چهارشنبه , ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » نیروی جدید امنیت مخفی برای رصدبیشتر شهروندان ساکن پایتخت؟!

نیروی جدید امنیت مخفی برای رصدبیشتر شهروندان ساکن پایتخت؟!

در کنار پلیس های محسوس، پلیس آخرین مدل نامحسوس امنیت اخلاقی اختراع شد!!

با این همه پلیس و نیروی انتظامی محسوس و ناجا و نهاجا و فتا  و قرارگاه محمدرسوالله و قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه بسیج و بسیج مستضعفین…. یک واحد نوین هفت هزارنفره پلیس مخفی دوباره اختراع شد!!

سردار حسین ساجدی نیا فرمانده انتظامی تهران بزرگ در مراسم آغاز به کار پلیس نامحسوس امنیت اخلاقی که امروز(دوشنبه) برگزار شد در رابطه با نحوه اجرای این طرح اظهار داشت: بحثی که امروز مطرح است در رابطه با موضوع ناهنجاری‌های اجتماعی در حوزه اخلاقی است که نیازمند توجه و اهتمام ویژه از سوی پلیس انتظامی تهران بزرگ است.

وی افزود: ناهنجاری‌هایی در برخی از حوزه‌ها در چند سال اخیر موجب خدشه دار شدن عفت عمومی و امنیت اخلاقی جامعه شده است و بر این اساس تلاش پلیس برای برخورد با این ناهنجاری‌ها در سال‌های اخیر بیشتر شده است.

فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: در بحث امنیت اخلاقی و برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی در جامعه 26 دستگاه وسازمان باید اقدام کنند اما علی رغم این فقط چند دستگاه از جمله پلیس،دستگاه قضایی و چند سازمان مربوطه وارد عمل نمی‌شوند.

سردار ساجدی نیا  تصریح کرد: مردم به علت این‌که نیروی انتظامی و پلیس عهده‌دار کارهای عملیاتی در سطح جامعه است به منظور برخورد با این آسیب‌ها و ناهنجاری‌ها در جامعه از ما انتظار رسیدگی و برخورد قانونی جدی دارند.

وی افزود: البته در چند سال اخیر برخی از نهادهای مردمی برای برخورد جدی با این قبیل ناهنجاری اجتماعی با نیروهای انتظامی و پلیس همکاری‌های خوبی را داشته‌اند.

فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: با توجه به توان پرسنل انتظامی برنامه‌ریزی‌های مناسبی را برای برخورد و کاهش این قبیل آسیب‌های اجتماعی در سال 95 با هماهنگی مجموعه قضایی برنامه ریزی‌ انجام دادیم.

سردار ساجدی نیا در ادامه تصریح کرد: 7 هزار نفر نیروی به کار برده شده در این طرح از ماموران و پلیس نامحسوس امنیت اخلاقی هستند.

وی افزود: همه این نیروها از کادرهای آموزش دیده و آشنا با روابط قانونی بوده که توسط تمام مجموعه‌های ذیربط صلاحیت آن‌ها تائید شده است.

فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: یکی از دغدغه‌های اصلی مردم در سطح جامعه وجود این ناهنجاری‌های اخلاقی است و بدین منظور باید برنامه‌ریزی‌هایی توسط مجموعه پلیس امنیت به ویژه امنیت اخلاقی انجام گیرد تا اقدامات قانونی و مناسب به عمل آید.

سردار ساجدی نیا تصریح کرد: ناهنجاری‌هایی که امروز به عنوان دغدغه اصلی مردم در سطح شهر مطرح است از قبیل آلودگی‌های صوتی، مزاحمت نوامیس، کشف حجاب و حرکات خطرناک در حوزه رانندگی که مردم انتظار برخورد قانونی جدی پلیس با آن را دارند.

وی گفت: بنابراین به همین منظور همکاران انتظامی با مشاهده هر گونه ناهنجاری در چهار حوزه آلودگی‌های صوتی، حرکات خطرناک در حوزه رانندگی، کشف حجاب و مزاحمت نوامیس برخورد لازم و قانونی را با متخلفان انجام خواهند داد.

فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: پرسنل انتظامی سریعا توسط سیستم پیامکی که در اختیار دارند به مراکز امنیت اخلاقی مشخصات فرد خاطی را اطلاع داده و در موعد مقرر با فرد متخلف تماس گرفته شده و به یکی از مجموعه‌های امنیت اخلاقی برای بررسی پرونده دعوت به عمل خواهد آمد.

سردار ساجدی نیا بیان کرد: نیروی انتظامی تهران بزرگ با عزم راسخ خود سعی در انجام این ماموریت برای برخورد با متخلفان امنیت اخلاقی دارد و در این زمینه هیچ محدودیتی برای همکاران آقا و خانم در حوزه برخورد با متخلفان وجود ندارد.

وی تاکید کرد: قطعا با اجرای این طرح وضعیت خوبی در زمینه اخلاقی جامعه ایجاد خواهد شد و احساس امنیت مسئله‌ای که از خود امنیت مهم‌تر است در بین مردم افزایش یافته و به طور جدی با ناهنجاری‌ها برخورد خواهد شد

 

حسین ساجدی‌نیا، رئیس پلیس تهران از شروع کار بیش از هفت هزار “مأمور نامحسوس امنیت اخلاقی” در شهر تهران برای گزارش “ناهنجاری‌ها” خبر داده است، اما گفته که آنها مستقیما با شهروندان برخورد نمی‌کنند.

به گفته سرتیپ ساجدی‌نیا، این مأموران زن و مرد در صورت مشاهده مواردی مانند “مزاحمت برای نوامیس، آلودگی صوتی، کشف حجاب در خودرو و انجام حرکات نمایشی در خیابان شماره پلاک خودرو را برداشته و از طریق سامانه پیامکی به مرکز پلیس امنیت اخلاقی اطلاع می‌دهند”.

پلیس امنیت اخلاقی که به گشت ارشاد معروف است از هفته گذشته و با آغاز فصل گرما فعالیت خود را در معابر و میادین شهر تهران تشدید کرده است. این نیرو وظیفه برخورد با مواردی مانند “حجاب نامناسب” زنان را بر عهده دارد.

به گفته آقای ساجدی‌نیا، فعالیت پلیس‌های مخفی امنیت اخلاقی، مکمل گشت‌های حاضر در سطح شهر از جمله در مجتمع‌های تجاری و بزرگراه‌ها خواهد بود.

رئیس پلیس تهران می‌گوید که مأموران نامحسوس امنیت اخلاقی که آموزش‌های لازم را دیده‌اند به عنوان پلیس و ضابط قضایی شناخته می‌شوند و “احکام قضایی لازم نیز در این خصوص اخذ شده است”.

با وجود این آقای ساجدی نیا گفته است که این مأموران حق برخورد مستقیم با شهروندان را ندارند و کار آنها تنها جمع‌آوری و گزارش اطلاعات است.

فعالیت گشت‌های ارشاد به ویژه در فصل گرما نه تنها واکنش شهروندان را به دنبال داشته بلکه در مواردی باعث تنش در رابطه دولت‌ با نیروی انتظامی هم شده است.

با این حال، فعالیت این گشت‌‌ها که از حدود ۹ سال پیش آغاز شد، همچنان ادامه دارد و به گفته رئیس پلیس تهران در روزهای آتی طرح‌های دیگری نیز برای برخورد با خرده‌فروشان موادمخدر، جمع‌آوری “معتادان متجاهر” و برخورد با “اراذل و اوباش” اجرا خواهد شد.

چندی پیش

اپلیکیشنی با نام گرشاد ارائه شد تا به شهروندان کمک کند “بدون روبرو شدن با گشت ارشاد” در خیابان‌ها رفت‌ و آمد کنند.

قرار بود که کاربران این برنامه با دیدن گشت ارشاد در نقاط مختلف شهر، مکان آن را نشانه‌گذاری کنند تا بقیه کاربران هم از موقعیت این گشت‌ها مطلع شوند