پنجشنبه , ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
صفحه اول » اجتماعی و سیاسی » تمام سرنشینان بالگرد اورژانس استان فارس پس از سقوط کشته شدند

تمام سرنشینان بالگرد اورژانس استان فارس پس از سقوط کشته شدند

Balgard-Fars-Soghout-Crash-Iran-Fars-1-March-2016

بالگرد اورژانس ۱۱۵ شیراز که برای انتقال یک بیمار بدحال از شهرستان خنج به سمت شیراز در حرکت بود سقوط کرد.

۱۰ سرنشین این بالگرد شامل خدمه، مصدوم، همراه بیمار و یک تکنسین اورژانس در این حادثه جان خود را از دست دادند.

شب ۶ فروردین، حسن فیاض پور، مدیرکل مدیریت بحران استانداری فارس از جان باختن ۱۰ سرنشین بالگرد اورژانس درحین انجام عملیات امداد و نجات خبر داد.

فیاض پور افزود: “این سانحه در ساعت ۲۰ و ۳۰ دقیقه جمعه در ۲۰ کیلومتری شیراز نزدیک روستای دهنو کوار به وقوع پیوست.”

به گزارش “جنوب نیوز”، این بالگرد در منطقه کوار در فاصله کیلومتری جنوب شیراز بر اثر برخورد با کابل فشارقوی برق سقوط کرد.

اورژانس هوایی شیراز با دو فروند بالگرد از ابتدای تعطیلات نوروزی تا کنون چندین ماموریت امدادی انجام داده و از مناطق مختلف بیماران را به بیمارستان‌های شیراز منتقل کرده است.

انتقاد سخنگوی اورژانس از گزارش پلیس درباره سقوط بالگرد

در پس سقوط یک بالگرد اورژانس در جنوب شیراز گزارش‌های ضد و نقیضی درباره علت، تعداد و هویت قربانیان این حادثه منتشر شد. سخنگوی اورژانس گزارش پلیس درباره این سانحه را نادرست خواند.

شامگاه جمعه، ششم فروردین ماه یک بالگرد اورژانس که برای انتقال بیماری از روستای خنج به سمت شیراز پرواز می‌کرد در ۳۰ کیلومتری این شهر سقوط کرد و تمام سرنشینان آن کشته شدند.

مجتبی خالدی، سخنگوی اورژانس کشور بعد از ظهر شنبه (۷ فروردین) به خبرگزاری فارس گفت: «گزارش پلیس در رابطه با سقوط بالگرد و [مرگ] ۵ مصدوم حادثه ترافیکی درست نبود و تنها مصدوم در حال انتقال با این بالگرد چوپان یا دامداری بوده که در کوه به دلیل بی‌احتیاطی دچار حادثه شده است.»

او افزود در این حادثه که در ساعت ۲۰ و ۳۰ دقیقه به وقت محلی رخ داد تمام ۹ سرنشین بالگرد جان خود را از دست دادند.

گزارش‌های ضد و نقیض

خبرگزاری دولتی ایرنا اندکی پس از این حادثه به نقل از یک مقام آگاه که نامش فاش نشده تعداد سرنشینان بالگرد سقوط کرده را ده نفر و “شامل سه مصدوم، شش خدمه و یک تکنسین اورژانس” اعلام کرده بود.

خبرگزاری ایلنا گزارش داد که تعداد کشته شدگان این حادثه ۹ نفر بوده که ۵ نفر آنها کادر پروازی، ۲ نفر کارمند اورژانس، یک مصدوم و یک نفر همراه مصدوم بوده‌اند.

خبرگزاری فارس ساعتی پس از این سانحه با استناد به “اطلاعات رسیده” گزارش داده بود که “رئیس اورژانس شهرستان خنج و یکی از کارکنان نیروی هوافضای سپاه پاسداران” در میان قربانیان بوده‌اند. این خبر را منبع دیگری تائید نکرده است.

اورژانس هوایی شیراز از ابتدای تعطیلات نوروزی با دو فروند بالگرد کار انتقال مجروحان و مصدومان از مناطق مختلف استان فارس به بیمارستان‌های مرکز استان را برعهده داشته است.

مقام‌های مسئول پیش از این اعلام کرده بودند که در جریان سفرهای نوروزی، در مناطق مختلف ایران ۱۹ فروند بالگرد برای انتقال مجروحان حوادث نوروزی آماده خدمت خواهند بود.

هشدار به خلیان

برخی رسانه‌های علت سقوط بالگرد در جنوب شیراز را برخورد با کابل‌های برق فشار قوی گزارش کرده‌اند.

سخنگوی اورژانس با تاکید بر این که هنوز علت دقیق این سانحه مشخص نیست به خبرگزاری فارس گفت: «باید اجازه دهیم سازمان هواپیمایی علت دقیق این حادثه را مشخص و اعلام کند.»

خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه نیز به نقل از رئیس اورژانس فارس نوشت که کار انتقال لاشه بالگرد سقوط کرده به شیراز انجام شده اما هنوز علت حادثه مشخص نشده است.

محمدرضا عالی‌منش می‌گوید این بالگرد بعد از ظهر جمعه بیماری را از شهرستان نورآباد به شیراز منتقل کرده بود و پس از سوخت‌گیری برای انتقال فردی که بر اثر اصابت گلوله مجروح شده بود به سمت شهرستان خنج پرواز کرد.

او به خبرگزاری میزان گفت: «پس از اعلام این ماموریت به خلبان بالگرد اعلام کردم که زمان بازگشت شما، زمان تاریکی شب است که خلبان گفت من این ماموریت را انجام می‌دهم و چندی پیش نیز پرواز در شب را انجام داده‌ام.»

ابهام درباره علت سقوط بالگرد

تا کنون مشخص نشده که آیا سقوط بالگرد اورژانس به علت تاریکی و کاهش دید، پرواز در ارتفاع پائین و برخورد با کابل برق یا علت دیگری بوده است. هنگام وقوع این حادثه از اغلب شهرهای استان فارس باد شدید و بارش باران گزارش شده است.

مهدی شایق، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شیراز و حومه، شب گذشته به خبرگزاری فارس گفته بود: «علت حادثه در دست پیگیری و بررسی است اما از قرار معلوم بالگرد به یکی از دکل‌های صدا و سیما برخورد کرده و آن را قطع کرده و دلیل آن نیز نقص فنی بوده است.»

آنچه مسئولان اورژانس در مورد آن یکسان گزارش داده‌اند این است که خلبان ۵ دقیقه پیش از سقوط بالگرد با مرکز تماس گرفته و اعلام کرده که آماده فرود در محل تعیین شده می‌شود.

مطابق گزارش‌ها این بالگرد متعلق به نیروهای مسلح بوده و برای استفاده در اختیار اورژانس استان فارس قرار داشته است.

تیرماه سال ۹۳ نیز یک هواپیمای جنگنده آموزشی ارتش نزدیکی شهرستان استهبان استان فارس سقوط کرد و در آن حادثه خلبان و کمک خلبان جان خود را از دست دادند.