رئیس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی در سفر به آلمان و دیدار و گفتگو با مقامات قوه قضائیه آن کشور گفت که زندانهای ایران بر مبنای اقدامات تامینی و تربیتی و صیانت از حقوق شهروندی فعالیت میکنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از سازمان زندانها، اصغر جهانگیر در دیدار با معاون وزیر دادگستری آلمان که در قالب سفر به این کشور و آشنایی با نظام حقوقی و قضایی آلمان صورت گرفت، اظهار کرد: دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران دستگاهی مستقل است که بر اساس اجرای عدالت اسلامی و دفاع از حقوق شهروندی و احترام به حقوق مردم فعالیت میکند و سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی ایران نیز با رویکرد شهروند مداری علاوه بر اجرای مجازات حبس نقش تامینی و تربیتی را با هدف اصلاح و بازاجتماعی نمودن زندانیان برای بازگشت سالم به جامعه ایفا میکند.
رئیس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربینی افزود: با توجه به سیاستهای ابلاغی رئیس قوهقضاییه جمهوری اسلامی ایران طی سالهای اخیر اقدامات موثری در کاهش جمعیت زندانیان انجام شده است و مجازاتهای جایگزین حبس یکی از برنامههای کلان نظام قضایی جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود که استفاده از مراقبتهای الکترونیکی یکی از آنها است.
جهانگیر گفت: در موضوع نظارتهای الکترونیکی و استفاده از پابندهای الکترونیکی در حوزههای مدیریتی، حقوقی و فنی کارهای زیادی انجام شده است و در زندانهای ایران فعالیتهای بهداشتی، درمانی، آموزشهای کلاسیک، حرفه آموزی و اشتغال اساس فعالیتهای اصلاحی و تربیتی را تشکیل میدهند.
رئیس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی افزود: در حوزه بهداشت و درمان فعالیتهای خوبی داشتیم که در دنیا کم نظیر است.
وی در این خصوص به طرحهای بزرگ درمانی برای مقابله با بیماری های واگیردار در زندانها، غربالگری زندانیان و طرح متادون درمانی اشاره کرد و گفت: بهرغم وجود امکانات درمانی و کادر پزشکی متخصص در زندانها در صورت نیاز زندانی به مداوا به بیمارستانهای سطح شهر اعزام و زندانی به هزینه سازمان زندانها مداوا میشود.
رئیس سازمان زندانها در ادامه افزود: با توجه به اینکه بسیاری از ورودیهای زندانهای ایران افرادی فاقد شغل هستند، اشتغال و حرفه آموزی یکی دیگر از فعالیتهای اساسی در زندانهای ایران است که در تمامی زندانها اجرا میشود.
وی گفت: در حال حاضر زندانیان در 120 رشته فنی و حرفهای در زندانها آموزش میبینند که در پایان به آنها گواهینامههای مهارت بدون قید نام زندان اعطا میشود تا پس از آزادی بتوانند در رشته مورد علاقه خود کار کنند.
جهانگیر در پایان خطاب به معاون وزیر دادگستری آلمان گفت: با توجه به عزم جدی قوه قضاییه جمهوری اسلامی برای استفاده از سامانه مراقبتهای الکترونیکی مایلیم از تجربیات کشور آلمان در این زمینه استفاده کنیم.
معاون وزیر دادگستری آلمان نیز در این دیدار گفت: با توجه به نظام فدرال در آلمان سیاست یکسانی در کشور وجود ندارد اما در هیچ کدام از فدرالها حبس اولویت ندارد و قوانین آلمان حبس محور نیست بلکه جریمه محور است.
وی اضافه کرد: 85 درصد جرایم در آلمان با اخذ جریمه نقدی حل و فصل میشود و در پانزده درصد دیگر نیز اولویت با تعلیق حبس است که در صورتی که فرد در رفتار خود تجدیدنظر کند تعلیق وی نیز کاهش مییابد زیرا اعتقاد داریم که حضور فرد در جامعه و در کنار خانواده موثر است و برای همین حبس را به عنوان آخرین راه حل میدانیم.
معاون وزیر دادگستری آلمان در پایان گفت: در آلمان روسای زندانها در بسیاری از موارد مانند اعزام به مرخصی، عفو، آزادی و أعمال شرایط حبس آسان نقش ارزندهای دارند.