آیت الله مکارم شیرازی مصرف مواد مخدر را حرام دانستو گفت: مواد مخدر جنبه سیاسی نیز پیدا کرده است
مواد مخدر در دنیا علاوه بر نقش درآمدزایی سوداگران به جنبه سیاسی برای مبارزه با قیامهای ضد استکباری تبدیل شده است.
آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی صبح پنجشنبه در دیدار دبیران شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه مواد مخدر از چند جهت قابل مطالعه است، گفت: مواد مخدر از یک جهت به عنوان منبع درآمدی برای سوداگران مرگ است که نمیتوانند از آن چشم پوشی کنند و بسیاری از رؤسای کشورها نیز با سوداگران مواد مخدر هم دست هستند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه مواد مخدر جنبه سیاسی نیز پیدا کرده است، ادامه داد: مواد مخدر به ابزاری در دست استکبار بدل شده که از طریق آنها قیامهای مردمی ضد خود را سرکوب کنند.
به گزارش خبرنگار مهر، این استاد حوزه علمیه به جایگاه ایران در جهان و دشمنی غرب با آن اشاره و ابراز داشت: استکبار سعی دارد از تمامی راهها وارد شده و جمهوری اسلامی را تضعیف کند زیرا میداند که با آلوده کردن جوانان به مواد مخدر، جوانان جان بر کفی که در خط مقدم جبهه حضور می یافتند به موجوداتی بیخاصیت و خطرناک تبدیل میشوند.
وی در ادامه بر لزوم توجه جدی به امر مبارزه با مواد مخدر تأکید کرد و گفت: متأسفانه هر میزان که ما در برنامههای خود پیش میرویم باز هم سوداگران مواد مخدر چند قدم جلوتر هستند و در این زمینه باید برنامه را به شکل جدی تری دنبال کرد.
این مرجع تقلید به عدم همکاری کشورهای جهان با ایران در امر مبارزه با مواد مخدر اشاره و بیان کرد: در اخبار آمده بود که ۴۰ درصد از کشفیات مواد مخدر دنیا در ایران است و این در حالی است که به دلیل سود سرشاری که سران برخی از دنیا از قاچاق مواد مخدر میبرند در این زمینه مبارزه با مواد مخدر به ایران کمکی نمیکنند.
کسی که دین و ایمان داشته باشد سراغ مواد مخدر نمیرود
وی مصرف مواد مخدر را از لحاظ شرعی حرام اعلام و ابراز داشت: کسی که دین و ایمان داشته باشد سراغ این کار نمیرود و از نظر عرفی نیز افراد آلوده نه دنیا و آخرت خود را خراب کردهاند.
وی کاشت، برداشت و استعمال مواد مخدر و تولید و توزیع آن را جزو مواردی اعلام کرد که از لحاظ شرعی حرام است.
آیت الله مکارم شیرازی بر لزوم اجرای برنامههای فرهنگی و اثر بخشی آنها تأکید و عنوان داشت: کارهای فرهنگی که در صدا و سیما انجام میشود خوب اما کافی نیست و باید سعی شود تا اقدامات فرهنگی افزایش داشته و با ارائه برنامههای آموزشی افراد به سمت مواد مخدر نروند.
قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر از انهدام 220 کارگاه ساخت شیشه و کشف یکهزار و 800 کیلوگرم شیشه طی سال گذشته خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس از قم، علیرضا جزینی پیش از ظهر امروز در دیدار با آیتالله ناصر مکارمشیرازی با اشاره به مشکل مصرف مواد روانگردان و شایع شدن در بین نسل جوان گفت: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری در امر مبارزه با مواد مخدر پیشگیری، درمان، کاهش آسیبها، مقابله و همچنین حمایتهای اجتماعی را دنبال میکنیم.
وی با اشاره به کشف 617 تن مواد مخدر در سال گذشته اظهار کرد: سال گذشته موفق به کشف یکهزار و 800 کیلوگرم شیشه شدیم و 220 کارگاه تهیه شیشه نیز منهدم شد.
قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به توفیقات به دست آمده در امر مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: در بخش درمان نیز اقدامات قابل توجهی انجام شده است که از جمله آنها میتوان عنوان کرد که در حال حاضر 790 هزار نفر در حال درمان هستند.
جزینی با اشاره به اینکه میزان ماندگاری در درمان مواد مخدر کم است، تصریح کرد: طبق برآوردهای صورت گرفته تنها 20 درصد افرادی که مورد درمان قرار میگیرند به صورت کامل مصرف مواد مخدر را ترک میکنند.
وی با اشاره به اینکه 20 درصد افرادی که مواد مخدر مصرف میکنند در قشر کارگران هستند، افزود: در حوزه آموزشی و کارگری نگرانیهایی وجود دارد.
قائممقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر از امضای تفاهمنامهای با دفتر تبلیغات اسلامی خبر داد و خاطرنشان کرد: در این خصوص با همکاری علما و ارائه آموزشهای لازم میخواهیم مسئله پیشگیری را به یاری مبلغان گسترش دهیم.
جزینی با اشاره به ضرورت افزایش میزان مشارکتهای اجتماعی و مردمی در امر مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: مبارزه با مواد مخدر یک امر ملی و همگانی است، این در حالی است که ما در عرصه بینالمللی شاهد همکاری لازم نیستیم.
وی با اشاره به تولید هفت هزار تن مواد مخدر در افغانستان در هر سال گفت: بخشی از این مواد مخدر تولید شده در کشور ما کشف میشود