گروه فرهنگی ، برای نخستین بار در کشور یک هزار دف نواز در عمارت خسرو آباد سنندج همزمان با ششمین جشنواره سراسری “دف، نوای رحمت” اجرای ماندگاری را به ثبت رساندند.
به گزارش خبرنگار بولتن نیوز؛ در این آیین که شامگاه پنجشنبه در این مکان تاریخی و باستانی شهر در محله خسرو آباد سنندج برگزار شد، بیش از یک هزار دف نوازی به صورت همزمان، همراه با مداحان خاندان پیامبر اکرم(ص) نواختن این ساز عرفانی پرداختند.این حرکت دسته جمعی دف نوازان که با اشعار کُردی، فارسی و عربی شاعران این منطقه همراه بود، شور و حال خاصی در بین تماشاگران و حاضران در این آیین ایجاد کرد.
اعضای این گروه هزار نفری که شامل دختران و پسران سنندجی و در سنین مختلف قرار داشتند، لباس های محلی کُردی را پوشیده و روی پوست دف های خود کلمات مقدس ‘الله’، ‘محمد رسول الله’ و ‘یاعلی مولا’ را طراحی کرده بودند. این گروه توسط مداحان خاندان پیامبر اکرم(ص)، . همراهی میشدند. برخی از تماشاگران ضمن تشویق های مکرر این گروه بزرگ دف نوازی، با استفاده از گوشی تلفن همراه خود مشغول ضبط قسمت هایی از این آیین بودند و بعضی دیگر عکس سلفی می گرفتندو جالب اینکه در زمان اجرا در بسیاری از گروه های تلگرامی سطح استان کردستان بارگذاری می شد.
بر اساس اخبار درج شده در سطح استان ششمین جشنواره سراسری دف نوازی با عنوان ‘دف نوای رحمت’ با حضور 21 استان کشور از 24 تا 26 شهریور در سنندج برگزار می شود و آثارهنرمندان تک نواز و گروه نواز در این دو روز مورد ارزیابی قرار می گیرد. ششمین جشنواره دف نوازی’ دف نوای رحمت’ از 24 تا 26 شهریور ماه جاری با حضور هنرمندانی از استان های مختلف کشور در سنندج در حال برگزاری است و در این دو روز آثار هنرمندان توسط هیات داروان جشنواره متشکل از بیژن کامکار، سید علاء یاسینی، شکرالله حیاتی و مهدی احمدی مورد ارزیابی قرار می گیرد.
آیین اختتامیه ششمین جشنواره دف نوازی فردا جمعه 26 شهریور با معرفی برگزیدگان و تجلیل از استاد برجسته موسیقی کردستان حمید رضا اردلان در پردیس سینمایی بهمن سنندج برگزار می شود.
در بین مردم کردستان و هنگام برگزاری آیین های مذهبی از جمله آیین های مولودی خوانی از ساز دف استفاده می شود و به همین خاطر دف به عنوان یک ساز دینی و مقدس در بین مردم این منطقه شناخته شده است.
برنامه های اهل طریقت قادریه و نقشبندیه در تکایا همیشه همراه با نوای دف بوده و اهل طریقت کردستان اکثر در دف نوازی دارای مهارت هستند و یاد گیری آن رابرای برنامه های معنوی خود یک ضرورت میدانند که در کنار این قشر قابل توجه بسیاری از علاقمندان عرصه های مختلف موسیقی در کردستان بدون شک علاقمندی به آموزش این ساز را نشان داده که بطور قطع با یک تحقیق و آمارگیری ساده میتوان علاوه بر تخصصی دنبال کردن این موضوع در کردستان از لحاظ کمی هم آمار قابل توجهی برای اهل دف در پایتخت دف دنیا به ثبت رساند که این اجرای 1000 دف گوشه ای از آن است.