نخستین نشست علنی دهمین دوره مجلس شورای اسلامی صبح امروز شنبه (8 خردادماه 95) در صحن علنی مجموعه بهارستان و با حضور رؤسای قوای مجریه و قضاییه، مسئولان لشکری و کشوری، فرماندهان سپاه و ارتش، جمعی از خانوادههای شهدای هستهای، شهدای مجلس و شهدای مدافع حرم، اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیتالله هاشمیرفسنجانی، حجتالاسلام سیدحسن خمینی، وزرا و معاونان رئیسجمهور، سفرا و رؤسای دفاتر نمایندگی کشورهای خارجی، استانداران، نمایندگان ولیفقیه و ائمه جمعه سراسر کشور، رؤسای دانشگاههای سراسر کشور، رئیس نمایندگیهای کشورهای خارجی و جمع دیگری از مسئولان کشور، آغاز شد.
جوان آنلاين: بیش از 300 خبرنگاران، عکاس و تصویربردار در صحن علنی مجلس شورای اسلامی حضور یافتند تا مراسم افتتاحیه مجلس را پوشش خبری دهند.
فرشهای قرمزی در جایجای مجموعه بهارستان تعبیه شده بود تا منتخبان ملت و همچنین مسئولان ارشد نظام، وزرا و رؤسای قوا برای شرکت در مراسم افتتاحیه پارلمان از روی این فرشها عبور کنند. این فرشهای قرمز راهنمای مدعوین برای حضور در قسمتهای مختلف مجلس بود.
رهبر ارکستر سمفونیک صدا و سیما هم برای اجرای سرود ملی کشورمان توسط 55 نفر از اعضای این گروه برای افتتاحیه مجلس دهم دعوت شده بود.
در راهروهای ورودی مجلس شورای اسلامی عکسهایی از نمایندگان دورههای مختلف 9 گانه مجلس به دیوارها نصب شده بود.
روی میز هر یک از منتخبان نیز ملت یک جلد قرآن کریم گذاشته شده و به تعداد صندلیهای داخل پارلمان نیز برای حضور مدعوین افزوده شده بود.
تریبون اصلی پارلمان با گلهای زیبایی تزیین شده و عکس نمایندگان شهید مجلس نیز در جایگاه هیأت رئیسه قرار داده شده بود.
*حضور جمعی از مقامات لشکری و کشوری در صحن خانه ملت پیش از آغاز مراسم افتتاحیه مجلس دهم
پیش از آغاز جلسه، جمعی از منتخبان ملت، عبدالرضا هاشمزائی منتخب مردم تهران و رئیس هیات سنی مجلس دهم، حجتالاسلام غلامحسین محسنیاژهای معاون اول و سخنگوی قوه قضاییه، منتظری دادستان کل کشور، سردار حسین اشتری فرمانده نیروهای انتظامی جمهوری اسلامی ایران، سردار سرلشکر رحیم صفوی دستیار و مشاور ارشد فرمانده معظم کلقوا، سردار سرلشکر فیروزآبادی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، ولیالله سیف رئیس کل بانک مرکزی، بیژن زنگنه وزیر نفت، محمدباقر قالیباف شهردار تهران، امیرسرتیپ عبدالرحیم موسوی جانشین فرمانده کل ارتش، ظریف وزیر امور خارجه، طیبنیا وزیر امور اقتصادی و دارایی، رحمانیفضلی وزیر کشور، صالحیامیری رئیس سازمان میراث فرهنگی و سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهور در صحن علنی پارلمان حضور یافتند.
همچنین سیامند رحمان قهرمان پارالمپیک، محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیسجمهور، محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی، علیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش جمع دیگری از مقامات و سفرا هماکنون در صحن علنی پارلمان حضور یافتند.
در این مراسم پس از تلاوت آیات 35 تا 42 سوره مبارکه شورا، ابتدا پیام مقام معظم رهبری برای مجلس دهم قرائت میشود و سپس عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور گزارشی از روند برگزاری انتخابات مجلس دهم ارائه میدهد.
پس از آن مراسم تحلیف منتخبین ملت برگزار میشود و منتخبین باید طبق اصل 67 قانون اساسی سوگند یاد کنند.
متن سوگند بدین شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
«من در برابر قرآن مجید، به خدای قادر متعال سوگند یاد میکنم و با تکیه بر شرف انسانی خویش تعهد مینمایم که پاسدار حریم اسلام و نگاهبان دستاوردهای انقلاب اسلامی ملت ایران و مبانی جمهوری اسلامی باشم، ودیعهای را که ملت به ما سپرده به عنوان امینی عادل پاسداری کنم و در انجام وظایف وکالت، امانت و تقوی را رعایت نمایم و همواره به استقلال و اعتلای کشور و حفظ حقوق ملت و خدمت به مردم پایبند باشم، از قانون اساسی دفاعکنم و در گفتهها و نوشتهها و اظهارنظرها، استقلال کشور و آزادی مردم و تأمین مصالح آنها را مد نظر داشته باشم.»
نمایندگان اقلیتهای دینی این سوگند را با ذکر کتاب آسمانی خود یاد خواهند کرد.
نمایندگانی که در جلسه نخست شرکت ندارند، باید در اولین جلسهای که حضور پیدا میکنند، مراسم سوگند را به جای آوردند.
در این جلسه، هیأت رئیسه سنی اداره مجلس را تا زمان انتخاب هیأت رئیسه موقت در دست میگیرد.
طبق آئیننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، 2 نفر از مسنترین نمایندگان مجلس به عنوان رئیس و نایب رئیس و 2 نفر از جوانترین نمایندگان به عنوان دبیران هیأت رئیسه سنی مجلس تعیین میشوند که وظایفی مانند اداره جلسه افتتاحیه، انجام مراسم تحلیف و اجرای انتخابات هیأت رئیسه موقت و تعیین شعب 15 گانه را بر عهده دارند.
بیش از 300 خبرنگار، عکاس و تصویربردار داخلی و خارجی از جمله خبرنگاران شبکههای مختلف خارجی مراسم افتتاحیه مجلس دهم را پوشش خبری دادند.
*حضور روحانی، لاریجانی، آیات عظام جنتی و صادق آملیلاریجانی در صحن علنی
منتخبین مجلس دهم پس از استماع پیام مقام معظم رهبری و گزارش وزیر کشور و ادای سوگند، با حضور در مرقد امامخمینی (ره) با آرمانهای بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و شهدا تجدید میثاق کردند.
حسن روحانی رئیسجمهور، علی لاریجانی منتخب مردم قم، علیاکبر ناطقنوری، حجتالاسلام و المسلمین محمد محمدیگلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری، غلامعلی حدادعادل رئیس مجلس هفتم، آیتالله احمد جنتی رئیس مجلس خبرگان رهبری، آیتالله هاشمیرفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیتالله صادق آملیلاریجانی رئیس قوه قضائیه و حجتالاسلام حسن خمینی برای شرکت در مراسم افتتاحیه دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در صحن علنی پارلمان حضور یافت.
*هیأت رئیسه سنی اداره مجلس دهم را به دست گرفت
طبق آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، اداره مراسم افتتاحیه مجلس تا پیش از انتخاب هیأت رئیسه موقت را هیأت رئیسه سنی پارلمان بر عهده میگیرد.
2 نفر از مسنترین منتخبان ملت به عنوان رئیس و نایب رئیس و 2 نفر از جوانترین منتخبان به عنوان دبیران هیأت رئیسه سنی مجلس تعیین میشوند که وظایفی مانند اداره جلسه افتتاحیه، انجام مراسم تحلیف، برگزاری انتخابات هیأت رئیسه موقت و همچنین تعیین شعب 15 گانه بررسیکننده اعتبارنامههای منتخبین را بر عهده دارند.
عبدالرضا هاشمزائی منتخب مردم تهران متولد 1323 به عنوان رئیس، سیدمصطفی ذوالقدر منتخب مردم میناب متولد 1325 به عنوان نایب رئیس، سیده فاطمه حسینی منتخب مردم تهران متولد 1364 و سمیه محمودی منتخب مردم شهرضا متولد 1363 به عنوان دبیران هیأت رئیسه سنی مجلس دهم، در جایگاه هیأت رئیسه مجلس حضور یافتند.
*دستورکار نخستین جلسه علنی مجلس دهم
در ابتدای نشست، عبدالرضا هاشمزائی رئیس سنی دهمین دوره مجلس شورای اسلامی زنگ آغاز نخستین جلسه علنی مجلس را به صدا درآورد و بر این اساس اولین جلسه نمایندگان دوره دهم با حضور 265 نفر از منتخبان ملت به صورت رسمی آغاز شد.
پس از آغاز جلسه علنی امروز، سیده فاطمه حسینی منتخب مردم تهران که دبیر هیأت هیئت رئیسه سنی مجلس دهم است، دستورکار جلسه علنی صبح امروز پارلمان را قرائت کرد.
بر اساس اعلام هیأت رئیسه سنی مجلس، قرائت آیات 36 تا 43 سوره شورا، ارائه گزارش معاون اجرایی مجلس شورای اسلامی، قرائت پیام مقام معظم رهبری، انجام مراسم تحلیف نمایندگان مجلس دهم، ارائه گزارش وزیر کشور از انتخابات دهمین دوره پارلمان، سخنرانی حسن روحانی رئیسجمهور، تعیین شعب برای بررسی و تأیید اعتبارنامههای نمایندگان و حضور در مرقد مطهر امامخمینی (ره) دستورکارهای اولین جلسه رسمی مجلس دهم است.
منبع : فارس
حضور قاسم سلیمانی درفراکسیون ولایت مجلس
به نوشته رادیوفردا نمایندگان مجلس دهم روز جمعه هفتم خردادماه گفته اند، قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران با حضور در جمع اعضای فراکسیون «ولایت» مجلس از حضور نظامی ایران در سوریه دفاع کرده است. به گزارش ایسنا، رسول خضری، عضو فراکسیون ولایت مجلس دهم با اشاره به حضور قاسم سلیمانی در نشست عصر امروز فراکسیون ولایت مجلس دهم گفته است: «سردار سلیمانی در این نشست مسائلی را در مورد امنیت منطقه و تهدیدات داعش مطرح و عنوان کرد که اگر ایران در خصوص داعش به خوبی عمل نمیکرد این گروهک تروریستی میتوانست تهدیدی برای امنیت ملی کشور به شمار آید.» به گفته این منتخب مجلس دهم، فرمانده نیروی قدس سپاه تاکید کرده است که «حضور فیزیکی ایران در سوریه و عراق باعث تامین امنیت کشور شده و نقشه دشمنان کشور را خنثی کرده است.» ناصر موسوی لارگانی، منتخب فلاورجان نیز به فارس گفته است که قاسم سلیمانی در این نشست در خصوص وضعیت کنونی عراق و نیز «جنایات» پیکارجویان اسلامگرا در سوریه و نیز لبنان توضیحاتی را ارائه کرده است. غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی، منتخب رشت نیز با اشاره به سخنرانی قاسم سلیمانی در نشست فراکسیون «ولایت» یا فراکسیون اصولگرایان،به ایلنا گفته است در این نشست دستکم ۱۸۰ نماینده منتخب حضور داشتند. وی تصریح کرده است که در این نشست خبرنگاران حضور نداشتند. «حاج قاسم»، کلید و گاز انبر در همین حال خبرگزاری فارس روز جمعه گزارش داده است که حسام الدین آشنا، مشاور فرهنگی رئیسجمهور ایران با انتشار فیلمی از سخنرانی قاسم سلیمانی در صفحه شخصی فیسبوکش نوشته است: «بگذاریم حاج قاسم در قله اسطورهای دفاع از حریم و حرم بماند؛ نگذاریم او را چون محسن و باقر به کارزار کلید و گازانبر بکشانند.» به نظر می رسد اشاره مشاور فرهنگی حسن روحانی به «قله های حریم و حرم» اشاره به جنگ در سوریه و «کلید و گازانبر» به اظهارات محسن رضایی، فرمانده اسبق سپاه پاسداران و باقر قالیباف در جریان مبارزات انتخابات ریاست جمهوری یازدهم باشد. در جریان مناظره حسن روحانی و باقر قالیباف موضوع حمله به اعتراضات سال ۱۳۸۲در سالگرد حمله به کوی دانشگاه تهران مطرح شد. باقر قالیباف در سال ۱۳۸۲به عنوان فرمانده وقت پلیس در جلسه شورای عالی امنیت ملی حضور داشته بود. طی ماههای اخیر گمانه زنی هایی در خصو ص احتمال حضور قاسم سلیمانی در انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۳۹۶ مطرح شده است. برخی از رسانه پیشتر به نقل از مهدی طائب، رییس قرار گاه راهبردی عمار، گفته بودند که وی از قاسم سلیمانی به عنوان بهترین گزینه برای انتخابات ریاست جمهوری سال آینده یاد کرده است.