روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
رژیم انگلیس ضمن گستاخی مجدد مدعی شد ایران تهدیدی فراگیر است.
بوریس جانسون وزیر خارجه انگلیس در کنفرانس خبری مشترک با همتای سعودی خود در ریاض گفت: تهدید ایران، ما را نیز نگران میکند.
در حالی که عربستان بیش از یک سال است مرتکب تجاوز نظامی و جنایت جنگی فراگیر علیه مردم مظلوم یمن شده، وزیر خارجه انگلیس گفت: ما از حمله به عربستان با موشکهای بالستیک که منشأ آن یمن است نگران هستیم. تهدید بزرگی را که عربستان به علت شلیکهای مرزی با آن روبهروست درک میکنیم.
وزیر خارجه انگلیس گفت: دوستی انگلیس با سعودی بیش از صد سال قدمت دارد. روابط بین ملتهای دو کشور مستحکم است و بر پایههای تجاری یا امنیتی نیست.
جانسون افزود: تهدید ایران در منطقه همچنانکه سعودی را نگران میکند ما را نیز نگران میکند. برای برقراری روابط با ایران باید تلاش شود اما درمورد نقش آن باید مراقب بود.
وزیر خارجه انگلیس افزود: به شدت نگران درد و رنج مردم یمن است و در عین حال خطر بزرگی را که عربستان سعودی در این مناقشه با آن روبهرو است درک میکند.
چند روز پیش ترزامی نخستوزیر انگلیس ضمن سفر به منطقه مدعی شد ایران تهدیدی برای همه منطقه است.
همان روز شرکت ملی نفت ایران تفاهمنامهای با شرکت انگلیسی شل امضاء کرد که اعتراض صاحبنظران را برانگیخت.
انگلیس سالانه چند ده میلیارد دلار سلاح به برخی شیخنشینهای مرتجع منطقه صادر میکند که بخش عمدهای از این سلاحها برای تأمین تسلیحات تروریستها یا قتلعام ملتهایی نظیر مردم یمن و سوریه و بحرین میشود.
به نظر میرسد با عنایت به تکرار گستاخیهای رژیم فرتوت و روباهصفت انگلیس، اخراج سفیر این کشور از تهران باید هر چه زودتر انجام شود. نیکلاس هامپتون سفیر انگلیس، از مقامات امنیتی انگلیس است که قبلاً در یمن سفیر بود.
نجات شرکت کرهای از ورشکستگی با قرارداد ساخت 10 فروند کشتی
معاون اول رئیسجمهور گفت قرارداد ساخت 10 فروند کشتی با کره جنوبی مربوط به 8 سال پیش است. در همین حال شرکت کرهای میگوید قرارداد مذکور، قرارداد جدید است و موجب نجات این شرکت از بحران اقتصادی و خطر بزرگ افت تقاضا میشود.
قرارداد با شرکت کرهای هیوندای با اعتراض محافل داخلی و شرکتهای تولیدکننده مواجه شده بود که تصریح میکردند قدرت تولید این کشتیها در داخل وجود دارد اما دولت فرصتهای شغلی را در کشور نابود کرده و در اختیار خارجیها قرار میدهد.
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در همایش مدیران قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) با اشاره به موضوع قرارداد کشتیسازی با شرکت کرهای، خاطرنشان کرد: این قرارداد مربوط به سال 2008 است. در آن زمان بیش از 25 درصد از مبلغ قرارداد به شرکت کرهای پرداخت شد و پس از آن به دلیل تحریمها امکان پرداخت مابقی مبلغ قرارداد فراهم نشد و چون این شرکت کرهای، ساخت کشتی را آغاز کرده بود علیه ایران شکایت و ادعای خسارت کرد و اخیرا پس از توافق برجام مذاکرات جدیدی با این شرکت انجام شد و مقرر گردید این شرکت از شکایت خود صرفنظر کند و خوشبختانه پذیرفته شد که با کاهش 25 درصدی در مبلغ اجرا شود.
در همین حال روزنامه وال استریت ژورنال از قول شرکت هیوندای نوشت: اولین ثبت سفارش ایران از زمان برچیده شدن تحریمهای ایران است. این قرارداد 700 میلیون دلاری به منظور ساخت 10 فروند کشتی برای ایران است.
وال استریت ژورنال افزود: این قرارداد بسیار مورد استقبال شرکت «هیوندای» و سایر کارخانههای کشتیسازی کره قرار گرفته است که با مشکل جدی افت تقاضا روبرو هستند. این معضل برای شرکت هیوندای بس عظیمتر است و عرضه آن 30 درصد بیشتر از تقاضاست. بر همین اساس این شرکت به چارهاندیشی برای رفع مشکل برآمده است.
وزیر اقتصاد: دلار 3900 تومانی یک موفقیت بزرگ است!
وزیر اقتصاد میگوید مردم به زودی نتیجه رشد اقتصادی را میبینند. علی طیبنیا در مصاحبه با ایسنا و درباره تردیدهای مردم و کارشناسان نسبت به کارنامه دولت، در چندین نوبت به تخطئه دولت قبل بسنده کرد تا از این طریق عملکرد دولت یازدهم را مطلوب نشان دهد.
خبرنگار در این مصاحبه میپرسد «کارشناسان مهمترین معضل را رکود اقتصادی میدانند که شما گفتهاید بیش از یک سال است از رکود خارج شدهایم؛ با این همه بسیاری از صنایع خوابیدهاند و چرخ تولید نمیچرخد. این تناقض را چگونه توضیح میدهید؟» و «کارشناسان میگویند اولویت شما بین تورم و رکود، کنترل تورم بود و شما برای کنترل تورم ابزارهایی را به کار بستید که به رکود دامن زد» و «چرا رشد اقتصادی در سال 94 آن طور که پیشبینی میشد، محقق نشد؟» و «چرا مردم هنوز رشد اقتصادی را در زندگی خود احساس نمیکنند؟»
وزیر اقتصاد در پاسخ این پرسشها به تخطئه و سیاهنمایی عملکرد دولت قبل پرداخت. وی همچنین ادعا کرد: در آن دوره پیشبینی میشد که به مرحله نفت در برابر غذا برسیم… روزی نگران بودیم که نکند به جایی برسیم که مجبور باشیم در ازای نفت، غذا دریافت کنیم.
وی درباره گران شدن 600-700 تومانی دلار در چند ماه اخیر و رسیدن دلار به 3920 تومان گفت: در 3 سال گذشته رشد قیمت دلار در حدود سه تا چهار درصد بوده و هنوز نه تنها به قیمت تورم نرسیده، بلکه به ماکسیمم قیمت دلار در قبل نیز نرسیدهایم این یعنی یک موفقیت بزرگ(!)
درباره این اظهارات گفتنی است که قیمت دلار در شروع به کار دولت یازدهم 3300 تومان بود و اکنون به بالای 3900 تومان رسیده است. از سوی دیگر بیچارهنمایی کشور با ادعای رسیدن به مرحله غذا در برابر نفت، و ادعای مشابه «خزانه خالی است» در حالی عنوان شده که در همین دوره دولت یازدهم، از حقوقهای نجومی تا فساد 8 هزار میلیارد تومانی صندوق ذخیره فرهنگیان و…؟ بوده است و عجیب اینکه امثال وزیر اقتصاد و سخنگوی دولت، حقوقهای نجومی را عادی و طبیعی وانمود کردهاند؛ همچنان که بنابر اذعان خود، از یک سال پیش از این حقوقها مطلع شده اما جلو آن رانگرفتهاند.
بیتدبیری دولت بانک مرکزی را هم غافلگیر کرد
یک روزنامه حامی دولت، موضع ناگهانی تغییر پول ملی را بیتدبیری خواند.
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: انتشار خبر موافقت هیئت وزیران با تغییر نام واحد پول ملی کشور از ریال به تومان، موجی از اظهارنظرها و تحلیلها را به دنبال داشت که همچنان ادامه دارد. چرایی اتخاذ چنین تصمیمی توسط دولت و منطق اقتصادی که قاعدتا باید مبنای این تصمیم باشد، مقولهای است که باید به تفصیل به آن پرداخت و قطعا دیدگاههای مختلفی نیز درباره آن وجود دارد اما گذشته از این مسائل به نظر میرسد باید به چند نکته درباره نحوه اعلام این خبر، رفتار مسئولان دولتی درباره این تصمیم و شیوه اطلاعرسانی دولت خصوصا بانک مرکزی به عنوان اصلیترین دستگاه مرتبط با این تصمیم توجه کرد چرا که مرور آنچه در این حوزهها طی روزهای اخیر شاهدش بودیم، ایراداتی جدی را نشان میدهد.
خبر موافقت دولت با تغییر نام پول ملی از ریال به تومان برای اولین بار توسط پایگاه اطلاعرسانی دولت (پاد) منتشر شد. در خبری که روی خروجی پاد قرار گرفت به اعلام همین نکته بسنده شده بود که دولت با تغییر نام واحد پول ملی از ریال به تومان موافقت کرده است و هر ده ریال یک تومان خواهد بود. این خبر درباره حذف صفر یا صفرهایی از پول ملی ساکت بود ولی بعضی رسانهها بر مبنای اعلام محاسبه هر تومان ده ریال، دو موضوع حذف صفر از پول و تغییر نام واحد پول را با یکدیگر خلط کردند.
حال سوال اینجاست که دلیل انتشار چنین خبری از سوی پایگاه اطلاعرسانی دولت چیست؟ پایگاه اطلاعرسانی دولت، یک رسانه به معنای معمول نیست بلکه همانگونه که از نامش پیداست بولتن دولت است. آیا انتشار خبر موافقت دولت با چنین موضوعی نباید حساب شدهتر و پس از آمادگی لازم برای ارائه توضیحات کافی به جامعه منتشر شود؟
نکته مهمتر اینکه رئیس کل بانک مرکزی و قائم مقام او در توضیحات جداگانهای تصریح و تاکید کردهاند که تغییر نام واحد پول موضوعی جدا از حذف صفر از پول ملی است و نباید این دو را با هم خلط کرد. حال پرسش این است که آیا بانک مرکزی تصمیمی برای حذف صفر یا صفرهایی از پول ملی دارد یا خیر؟ اگر چنین تصمیمی دارد چرا تغییر نام پول را تا زمان حذف صفر به تعویق نمیاندازد؟
این واقعیت را نمیتوان نادیده گرفت که در صورت تغییر نام واحد پول از ریال به تومان باید اسکناسها و سکهها هم تعویض شوند که هزینههای فراوانی خواهد داشت و در صورتی که قرار باشد صفری در آینده از پول ملی حذف شود همین هزینهها مجددا باید پرداخت شود.
از مجموع موضعگیریهای مسئولان بانک مرکزی طی روزهای اخیر به نظر میرسد مسئولان این بانک هم از تصمیم دولت غافلگیر شدهاند چرا که هیچ توجیهی برای این تصمیم ارائه نکردهاند جز «احترام به عرف جامعه»!
اینکه چرا دولت ناگهان و در حالی که لوایح پیشنهادی برای بانکهای کشور هم اشارهای به تغییر نام پول ملی نشده، تصمیم گرفته ریال را به تومان تبدیل کند؟ چرا چنین تصمیمی را بدون در نظر گرفتن الزامات آن از جمله تعویض اسکناسها گرفته است از جمله پرسشهایی است که نشان میدهد، تامل و تدبیر لازم برای این اقدام صورت نگرفته است. با این حال متاسفانه تدابیر درستی برای تشریح و توضیح ابعاد مختلف این تصمیم به افکار عمومی توسط بانک مرکزی اتخاذ نشده و تنها به یک نوشته تلگرامی به نام رئیس کل بانک مرکزی و مصاحبهای که روابط عمومی با قائم مقام بانک مرکزی انجام داده، اکتفا شده است در حالی که مردم پرسشهای متعددی در اینباره دارند که قاعدتا باید توسط رسانهها با مسئولان بانک مرکزی مطرح و پاسخ آنها منتشر شود ولی غفلت مسئولان بانک مرکزی از اصول اطلاعرسانی باعث شده است «تکگوییهای تلگرامی» و «مصاحبه با کارمندان روابط عمومی» جایگزین پاسخگویی به رسانهها شود!
سایت حامی دولت: برجام موجب رکود اقتصادی شد
یک سایت حامی دولت تصریح کرد روحانی در ایجاد انتظار از برجام، مرتکب اشتباه راهبردی شده و مردم و دولت را به اشتباه انداخت و موجب رکود شد.
«عصر ایران» نوشت: روحانی یک اشتباه استراتژیک انجام داد. «شیخ دیپلمات» یک اشتباه راهبردی کرد و آنهم اینکه روحانی تمام تخممرغهای خود در سیاست داخلی و خارجی را در سبد برجام قرار داد.
این سخنان روحانی باعث شد نه تنها دولت بلکه مردم و بازار اقتصادی ایران هم چشم به برجام دوختند. همه نشسته بودند تا ببینند مذاکرات هستهای به چه سرانجامی خواهد رسید. تقریباً پاسخ اکثر مردم به فعالیتهای اقتصادی در دوران مذاکره این بود که بگذار ببینیم برجام چه خواهد شد؟ این باور در ذهن مردم نهادینه شده بود در صورت امضا شدن توافق هستهای ایران، دلار به هزار تومان میرسد. انتظار برجامی باعث شد تا کشور شاهد یک رکود شود. توافق هستهای قطعاً ثمرات بیشماری برای کشور دارد…
زندگی عادی مردم باید ادامه پیدا میکرد و در کنار آن برجام اتفاق میافتاد. این مسئله شاید مهمترین نقدی است که بر دولت روحانی وارد است. به خاطر همین است که امروز همه نگران آمدن ترامپ و رفتار او با برجام هستند.
حذف صفر از پول ملی پرهزینه و بیفایده است
«حذف یک صفر از پول ملی نه تنها هیچ تاثیری بر شاخصهای اقتصادی کشور چون رکود، تورم، اشتغال و رونق ندارد بلکه هزینه هنگفتی را برای از بین بردن اسکناسهای موجود و تغییر نرمافزارهای بانکی از ریال به تومان به دولت تحمیل میکند.»
روزنامه فرهیختگان با انتشار این تحلیل نوشت: حذف یک صفر از پول ملی هیچ منفعتی ندارد. این در حالی است که چند سال گذشته بحث بر سر حذف سه تا چهار صفر از پول ملی بوده بدون اینکه اسم آن تغییر کند. این موضوع در کشور ترکیه هم انجام شد اما اسم لیر تغییر پیدا نکرد. حذف صفر از پول ملی زمانی باید انجام شود که تورم انباشته 50 ساله از گزارشهای مالی حذف شود. وقتی دولت بودجه و گزارشهای مالی مینویسد رقمها نجومی است. برای همین هم اعداد به میلیون ریال نوشته میشود. بنابراین حذف صفرها نحوه گزارشهای مالی را خوانا میکند اما تاثیری بر شاخصهای کلان اقتصادی ندارد. ضمن اینکه با هزینههای هنگفت این کار صرفه اقتصادی ندارد. از طرفی هم دو سال بعد تصمیم به حذف دو صفر دیگر از آن میگیرند. بنابراین بهتر است حذف صفرها در یک زمان انجام شود.
نکته دیگر این است که بانک مرکزی در ماده دو لایحهای که به هیئت دولت ارسال کرده واحد پولی را ریال ذکر کرده است و در جلسه هیئت دولت فردی اعلام کرده که نگویید ریال برای همین هم واحد پول ملی به تومان تغییر کرده است. در صورتی که نماینده بانک مرکزی باید اعلام میکرد که تغییر واحد پول ملی باید کارشناسی شود و اگر به صلاح بود انجام شود. به هر حال چنین تصمیمی بدون کار عمیق علمی صحیح نیست و انتظار نمیرفت اینطور تصمیمگیری شود چرا که این تصمیم احتمالا پیشنهاد بانک مرکزی نبوده و تصویب هم نخواهد شد.
هشدار به مدیران درباره «چک های بین راهی»
بر اساس گزارش جدید یک مقام مسئول به تعدادی از مدیران دولتی، اعلام شده است به رغم تاکیدات مسئولان اقتصادی دولت برای مسدود کردن حساب های رابط ادارات دولتی، اعمال دستورالعمل فوق برای برخی از این حساب ها، طبق مقررات مستلزم ابطال باقی مانده دسته چک ها و تعیین تکلیف چک های به اصطلاح “بین راهی” است، اما متاسفانه برخی از مدیران در مشخص کردن نتیجه این گونه چک ها تعلل می کنند که این کار، مشکلاتی را از قبیل فرسایشی شدن دستور مهم دولت و به نتیجه نرسیدن انسداد این حساب ها موجب شده است.
تلاش وزارتخانه پولدار برای مستثنی شدن از یک دستور مهم
در حالی که بر اساس ابلاغیه سال های گذشته دولت، به منظور شفاف سازی معاملات دولتی، پیروی از سیاست های یکسان و مشترک در معاملات و نیز فراهم سازی امکان تهیه گزارش های مدیریتی و نظارتی برای سازمان های مختلف، سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد) طراحی و حضور همه دستگاه ها در آن الزامی شده است، طبق گزارش کارشناسان یک نهاد نظارتی، مسئولان یکی از وزارتخانه های متمول، با ارسال نامه ها و استدلال هایی، در تلاش برای مستثنی کردن خود و دریافت موافقت دولت برای عدم ثبت معاملات خود در این سامانه هستند.
نماینده جنبش حماس در تهران گفت: رابطه بین جنبش مقاومت اسلامی حماس و ایران هر روز بهتر میشود. خالد قدومی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه پیوند مشترک میان ایران و حماس، فلسطین است، اظهار کرد: طی سنوات اخیر اختلافاتی در مورد برخی مسائل بین ایران و حماس وجود داشته ولی من میزان آن را کمتر از 5 درصد میدانم. به گفته وی ملاقاتها و تماسها بین ایران و حماس هر موقع که لازم باشد برقرار است و در روزهای آتی گفتوگوها و ملاقاتهای بیشتری صورت میگیرد.
انعکاس متفاوت دو خبر ملی در روزنامهها
انعکاس خبرهای مهم روز یکشنبه کشور در شمارههای دوشنبه روزنامهها متفاوت بود. امضای قرارداد فروش 80 فروند هواپیمای بوئینگ به شرکت «ایران ایر» و دیدار جمعی از علما و بزرگان اهل سنت کشور با رئیس جمهوری به مناسبت آغاز هفته وحدت از جمله خبرهای مهم و البته ملی بود که در رسانههای منتقد دولت برجسته نشد.
روزنامه کیهان بدون اشارهای به دیدار علمای اهل سنت با روحانی در صفحه اول خود، به انتشار خبری کوتاه در صفحه 10 بسنده کرده و خبر فروش هواپیما را اصلاً منتشر نکرده است. وطن امروز هم خبر دیدار علمای اهل سنت با روحانی را اصلاً کار نکرده و خبر مربوط به خرید هواپیما را بدون برجسته کردن در صفحه اول، در صفحه اقتصادی کار کرده است.روزنامه جوان هم اگر چه در صفحه اول خود خرید هواپیما از امریکا را با تیتر درشت انتقادی منتشر کرده اما خبر دیدار روحانی به مناسبت هفته وحدت را واجد اهمیت ندانسته که در میان تیترهای صفحه اول بیاورد.در میان تیترهای صفحه اول همشهری هم نشانی از خبر دیدار اهل سنت با رئیس جمهوری نیست و این روزنامه هم به انتشار خبر کوتاهی از این دیدار در صفحه 31 خود بسنده کرده است آنچنانکه جام جم هم بدون اشاره در صفحه اول، خبر کوتاهی در صفحه دو منتشر کرده است.
امیدواری عارف برای رفع محدودیت از یاران انقلاب
رئیس فراکسیون امید مجلس در یادداشتی به مناسبت هفته وحدت، اظهار امیدواری کرد که شاهد رفع محدودیتها برای برخی یاران انقلاب باشیم.
به گزارش جماران، در بخشی از یادداشت اینستاگرامی محمدرضا عارف آمده است: متأسفانه در مقاطعی از دوران ٣٨ ساله انقلاب اسلامی به خاطر برخی سوء تفاهمها بین یاران انقلاب فاصله افتاد که مطمئناً شکاف بین یاران اصیل انقلاب فرصت را برای شیطنتهای دشمنان نظام فراهم میکند به همین دلیل امیدوارم در برهه حساس کنونی با تدبیر نظام اسلامی و حل برخی از چالشهایی که تداوم آن هیچ سودی برای کشور ندارد، شاهد رفع محدودیتها از برخی دوستان و یاران انقلاب باشیم که حضور همه چهرههای انقلابی مؤمن در جشن وحدت خواست قلبی پیر جماران، امام خمینی(ره) است.
فتواي آيتا… مكارم درباره ازدواج در سن پايين
آيتا… مكارم شيرازي در ديدار اعضاي كميسيون فرهنگي مجلس و در پاسخ به استفسا عضو هيات رئيسه كميسيون فتوايي درباره ازدواج دختران در سنين پايين صادر كرد. ايسنا نوشت؛«سيده فاطمه ذوالقدر» در حاشيه ديدار اعضاي كميسيون فرهنگي مجلس با آيتا… مكارم شيرازي، درباره ازدواج دختران در سنين پايين سوال كرد و گفت: در حال حاضر طبق قانون ازدواج دختران از سن ۱۳سال به بالا امكانپذير است. تبصرهاي در قانون وجود دارد كه با اذن ولي، امكان ازدواج دختران زير ۱۳سال هم وجود دارد؛ اين در حالي است كه ما ۴۲هزار ازدواج زير سن ۱۳سال داريم و اين مشكلات زيادي را ايجاد ميكند. آيتا… مكارم شيرازي در پاسخ به استفساي عضو كميسيون فرهنگي گفت: من از نظر فتوا اين اجازه را نداده و نميدهم. ممكن است در گذشته چنين چيزي جايز بوده؛ اما اكنون به خاطر مفاسدي كه دارد تا زمانيكه دختر به بلوغ عقلي نرسد و قدرت تصميمگيري نداشته باشد، اجازه ازدواج ندارد و حكم باطل بودن چنين ازدواجي را ميدهم.
آخرین تحولات انتخاباتی اصولگرایان
غلامعلی حداد عادل در حاشیه مراسم ختم والده رئیس کمیسیون آموزش مجلس در جمع خبرنگاران با اشاره به روند ائتلاف اصولگرایان برای انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ گفت: فرآیند ائتلاف اصولگرایان برای انتخابات در حال شکل گیری است و اخبار آن در آینده اعلام خواهد شد.وی افزود: مصادیق هنوز مشخص نشدهاند و در زمان مشخص گزینهها معرفی خواهند شد.حداد عادل در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا زمان بندی برای تعیین معرفی کاندیدای اصولگرا برای انتخابات ۹۶ مشخص شده یا خیر گفت: زمان بندی خاصی مطرح نیست و در زمان خاص گزینهها مشخص میشوند.
ديدار ظريف با رمضان عبدا…
در ديدار رمضان عبدا… دبيركل جنبش جهاد اسلامي فلسطين با وزير امور خارجه كشورمان آخرين وضعيت فلسطين و گروههاي فلسطيني، تجاوزات مستمر رژيم صهيونيستي و ادامه شهركسازيها مورد تبادل نظر قرار گرفت. محمد جواد ظريف وزير امور خارجه كشورمان در اين ديدار با اعلام حمايت قاطع جمهوري اسلامي ايران از آرمان فلسطين افزود: در دنياي جديد هيچ كشور و قدرتي قادر نيست اقدامي را به تنهايي به پيش ببرد و رژيم اسرائيل هم چه به تنهايي و چه با كمك ديگر قدرتها كاري از پيش نخواهد برد. وي افزود: جمهوري اسلامي ايران همواره در كنار شما بوده و خواهد بود و همواره براي تقويت صفوف مقاومت و همبستگي ملت فلسطين تلاش ميكنيم.
شكايت فريدون از زاكاني به دادسرا بازگشت
نخستين جلسه محاكمه عليرضا زاكاني نماينده سابق مجلس شوراي اسلامي و دبيركل جمعيت رهپويان انقلاب اسلامي، ۲۳ آبان ماه با شكايت نهاد رياستجمهوري، وزارت اطلاعات، حسين فريدون و رسول دانيالزاده در شعبه ۱۰۵۷ دادگاه كاركنان دولت برگزار شد. با توجه به اينكه اظهارات زاكاني مربوط به دوران نمايندگي وي بوده و هيات نظارت بر رفتار نمايندگان مجلس به استعلام دادسرا پاسخ نداده بود، پرونده با اشكال تشريفات قانوني مواجه شد و براي طي تشريفات به دادسرا بازگشت. حال بايد هيات نظارت بر رفتار نمايندگان مجلس به استعلام دادسرا پاسخ بدهد كه آيا اظهارات زاكاني در راستاي ايفاي وظايف نمايندگياش بوده است يا خير؟ روز يكشنبه نيز با شكايت نهاد رياستجمهوري، وزارت نفت و سيد احمد موسوي (شاكي خصوصي) به پرونده عليرضا زاكاني مديرمسئول سابق هفتهنامه پنجره در شعبه نهم دادگاه كيفري يك استان تهران به رياست قاضي محمدي كشكولي و به اتهام انتشار مطالب خلاف واقع رسيدگي شد كه هيات منصفه مطبوعات، زاكاني را در ارتباط با عنوان اتهامي منتسبه، مجرم نشناخت.
امنيت عراق، امنيت ايران است
سيد عمار حكيم رئيس ائتلاف ملي شيعيان عراق با محمدجواد ظريف ديدار و گفتوگو كرد. در اين ديدار سيد عمار حكيم ضمن ارائه گزارشي از شرايط جاري در عراق در صحنههاي ميداني و سياسي از حمايتهاي جمهوري اسلامي ايران از ملت و دولت عراق قدرداني كرد. وزير امور خارجه كشورمان هم گفت: اقدام تحالف وطني در ارائه طرح آشتي ملي بسيار ارزنده و براي آينده سياسي عراق بسيار مهم است. وزير امور خارجه كشورمان افزود: امكان همكاري ميان همه گروهها در داخل عراق وجود دارد و لازم است برخي كشورهاي منطقه مشكلاتشان را به عراق منتقل نكنند. ظريف با اشاره به طرح آشتي ملي در عراق افزود: سازمانملل هم طرح شما را طرح معقول و مطلوبي ميداند كه اين هم دستاورد مهمي است. وزير امور خارجه، امنيت عراق را امنيت ايران خواند و اظهار داشت: هر كمك و امكاني داشته باشيم در خدمت دولت و ملت عراق براي برقراري ثبات و امنيت بهكار ميبريم و لازم است همه اقوام، طوايف و گروههاي عراقي نيز در همين راستا گام بردارند.
تقدير فرمانده سپاه از قرارگاه خاتم
فرمانده كل سپاه گفت: توجه به توليد و خودكفايي داخلي از سوي قرارگاه ستودني است. سردار سرلشكر پاسدار محمدعلي جعفري اظهار كرد: قرارگاه خاتم الانبيا (ص)، مبارزه و جهادي همهجانبه در عرصه اقتصادي را به منصه ظهور رسانده كه اميدواريم اين تلاشها نزد خداوند ماجور باشد. وي افزود: افتخار ميكنيم كه قرارگاه سازندگي خاتم الانبياء (ص) با محاسن بسيار و عيوب كم، با پويايي و نشاط به مسير خود ادامه ميدهد و سهم مهمي در سازندگي كشور دارد. سرلشكر جعفري با بيان اينكه قرارگاه نقشي بيبديل در آباداني كشور ايفا ميكند، گفت: تنها هدف مديران و پرسنل قرارگاه، كمك به نظام اسلامي و خدمت به مردم، با اتكا به ظرفيتها، توانمنديها و توليدات داخلي با كمترين توقع است و همين مساله، رمز موفقيت روزافزون قرارگاه نيز خواهد بود. وي حفظ وضعيت موجود را نوعي فاصله گرفتن از نقطه مطلوب دانست و تصريح كرد: بر اين اساس بايد هر روز بهتر از گذشته رفتار كنيم و به سمت تعالي و تكامل در حركت باشيم. فرمانده كل سپاه با بيان اينكه بايد توجه داشت هر يك از اقدامات با كداميك از اصول و سياستهاي اقتصاد مقاومتي منطبق است، گفت: تطبيق دادن فعاليتها بر اصول اقتصاد مقاومتي، نيازمند نگاه عميقتر به جهتگيري اقدامات است؛ پرهيز از تصديگري و حركت در مسير مردمي شدن اقتصاد براي توانمندسازي بر اساس تجربيات گذشته يا به عبارتي برونسپاري، يكي از نكات حائز اهميت در اين زمينه است.