شنبه , ۱۷ شهریور ۱۴۰۳
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » ابراز وحشت صدیقی از بیداری حوزه ها: می خواهند با نفوذ به قلب حوزه های علمیه، طلاب سکولاری و ضد دین تربیت کنند

ابراز وحشت صدیقی از بیداری حوزه ها: می خواهند با نفوذ به قلب حوزه های علمیه، طلاب سکولاری و ضد دین تربیت کنند

کاظم صدیقی، امروز در همایش «نقش وحدت حوزه و دانشگاه در تحقق گفتمان انقلاب اسلامی» که در تالار وحدت دانشگاه تبریز برگزار شد، با بیان این‌که معارف بشری بر چهار مورد هستی‌شناسی، خودشناسی، هدف شناسی و دشمن شناسی، استوار است، اظهار داشت: این چهار معرفت لازمه رسیدن به مقام عالمیت است.
صدیقی دشمن شناسی را لازمه زندگی انسان دانست و افزود: بدون دشمن شناسی زندگی انسان عقلانی نیست، از این رو انسان همواره باید دشمن خود را بشناسد، از سوی دیگر انسان موجودی الهی است و باید مظهر خدا شود، مقصد اعلا برای انسان رسیدن به خداست و رسیدن به خدا در علم نهفته است.
وی با بیان این‌که تمامی علم‌های موجود در دنیا انسان را به خدا می‎رساند، خاطرنشان کرد: کتاب الله تنها قرآن کریم نیست، تمامی کائنات و مخلوقات هستی جلوه‌ای از خداوند بوده و در حقیقت کتاب الهی است، انسان نیز کلمه‌الله بوده و تمام عالم هستی مقدس است، از این رو دانشگاه که با علوم تجربی سر و کار دارد، در واقع به دنبال کشف کلام ‌الله است.
به نوشته رسا، امام جمعه موقت تهران با تاکید بر این‌که عالم خانه‌ خداست و تمامی کائنات نیز کلمات الله و کتاب الله هستند، گفت: حوزویان و دانشگاهیان بایستی نگرش خود نسبت به جهان هستی را تغییر دهند؛ با در نظر گرفتن این مسأله وحدت حوزه و دانشگاه چندان سخت نخواهد بود.
صدیقی ادامه داد: در گذشته دانشگاه در بطن حوزه بود، ابن‌سینا، راضی، ابوریحان بیرونی و دیگر مفاخر علمی در دورانی بوده که هیچ خطی میام حوزه و دانشگاه وجود نداشت؛ دانشگاه در دل حوزه بود باید به جایگاه اصلی خود برگردد و بین حوزه و دانشگاه تقسیم کار شود.
وی با تأکید بر نقش‌آفرینی حوزه در جامعه امروز تصریح کرد: امروز سیاست، مدیریت، ادارات و… نیازمند برخورد اجتهادی هستند، گفت: حوزه باید در تربیت مدرس نیز مجتهدانه وارد شود؛ چرا که ما در جای جای قوانین و حیات اجتماعی به فقه نیاز داشته و مهم‌تر از آن نیز به اخلاق و فکر نیز نیاز داریم.
صدیقی با اشاره به این‌که حوزه به تنهایی نمی‌تواند در تمامی بخش‌ها تخصص داشته باشد، افزود: حوزه و دانشگاه باید در مسیری واحد حرکت کنند. بنابر این امروز وحدت اهمیت دارد و باید در این راستا تلاش شود، چرا که وحدت این نهاد نتایج و برکات فراوانی را به دنبال خواهد داشت.
صدیقی خواستار تحقق وحدت حوزه و دانشگاه بر پایه اعتقاد و ایمان شد، خاطرنشان کرد:  برخی از دانشجویان تشنه‌اند و به دنبال طلبه‌ای هستند که سفره‌ی دلشان را برای او باز کنند، از این رو روحانیان و علما باید به این نیاز دانشگاه توجه کرده و در این راستا از هیچ تلاشی دریغ نکنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاه به تلاش دشمنان بای تقرفه افکنی میان حوزویان و دانشگاهیان اظهار داشت: امروز خون روحانیت و دانشجو به هم آمیخته شده است، دشمن در جریان فتنه 88 و 78 در تلاش بود که دانشگاه را در مقابل روحانیت و دین نشان دهد، اما به لطف خداوند همین دانشگاهیان در مقابل توطئه‌ دشمن ایستادند.
صدیقی ادامه داد: دشمنان دست از توطئه برنداشته اند؛ بمباران ماهواره‌ای، تضعیف اخلاق و علم زدایی از جمله توطئه‌های دشمن است، دشمن نه تنها در تلاش برای جدایی میان حوزه و دانشگاه ناامید نشده، بلکه در تلاش است که با نفوذ به قلب حوزه های علمیه، طلاب سکولاری و ضد دین تربیت کند.

صدیقی گفت: دشمن در تلاش است با نفوذ به قلب حوزه های علمیه، طلاب سکولاری و ضد دین تربیت کند.

ان