سه شنبه , ۱۳ آذر ۱۴۰۳
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » جواد قديري نفوذي در سپاه بود. برادر وي عضو شوراي استفتاي امام خميني بود و درمناصب حساس حضور يافت

جواد قديري نفوذي در سپاه بود. برادر وي عضو شوراي استفتاي امام خميني بود و درمناصب حساس حضور يافت

نفوذ و تداوم آن

به گزارش فرقه نیوز و به نقل از رسالت ؛به گزارش خبرنگار سياسي باشگاه خبرنگاران تسنيم «پويا»، عصر يک‌شنبه (30خرداد) ميزگردي با موضوع «30 خرداد و سالروز اقدامات مسلحانه گروهک منافقين» به‌همت انجمن انديشه و قلم برگزار گرديد.

نکته قابل توجه اين مراسم حضور خسرو تهراني مؤسس اداره اطلاعات نخست وزيري و مشاور امنيتي رئيس دولت اصلاحات در اين مراسم بود که پس از سالها در مقابل رسانه‌ها ظاهر مي‌شد. ديگر سخنرانان اين مراسم اکبر طاهري از مسئولان سابق امنيتي و پژوهشگر و حجت درخشنده پژوهشگر اطلاعاتي و امنيتي بود.

اين مراسم با تبليغات کمي همراه بود اما با استقبال خوبي مواجه شده بود و صندلي‌هاي سالن پر شده بود و برخي ايستاده بودند.

يکي ديگر از حواشي اين مراسم حضور رضا گلپور نويسنده کتاب «شنود اشباح» بود. وي در هنگام پرسش و پاسخ، سخنانش را با ياد شهيد اسدالله لاجوردي شروع کرد و هنگامي که در حال قرائت بخشي از وصيت‌نامه آن شهيد بود از طرف مجري برنامه به وي تذکر داده شد که سؤالش را بپرسد.

نويسنده شنود اشباح درباره ارتباط اکبر طاهري و خسرو تهراني (از سخنرانان مراسم) با جواد قديري از اعضاي گروهک منافقين و شخصي به‌نام اکبر حجازي‌فر پرسيد. اکبر طاهري در پاسخ به وي گفت: جواد قديري نفوذي در سپاه بود. برادر وي عضو شوراي استفتاي امام خميني بود و به‌واسطه برادرش در جايگاه‌هاي حساس حضور يافت. اين فرد در ترورها نقشي نداشت و چون به وي مشکوک شده بودند چند روز قبل از 30 خرداد 60 مخفي شد و سپس به خارج کشور گريخت.

طاهري درباره شخصي به‌نام اکبر حجازي‌فر که در اسناد‌ آن زمان از وي سخن آمده اظهار بي‌اطلاعي کرد.

اکبر طاهري در پاسخ به پرسشي درباره اينکه چرا چهره رجوي از سال 83 تاکنون پخش نمي‌شود، اظهار کرد: اين مسئله بسيار مبهم و بااهميت است. صداي وي را پخش مي‌کنند اما تصوير او نيست. يک احتمال اين است که در چند بمباران شهر اشرف براي وي مشکلي پيش آمده باشد اما احتمال قوي‌تر به‌نظر مي‌رسد براي مسائل امنيتي و حفاظتي اين کار را مي‌کنند.

در ادامه برنامه يکي از حاضران گفت: شرط اول چنين برنامه‌هايي اين است که سخنرانان مراسم به حضار معرفي شوند، به‌جز آقاي خسرو تهراني که علاقه‌مندان به تاريخ سياسي وي را مي‌شناسند، نمي‌دانيم چه‌کساني براي ما در حال تحليل تاريخ 30 تير هستند. در پاسخ به اين پرسش، صباغ‌پور همه اشخاص را پژوهشگر معرفي کرد!

يکي از حاضران از خسرو تهراني درباره «خط نفوذ» پرسيد و اينکه آيا خط نفوذ کور شده يا همچنان ادامه دارد، هنگامي که طاهري دوباره خواست به‌جاي تهراني به اين سؤال جواب دهد، پرسش‌گر اعتراض کرد و گفت: تهراني دوباره در سکوت تاريخي فرو رفت!

تهراني درباره توضيح «خط نفوذ» اظهار کرد: خط نفوذ سازمان چيز معناداري نيست چراکه سازماني وجود ندارد و تبديل به فرقه شده است. تاريخ مصرف سازمان سر رسيده و اين فرقه به پايان رسيده است اما ممکن است نفوذ در شکل و صورت ديگر اتفاق بيفتد.

خسرو تهراني در اواسط صحبت‌هايش درباره فيلم سيانور ساخته بهروز شعيبي گفت: اين فيلم تخصصي است و به‌نظرم کسي شخصيت‌هاي آن زمان مانند شريف واقفي را نمي‌شناسد و گيشه‌پسند نيست اما فيلم خوبي است و کارگردان زحمت زيادي براي ساخت آن کشيده است.

خسرو تهراني در پاسخ به پرسش شخصي که مدعي شد واقعه 30 خرداد معلول عملکرد جناح سنتي و راست حزب جمهوري اسلامي است و جناح چپ آن زمان و اصلاح‌طلبان امروز بهتر با مجاهدين خلق کنار مي‌آمدند، متذکر شد: اختلافات مجاهدين با روحانيت از زندان شروع شد اما عملکرد مجاهدين بسيار بد بود. رجوي از همان درون زندان، درگيري، خشونت و بايکوت منتقدان و مخالفان خود را شروع کرد. وي هيچ‌گاه نخواست اعضاي سازمان ماجراي تغيير ايدئولوژي را بفهمند و اگر کمي بازتر فکر مي‌کرد شايد مي‌توانست بيرون زندان شرايط بهتري داشته باشد.

در پايان برنامه خسرو تهراني در جمع عده‌اي از حاضران گفت: تعجب مي‌کنم که اين بحث‌ها براي شما جذاب است چراکه ديگر کسي سازمان و اعضاي آن را نمي‌شناسد!

مشاور امنيتي رئيس دولت اصلاحات همچنين درباره خبر دستگيري برخي از اعضاي ارشد گروهک منافقين گفت: من  خبري از اتفاقات اخير سازمان ندارم. من از دستگيري کلاهي و کشميري خوشحال مي‌شوم.