شنبه , ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » اخبارویژه روزنامه‌های 20 تیرماه

اخبارویژه روزنامه‌های 20 تیرماه

روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

resized_1738076_177

******

حدادعادل چقدر حقوق مي‌گيرد؟/ تایید مرگ رجوی توسط شاهزاده سعودی/ خسارت 60 ميليون يورویی آتش‌سوزی پتروشیمی بوعلی/ یک داعشی سر همسرش را برید!کیهان

برای دفاع از 97 درصد مدیر پاک‌دست 3 درصد متخلف را معرفی کنید

مشاور رئیس‌جمهور و رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی می‌گوید 3 درصد فیش‌های مدیران نیاز به رفع ابهام و بازنگری دارد.

صالحی امیری در سرمقاله روزنامه ایران با عنوان «تخریب سرمایه‌های ملی» ضمن دفاع از جهانگیری نوشت: آیا درست است که با دادن آدرس اشتباهی و طرح اتهامات بی‌اساس و نسبت دادن جمع اعداد و ارقام دریافتی چند ساله اعضای هیئت‌مدیره یک شرکت قانونی به یک فرد، به تشویش اذهان عمومی و بدبین کردن مردم به مدیران دلسوز و خدمتگزار دامن زده شود؟ این درحالی است که جوابیه بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی به ادعای مطرح شده علیه ایشان، کذب بودن همه ادعاها و اتهامات را نشان می‌دهد فراموش نکنید جهانگیری و دولتمردانی از این دست محصول تجربه دوران سخت مدیریت اجرایی کشور در عرصه‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و مدیریتی بوده‌اند و تخریب این سرمایه‌ها، به مثابه ضربه زدن به سرمایه‌های ملی است.

صالحی امیری می‌افزاید: تحقیقات نشان می‌دهد که از میان چندین هزار فیش حقوقی بررسی شده، بیش از 97 درصد فیش‌ها فاقد مشکل و ابهام بوده و تنها کمتر از 3 درصد نیاز به رفع ابهام و شفاف‌سازی یا بازنگری و اصلاح قوانین دارد.

درباره این اظهارات شایان یادآوری است. اولاً طبق اسناد آقای جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور حداقل تا اواخر سال 1393 رئیس هیئت‌مدیره شرکت سیمان تهران بوده و از جمله به همراه باقی اعضای هیئت‌مدیره پاداش 830 میلیون تومانی دریافت کرده است؛ این مسئله از ابعاد مختلف ذاتاً تخلف است.

ثانیاً منتقدان هم معتقدند اقلیتی ناچیز اما مؤثر از مدیران آلوده به اشرافی‌گری و ویژه‌خواری هستند. رهبر معظم انقلاب با ظالمانه، غیرمنصفانه، نامشروع و خیانت‌بار خواندن حقوق‌های نجومی فرمودند باید اموال به بیت‌المال بازگردانده شود و متخلفان برکنار و مجازات شوند و اینکه «اینها یک عده‌ای هستند که در قبال مجموعه مدیران و کارکنان دستگاه‌های مسئول که با پاکی و صداقت دارند کار می‌کنند، عده زیادی نیستند اما همین کمشان هم مضر است، کم‌شان هم عیب است، این عیب را بایستی برطرف کرد. ما آسیب‌های ناشی از فقر را شناخته‌ایم، روی آنها برنامه‌ریزی می‌کنیم، درباره آنها جلسه می‌گذاریم اما آسیب‌های ناشی از مستی اشرافی‌گری را کانه درست نمی‌شناسیم.»

آقای عبداله ناصری عضو شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان تعداد فیش‌های مدیران نجومی را 3 هزار مورد اعلام کرده و دیوان محاسبات گفته حداقل به 950 مورد از این فیش‌ها دسترسی پیدا کرده است‌. براساس حرف‌های آقای صالحی امیری نیز اگر فرض کنیم 10 هزار مدیر داریم- که تعداد آنها بیشتر است- 3 درصد این رقم می‌شود 300 نفر.

اما دولت محترم پس از انکار و توجیه و فرافکنی، حاضر به هیچ برکناری نشد و تنها 7، 8 نفر در بیمه‌های مرکزی و ایران و 4بانک‌ و صندوق توسعه ملی اعلام استعفا کردند اکنون هم برای دفاع از اعتبار دولت و آن مدیران 97 درصدی، ضرورت دارد دولت برای معرفی و مؤاخذه و اخراج و مجازات آن 300 تا 950 مدیر اشرافی متخلف و حرام‌خوار اهتمام کند و ماجرا را مشمول مرور زمان و غافل شدن افکار عمومی ننماید. طبیعتاً انتخاب با دولت است که قاطبه مدیران پاکدست را برگزیند و از آنها اعاده حیثیت کند یا به واسطه حمایت از مدیران کم‌شمار آلوده، در حق مدیران پاکدست ظلم کند.

وزارت علوم پاسخ دهد /چرا از ناموس مردم امانتداری نمی‌کند؟!

در حالی که قریب یک هفته از تذکر چندباره دانشجویان و تأیید و تذکر رهبرمعظم انقلاب درباره برگزاری اردوی مختلط در برخی دانشگاه‌ها می‌گذرد، وزیر علوم همچنان سکوت اختیار کرده است.

در دیدار اخیر دانشجویان با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، محمدحسین قائدشریف دبیر دفتر تحکیم وحدت گفت: در باب مسائل فرهنگی کشور و دانشگاه‌ها به صراحت خدمتتان می‌گوییم آن دغدغه‌هایی که شما در باب مسائل فرهنگی دارید نه وزرا و نه معاونان آنها ندارند. در یک طرف وزارت فرهنگ و ارشاد است، کار مدون فرهنگی که نمی‌کند هیچ، فیلم‌هایی را مجوز می‌دهند و حمایت می‌کنند که خود وزیر شرم دارد از انتصاب آنها به مجموعه خود.

وی افزود: هنگامی که کارمندان وزارت ارشاد؛ بیرون و درون وزارتخانه دو جور ظاهر و زندگی دارند وضع بهتر از این نمی‌شود. در دانشگاه‌ها نیز به گونه‌ای حضرت عالی می‌فرمائید اردوی مختلط، کنسرت، کذا و کذا، آقایان مسئله را می‌پیچانند، برخی گستاخانه می‌گویند  به رهبری اطلاعات غلط می‌دهید. معاون فرهنگی وزارت علوم، به اذعان وزیر هیچ برنامه مدون فرهنگی ندارد و زمان خود و پول بیت‌المال را صرف حمایت‌های سیاسی از گروهی می‌کند که هنوز در 88 مانده‌اند و پیام تاریخی 9 دی را درک نکرده‌اند.

رهبر معظم انقلاب نیز در این دیدار نسبت به نقش شهوترانی و بی‌تقوایی در از دست رفتن انقلاب‌های الهی فرمودند:

«قرآن در دو جا اشاره می‌کند و به انحطاط ملت‌هایی که اول ایمان آوردند، بعد در نسل بعد دچار انحطاط شدند. یک جا در سوره مریم است که می‌فرماید فخلف من بعدهم خلف اضاعوا الصلوه و اتبعوا الشهوات فسوف یلقون غیا؛ یعنی اولی‌ها مبارزه کردند و ایمان آوردند، منتها بعد… بازمانده‌های بدی روی کار آمدند که «اضاعوا الصلوه»؛  اولین کارشان این بود که نماز را ضایع کردند؛ و اتبعوا الشهوات؛ دنبال شهوات رفتند، دنبال شهوات شخصی رفتند.»

ایشان سپس به اردوهای مختلط پرداختند و تأکید کردند: « اینکه بنده درباره اختلاط‌های دانشجویی این همه تاکید کردم و چندین بار گفتم- که باز شنیدم متاسفانه وجود دارد، حالا هم یکی از برادرها اینجا گفتند، بنده هم گزارش‌هایی دارم و مسئولین دانشگاه‌ها باید جواب بدهند – به خاطر این است. دانشجو نیروی مورد امید یک کشور است، دانشجو است که می‌تواند در مقابل مشکلات بایستد؛  دانشجو، هم جوان است، هم عالم است؛ او است که فردای کشور را باید اداره بکند، او است که باید آگاه باشد تا سنگر ایستادگی را در مقابل زیاده‌خواهان و فرصت‌طلبان و دیگران تقویت بکند، این باید محکم باشد؛ اگر «و اتبعوا الشهوات» شد، نمی‌تواند. بنده آدم خشکه مقدسی نیستم که خیال کنند بنده از روی خشکه مقدسی یک حرفی می‌زنم؛ نخیر، مسئله این است: اختلاط دو جنس از نظر اسلام یک چیز مطلوبی نیست.

بله، در جلسات رسمی اشکالی ندارد. زن باشد، مرد باشد، بنشینند، بحث کنند؛ مجلس شورای اسلامی، مجلس مذاکره، مجلس مشورت اما در محیط‌هایی که این اختلاط‌ها حد و مرزی ندارد، اینها ضرر می‌زند. دلها را خراب می‌کند.»

اما با وجود سپری شدن 3 روز از ماجرا- که تکرار تذکرات قبلی است – وزیر و معاونان مربوطه در وزارت علوم سکوت کرده‌اند و توضیحی درباره بی‌مبالاتی نسبت به نوامیس مردم که به امانت به آنها سپرده می‌شود، ارائه نمی‌کنند. البته اردوهای مختلط یکی از چندین آلودگی در وزارت علوم است و برخی عناصر وابسته به فتنه‌گران نیز در برخی مراکز به کار گرفته می‌شوند. رهبرمعظم انقلاب اخیرا درباره به کارگیری این عناصر تذکر و اخطار دادند.

کاه از مدیران اشرافی نبود کاهدان که از خودشان بود!

همکار سابق نشریات اصلاح‌طلب با اشاره به تخلفات برخی مدیران در دریافت حقوق‌های نامشروع نجومی، خواستار اقتدای روحانی به سیره امیرمؤمنان(ع) شد.

داریوش سجادی با اشاره به سخنان  رئیس‌جمهور در جلسه مشترک دولت و مجلس درباره ماجرای اخیر فیش‌های حقوقی که گفته بود «بر اساس گزارش یکی از نهادهای نظارتی طبق آیین‌نامه‌های سال 90، یک مدیر می‌توانست حتی تا یک میلیارد تومان هم دریافتی داشته باشد، و در ظاهر هیچ مشکلی هم وجود نداشت، لذا امروز باید این آیین‌نامه‌ها اصلاح شود» نوشت: جناب آقای رئیس‌جمهور! به قول «جدایی‌ نادر از سیمین» گیریم پدرم به خاطر آلزایمر ندونه من پسرشم! اما من که می‌دونم اون پدرمه! به عبارت دیگر مسئولیت‌های فردی و اجتماعی انسان نسبت به حقوق و تکالیف محوله که نمی‌تواند تحت‌الشعاع دلبخواهی‌ها و خویش‌کامی‌ها و فرصت‌ها و مزایا و کوتاهی‌ها و لکنت‌ها و نارسائی‌های عرفی یا قانونی قرار بگیرد.

گیریم آئین‌نامه‌ سال 90 می‌توانست مسئولین محترم را تا 1000 میلیارد هم برخوردار از دریافتی کنند آیا در این میان یک مسئول هم نباید پیدا بشود تا معترض این حفره قانونی شده و از خود یا مقامات ارشدش بپرسد بر اساس کدام لیاقت یا کفایتی اینجانبان را چنین گشاده‌دستانه برخوردار از خوان نعمت می‌فرمائید!؟

این بدیهی‌ترین رفتار منطقی و عقلی و متوقع از همه کسانی است که در هر رده‌ای عهده‌دار مسئولیت‌های حکومتی‌اند. مسئولانی که مردم در تفویض مسئولیت‌ها به ایشان فرض را بر این قرار داده‌‌اند که پایوران‌شان ضمن برخورداری از اشرافیت اخلاقی، تربیت‌یافتگان بر سفره پاکدستی و چشم و دل سیری‌اند.

وی می‌افزاید: گیریم آئین‌نامه سال 90 مجوز بهره‌وری گشاده‌دستانه و بدون استحقاق مسئولین به حقوق‌های گزاف را تامین می‌‌کرد اما آیا نباید در این میان ولو یک نفر هم پیدا می‌شد تا بابت این دریافتی‌های نامعقول و نااستحقاقی استنکاف ورزیده و جویای چیستی و چرائی چنین پرداخت‌های دست و دل‌بازانه‌ای به خود می‌شد!؟

جناب رئیس‌جمهور! درست است که دندان اسب پیشکشی را نباید شمرد! اما تمتع از بیت‌المال اسب پیشکشی نیست و پرداخت‌ها متکی بر استحقاق‌ها و مسئولیت‌ها است. جناب رئیس‌جمهور! نقل قانون و حفره‌های قانون نیست. محل نزاع قبل از قانون‌های سوراخ‌دار، طمع و طماعی و زیاده‌خواهی مسئولین مربوطه است!

جناب رئیس‌جمهور! نقل این حرف‌ها نیست. باز هم بحث عقیل و مرتضی است. آهن تفتیده مولا کجاست!؟

مدیران متخلف در فیش‌های حقوقی مبادا از چنگ قانون بگریزند

نحوه برکناری مدیران متخلف در فیش‌های نجومی موجب لوث شدن ماجرا می‌شود.

وبسایت الف دراین‌باره نوشت: پس از اوج‌گیری ماجرای فیش‌های نجومی رئیس بانک مرکزی اعلام کرد، هر مسئولی که احتمال می‌دهد تخلف کرده استعفا دهد. پس از این صحبت جریان دیگری آغاز شد که همانا استعفای مسئولین بود. مسئولینی که نشان دادند اگر خط رسوایی‌ آنها را تهدید نمی‌کرد هرگز از این «لقمه‌های چرب» دست نمی‌کشیدند.

متاسفانه این کناره‌گیری‌ها به شکلی در حال روی دادن است که تنها موارد معدودی از عودت دادن دریافتی‌ها شنیده می‌شود و تا بازستاندن رقم‌های چندده و چندصدمیلیونی غیرقانونی فاصله بسیار داریم. گویی مسئولین متخلف می‌خواهند با استعفای خود، آبرو و مال به دست آمده را به صورت همزمان حفظ کنند.

الف می‌افزاید: مبادا شاهد آن باشیم که این متخلفان، خاوری‌ها شوند و از دست قانون بگریزند.

نکند وقتی اوضاع آرام شد، شاهد انتصاب این افراد به مسئولیت‌های بزرگتر باشیم. علاج فساد دولتی ابتدا تحقیق و تفحص و سپس ریشه‌کنی است. اگر در مقابل مدیرانی که با گستاخی تمام در مقابل دریافتی‌های غیرقانونی خود حق به جانب و متوقع هستند، مجازاتی صورت نگیرد، در میان دیگر مدیران قبح فساد ریخته شده و چپاول بیت‌المال به امری عادی تبدیل می‌گردد. آقایان یا مرتکب تخلف شده‌اند که باید برکنار و به دادگاه معرفی شوند.

اگر هم معتقدند هیچ خطایی نکرده‌اند پس چرا باید استعفا بدهند؟ از این رو استعفای مسئولین متخلف کافی نیست. آقای صفدر حسینی و دیگر مدیرانی که برای حفظ ظاهر ماجرا اقدام به استعفاهای دسته‌جمعی کرده‌اند باید همچنان پاسخگو باشند. اموال بیت‌المال به خزانه بازگردد و از بکارگیری این مدیران در مناصب حساس دیگر نیز اجتناب شود.

سهم نجومی مدیران اشرافی از هزینه‌های جاری دولت

هزینه‌های جاری دولت، 82/5 درصد اعتبارات کشور را می‌بلعد.

روزنامه آفتاب یزد در گزارشی نوشت: هزینه‌های جاری دولت آنقدر زیاد است که اگر دولت فکر عاجلی برای حل این مسئله نکند در آینده با مشکلات بسیار بزرگتری از آنچه اکنون با آن مواجه است، روبه‌رو خواهد شد. نکته جالب هم این است که بخش اعظم این هزینه‌ها را حقوق کارکنان دولت تشکیل می‌دهد.

در این ارتباط فرهاد دژپسند معاون اقتصادی و بودجه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی می‌گوید: «82 و نیم درصد اعتبارات کشور برای پرداخت هزینه‌های جاری صرف می‌شود. بخش زیادی از این اعتبارات برای پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان دستگاه‌های اجرایی است. به طور مثال اضافه شدن 190 هزار پرسنل به بدنه وزارت آموزش و پرورش سه هزار و 500 میلیارد تومان بار مالی داشته است با گسترش بیش از حد نیروها در این وزارتخانه‌ که اکنون به یک میلیون و 80 هزار نفر رسید بار مالی زیادی را ایجاد کرده است.»

در همین حال، ابراهیم نکو کارشناس اقتصادی در واکنش به سخنان معاون سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گفت: بدنه دولت به قدری بزرگ است که اگر بگوییم حدود 90 درصد کل بودجه دولت، هزینه‌های جاری است، اغراق نکرده‌ایم.اگر تدبیری برای این موضوع اندیشیده نشود روند افزایش هزینه‌های جاری ادامه خواهد یافت و در چنین شرایطی، هزینه‌هایی که می‌تواند صرف پروژه‌های عمرانی و آبادانی کشور شود در اعتبارات جاری بلعیده خواهد شد.

روزنامه اصلاح‌طلب با وجود اشاره به شندرغاز حقوق کارکنان دولت، هیچ اشاره‌ای به سهم حقوق و پاداش‌های نجومی چند ده یا چندصد میلیون تومانی برخی مدیران اشرافی در افزایش سرسام‌آور هزینه‌های جاری دولت نکرد؛ و این البته غیر از مشی ضد بهره‌وری مدیریت اشرافی و ویژه‌خوار است.

بر اساس یک حساب سرانگشتی، مدیران ویژه‌خوار سالانه چند هزار میلیارد تومان در سال حقوق و مزایای غیرضرور دریافت می‌کنند که این قبیل بودجه‌ها می‌تواند صرف عملیات عمرانی و رونق تولید و ایجاد اشتغال شود.

حدادعادل چقدر حقوق مي‌گيرد؟/ تایید مرگ رجوی توسط شاهزاده سعودی/ خسارت 60 ميليون يورویی آتش‌سوزی پتروشیمی بوعلی/ یک داعشی سر همسرش را برید!خراسان

دستور دولت درباره ارزیابی آثار زیست محیطی تاسیسات هسته ای

بر اساس ابلاغیه جدید هیئت دولت به تعدادی از اعضای کابینه، اعلام شده است که حسب پیشنهاد شهریورماه سال 1394 سازمان محیط زیست که طی روزهای اخیر به تصویب رسیده، مقرر شده ارزیابی آثار زیست محیطی تاسیسات هسته ای و فعالیت های پرتویی کشور، طبق قانون سازمان انرژی اتمی مصوب سال 1353 و قانون حفاظت در برابر اشعه مصوب سال 1368 بوده و توسط مراکز نظام ایمنی هسته ای کشور، با رعایت قوانین و مقررات ملی و بین المللی و تایید شورای انرژی اتمی صورت خواهد گرفت.

مجوز کابینه برای واگذاری شرکت های دولتی به تعاونی ها

بر اساس ابلاغیه یک مسئول ارشد اجرایی به وزارتخانه های اقتصاد و تعاون، تاکید شده است که دستگاه های مذکور با همکاری سازمان خصوصی سازی موظفند در راستای اجرای مفاد قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 مبنی بر اعمال مشوق  های حمایت برای بخش تعاون، شرایط و زمینه های واگذاری شرکت ها و بنگاه های دولتی به شرکت های تعاونی را بررسی و ظرف سه ماه، شیوه نامه و آیین نامه های مرتبط با آن را به مراجع قانونی ارائه کنند.

حدادعادل چقدر حقوق مي‌گيرد؟/ تایید مرگ رجوی توسط شاهزاده سعودی/ خسارت 60 ميليون يورویی آتش‌سوزی پتروشیمی بوعلی/ یک داعشی سر همسرش را برید!جمهوری اسلامی

شاهزاده سعودی مرگ مسعود رجوی را اعلام کرد

*ترکی فیصل از مرگ مسعود رجوی خبر داد! رئیس سابق دستگاه اطلاعات عربستان در سخنرانی خود در اجتماع سالانه حامیان گروهک منافقین در پاریس، چندین بار از لفظ «فقید» و «درگذشته» برای اشاره به رجوی استفاده کرد. پیش از این نیز شایعاتی مبنی بر فرار سرکرده منافقین از عراق به عربستان، پس از حمله آمریکا به این کشور، منتشر شده بود.

ضعف ایمنی در صنعت پتروشیمی ایران

*آتش در مجتمع پتروشیمی بوعلی سینای با تلاش شایسته تقدیر آتش نشانان فداکار مهار و خاموش شد ولی این حریق و مدت طولانی آن که هزینه‌های سنگینی در بر داشت نشان دادکه ضعف ایمنی در صنعت پتروشیمی ایران وبخصوص منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر مشکل بزرگی است.

فعالیت‌های صنایعی چون پتروشیمی به دلایل سر و کار داشتن مستمر با مواد آتش‌زا و قابل اشتعال و سمی از یک سو و کار در شرایط سخت و خطرآفرین از سوی دیگر باید همواره تحت یک الگوی کارآمد و استاندارد ایمنی و بهداشت کاری باشد.بررسی حوادث در صنعت پتروشیمی نشان می‌دهد این صنعت نتوانسته سطح ایمنی کار را به استانداردهای روز نزدیک کند وحادثه اخیرحاکی از وجود ضعف ایمنی وکمبود امکانات اطفاء حریق در صنعت پتروشیمی ماهشهر است که از گذشته وجود داشته است. واحد پتروشیمی بوعلی همان واحدی است که در دولت گذشته بنزین غیر استاندارد تولید می‌کرد.

واکنش امام جمعه اردبیل به مصوبه حذف گمرک اصلاندوز

* نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل در خطبه‌های نماز جمعه این هفته حذف گمرک اصلاندوز به خاطر راه‌اندازی گمرک قلی بیگلو در پنج کیلومتری این شهر در منطقه آذربایجان شرقی را خطای بزرگ و موجب ناراضی شدن اهالی استان از دولت دانست. وی از مدیریت ارشد استان و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی خواست با تمام توان موضوع را پیگیری و مانع ابطال گمرک اصلاندوز گردند و از مردم نیز خواست با اعتراضات کتبی نارضایتی خود را اعلام نمایند.

یک داعشی سر همسرش را برید!

* یکی از اعضای داعش پس از آنکه همسرش حاضر نشد عملیات انتحاری انجام دهد، سر وی را برید. به گزارش «پانوراما»، «بسام رعد» از اهالی «عاصون» از توابع «ضنیه» (واقع در لبنان) با «زینب محمود طالب» 30 ساله (که وی نیز لبنانی است) در استرالیا ازدواج کردند و صاحب سه فرزند شدند. وی از همسرش خواست برای انجام عملیات انتحاری با وی به سوریه بیاید اما هنگامی که زینب مخالفت نشان داد وی را کشت و بدنش را تکه‌تکه کرد؛ بسام همچنین فرزندانش را شدیدا مورد ضرب و شتم قرار داد.

فرمانده سوری: اسرائیل الگو و تنها دوست کردها است

* یکی از فرماندهان کردهای سوریه با تاکید بر این که تمامی گروه‌های اپوزیسیون سوریه تروریست هستند، رژیم صهیونیستی را الگوی کردها و تنها دوست آنها در منطقه دانست. به گزارش شفقنا به نقل از پایگاه خبری تحلیلی «عربی 21»، پایگاه اینترنتی مجله «اسرائیل دفنس» رژیم صهیونیستی شامگاه جمعه مدعی شد یک فرمانده کرد سوری که خواست نامش فاش نشود گفت: کردهای سوریه این رژیم را تنها دوست خود در منطقه می‌دانند و روی پشتیبانی و حمایت آن نیز حساب باز کرده‌اند.

این فرمانده کرد سوری در مصاحبه با اسرائیل دفنس اعلام کرد مناطق خودمختار کردها در شمال سوریه که آن را «روژآوا» (غرب) می‌نامند، رژیم صهیونیستی را یکی از مهم‌ترین حامیان ایده «راه حل فدرالیسم» در سوریه می‌دانند که از نظر کردها بهترین راه حل برای بحران این کشور به شمار می‌آید. وی با انتقاد شدید از وهابیت، ایدئولوژی آن را خطرناک‌ترین پایگاه برای تروریسم سنی برشمرد و تصریح کرد: وهابیت، اهل تسنن را به ستون اصلی تروریسم در جهان تبدیل کرده است.

فرمانده مذکور که در سخنان خود برای توصیف واقعیت آن چه در سوریه در جریان است، بارها از بیانیه‌های وزارتخانه‌های دفاع و امور خارجه روسیه استفاده کرد، قاطعیت این کشور در رویارویی با ترکیه و اپوزیسیون سوریه را نیز مورد ستایش قرار داد. وی ترکیه را حامی تروریست‌ها معرفی کرد و با تاکید بر این که کردهای سوریه روابط بسیار مستحکمی با روسیه دارند، به بازگشایی دفتر نمایندگی آنها در مسکو اشاره کرده و از همکاری امنیتی، اطلاعاتی و عملیاتی گسترده دو طرف خبر داد.

حدادعادل چقدر حقوق مي‌گيرد؟/ تایید مرگ رجوی توسط شاهزاده سعودی/ خسارت 60 ميليون يورویی آتش‌سوزی پتروشیمی بوعلی/ یک داعشی سر همسرش را برید!آرمان

خسارت ۶۰ ميليون يورويي

شنیده شد که مدير بيمه‌هاي آتش سوزي بيمه ايران گفت: كارشناسان اين مجموعه خسارت وارده به پتروشيمي بوعلي سيناي ماهشهر را حدود ۶۰ ميليون يورو تخمين زده‌اند كه در اسرع وقت و پس از تكميل بررسي‌ها، اين خسارت پرداخت مي‌شود.

انتصاب يك «معاون» در وزارت كشور

شنیده شد که عبدالرضا رحماني فضلي وزير كشور در حكمي، «بابك دين‌پرست» را به سمت معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منطقه‌اي وزارت كشور منصوب كرد.

مهديه الهي قمشه‌اي درگذشت

شنیده شد که مهديه الهي قمشه‌اي بعدازظهر شنبه درگذشت. افشين علاء شاعر و پژوهشگر اين خبر را تاييد كرد. وي گفت: روح آسماني «مهديه الهي قمشه‌اي» از كالبد تن رها شد و به يار و معشوق ديرينش حكيم محي‌الدين الهي قمشه‌اي پيوست. به گفته او، مهديه الهي قمشه‌اي – شاعر، محقق و مولوي‌پژوه و خواهر حسين الهي قمشه‌اي – مدت‌ها از مشكلات تنفسي و ريوي رنج مي‌برد.

حدادعادل چقدر حقوق مي‌گيرد؟

شنیده شد که غلامعلي حدادعادل گفت: از روزي كه انقلاب پيروز شد، تاكنون در سمت‌هاي مختلفي خدمت كرده‌ام ولي وقتم را صرف كسب درآمد نكردم و هدف اصلي من خدمت به مردم بوده و هست.

فارس نوشت؛ وي با اشاره به دريافت حقوق نامتعارف توسط برخي مديران خاطرنشان كرد: از روزي كه انقلاب پيروز شد، تاكنون در سمت‌هاي مختلفي خدمت كرده‌ام ولي وقتم را صرف كسب درآمد نكردم و هدف اصلي من خدمت به مردم بوده و هست.

حدادعادل در پاسخ برخي افراد كه سعي دارند وجهه اش را به بهانه داشتن سمت‌هاي مختلف در جامعه خراب كنند، تصريح كرد: تمامي سمت‌هاي من در يك رديف قرار دارد و تنها منابع درآمدي من به عنوان استاد هيات‌ علمي در دانشگاه تهران با پايه بالا مبلغ ۸ ميليون و ۱۰۰ هزار تومان و در فرهنگستان ادب هم ميزان ۳ ميليون تومان است.

درخواست نماينده قم براي استيضاح وزير!

شنیده شد که حقوق‌ها و دريافتي‌هاي بالا با استفاده از منفذهاي قانوني نشانگر عدم نظارت در سطوح بالا يا رودربايستي‌ها و نفوذهاي جرياني، حزبي و باندي است.

آنا نوشت؛ احمد اميرآبادي فراهاني نماينده قم در مجلس در كانال تلگرامي خود مطلبي با عنوان «آيا وزراي اقتصاد و تعاون و رفاه و تامين اجتماعي را مجلس استيضاح خواهد كرد؟» منتشر كرد كه متن كامل آن به شرح زير است: آيا وزراي اقتصاد و كار را مجلس استيضاح خواهد كرد؟ موضوع فيش‌هاي نجومي مساله مهم امروز جامعه ماست و گفته مي‌شود به ۳ هزار فيش دست يافتند كه به تدريج منتشر مي‌کنند.

شهردار اسبق تهران و مشهد درگذشت

شنیده شد که مهندس «جواد شهرستاني» يكي از سكانداران شهر مشهد، بامداد شنبه در سن ۹۲ سالگي دارفاني را وداع گفت. شهرستاني در سال‌هاي ۱۳۴۲ تا ۱۳۴۴ به عنوان شهردار مشهد، در سال ۱۳۴۷ در سمت شهردار تهران و پس از آن به مدت چهار سال تصدي استانداري كرمانشاه را بر عهده داشت. اجراي پروژه‌هاي مختلف شهري، زيربنايي و توسعه‌اي در شهر مشهد و ديگر مناطق خراسان رضوي و كشور از كارنامه‌هاي جواد شهرستاني در طول ۹ دهه از زندگي وي بوده است. سيد جواد شهرستاني متولد ۱۳۰۳، دانش‌آموخته دانشكده فني دانشگاه تهران بود.

تفاوت فاحش حجاب بازيگران

شنیده شد که مشاور سابق امور بانوان صدا و سيما درباره اجراي قانون عفاف و حجاب و رعايت موازين اسلامي حجاب در توليدات رسانه ملي گفت: به نظر بنده همين الان هم فاصله زيادي بين توليدات تلويزيوني و سينمايي وجود دارد و وضعيت حجابي كه در رسانه مي‌بينيم بسيار متفاوت از آن چيزي است كه در جامعه وجود دارد.

اين تفاوت‌‌ها مشهود است، شايد برخي معتقد باشند كه توليدات رسانه‌‌اي بايد واقعيتي از جامعه باشد اما به عنوان مثال بازيگراني كه در توليدات تلويزيوني حجاب دارند آيا در جامعه حقيقي نيز اينگونه هستند؟

دستگيري عامل اختلاس ۳۲ ميلياردي

شنیده شد که فرمانده انتظامي استان سيستان و بلوچستان از دستگيري كارمند بانكي كه پس از اختلاس ۳۲ ميلياردي قصد فرار از كشور را داشت، خبر داد. سردار حسين رحيمي با بيان اينكه متهم پس از اطلاع از ورود پليس به اين پرونده از زاهدان متواري شده بود، خاطرنشان كرد: كارآگاهان پليس آگاهي با اشراف اطلاعاتي و پيگيري‌هاي به عمل آمده موفق شدند مخفيگاه متهم را در مشهد شناسايي كنند. كارآگاهان در عملياتي مشترك با پليس خراسان رضوي موفق شدند متهم را به همراه مقادير زيادي دلار حين فرار به خارج از كشور، در مشهد دستگير كنند.

فطريه و كفاره تهراني‌ها ميلياردي شد

شنیده شد که مديركل كميته امداد امام استان تهران از جمع‌آوري يك ميليارد و ۹۶۱ ميليون تومان فطريه و كفاره در استان تهران خبر داد. ميزان نوشت؛ محسن وليئي گفت: صندوق‌هاي كميته امداد در اماكن مختلف مستقر شده و بعد از نماز عيد فطر اقدام به جمع‌آوري فطريه و كفاره شهروندان كردند. وي افزود: طبق آمار اوليه، مشخص شد كه يك ميليارد و ۹۶۱ ميليون تومان فطريه و كفاره جمع‌آوري شده است.

مديركل كميته امداد استان تهران با اشاره به جمع‌آوري همزمان فطريه و كفاره شهروندان اظهاركرد: از مجموعه يك ميليارد و ۹۶۱ ميليون تومان جمع‌آوري شده، يك ميليارد و ۴۷۰ ميليون تومان فطريه و مابقي كفاره پرداختي شهروندان بوده است. ولیئي با ارائه آماري از ميزان فطريه جمع‌آوري شده ويژه سادات خاطرنشان كرد: ۱۶۱ ميليون تومان از مجموع فطريه‌هاي جمع‌آوري شده متعلق به سادات تهراني بوده است.

دزدیدن مجسمه۳۵۰ كيلويي از وزارت ارشاد!

شنیده شد که پس از سرقت ۲۷ اثر قيمتي متعلق به هنرمندان معاصر در سال گذشته مجسمه برنزي ۳۵۰ كيلوگرمي بهداد لاهوتي هم كه موزه هنرهاي معاصر در اكسپوي مجسمه سال ۹۰ خريده بود امسال به سرقت رفته است.

مجسمه برنزي بهداد لاهوتي كه حدود ۳۵۰ كيلوگرم وزن داشت به تازگي از معاونت هنري ارشاد به سرقت رفته است. اين مجسمه در محوطه ساختمان معاونت هنري واقع در خيابان شهريار قرار داشت.

حدادعادل چقدر حقوق مي‌گيرد؟/ تایید مرگ رجوی توسط شاهزاده سعودی/ خسارت 60 ميليون يورویی آتش‌سوزی پتروشیمی بوعلی/ یک داعشی سر همسرش را برید!ایران

آلن ایر: دولت «اوباما» با هر مصوبه‌ خلاف «برجام» مخالفت می‌کند

سخنگوی فارسی زبان وزارت امور خارجه امریکا با اشاره  به مصوبه اخیر مجلس نمایندگان امریکا علیه کشورمان تأکید کرد که دولت اوباما به هر مصوبه‌ مغایر برجام واکنش نشان خواهد داد.

آلن ایر در گفت‌وگو با خبرگزاری ترند گفت: «ما از این مصوبه کنگره مطلع هستیم و همان‌طور که قبلاً هم گفته‌ایم، دولت اوباما با هر مصوبه‌ای که در اجرای برجام اخلال ایجاد کند، مخالفت خواهد کرد.» مجلس نمایندگان امریکا هفته گذشته در اقدامی خصمانه علیه کشورمان یک لایحه جدید به تصویب رساند که براساس آن، فروش هواپیماهای مسافربری بوئینگ به ایران هم منع می‌شود.

ادعای ضد ایرانی اسرائیل

پایگاه دبکافایل وابسته به تشکیلات امنیتی نظامی رژیم صهیونیستی مدعی شد که اسرائیل به طور مستقیم مواضع ایران را در سوریه هدف قرار داده است. به گزارش ایرنا، این پایگاه خبری صهیونیستی نوشت: حزب‌الله در 5 جولای (15 تیر) اعلام کرد که بالگردهای اسرائیل به مواضع ارتش سوریه در نزدیکی شهر قنیطره جولان حمله کرده‌اند اما در واقع یکی از دو حمله راکتی ارتش به ساختمان وزارت دارایی سوریه بوده که ستاد محلی سپاه پاسداران ایران و حزب‌الله لبنان را در خود جای داده است.

مرخصی عیدانه  4 روزنامه‌نگار بازداشتی

4 روزنامه‌نگار که به اتهام مسائل امنیتی در دادگاه انقلاب به حبس محکوم شده‌اند، پس از 8 ماه  به مناسبت عید فطر به مرخصی رفتند. به گزارش «ایران»، شعبه 28 دادگاه انقلاب  تهران به ریاست قاضی مقیسه 4 روزنامه‌نگار (‌آفرین چیت‌ساز، احسان مازندرانی، داوود اسدی، احسان صفرزایی)  را به اتهام اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت و ارتباط با دولت‌های بیگانه به تحمل 5 تا 10 سال حبس تعزیری محکوم کرد که البته این حکم با اعتراض متهمان روبه‌رو شده است.

محمود علیزاده طباطبایی، وکیل سه نفر از متهمان یادشده،   درباره مرخصی موکلان خود به  «ایران» گفت: خانم آفرین چیت‌ساز، احسان مازندرانی، داوود اسدی و احسان صفرزایی به مناسبت عید فطر با سپردن وثیقه مناسب برای سه روز به مرخصی آمده‌اند و دیروز- شنبه-  آخرین روز مرخصی آنها بود. وی افزود: برای تمدید مرخصی موکلانم  نزد قاضی مقیسه به دادگاه انقلاب  رفتم و با ایشان دراین باره صحبت کردم، اما قاضی پرونده گفت باید در این زمینه، پس از بررسی وضعیت آنها، با دادستان تهران گفت‌وگو شود.

شکایت علیه ایران به اتهام «دامپینگ» فولاد

خبرگزاری رویترز گزارش داد کشورهای اروپایی از ایران و 4 کشور روسیه، برزیل، صربستان و اوکراین به اتهام دامپینگ (فروش زیر قیمت تولید) آهن و فولاد در بازارهای جهانی شکایت کرده‌اند. بر اساس این گزارش، به دنبال شکایت تعدادی از رقبای کشورهای اروپایی، هیأت اروپایی بررسی می‌کند که آیا روسیه، برزیل، ایران، صربستان و اوکراین آهن و فولاد و آلیاژهای آن را ارزان روانه بازار می‌کند یا نه؟