شنبه , ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » آیت الله یثربی مسئول حوزه علمیه کاشان:امروز در جامعه ما دروغگویی، بدزبانی، وخشونت بوفور دیده میشود.

آیت الله یثربی مسئول حوزه علمیه کاشان:امروز در جامعه ما دروغگویی، بدزبانی، وخشونت بوفور دیده میشود.

مسئول حوزه علمیه کاشان آیت الله یثربی،  در پاسخ به این سوال که بزرگترین مشکل فرهنگی کشور را چه می دانید گفت: مشکل فرهنگی امروز در جامعه پرداخته شدن به شعارها و دور شدن از واقعیتهای اجتماعی است. امیر المومنین علیه السلام می گویند «الله الله فی القرآن»؛ مراقب باشید که به قرآن عمل کنید و دیگران در عمل به قرآن از شما پیشی نگیرید. امروز شما در جوامع دیگر می بینید که دروغگویی نیست و از طرفی حوصله و حلم و مدارا با دیگران  به وفور یافت می شود؛اما امروز در جامعه ما دروغگوئی و بدزبانی و خشونت به وفور دیده می شود. مشکل ما دور شدن از اخلاق فطری انسانی است.

آیت الله یثربی در نشست خبری با خبرنگاران، هزینه کردن بودجه های فرهنگی کشور توسط «بخشی از روحانیت» را در راستای رسالتی متفاوت از رسالت اصلی این نهاد دینی دانست و گفت: اینها که بودجه های فرهنگی را می گیرند، یک بخشی از روحانیتند که رسالت خاصی برای خود قائلند؛ رسالتی که ما به آن قائل نیستیم.

به گزارش «سینماسینما» به نقل از «شفقنا»، مسئول حوزه علمیه آیت الله یثربی کاشان، هر سال با برپایی ضیافت افطار برای خبرنگاران این شهر به سوالهای آنان پاسخ می دهد. وی در نشست شب یازدهم ماه مبارک رمضان، گفت: رشد فساد مطلب درستی است و جای گریه  هم دارد. ما از این شرایط اجتماعی متاسفیم. ولی متاسفانه مردم وقتی در تامین مخارج زندگی شان دچار مضیقه می شوند، برخی از ضوابط را کنار می گذارند. فقر بسیاری را از عمل به فرائض باز داشته است.
استاد سطح خارج حوزه علمیه قم «آشتی دادن بندگان خدا با خدا» را مهمترین وظیفه  روحانیت دانست و تاکید کرد: اگر ما رسالتی غیر از این برای خود قائل باشیم خروج از وظیفه روحانیت است.

استاد سطوح خارج حوزه علمیه در پاسخ به این سوال که وظیفه روحانیت در قبال مشکلات فرهنگی جامعه چیست، توضیح داد: حوزه علمیه وظیفه دارد که معارف ناب دین را برای مردم بازگو کند. ما بازگو کننده ایم؛ اما خودمان هم عمل می کنیم؟ حق مردم است که به ما اشکال کنند که اگر می گویید دروغ حرام است و تهمت حرام است خودتان چرا این کار را می کنید؟
وی عامل بودن دعوت کنندگان به دین را یکی از راهکارهای بهبودبخشیدن به شرایط فرهنگی کشور دانست و افزود: کسی که دروغ می گوید می داند کار بدی می کند اما نیاز، او را به اینجا کشانده؛ لذا باید تلاش کنیم که مردم به این باور برسند با گناه نمی شود مشکلات را حل کرد. مشکل بزرگ ما این است که دعوت کنندگان ما عامل به آنچه می گویند نیستند.

واکنش آیت الله یثربی به برخورد با فاطمه معتمدآریا
حادثه ایجاد شده برای «فاطمه معتمدآریا» بازیگر نامی سینمای ایران در کاشان بخشی از پرسشهای خبرنگاران کاشانی از آیت الله یثربی  را به خود اختصاص داد. آیت الله یثربی با ابراز تاسف از حادثه به وجود آمده گفت: شما مطمئن باشید که ما با هر نوع تندروی در مسائل اجتماعی به جد مخالفیم.  در زمان  مرحوم ابوی (آیت الله سید مهدی یثربی) هم حرکت های افراطی، در این بیت امضاء نمی شد. پارسال که درباره حجاب سخن گفتم خیلی ها هیاهو کردند اما ما از موضع خود دست برنداشتیم، چرا که موضع ما برآمده از دین بود.
استاد دروس خارج فقه حوزه علمیه قم نوع برخورد با فاطمه معتمدآریا را در شان «مردم مسلمان» ندانست. او خاطرنشان کرد: این اتفاقات در شان مردم مسلمانِ خردمندی، مانند مردم کاشان نیست.این رفتارها، دور از خرد است. اگر ما با ورود مهمانی موافق نباشیم می توانیم از حضورش جلوگیری کنیم، نه اینکه او بیاید و بعد این برخورد را داشته باشیم.
وی خطاب به خبرنگاران گفت: راه حل این قضیه  هم جنجال آفرینی در مقابل آن جنجال نیست؛ بلکه  باید فعالیت پخته فرهنگی و سیاسی انجام بپذیرد.