شنبه , ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » مهمترین موضوعاتی که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است.

مهمترین موضوعاتی که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است.

راهکار رسانه آمریکایی در مقابل حضور بمب افکن های روس در ایران و سه پیام مهم آمریکا برای معارضین سوری، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است.
درخواست پسر بن لادن برای سرنگونی حکومت عربستان، مواجه بودن سعودی ها با جنگی طولانی مدت در یمن، ادعای دستیابی به اطلاعات بیشتر درباره ماجرا تحویل 400 میلیون دلار به ایران، راهکار رسانه آمریکایی در مقابل حضور بمب افکن های روس در ایران و سه پیام مهم آمریکا برای معارضین سوری، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است.

به گزارش «تابناک»، درخواست پسر پیشین گروه تروریستی القاعده برای سرنگونی حکومت عربستان، از جمله موضوعاتی است که امروز مورد توجه شماری از مطبوعات و رسانه ها قرار گرفته است. به نوشته خبرگزاری فرانسه، حمزه، پسر اسامه بن‌‌لادن مؤسس القاعده، در پیامی صوتی از مردم عربستان خواسته است، به منظور آزاد کردن کشورشان از نفوذ ایالات متحده، رژیم سعودی را سرنگون کنند. حمزه بن‌لادن از جوانان عربستانی خواسته است به القاعده در شبه‌جزیره عربستان بپیوندند تا «تجربه لازم» را برای مبارزه به دست آورند. تاریخ ضبط این پیام صوتی پسر بن‌لادن مشخص نشده است. حمزه بن‌لادن 23 ساله، یکی از فرزندان اسامه بن‌لادن است. بن لادن در ماه مه 2011 در پی حملات نیروهای ویژه آمریکایی در پاکستان کشته و ایمن الظواهری به عنوان جانشین وی انتخاب شد.

در مطلبی دیگر درباره عربستان، «فرانس 24» از مواجه بودن سعودی ها با جنگی طولانی مدت در یمن سخن گفته است. بر اساس این گزارش، شش ماه پس از آنکه عربستان اعلام کرد، تهاجم خود به یمن را به حالت تعلیق درآورده، حملات هوایی سعودی ها، بار دیگر در یمن از سر گرفته شده و هیچ نشانی از پایان درگیری در این کشور دیده نمی شود. به گفته تحلیلگران، عربستان که به دلیل بمباران یمن و کسری بودجه حاصل از بهای پایین نفت با انتقادهای فراوانی دست به گریبان است، بی میل نیست که روند مداخله در یمن را به پایان برساند؛ اما با ادامه حملات هوایی ائتلاف سعودی، عربستان با انتقادهای مکرر گروه های مدافع حقوق بشر به دلیل کشته شدن غیرنظامیان در بمباران ها روبه رو شده است. تحلیلگران می گویند خارج شدن عربستان از باتلاق درگیری ها در یمن کار آسانی نیست.

در میان مطالب مربوط به ایران، روزنامه «وال استریت ژورنال» مدعی دستیابی به اطلاعات بیشتری درباره ماجرا تحویل 400 میلیون دلار از سوی آمریکا به ایران شده است. این روزنامه از قول مقام‌های آمریکایی و دیگر منابع آگاه گزارش داد دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا، تا بعد از آزاد شدن سه زندانی آمریکایی در 17 ژانویه، مبلغ مورد نظر را به ایران تحویل نداد. بر اساس این گزارش، بعد از آزادی این سه زندانی، به یک هواپیمای ترابری ایرانی در همان روز اجازه داده شد، مبلغ مورد نظر را به صورت پول نقد از فرودگاهی در ژنو تحویل بگیرد. یک مقام آمریکایی بامداد پنجشنبه به وال‌استریت‌ژورنال گفت: «اولویت اول ما، برگرداندن شهروندان آمریکایی به وطن‌شان بود». این در حالی است که در آن زمان، جان کری، وزیر خارجه آمریکا، پرداخت 1.7 میلیارد دلار به ایران جهت تسویه بدهی 400 میلیون دلاری واشنگتن به تهران در شکایتی که پرونده‌اش به قبل از پیروزی انقلاب اسلامی برمی‌گردد را اعلام کرد.

سایت شبکه خبری «بلومبرگ» در مطلبی به موضوع حضور بمب افکن های روس در ایران پرداخته و خواستار سوءاستفاده آمریکا از افکار عمومی ایران جهت پایان دادن به این حضور شده است. در این مطلب آمده، جان کری باید از عدم علاقه ایرانی‌ها به حضور دائمی یک کشور خارجی در پایگاه‌های نظامی‌شان بهره‌برداری کند. او می‌تواند از یک سو در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به ایرانی‌ها به خاطر پایان دادن به ترس مفرط از امپریالیسم و مشاهده ارزش یک قدرت بزرگ نظامی سخاوتمند خارجی تبریک بگوید و از سوی دیگر، وزارت خارجه آمریکا می‌تواند مواردی را به زبان فارسی در زمینه توافقات قرن 19 گلستان و ترکمنچای که در آن روس‌ها ایرانی‌ها را تحقیر کردند، فراهم آورد. همچنین دیپلمات‌های آمریکا باید سعی نمایند به باور ایرانیان برسانند که روسیه در هر برهه‌ای می‌تواند به توافقات دوجانبه با واشنگتن دست پیدا کند.

در نهایت، در مطلبی درباره سوریه، شبکه خبری «الجزیره» به سه پیام مهم آمریکا برای معارضین سوری پرداخته است. بر اساس این گزارش، مایکل راتنی، فرستاده آمریکا به سوریه اخیراً با هیأت سیاسی ائتلاف معارضین به ریاست انس العبده در واشنگتن دیدار و در این نشست نقشه کلی سیاست آمریکا در قبال سوریه را که بر لزوم توقف جنگ و ازسرگیری روند سیاسی مبتنی است، ترسیم کرد. راتنی در این دیدار سه پیام را به ائتلاف معارضین سوریه داد که یکی ارتباط ائتلاف با روس‌ها، دوم ارتباط با صالح مسلم، رئیس حزب اتحاد دموکراتیک کرد سوریه و سوم این بود که به گفته راتنی به نفع واشنگتن یا معارضین نیست که جبهه فتح الشام در جنگ حلب پیروز شود. به گفته وی، واشنگتن هرگز از خواسته خود برای تشکیل کشور سوریه جدید بدون بشار اسد، رئیس‌جمهور کنونی این کشور دست برنخواهد داشت؛ اما معارضین باید با طرف روسی در ارتباط باشند، چون آن‌ها بخش زیادی از راه حل را در اختیار دارند.