دوشنبه , ۱۰ مهر ۱۴۰۲
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » خشم نیروهای حزب اللهی از جایگزینی جابری انصاری به جای عبداللهیان

خشم نیروهای حزب اللهی از جایگزینی جابری انصاری به جای عبداللهیان

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، ایرنا، رئیس جمهوری اسلامی ایران ، حسن روحانی سه‌شنبه شب اول تیرماه در جمع اساتید دانشگاه در سخنانش بدون نام بردن از شخص یا جریان خاصی گفت: «اگر می‌خواهیم شعار بدهیم لطفا از جیب مردم شعار ندهیم و از جیب خودمان شعار بدهیم.»

در هفته های اخیر آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران در دیداری با اساتید دانشگاه‌ها تاکید کرده بود که فضای دانشگاه‌ها باید انقلابی باشد و کسانی که در پی چالش با نظام هستند نباید وارد دانشگاه شوند

 حسن روحانی این اظهارات را در واکنش به اظهارات آیت الله خامنه‌ای بیان داشته.

وی در جمع اساتید دانشگاهی یادآور میشود : «می گویند اگر اساتید ما با اساتید دیگر کشورها و اگر فناوری ما با فناوری خارج از کشور در ارتباط باشد، ممکن است خطراتی کشور را تهدید کند و باید این رابطه را قطع کرد. این در حالی است که نمی توان درهای کشور را بست و انتظار پیشرفت علمی و اقتصادی داشت

*** احمدرضا پوردستان، فرمانده نیروی زمینی ارتش ایران به دنبال کشته شدن شماری از سربازان وظیفه در دو حادثه تصادف و سقوط اتوبوس به دره، پیام تسلیت داده است.

 واکنش فرمانده نیروی زمینی ارتش به کشته شدن شماری از سربازان وظیفه در شرایطی در خبرگزاری کار ایران (ایلنا) منتشر شده که اخبار این حوادث، بدون اشاره به سرباز بودن کشته‌شدگان از سیمای جمهوری اسلامی از جمله شبکه خبر پخش شده است.

 بر اساس خبری که به نقل از محمد‌حسین حمیدی، فرمانده پلیس راه ایران، در خبرگزاری میزان منتشر شده، ۱۳ نفر در صحنه حادثه و شش نفر دیگر هم هنگام انتقال به بیمارستان جان خود را از دست داده‌اند.

 خدمت سربازی در ایران برای مردان اجباری‌ست و مدت آن تا دو سال است.

*** فرماندهان نیروهای ائتلاف به رهبری ناتو در افغانستان می‌گویند که نیرو گرفتن جمهوری اسلامی ایران از میان مردان افغان برای جنگ های منطقه بویژه در سوریه، در کاهش سربازگیری ارتش افغانستان مؤثر است.

 به گزارش یک خبرگزاری نظامی آمریکایی ، در حال حاضر غرب افغانستان از باثبات‌ترین مناطق این کشور به شمار می‌رود، اما در صورت گسترش حملات طالبان در مناطق جنوبی، نیروهای امنیتی با مشکل مواجه خواهند شد.

فرماندهان ناتو در افغانستان ، نقش جمهوری اسلامی ایران در مورد کمبود نیروی نظامی در افغانستان را بی تأثیر ندانسته و دلیل عمده پیوستن مردان افغان به جنگ داخلی سوریه را پرداخت پول بهتر به سربازان از سوی جمهوری اسلامی دانسته اند. از سوی دیگر سربازان افغان برای مبارزه ، مجبور نیستند با خویشاوندان‌شان بجنگند.

*** ۲۷۰ تن از نمایندگان پارلمان اروپا روز سه‌شنبه ۲۵ خرداد با انتشار بیانیه‌ای، از کشورهای عضو این اتحادیه خواستند تا روابط خود با جمهوری اسلامی را مشروط به پیشرفت و بهبود وضعیت حقوق بشر در ایران کنند.

 این نمایندگان اروپایی با اشاره به آمار بالای اعدام‌ها در ایران و همچنین «اقدامات سرکوبگرانه علیه زنان و اقلیت‌های مذهبی»، افزوده‌اند که وضعیت حقوق بشر در ایران بدتر از گذشته شده است.

 در این بیانیه از انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی نیز انتقاد شده و آمده است که به دستور رهبر ایران، هزاران کاندیدا توسط شورای نگهبان فیلتر شده و از شرکت در انتخابات محروم مانده‌اند.
این نمایندگان پارلمان اروپا همچنین به حمایت ایران از حکومت بشار اسد در سوریه اشاره کرده و آن را موجب نگرانی جدی خود دانسته‌اند.

 *** حکمتعلی مظفری، رئیس کل دادگستری آذربایجان‌ شرقی، روز پنج‌شنبه، سوم تیرماه، از دستگیری شش نفر با عنوان «اعضا یک گروهک تجزیه‌طلب» به اتهام جاسوسی خبر داد.

به گفته رئیس کل دادگستری آذربایجان شرقی، این شش نفر که بگفته وی عضو «گروهک تجزیه‌طلب گامو» بوده‌اند اسناد طبقه‌بندی شده نظامی و اقتصادی کشور را جمع‌آوری کرده و در اختیار «دشمنان نظام» قرار می‌دادند.

آقای مظفری درباره افراد بازداشت‌شده و فعالیت‌های این گروه توضیحات بیشتری ارایه نکرده است.

از سوی دیگر ، فرهاد افشارنیا، رئیس دادگستری استان خوزستان گفته طی روزهای اخیر، “چند تیم عملیاتی خرابکارانه” در این استان شناسایی و دستگیر شده‌اند و افزوده است که “هیچ تهدید خارجی و داخلی نیست که از دید ماموران انتظامی و امنیتی استان پوشیده بماند.”

 خبرگزاری ایسنا در خبری در روز پنجشنبه، ٣ تیر (٢٣ ژوئن)، به نقل از آقای افشارنیا گزارش کرده است: “در مدت اخیر طی دو سه فقره عملیات، چند تیم خرابکاری که قصد داشتند از استان خوزستان وارد نقاط مرکزی کشور شوند و عملیات خرابکارنه صورت دهند، دستگیر و برخی از اعضای این تیم‌ها به هلاکت رسیدند.”
رئیس دادگستری خوزستان در مورد تعداد تیم‌های شناسایی شده، شمار اعضای آنها و اهداف و زمان و چگونگی بازداشتشان توضیحی نداده است.
 

*** در خبری دیگر در زمینه بازداشت افراد به اتهام اقدامات خرابکارانه، خبرگزاری صدا و سیما هم در روز پنجشنبه اظهارات سرتیپ محمد پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران را منتشر کرد که در سخنانی در زاهدان، مرکز استان سیستان و بلوچستان، گفته است “دو نفر از عوامل تیم تروریستی که در هفته های اخیر در خاش به دست ماموران انتظامی استان منهدم شدند، دستگیر شدند.”

 به گفته آقای پاکپور، یکی از این دو نفر به علت جراحات وارده درگذشته و دیگری در اختیار قرارگاه قدس در جنوب شرقی ایران است.

گزارش دستگیری افرادی در سیستان و بلوچستان، خوزستان و شهر تبریز در حالی منتشر می‌شود که اخیرا، مقامات اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی از دستگیری افرادی به ظن تلاش برای بمبگذاری در مناطق مختلف این کشور و شناسایی و خنثی کردن برنامه آنان سخن گفته‌اند.

*** سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیانیه‌ای با محکومیت شدید اقدام آل خلیفه در بحرین در سلب تابعیت آیت الله شیخ عیسی قاسم، این اقدام را موجب شعله‌ورتر شدن مشعل انقلاب اسلامی بحرین و شتاب در فروپاشی نظام  این کشور دانست.

 رضا سراج تحلیلگر مسایل سیاسی در کانال تلگرامی خود با اشاره به دلایل صدور این بیانیه توسط فرمانده سپاه قدس قاسم سلیمانی  نوشت: به نظر می رسد پالس ظریف در نروژ پیرامون سوریه و متعاقب آن تغییر معاون عربی-افریقایی وزارت خارجه ایران، در ادراک و دستگاه محاسباتی ایالات متحده و آل سعود، نرمش و انفعال ایران در برابر سیاست های آمریکا و بازیگران منطقه ای (سعودی) معنا شده است.

مطلبی که روزنامه الشرق الاوسط آنرا تأیید می کند.

*** لازم بیادآوری است ، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، روز دوشنبه در پی سلب تابعیت رهبر شیعیان بحرین هشدار داد که در صورت هرگونه تعدی به شیخ عیسی قاسم با مقاومت مسلحانه بی‌سابقه‌ای روبرو می‌شود که اسقاط رژیم بحرین گوشه‌ای از تبعات آن خواهد بود.

  نیروهای وابسته به جناحهای تندرو درون حاکمیت ، علت تغییرات گسترده در وزارت خارجه را مرتبط با دیدار محمدجواد ظریف با مقامات آمریکایی در سفر به نروژ و آلمان دانسته اند.
ایشان با اظهار گله مندی از جایگزینی جابری انصاری به جای عبداللهیان این اقدام را نرمش در برابر مذاکرات با مقامات آمریکایی دانسته و آنرا در راستای سیاست دیپلماسی با عنوان برجام 2 تعریف کرده اند.

مخالفان جابحایی امیر عبداللهیان در وزارت خارجه ، وی را  ” مصداق کامل یک دیپلمات انقلابی” برشمرده و گفته اند جمهوری اسلامی ایران بیش از پیش به چنین دیپلمات هایی نیاز دارد.

جابجایی امیرعبداللهیان در نظر نیروهای تندرو درون حاکمیت «تضعیف مقاومت» و برنامه ای برای گشودن راه برای «برجام 2» ارزیابی شده است.

*** اما …. به نظر میرسد ، نقش کلیدی حسین امیرعبداللهیان در تداوم  قفل ماندن بحران سوریه از اصلیترین دلایل برکنار شدن او از سمتش بود. از زمان شروع بحران سوریه، عبداللهیان نقش کلیدی در اجرای دیپلماسی ایران در سوریه داشت و در مواردی در گفتگوهای حل بحران سوریه به جای وزیر خارجه شرکت می‌کرد.

اکنون حسین جابری انصاری ، جایگزین عبداللهیان در معاونت عربی و افریقائی وزارت خارجه شده است، وی نخستین کار خود از میان موضوعات پر تنش در روابط جمهوری اسلامی با جهان عرب را از لبنان آغاز خواهد کرد.

اگرچه تغییر حسین امیرعبداللهیان در وزارت خارجه خشم جناح تندرو را برانگیخته و آنها در همراهی با بیانیه قاسم سلیمانی علیه دولت بحرین انواع حملات تبلیغاتی را سازمان دادند و بیانیه‌های شدیدتری صادر کردند، اما به نظر می‌رسد جناح معتدل تلاش می‌کند زمینه قبول شرایط موجود را مهیا کند و با تغییرات همراه شود.