جمعه , ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
صفحه اول » بین المللی » نظم جدیدی در سوریه در حال شکل گیریست و آمریکایی‌ها در صددتغییر وضعیت موجودند.

نظم جدیدی در سوریه در حال شکل گیریست و آمریکایی‌ها در صددتغییر وضعیت موجودند.

هدف واشنگتن از تصرف رقه در گفتگو با کارشناس روابط بین‌الملل

از نظر اسرائیل،  رژیم ایران در سوریه پایگاه نظامی ایجاد می‌کند و به دنبال تثبیت موقعیت خود است. همین موضوع باعث شده که غربی‌ها و آمریکایی­‌ها به دنبال اخراج  عوامل وابسته به رژیم ایران از سوریه باشند. این اقدامات پیامی با هدف ایفای نقش مؤثر در آینده سوریه دارد.

سیامک باقری، عضو هیئت‌ علمی پژوهشگاه امام صادق (ع) و کارشناس روابط بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم، در خصوص طرح آمریکا برای اعزام یک هزار نیروی دیگر به شمال سوریه، با اشاره به اینکه واشنگتن به دنبال فتح رقه است تا برگ برنده‌ای داشته باشد، بیان داشت: چگونگی مقابله با داعش یکی از موضوعاتی بود که ترامپ بعد از پیروزی خود طی فرمانی به ارتش آمریکا اعلام کرد. به نظر می‌رسد ارتش این کشور نیز سناریوهایی را طراحی و برای تصمیم‌گیری به ترامپ واگذار کرد. آنچه رسانه‌ها از این موضوع مخابره کردند، هزار نفر از ارتش آمریکا قرار است به سوریه وارد شوند.

وی با توجه به اینکه آمریکا تماس‌هایی نیز از پیش با کردها در ارتباط با رقه شروع کرده است، گفت: رقه به‌ نوعی پایتخت داعش محسوب می‌شود. این اقدام در کنار مطرح‌ شدن تشکیل منطقه امن ممکن است ارتباطی با یکدیگر داشته باشند. از سوی دیگر تحولاتی که در سوریه رخ می‌دهد مزید بر علت است.

عضو هیئت‌ علمی پژوهشگاه امام صادق (ع) با بیان اینکه این مسائل را از چند جنبه می‌توان بررسی کرد، تأکید داشت: نخست اینکه آیا بحث اعزام نیرو به سوریه از سوی آمریکایی‌ها یک عملیات نظامی محسوب خواهد شد یا نه؟ واقعیت این است که این اقدام را چندان نمی‌توان عملیات نظامی گسترده تلقی کرد. چون با توجه به پیچیدگی داعش و مشکلات منطقه نمی­‌توان با هزار سرباز عملیات نظامی انجام داد.

وی با اشاره به اینکه 500 نیروی آمریکایی هم‌ اکنون در سوریه حضور دارند، افزود: واشنگتن از کردها نیز حمایت می‌کند. این موضوع کار را بسیار پیچیده می‌کند؛ چراکه ترکیه چندان به این موضوع خوش‌بین نیست که آن‌ها را همراهی کند.

باقری با بیان اینکه همزمان سه مأموریت در ارتباط با رقه در حال انجام است، اشاره داشت: یک عملیات از جانب دولت قانونی سوریه و ارتش این کشور، یکی از جانب کردها با حمایت آمریکایی‌ها و دیگری از سوی ترک‌ها انجام می­‌گیرد. ترک‌ها به دنبال جلوگیری از پیشروی کردها هستند.

وی با توجه به اظهارات ترامپ مبنی بر اینکه آمریکا پول بیهوده در خارج از کشور خرج نخواهد کرد، تأکید داشت: شرایط اقتصادی آمریکا ایجاب می‌کند که درگیر جنگ نشود. کما اینکه یکی از انتقادهای ترامپ به کلینتون و اوباما این بود که چرا جنگ‌های جهانی به راه انداخته‌اند و میلیاردها دلار در این راه صرف کرده‌اند. پس در این شرایط جای تأمل دارد که آمریکا با هزار نیرو چه انگیزه‌هایی را دنبال می‌کند. به نظر می‌رسد بعد سیاسی و تبلیغاتی این موضوع بسیار مهم‌تر است.

کارشناس روابط بین‌الملل با تأکید بر اینکه نظم جدیدی در سوریه در حال بوجودآمدن است، افزود: داعش از حیث نظامی در حال سقوط است. اجلاس سه‌ جانبه جدیدی نیز تشکیل و توافقاتی مبنی بر آتش‌بس انجام شده است. آمریکایی‌ها در این اجلاس حضور ندارند و موقعیت آن‌ها بسیار تضعیف شده است؛ لذا آن‌ها نیاز به تغییر وضعیت موجود دارند. اقدامات آمریکایی­‌ها برای این است که حتی با حضور کردها رقه را فتح کنند تا برگ برنده‌ای داشته باشند. آمریکا تلاش می‌کند که اگر آتش‌بسی به دنبال این اجلاس برقرار شد، واشنگتن موقعیت ویژه‌ای برای تصمیم‌گیری در مسائل آینده سوریه داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه ایجاد منطقه پرواز ممنوع نیز به مسئله مذکور پیوند می‌خورد، مطرح کرد: این موضوع می‌تواند موقعیت آمریکایی‌ها را تثبیت کند.

انتهای پیام/

سرتیپ ارتش سوریه با خبرنگار تسنیم در دمشق مطرح کرد: پشت پرده انتحار در دروازه‌های پایتخت/ مهمترین خواسته‌ عربستان و ترکیه از مخالفان نظام بعثی بشارالاسد

هیثم حسون تسنیم

یک سرتیپ ارتش سوریه با ادعای این‌که گروه‌های مخالف نظام بعثی بشارالاسد  هیچ امکانی برای کسب دستاورد نظامی در شرق دمشق ندارند، تاکید کرد رژیم سعودی و ترکیه، این گروهها را به خودکشی در دروازه‌های دمشق با هدف کسب دستاوردهای سیاسی در مذاکرات آتی وادار کردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری تسنیم در دمشق، «هیثم حسون» در واکنش به حملات گسترده اخیر رزمندگان به حومه پایتخت که به هلاکت ده‌ها نفر از آنها منجر شده است،خاطر نشان کرد : آنچه اکنون در شمال شرق پایتخت رخ می‌دهد،‌موج دوم عملیات نظامی گروه‌های رزمنده با عنوان ادعایی «یا عباد الله اثبتوا» است که این موج تلاشی برای کسب دستاورد میدانی یعنی توقف عملیات نظامی ارتش سوریه به سمت القابون، حرستا و برزه و وادار کردن آن برای انتقال نیروهایش به سمت جوبر و در نتیجه تلاش آنها از این حملات، متوقف کردن عملیات نظامی ارتش بوده است.

وی که با خبرنگار تسنیم گفت‌وگو می‌کرد، افزود : هدف دیگر گروه‌ها، کسب دستاورد سیاسی از طریق به دست آ‌وردن دستاورد نظامی از طریق تلاش برای ورود به یکی از محله‌های دمشق نزدیک به میدان «العباسیین» و در نتیجه معامله بر سر آن و فشار بر دولت سوریه در نشست ژنو 5 بود.قطعا اهداف سیاسی که گروه ها دنبال می‌کنند، به نفع رژیم‌های حامی آنها به ویژه عربستان سعودی و ترکیه است که این گروه‌ها را برای انجام عملیاتی که شبیه عملیات خودکشی است،‌وادار می‌کنند، زیرا امکان تحقق هر گونه دستاورد نظامی به سبب قدرت نظامی بالای ارتش سوریه در این مسیر صفر است، و این منطقه دیوار مستحکم حمایت از پایتخت توسط ارتش و همپیمانانش به شمار می‌رود.

سرتیپ ارتش سوریه درباره اعلام گروه‌  جیش‌الاسلام که در مذاکرات آستانه شرکت کرده بود مبنی بر آمادگی‌اش برای شرکت در حملات  به جوبر و قابون به خبرنگار تسنیم گفت : اعلام آمادگی گروه  جیش الاسلام برای مشارکت در این حملات، گمراه‌کننده و تلاشی برای القای این ادعا است که تا این لحظه در این حملات شرکت نکرده است. جیش الاسلام از زمان موج اول یورش گروه‌ها در آن مشارکت داشت، به طوری که می‌دانیم این منطقه، منطقه نفوذ جیش‌الاسلام به عنوان بزرگترین نیروی اپوزیسیون در غوطه شرقی قلمداد می‌شود و از همان آغاز، اتاق عملیات یکپارچه‌ای برای جیش الاسلام و دیگر گروه‌ها همچون فیلق الرحمن و جبهه النصره وجود دارد که دست به این حملات زده‌اند.

انتهای پیام/