از رفع تحریمها تا به امروز، شامل پرداختهای اعلام شده از جمله 4/1 میلیارد دلار به تهران و به علاوه مواردی که پیش از این اعلام نشده است، میشود. واشنگتن پست در ادامه نوشت: این 10 میلیارد دلار پول نقد و طلا از طریق کشورهایی در خاورمیانه و اروپا به ایران منتقل شده و این فرآیند با آزادسازی درآمدهای نفتی مسدود شده ایران در بانکهای بینالمللی توسط ژاپن، کره جنوبی و هند به دستور دولت امریکا آغاز شد. سپس این عایدیها به پول نقد وطلا تبدیل شدند.خبرگزاری رسمی چین: برجام کنار گذاشتنی نیست
خبرگزاری رسمی چین در تحلیلی تأکید کرد که توافق هستهای کشورهای 1+5 با ایران و همچنین اجرای برجام از جانب هر دولتی در امریکا از جمله دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آینده این کشور کنار گذاشتنی نیست. به گزارش ایرنا، شینهوا نوشت: امریکا در شرایطی نیست که بتواند به این توافق مهم پشت کند و حتی اگر دولت آینده بخواهد آن را کنار بگذارد، مجبور است توافق جدیدی را جایگزین آن کند که منافع همه طرفهای ذیربط را دربر داشته باشد. خبرگزاری رسمی چین همچنین به نقل از شماری از کارشناسان آورده است: امریکا در وضعیت مطلوبی برای چانهزنی بیشتر قرار ندارد و نمیتواند نسبت به برجام بی تفاوت باشد.
مشاور وزیر نفت: اموال بابک زنجانی را قسطی نمیفروشیم
مشاور وزیر نفت در امور حقوقی و بینالملل گفت: افراد زیادی برای خرید اموال بابک زنجانی مراجعه کردند، اما میخواهند به صورت قسطی معامله کنند و ما هم میخواهیم نقد بفروشیم.
به گزارش تسنیم، اصغر هندی در پاسخ به این سؤال که آیا اموال جدیدی از بابک زنجانی شناسایی و به وزارت نفت واگذار شده یا خیر، افزود: کل چیزی که از بابک زنجانی گرفتیم، اموال داخل کشور وی بوده و فعلاً چیز دیگری غیر از این اموال ندادهاند.
آرش صادقی و همسرش امروز به مرخصی میآیند
وکیل آرش صادقی گفت: روز یکشنبه(امروز) موکلم به مرخصی میآید. امیر رئیسیان به ایلنا گفت: شنبه از سوی دادستانی تماسی گرفته و خواسته شد با حضور در زندان و تودیع وثیقه، امکان آزادی وی را فراهم کنند. وی افزود: طبق اعلامی که از سوی مقامات دادستانی شد، آرش صادقی به مرخصی درمان و گلرخ ایرایی همسر وی نیز به مرخصی خواهد آمد.
جزئیات جدید از بازداشت طاهره ریاحی
مهدی ریاحی، برادر طاهره ریاحی دبیر اجتماعی خبرگزاری برنا که چندی پیش بازداشت شده، در گفتوگو با عصر خبر گفت: خواهرم به عنوان مطلع احضار شده و پیش از این هم سابقه هیچ گونه بازداشتی ندارد.
ریاحی افزود: طبق گفتههای همکاران خواهرم در خبرگزاری برنا؛ خواهرم توسط وزارت اطلاعات احضار شده و پرونده وی در دادسرای فرهنگ و رسانه در حال رسیدگی است و بازپرس پرونده بسیار مسلط و با برخورد حسنه اسلامی و بسیار مؤدب و خوشرو رفتار میکند و در حال بررسی موضوعات هستند.
تصميمي براي پيامرسانهاي برخط
در جلسه شوراي عالي فضاي مجازي به رياست حسن روحاني رئيسجمهوري، مقرر گرديد ظرف سه ماه برنامه راهبردي پنج ساله فضاي مجازي توسط مركز ملي فضاي مجازي تهيه و به شورا ارائه شود. در اين جلسه مقرر گرديد تا برنامه راهبردي پنج ساله فضاي مجازي براساس احكام دوره اول و دوم شوراي عالي فضاي مجازي، ابلاغيه مقام معظم رهبري و همچنين اسناد بالادستي نظام شامل سياستهاي كلي و مطالعات انجام شده در جلسات گذشته اين شورا تهيه و به شوراي عالي فضاي مجازي ارائه شود. همچنين در ادامه جلسه چارچوب كلي سياستها و اقدامات ساماندهي پيامرسانهاي اجتماعي برخط به تصويب رسيد.
رئيسجمهور با مردم سخن ميگويد
رئيسجمهور شامگاه يكشنبه ۱۲ ديماه در يك گفتوگوي زنده تلويزيوني با مردم سخن خواهد گفت. معاون ارتباطات و اطلاعرساني دفتر رئيسجمهور گفت: رئيسجمهوري اسلامي ايران مهمترين مسائل كشور را شامگاه يكشنبه ۱۲ ديماه در يك گفتوگوي زنده تلويزيوني با مردم شريف ايران اسلامي در ميان خواهد گذاشت. وي افزود: حجتالاسلام والمسلمين دكتر حسن روحاني مهمترين مسائل روز كشور در حوزههاي سياسي، اقتصادي، فرهنگي و همچنين موضوعات منطقهاي و بينالمللي را مطرح خواهد كرد.
وزير خارجه هند كمكي به كلباسي نكرد
وزير امور خارجه هند اعلام كرد كه پرونده نرگس كلباسي در حال حاضر تحت بررسي و قضاوت قرار دارد و از اين رو وي نميتواند كمكي به حل اين پرونده كند. سوشما سوارج از درخواست خود براي ارائه گزارش درباره پرونده نرگس كلباسي خبر داد اما وي روز شنبه با انتشار پيامي در صفحه توئيتر خود گفت كه نميتواند درباره اين پرونده كاري انجام دهد. سوارج در پيام خود آورده است: من از دولت اوديشه (ايالتي در شرق هندوستان) گزارش دريافت كردهام مبني بر اينكه نرگس كلباسي اشتري از سوي دادگاه به يك سال حبس و جريمه نقدي بالغ بر ۳۰۰ هزار روپيه محكوم شده است. وي از دادگاه درخواست تجديد نظر كرده است.
ضرورت تشكيل دادگاه ويژه برای زنان
عضو فراكسيون زنان مجلس با تاكيد بر تشكيل دادگاه ويژه رسيدگي به شكايات زنان، گفت: براي جلوگيري از ازدواج دختران زير سن قانوني و تقويت حمايت از زنان بايد فرهنگسازي گستردهاي انجام گيرد. سهيلا جلودارزاده با تاكيد بر ضعفهاي قانوني در حمايت از زنان، گفت: متاسفانه در دادگاهها وقتي طرف دعوي يك زن، مرد است فضا مردانه است و زنان به سختي ميتوانند احقاق حق كنند، از اين رو پيشنهاد تشكيل دادگاه ويژه رسيدگي به شكايات زنان را پيش از اين مطرح كردهايم. نماينده تهران در مجلس با بيان اينكه به دنبال تشكيل دادگاه ويژه رسيدگي به شكايات زنان هستيم، تصريح كرد: نگاهها به حمايت از حقوق زنان بايد تغيير كند. در اين زمينه از رئيس قوه قضائيه درخواست داريم به اين موضوع به عنوان مسالهاي فرهنگي بپردازد.
یک نماینده مجلس جمهوری آذربایجان، جمهوری اسلامی ایران را تهدید کرد
* کویت، بازرسی در فرودگاه خود را به شرکت انگلیسی «گروپ فوراس» واگذار کرد. به گزارش نشریه الرای، هیاتی از سازمان بینالمللی هواپیمایی نیز قرار است ماه بهمن ماه به کویت سفر و با مقامات این کشور در زمینه تشدید تدابیر امنیتی در فرودگاه کویت گفت وگو کند. عملیات بازرسی در فرودگاه کویت با حضور 500 تن از عناصر امنیتی زبده کمپانی ‘گروپ فور اس’ که به صورت شیفتی فعالیت کرده و بر روند ورود و خروج مسافران نظارت میکنند میسر میشود. فرودگاه کویت طی ماههای اخیر از نظر ضریب امنیتی مورد انتقاد تعدادی از کشورهای غربی قرار داشت و دولت آمریکا از توقف پروازهای مستقیم خود به کویت سخن گفته بود. حضور تعداد زیادی از عناصر تروریستی داعش و النصره که تابعیت کویتی داشته و پس از حضور در عراق و سوریه هم اکنون به کشورشان بازگشتهاند و در سطح شهر زیر نظر نیروهای امنیتی تردد میکنند٬ شرایط را برای نیروهای امنیتی خاص کرده است. حضور یک شرکت انگلیسی موجب دسترسی آن به تمامی اطلاعات محرمانه فرودگاهی و ورود و خروج مسافران است که خود یک امر مرتبط با امنیت ملی کویت است.