حمله بسیار تند احمدتوکلی به کیهان به علت اتهام زنی به دولت حسن روحانی
به گزارش«تابناک»، روزنامه ایران در تیتر یک عجیب خود مدعی شده که دولت مخالف حذف 24 میلیون نفر از دریافت یارانه است. این در حالی است که تاکنون دولت خود را طرفدار حذف و همچنین علت عدم حذف را عدم همراهی مجلس عنوان می کرد. این در حالی است که مجلس عزم خود را جزم کرده که حداقل در آخر مجلس نهم یک اقدام ارزشمند انجام دهد، دولت به دلایل معلوم نقش مخالف را بازی می کند.
ایران در این گزارش با تیتر «مخالفت دولت با حذف یارانه 24 میلیون ایرانی» می نویسد: « نمایندگان مجلس، با وجود مخالفت دولت، قوه مجریه را موظف به حذف قطعی یارانه ۳ دهک پردرآمد جامعه کرد که 24 میلیون نفر را شامل می شود.
نمایندگان در جریان بررسی بخش درآمدی جزئیات لایحه بودجه 95 کل کشور و بررسی تبصره 14 این لایحه با 125 رأی موافق، 67 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 212 نماینده حاضر در صحن، اصل این تبصره را به تصویب رساندند. در تبصره 14 این لایحه آمده است: منابع مالی حاصل از اصلاح قیمت کالاها و خدمات موضوع قانون مذکور تا مبلغ چهارصد و هشتاد هزار میلیارد (480.000.000.000.000) ریال است. براساس بند الحاقی «1» این تبصره دولت موظف است در سال 1395 یارانه نقدی خانوارهایی را که سرپرستشان مشمول موارد ذیل است حذف نماید: 1. کلیه تجار و صاحبان مشاغل آزاد که درآمد سالانه آنها حداقل 350 میلیون ریال باشد. 2. نمایندگان مجلس شورای اسلامی، قضات و اعضای هیأت علمی دانشگاهها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی دولتی و غیردولتی، پزشکان و دندانپزشکان. 3. کلیه کارکنان دولت و قوای سهگانه و شهرداریها و کلیه مؤسسات عمومی و مؤسسات عمومی غیردولتی و کلیه کارکنان نیروهای مسلح و بازنشستگان کشوری و لشکری و کلیه حقوقبگیران و مستمریبگیران مشمول تأمین اجتماعی و همه دریافتکنندگان حقوق و مستمری بخش دولتی و غیردولتی که حقوق و مزایای سالانه آنها بیش از 350 میلیون ریال باشد. 4. کلیه مدیران و اعضای هیأت مدیره و بازرسان شرکتهای دولتی و غیردولتی و وابسته به دولت و نهادهای عمومی غیردولتی و کلیه مدیران و اعضای هیأت مدیره و رؤسا و معاونان مناطق و شعب بانکها و بیمهها و مؤسسات مالی و اعتباری و کلیه کارکنان و اشخاص حقوقی دولتی و غیردولتی که دریافتی سالانه آنها بیش از 350 میلیون ریال باشد. 5. کلیه ایرانیان مقیم خارج کشور. 6. کلیه اشخاصی که در سه دهک بالای درآمدی کشور هستند و در موارد فوق ذکر نشدهاند. براساس بند الحاقی «2» این تبصره از ابتدای تیرماه 1395 پرداخت یارانه به اشخاص مشمول این تبصره تصرف در اموال عمومی بوده و جرم محسوب میشود. همچنین در بند الحاقی «3» این تبصره آمده است که دریافت یارانه توسط افرادی که به موجب این تبصره استحقاق دریافت یارانه ندارند مستوجب جریمه نقدی به میزان دو برابر مبلغ دریافتی است.»
برخی روزنامه ها از جمله وطن امروز نیز حذف یارانه ها را اشتباه مجلس و زرنگی دولت خطاب کرده اند.
همچنین روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی به موضوع جنجال بنزینی دیروز پرداخته است. این روزنامه در این گزارش با عنوان «روز سردرگمی بنزینی» می نویسد: « مجلس روز گذشته، مصوبهای را تصویب کرد که ابهامات فراوانی درخصوص قیمتگذاری بنزین در نزد خبرنگاران، کارشناسان و دست آخر خود نمایندگان ایجاد کرد. بررسیها از طرح مجلس حاکی از آن است که دولت قیمت بنزین برای مصرف تا سطح 60 لیتر در ماه را معادل قیمت سال گذشته در نظر گرفته است، سه سطح قیمتی 1500 برای مصرف در بازه 60 تا 100 لیتر در ماه، قیمت 1750 برای بازه 100 تا 140 لیتر و قیمت 2000 تومان برای بازه 140 تا 180 لیتر در نظر گرفته شده است. قیمت بالاتر نیز مشمول عوارضی خواهد شد که به شکل شفاف در مصوبه اشاره نشده است. پس از تصویب این مصوبه بهدلیل ابهاماتی نظیر «ذکر عنوان تکنرخی بودن بنزین»، «عدم مشخص شدن میزان مصرف پایه»، «مشخص نبودن نحوه قیمتگذاری برای مصرف بالای 180 لیتر» و «مشخص نبودن ظرفیت ناوگان تاکسیرانی» با توافق اکثر نمایندگان به کمیسیون تلفیق ارجاع داده شد تا جزئیات آن برای مجلس مشخص شود. این تصمیم باعث صفبندی مخالفان و موافقان شد. «دنیای اقتصاد» در گزارشی با بررسی این نظرات، نکات مهم و تکمیلی این طرح را بررسی میکند
سه سناریو برای قیمت بنزین
توکلی به عنوان یکی از طراحان این سیاست عنوان کرد که این مصوبه به دلیل تأیید نمایندگان لازمالاجرا خواهد بود و امکان دارد با بررسی بیشتر، جزئیاتی در جهت افزایش شفافسازی اضافه شود، اما اگر ابهامات این طرح، باعث شود که کلیات آن نیز تحتتاثیر قرار گیرد، میتوان سه سناریو را برای آینده قیمت بنزین در نظر گرفت. نخست آنکه قیمت بنزین با نرخ فعلی عرضه شود که معضلاتی مانند اثرات زیستمحیطی، مصرف زیاد و قیمتگذاری نامناسب را در پی خواهد شد. رویکرد دیگر، آزادسازی قیمت است که با توجه به ملاحظات قیمتگذاری، تغییر بهای آنی امکان ایجاد شوک را در پی خواهد داشت. رویکرد سوم نیز سیاستگذاری کنونی است که باید ملاحظاتی برای آن در نظر گیرد و این سیاست بهعنوان یک طرح میانی در دوره گذار تلقی شود؛ اما بهطور کلی باید توجه داشت که اصلاح قیمتی حاملهای انرژی بهخصوص بنزین باید در دستور کار سیاستگذاران قرار گیرد.
از سوی دیگر جنجال بر سر اظهارات احمد توکلی و اشتباه روزنامه های اصلاح طلب ادامه دارد. در حالی که چند روز پیش احمد توکلی نماینده مجلس سخن از تخلف مالی کرده بود، برخی روزنامه ها با برداشت اشتباه از سخنان توکلی اسن تخلف را منتسب به دولت آقای احمدی نژاد کرده بودند که با واکنش آقای توکلی روبرو شد و اعلام کرد این تخلف در دولت یازدهم رخ داده است. این موضوع باعث شد که روزنامه کیهان دیروز در تیتری تند دولت روحانی را به تخلف 10500000000 ملیاردی بکند. این اقدام کیهان با واکنش توکلی روبرو شد و در همین زمینه به مدیرمسئول این روزنامه نامه نوشت.
روزنامه شرق امروز در تیتر یک خود به همین موضوع پرداخته و در گزاشی با عنوان «کار شما از کار مطبوعات اصلاح طلب تلخ تر بود» می نویسد:« ماجرا از این قرار بود که توکلی در نطق خود از برداشت ١٥٢ میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی خبر داده بود؛ برداشتی که به گفته توکلی مجوزش در آخرین روزهای عمر دولت احمدینژاد صادر شده بود و سررسید آن نیز ششماهه بود. آنچه در اولین برداشت از سخنان توکلی به دست میآمد، این بود که دولت سابق این مبلغ را از صندوق توسعه ملی برداشته و این دولت موظف به بازپرداخت آن بوده است؛ اما اولین خطا جایی صورت گرفت که خبرگزاریها (همه خبرگزاریهای اصلاحطلب و اصولگرا) براساس خطای شنیداری خبرنگاران، مبلغ ١٥٢ میلیارد تومان را ١٠٥ هزار میلیارد تومان اعلام کردند. پس از آن هم با توجه به اینکه توکلی گفته بود مجوز این برداشت در دولت قبل صادر شده، مطبوعات از تخلفی با رقمی اشتباه در دولت احمدینژاد خبر دادند. احمد توکلی نیز با تقسیم رسانهها به اصلاحطلب و اصولگرا که این خبر را منتشر کرده بودند، اصلاحطلبان را مقصران این اشتباه نامید؛ اما روز گذشته روزنامه کیهان با استناد به نامه توکلی، این بار همان رقم اشتباه را که در توضیح توکلی، به صورت صحیح آورده و توضیح داده شده بود، بار دیگر به تیتر اول خود تبدیل کرد و صراحتا آن را به عنوان تنها یک قلم از تخلفات دولت روحانی معرفی کرد. احمد توکلی هم در واکنش به این اقدام کیهان، نامهای خطاب به مدیرمسئول این روزنامه نوشت و در آن تأکید کرد: «وقتی ١٥٢ میلیارد تومان، ١٥٠ هزار میلیارد تومان میشود، چه احمدینژاد این رقم وحشتناک را تلف کرده باشد یا روحانی، باید فاتحه نظامی را خواند که رؤسای جمهورش چنین تخلفاتی مرتکب میشوند. مطمئن هستم که شما راضی به این فاتحهخوانی نیستید».
روزنامه کیهان نیز امروز به این نامه توکلی واکنش نشان داده و در گزارشی با تیتر «اعتراض احمد توکلی به تیتر و خبر دیروز کیهان و پاسخ ما » می نویسد: « آقای دکتر احمد توکلی در اعتراض به تیتر اول کیهان دیروز که به تخلف مالی دولت آقای روحانی اختصاص داشت و برگرفته از اظهارات صریح خود آقای توکلی بود، نامهای ارسال داشته و در جایجای آن در قالب مواعظ اخلاقی به کیهان تاختهاند. و اما با توجه به شناختی که از ایشان داریم متن نامه را با نظرات ایشان همخوان نمیبینیم و از سوی دیگر، بعید به نظر میرسد نامه ایشان تحت فشار مدعیان اصلاحات نوشته شده باشد ولی از آنجا که احتمال میدهیم خود آقای توکلی نویسنده و یا تنظیمکننده آن نباشند، بعد از درج متن کامل نامه ایشان، به نکاتی درباره آن اشاره خواهیم کرد.
-قبل از همه باید از مواعظ اخلاقی برادر عزیزمان جناب آقای توکلی تشکر کنم که بایسته و شایسته است و اما، تنها سخن و اعتراض ایشان به کیهان آن است که رقم تخلف ۱۰۵ هزار میلیارد تومان نبوده است که باید گفت؛
الف: این رقم را خود جناب آقای دکتر توکلی در نطق جلسه علنی روز یکشنبه خویش مطرح کرده بودند و روزنامههای زنجیرهای نیز با استناد به گفته ایشان، تیترهای آنچنانی را برگزیده و در صفحات اول خود پوشش داده بودند، بنابراین اگر جناب توکلی سخن خود را فراموش کردهاند، تقصیر کیهان چیست؟
ب: آقای توکلی، روز دوشنبه با مشاهده تیتر روزنامههای زنجیرهای که تخلف 105 هزار میلیارد تومانی را به دولت سابق نسبت داده بودند، برآشفته و طی نامهای که در همه رسانهها منتشر شد به آنها اعتراض کرده بودند که چرا این تخلف را که مربوط به دولت آقای روحانی است، به دولت سابق نسبت دادهاید. و در هیچ جای نامه خود کمترین اشاره و اعتراضی نکرده بودند که رقم 105 هزار میلیارد تومان صحت ندارد! بنابراین اگر اعتراض آقای توکلی به رقم مزبور بوده است چرا در نامه روز دوشنبه خود کمترین اشارهای به آن نکرده بودند؟!
ج: بعدازظهر روز دوشنبه آقای احمد توکلی در مصاحبه با خبرنگار کیهان ضمن اعتراض به روزنامههای زنجیرهای میگوید؛ «از این تعجب میکنم که چرا در بین این همه روزنامهنگار، یک مرد منصف نبوده که بگوید این تخلف مربوط به دولت آقای روحانی است نه آقای احمدینژاد» ملاحظه میفرمایید که در اینجا نیز سخنی از رقم به میان نمیآورد و این در حالی است که همه روزنامههای زنجیرهای مورد نظر ایشان بدون استثنا، رقم 105 هزار میلیارد تومان را ذکر کرده بودند. بنابراین اگر واقعا اعتراض آقای توکلی به رقم بوده است چرا فقط بعد از تیتر دیروز کیهان به صرافت نفی آن افتادهاند؟
د: با توجه به موارد فوقالذکر، اشتباه کیهان فقط آن بوده که به قول و گفته آقای احمد توکلی اعتماد کرده است! آیا غیر از این است؟
2- متن سخنان آقای دکتر احمد توکلی (عینا) به شرح زیر است؛
«وقتی در تبصره 3 ما اجازه دهیم دولت 50 میلیارد دلار از خارج تامین مالی کند، یعنی از خارج قرض بکنیم و به شکل کلی بگوییم هر دستگاهی هر چیزی که صلاح دانست با این اعتبار انجام دهد، در واقع «150 هزار میلیارد تومان» به میزان 56 درصد بودجه عمومی را بدون بررسی در اختیار قوه مجریه گذاشتهایم…»
اکنون باید پرسید؛ اگر در بیان رقم اشتباه کردهاید و قصد تصحیح آن را دارید: اولا: چرا به کیهان که فقط به قول شما اعتماد کرده است حمله میکنید؟ و ثانیا: چرا دراینباره به روزنامههایی که سخنان شما را تحریف کرده بودند کمترین تذکری ندادهاید؟! از جنابعالی بعید است که تحت فشار مدعیان اصلاحات قرار گرفته باشید ولی بعید نیست که نامه به کیهان را خودتان تحریر نفرموده باشید!
3- در نامه آوردهاید که نگران افشای تخلفات روسایجمهور و خدشه به آبروی نظام هستید. اگر چنین است، این اعداد و ارقام را چگونه و چرا از تریبون باز و عمومی مجلس بیان کردهاید؟ البته این تنها مورد نیست، آقای توکلی در 20 ثانیه آخر سخنان خود نیز حدود یک هزار میلیارد تخلف فاحش در دولت آقای روحانی را برمیشمارند. آیا این اقدام از کیهان سرزده است یا از جنابعالی؟!
تیتر و خبر کیهان روز سهشنبه بعد از شالارتانیزم مطبوعاتی روزنامههای زنجیرهای و در پاسخ به این حرمتشکنی آنها، آمده بود و اگر آقای توکلی آنگونه که میفرمایند نگران خدشه به آبروی نظام هستند، اظهارات مزبور را نمیفرمودند و زنجیرهایها با استناد به آن دست به سیاهنمایی نمیزدند.
4- آقای توکلی که انشاءالله قانونگرا هستند به خوبی میدانند که جوابیه را ابتدا بایستی به کیهان ارسال کنند و چنانچه بعد از 48 ساعت از چاپ آن خودداری شود، اقدام به انتشار آن نمایند ولی ایشان جوابیه را قبل از کیهان به سایتها و خبرگزاریها دادهاند و مسئول دفتر ایشان هم در تماس با کیهان اعلام میکند «این جوابیه فردا مورد استقبال روزنامههای اصلاحطلب قرار میگیرد»! آیا قرار این بود که به روال شناخته شده مدعیان اصلاحات، جوابیه بدون پاسخ کیهان منتشر شود؟!»
روزنامه ها اصلاح طلب و اصولگرا تقریبا دو رویکرد کاملا متفاوت در قبال سفر نخست وزیر ایتالیا به تهران گرفته اند. اصلاح طلب ها به شدت از آن استقبال کرده اند. برخی روزنامه های اصولگرا با دیده تردید به آن نگریسته اند.
روزنامه جوان در تیتری با عنوان «برجام روانی » می نویسد:«گرچه تحريمهاي بانکي برداشته شده و همکاريهاي بانکي آغاز شده است، اما براي زدودن جو رواني بهجا مانده از دوران تحريم در اين زمينه، نيازمند تلاش مضاعفي هستيم.» اين گزاره بخشي از سخنان رئيسجمهور کشورمان در نشست خبري ديروز با نخستوزير ايتالياست…».
روزنامه اعتماد در گزارشی با تیتر «خندههاي پسابرجام » می نویسد: « با سبز شدن چراغ سعدآباد، نوبت به عبور كاروان ٢٥٠ نفرهاي از ايتاليا ميرسد. رم ميزبان زمستاني حسن روحاني ميهمان بهاري تهران ميشود، تا «پيشران براي توسعه روابط با ايران» نام بگيرد. بزرگترين شريك تجاري ايران در اتحاديه اروپا، براي بازگشت به جايگاه دوران پيشا تحريم عازم تهران ميشود تا در فاصلهاي سهماهه ٣٦ سند همكاري را ميان دو كشور به امضا برساند. حسن روحاني روز سهشنبه در مجموعه فرهنگي-تاريخي سعدآباد بهطور رسمي از نخستوزير ايتاليا استقبال كرد. نخستوزير ايتاليا كه در سفر به تهران يك هيات ٢٥٠ نفره سياسي و اقتصادي با او همراهي ميكنند، شش يادداشت تفاهم و موافقتنامه همكاري را با مقامات كشورمان به امضا رساند. »